Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή του Αγίου Μοδέστου, προστάτου των ζώων και των κτηνοτρόφων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου ε.έ, εορτή «των Αγίων Προπατόρων», Θεοφανούς της Βασιλίσσης και Αγίου Μοδέστου, Πατριάρχου Ιεροσολύμων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου-Λητής.

Προ της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εκόμισε το σεπτό και χαριτόβρυτο λείψανο του Αγίου Μοδέστου, ο οποίος θεωρείται ο προστάτης των ζώων και των κτηνοτρόφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή της κοινότητος της Λητής υπάρχει από παλιά ιστορική Αδελφότητα με το όνομα του Αγίου Μοδέστου η οποία τον τιμούσε ιδιαιτέρως και η οποία ετέλεσε Δέηση μετ’ αρτοκλασίας ενώ παράλληλα διαβάστηκε η ευχή του Αγίου Μοδέστου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης

δείτε περισσότερα »
Γερμανός: "Οχι στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

Κατά της κατάργησης της αργίας Κυριακής και ο μητροπολίτης Ηλείας  κ. Γερμανός, ο οποίος απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης.

"Προς
Τον αξιότιμον κ. Κων/νον Χατζιδάκην
Υπουργόν Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Χαίρετε και υγιαίνετε δια να δύνασθε να φέρετε εις αίσιον πέρας το δύσκολο έργο σας σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.
Κύριε Υπουργέ,
Όλοι σήμερα ομολογούν ότι η οικονομική κρίσις είναι αποτέλεσμα της ηθικής κρίσεως. Επομένως μόνον η θεραπεία της ηθικής κρίσεως μπορεί να θεραπεύση την οικονομική κρίσι. Ένεκα τούτων πιστεύω ότι η προσπάθειά σας να καταργηθή η Κυριακή αργία των Εμπορικών Καταστημάτων εναντίον της εντολής του Θεού, που ορίζει «εξ ημέρας» εργασίας την εβδομάδα, την δε εβδόμην να την αφιερώνουν οι άνθρωποι προς δοξολογίαν του Θεού και ψυχικήν και σωματικήν ανάπαυσι, επεκτείνει την ηθικήν κρίσιν και κατά συνέπεια και την οικονομική.
Σας διαβιβάζω σχετικά κείμενα:
Της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Νομού Ηλείας , Και
Της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτίου Δυτικής Ελλάδος
και ενώνων μαζί τους την φωνήν μου, σας παρακαλώ να μη προχωρήσετε σ’αυτήν την απόφασι καταργήσεως της Κυριακής αργίας ενάντια στο θέλημα του Θεού και στην επιθυμία των Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων.
 
Επί τούτοις διατελώ,

† Ο Ηλείας ΓΕΡΜΑΝΟΣ  

δείτε περισσότερα »
Ένδεκα χρόνια στο πηδάλιο της μητρόπολης Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/12/2012

Σήμερα το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Λαζαρέττων, οι Χριστιανοί της Σύρου ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο για την 11Ηεπέτειο της σε Επίσκοπο χειροτονίας του. Ο κ. Δωρόθεος, συγκινημένος, τους ευχαρίστησε και τους παρακάλεσε να προσεύχονται γι’ αυτόν, να τον στηρίζουν στο δύσκολο έργο του και να τον συγχωρήσουν για τα τυχόν λάθη ή παραλείψεις του κατά την ενάσκηση του  ποιμαντικού του έργου.

Στο μεταξύ οι οικογενείς του μητροπολίτη στη Μύκονο τον αιφνιδίασαν στο γραφείο του αρχιερατικού επιτρόπου Μυκόνου, όπου τίμησαν την 11ηεπέτειο της Αρχιερατείας του και του υπέβαλαν τις ευχές του. 

δείτε περισσότερα »
Ο Ιερώνυμος στους ακρίτες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ι Σ

        Τήν Τετάρτη 19η καί τήν Πέμπτη 20η τοῦ μηνός Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. ἐπισκέπτεται τήν Ἱερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ὀρεστιάδος καί Σουφλίου ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱ ε ρ ώ ν υ μ ο ς γιά νά στηρίξη μέ τήν παρουσία του τόν ἀκριτικό λαό μας σ’αὐτή τήν δύσκολη γιά ὅλους μας ἐποχή.

Καλεῖται κλῆρος καί λαός νά ὑποδεχθῆ τόν Μακαριώτατο∙

  •  Στό Διδυμότειχο τήν Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 10.30 στόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ἐλευθερωτρίας.
  • Στήν Ὀρεστιάδα τήν Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου ἐ.ἔ. καί ὥρα 19.00 στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίων Θεοδώρων.
  •   Στό Σουφλί τήν Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου καί ὥρα 12.30 στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό Ἁγίου Γεωργίου.

δείτε περισσότερα »
«Σχολή Γονέων» στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/12/2012

(Ι.Μ.Κορίνθου) Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς σας γνωρίζουμε ότι από εφέτος, στην Ιερά Μητρόπολή μας, θα λειτουργήσει «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ», με σκοπό την ενίσχυση του ιερού θεσμού της οικογένειας και την βοήθεια και συναντίληψη των γονέων ή των υποψηφίων γονέων στο έργο της ομαλής των συμβιώσεως, και της σωστής διαπαιδαγωγήσεως των παιδιών τους, της ελπίδας του πολυβασανισμένου, ιδιαιτέρως τον τελευταίο καιρό, Έθνους μας.

Ειδικοί επιστήμονες Κληρικοί και λαϊκοί, ντόπιοι και ξένοι θα προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους στο ακροατήριο. Οι Συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο 6-8 μ. μ. το απόγευμα στην «ΚΡΟΚΙΔΕΙΟ ΑΙΘΟΥΣΑ», της Μητροπόλεώς μας στην Κόρινθο (δίπλα από την παλιά Ιερατική Σχολή).

Στην πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012, στις 6 μ. μ. ομιλητής θα είναι ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης με θέμα: «Γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε σαν οικογένεια;». Σ᾿ αυτή τη συνάντηση που κρύβει το ανύστακτο ενδιαφέρον και την αγωνία της Τοπικής Εκκλησίας και του ταπεινού Επισκόπου σας για το μέλλον του τόπου και του Ιερού θεσμού της Οικογένειας όπως και σ᾿ όλες τις άλλες που θα ακολουθήσουν ηΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ και θα σας αναμένουμε με πολλή χαρά. Επιθυμούμε να συνεργασθούμε και να βοηθήσουμε και με αυτό τον τρόπο τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, στο δρόμο της σωστής αγωγής, της προόδου και της αρετής στηρίζοντας την Οικογένεια, το πρωταρχικό κύτταρο της Κοινωνίας μας.

Υπεύθυνος της εν λόγω Σχολής ορίσθηκε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μαςΠανοσ. Αρχιμ. κ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος, ως συντονιστής του Νεανικού και Κατηχητικού Έργου της, θα σας παρέχει κάθε σχετική πληροφορία στο τηλέφωνο 6973 – 046163 σε καθημερινή βάση.

Κατόπιν αυτών σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα αυτής της Ειδικής «Σχολής Γονέων», τα οποία, θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο απὸ 6 - 8 μ.μ. σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Σάββατο 15/12/2012

6:00 μ.μ. Αγιασμός - Έναρξη μαθημάτων.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 1η : «Γιατί δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ως οικογένεια;».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:Αρχιμ.Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης.

 

Σάββατο 22/12/2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 2η : «Η αγία οικογένεια ως πρότυπον οικογενειακής ζωής».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:π. Δημ. Παπαγεωργίου, Θεολόγος, Εφημέριος Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Κορίνθου.

 

Σάββατο 29/12/2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 3η : «ο Χριστός ως παιδαγωγός».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ. Βασιλική Ευστρατιάδου, Πρόεδρος «Μικρασιατικής Στέγης» Κορίνθου.

 

Σάββατο 12/1/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 4η : «Τι σημαίνει να είσαι πατέρας».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:κ. Αλεξ. Κατσιάρας, Θεολόγος, Δ/ντης του Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Σάββατο 19/1/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 5η : «Τα παιδιά της οικογένειας και οι μεταξύ τους σχέσεις».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομος.

 

Σάββατο 2/2/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 6η : «Θεολογική προσέγγισις του ρόλου της μητρότητος».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:Αρχιμ. Αγάπιος Δρίτσας, Γενικός Αρχ/κος Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεώς μας, Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου, Θεολόγος.

 

Σάββατο 16/2/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 7η :«Ο αντίκτυπος της διαπαιδαγώγησης της οικογένειας στη σχολική ζωή του παιδιού».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:Πρεσβυτέρα Παυλίνα Χαμάλη, Εκπαιδευτικός.

 

Σάββατο 23/2/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 8η : «Γονεϊκή αντιμετώπιση του θανάτου ενός παιδιού».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:π. Ιωάννης Καραμούζης, Θεολόγος – Ιεροκήρυξ, Γραμματέας Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων.

 

Σάββατο 2/3/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 9η : «Διατροφή – Παιδική Παχυσαρκία».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:κ. Μαργαρίτα Μπίτση, Δρ. Παιδίατρος.

 

Σάββατο 16/3/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 10η :«Ψυχολογική υποστήριξη παιδιού – ενήλικα».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:κ. Νικόλαος Παπανικολάου, Ψυχολόγος.

 

Σάββατο 23/3/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 11η:«Ελληνορθόδοξη ιστορική αγωγή για τα παιδιά της εποχής μας».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:κ. Κων/νος Χολέβας, Διεθνολόγος.

 

Σάββατο 30/3/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 12η : «Οι έγγαμοι Άγιοι της Εκκλησίας μας στην εικονογραφία».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: κ. Νεκτάριος Μεντζάκης, Θεολόγος - Εκπαιδευτικός.

 

Σάββατο 6/4/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 13η: «Ο σταυρώσιμος χαρακτήρας της οικογενειακής ζωής – Προβλήματα στον γάμο».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:π. Παναγιώτης Μαυραγάνης, Θεολόγος, Προϊστάμενος Ι. Μητροπολιτικού Ναού Απ. Παύλου Κορίνθου.

 

Σάββατο 13/4/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 14η: «Το κάπνισμα στην εφηβεία και οι επιπτώσεις του».

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:κ. Αθηνά Γιώτη, Ιατρός – Πνευμονολόγος.

 

Σάββατο 20/4/2013

ΕΙΣΗΓΗΣΗ 15η και τελευταία.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ:Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. κ. Διονύσιος.

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Ευχαριστίες του μητροπολίτη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2012

(Ι.Μ.Χαλκίδος) Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαριστεί θερμώς όλους τους φιλανθρώπους,  οι οποίοι ενισχύουν την Τράπεζα Τροφίμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία βοηθά πολλούς απόρους συνανθρώπους μας.

Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες του προς την Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας και συγκεκριμένα στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αθανάσιο Μπουραντά, για την συμπαράσταση και την επιχορήγηση αυτού του θεάρεστου έργου, δια της προσφοράς τροφίμων, αξίας 10.000 ευρώ. 

δείτε περισσότερα »
Ο Θεσσαλιώτιδος έδειξε το δρόμο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2012

Ατονούν τα δημοσιεύματα για «χρυσούς» μητροπολίτες αφού οι έρευνες του ΣΔΟΕ έχουν επικεντρωθεί σε δύο και μόνο δύο μητροπολίτες.  Η εικόνα όμως που έχει μείνει στο ποίμνιο για τους ιεράρχες δεν είναι και η καλύτερη.

Ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Κύριλλος που είχε στοχοποιηθεί από συγκεκριμένη εφημερίδα και μερίδα ιστοσελίδων είχε το θάρρος όχι μόνο να διαψεύσει κατηγορηματικά όλα τα δημοσιεύματα που τον έφεραν να έχει…θησαυρίσει, αλλά διένειμε στο χριστεπώνυμο  πλήρωμα της μητροπολιτικής του επαρχίας επιστολή με την οποία «ανοίγει» τους τραπεζικούς  του λογαριασμούς οι οποίοι περιέχουν τις αποδοχές που λαμβάνει ως ιεράρχης και την κουτσουρεμένη σύνταξή του ως εκπαιδευτικού θεολόγου. Ξεκαθαρίζει ότι είναι ακτήμων και τονίζει ότι δεν έχει κάτι να κρύψει.

Αυτή η επιστολή του Θεσσαλιώτιδος, αυτή η επικοινωνία με τους πιστούς, έτυχε θερμής υποδοχής από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Θεσσαλιώτιδος Εκκλησίας και μακάρι το ίδιο να έπρατταν και άλλοι μητροπολίτες .  

δείτε περισσότερα »
Το Κειμηλιαρχείο της Ι.Μ.Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2012

(Ι.Μ.Φθιώτιδος) Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του Μητροπολιτικού Μεγάρου και με τη χάρη του Θεού σύντομα η Μητρόπολη μας θα τελέσει τα εγκαίνιά του.

Στο Κειμηλιαρχείο φυλάσσονται ιερά κειμήλια που περιγράφουν την εκκλησιαστική ζωή και ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Το Κειμηλιαρχείο που διέπεται από κανονισμό, ο οποίος ενεκρίθη από την Ιερά Σύνοδο και δημοσιεύθυκε στο ΦΕΚ, συστήθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει, συντηρήσει και διαφυλάξει εκκλησιαστικά κειμήλια, τα οποία κινδυνεύουν από τους ιερόσυλους και τη φθορά του χρόνου.

Το Κειμηλιαρχείο είναι η αρχή ενός μελλοντικού σχεδίου για τη δημιουργία μεγάλου εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία, που θα συγκεντρώσει και διαφυλάξει τα σπουδαιότερα εκκλησιαστικά κειμήλια που βρίσκονται διεσπαρμένα στους Ενοριακούς Ναούς των χωριών και τα Εξωκκλήσια της υπαίθρου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εδώ και χρόνια προσπαθεί με Εγκυκλίους και Ιερατικές Συνάξεις να ενημερώσει τους Εφημερίους και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια για την ευθύνη που έχουν απέναντι στα ιερά κειμήλια της περιοχής τους.

Τα κειμήλια που παραδίδονται στη Μητρόπολη συνοδεύονται από επίσημο έγγραφο παραδόσεως – παραλαβής και έχουν καταγραφεί στον Κώδικα του Κειμηλιαρχείου, ο οποίος θα εκδοθεί για να γνωρίζουν όλοι που ευρίσκονται τα ιερά κειμήλια που έχουν εμπιστευθεί στην Ιερά Μητρόπολη.

Σημειωτέον ότι όλα τα κειμήλια, δηλαδή, εικόνες, βιβλία, σκεύη και άλλα ιερά αντικείμενα που φυλάσσονται στο Κειμηλιαρχείο, συντηρήθηκαν από ειδικούς επιστήμονες συντηρητές και διεσώθησαν από βέβαιη καταστροφή. 

δείτε περισσότερα »
Σεραφείμ:"Οχι στην κατάργηση της Κυριακής"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2012

Την έντονη διαφωνία του με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ ενώ "στήνει στον τοίχο" τον εμπνευστή αυτής της απόφασης: "υπενθυμίζομε στον φερέλπιδα Υπουργό κ. Χατζηδάκη την πολιτική τύχη της ομόφρονός του κας. Μ. Γιαννάκου  ".

"Τη θέση του Σαββάτου στον Χριστιανισμό κατέλαβε η Κυριακή ( Αποκαλ. α ,10) σαν πρώτη ημέρα της εβδομάδος κατά την οποία ανεστήθη ο Κύριος εκ του Τάφου, δημιούργησε το αναστάσιμο φως και απέστειλε το Πανάγιο Πνεύμα να επιφοιτήση στους Αποστόλους", τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Σεραφείμ. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Πατρών:"Θα αντιδράσει ο λαός"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2012

Ένα ηχηρό "όχι" στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής είπε ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στο κήρυγμά του μετά τη θεία λειτουργία για τον εορτασμό του Αγίου Σπυρίδωνος στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στην Λεύκα Πατρών. 

Στο κήρυγμά του ο σεβασμιώτατος είπε μεταξύ άλλων: «Η αργία της Κυριακής είναι εντολή του Θεού. Είναι ημέρα αφιερωμένη στο Θεό και σ’ αυτήν αναφέρονται οι Άγιοι Απόστολοι, οι Άγιοι Πατέρες και διδάσκαλοι της Εκκλησίας, με χαρακτηριστική την διδαχή του Πατρο-Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος στα δύσκολα εκείνα χρόνια της σκλαβιάς έλεγε στους Έλληνες:

«Εκείνο το κέρδος οπού γίνεται την Κυριακήν είνε αφωρισμένο και κατηραμένο, και βάνετε φωτιά και κατάρα εις το σπίτι σας και όχι ευλογίαν».  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672