Εκκλησία της Ελλάδος

301.300 ευρώ πλήρωσε για φόρους η Ι.Μ. Ηλείας το 2011
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2011

Το ποσό των περίπου 300.000 ευρώ πλήρωσε ως φόρο η Μητρόπολη Ηλείας για το τρέχον έτος. Το στοιχείο δημοσιοποίησε ο μητροπολίτης κ. Γερμανός ως απάντηση σε εκείνους τους αδαείς και παραπληροφορημένους που υποστηρίζουν ότι η Εκκλησία δεν πληρώνει φόρους. Συμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

«Σχετικά με τον δημιουργέθεντα δημοσιογραφικό θόρυβο περί δήθεν απαλλαγής της Εκκλησίας μας από τόν επιβληθέντα νέο φόρον στά ακίνητα, ανακοινούται ότι η Ιερά Μητρόπολις Ηλείας, οι Ναοί, οι Μονές, τα Ιδρύματά της και τα Κληροδοτήματα αυτής κατέβαλαν κατά το οικονομικό  έτος 2011 τους κάτωθι φόρους και ποσά: 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Λαγκαδά: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2011

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως: Την Κυριακή ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης χοροστάτησε του όρθρου και προεξήρχε  της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής – Λαγκαδά.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας  παρουσία των τοπικών αρχών τελέστηκε Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της Μικρασιατικής καταστροφής όπου ομίλησε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης εξαίροντας την θυσία των θυμάτων των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και τονίζοντας ότι πολλοί κάτοικοι της  Μητροπόλεως Λαγκαδά έλκουν την καταγωγή τους από τις αλησμόνητες εκείνες πατρίδες. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος τόνισε την ιδιαίτερη αξία που έχει η ομολογία της πίστεως μας στην ζωή. Όλοι αυτοί που ξεριζώθηκαν από τις αλησμόνητες πατρίδες ήταν ομολογητές της Πίστεως.

Αξίζει να σημειώσει ότι αυτές τις ημέρες ευρέθησαν  αποτμήματα του Ιέρου λειψάνου της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης στην Όσσα.

Την προσεχή Παρασκευή θα τελεσθεί  Ιερά Αγρυπνία στον παλαιό Ιερό Ναό των  Ταξιαρχών Όσσης  και θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις για το γεγονός της ευρέσεως του Ιερού Λειψάνου. 

δείτε περισσότερα »
Αμερικής Δημήτριος: Είμεθα αδιάκοπα στο πλευρό σας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/09/2011

Η Ελλάδα είναι μια χώρα τεράστιων δυνατοτήτων, είναι μια χώρα, που παρά τα οικονομικά προβλήματα τα δικά της και της Ευρώπης, όχι απλώς δεν έχει κλειστεί στο καβούκι της, αλλά έχει γίνει ακόμη πιο εξωστρεφής, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, μετά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο.
 
«Έχετε την υπόσχεση της Ομογενείας ότι είμεθα ημέρα και νύχτα αδιάκοπα και μετά επιστήμης παρά το πλευρό της Μητροπολιτικής Ελλάδας, ώστε πολύ γρήγορα να δούμε και πάλι τις ημέρες που αξίζουν για την Ελλάδα και τον κόσμο της» τόνισε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. 

δείτε περισσότερα »
Λαμπρή εορτή στην Αγία Σοφία Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Λαμπρά πανηγυρίστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, η Εορτή της Αγίας Σοφίας και των Τριών αυτής Θυγατέρων, Πίστεως Αγάπης και Ελπίδος.

Στο μικρό χωριό της Κυνουρίας, Αγ. Σοφία, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, Χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό προς τιμή των Αγίων Γυναικών, συνεπικουρούμενος  από πολλούς κληρικούς της περιοχής.  Παρέστη στην εορτή ταύτη,  πλήθος κόσμου, ενοριτών και ευλαβών προσκυνητών. Τίμησε  με την παρουσία του,  την πανήγυρη  του μικρού αυτού χωριού της Αγ. Σοφίας  και ο Δήμαρχος Β. Κυνουρίας κ. Μανώλης Σκαντζός.  

δείτε περισσότερα »
Σοφίας Πίστεως Αγάπης και Ελπίδος στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Πανηγυρικά εόρτασε η πόλη του Ναυπλίου την μνήμη των Αγίων Σοφίας Πίστεως Αγάπης και Ελπίδος στο ομώνυμο Βυζαντινό εκκλησάκι στην παλιά πόλη του Ναυπλίου ,το μοναδικό ναό που είναι αφιερωμένο στην Αγία Σοφία σε όλη την επαρχία της Ναυπλίας. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Επιδαύρου κκ. Καλλίνικος ,ο  οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Ανήμερα της  εορτής τελέσθηκε η θεία λειτουργία από τον ιερέα του ναού της Παναγίας Ναυπλίου πατέρα Διονύσιο και κατόπιν μετά την θεία κοινωνία έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας των Αγίων μαρτύρων γυναικών στα γραφικά σοκάκια της πόλης,με φόντο την Ακροναυπλία και την καστρονησίδα  Μπούρτζι.Άγνωστος παραμένει ο χρόνος  οικοδόμησης της Αγίας Σοφίας ,η όλη τεχνική μοιάζει με Βυζαντινό μνημείο και όχι κτίσμα κατά την Ενετοκρατία ,πιθανόν να είναι χτισμένη κατά τον 11 με 12 αιώνα μχ. Πρόκειται για  έναν  εγγεγραμμένο σταυροειδή ναό με τρούλο.  

δείτε περισσότερα »
Στόχος 7 ενοριών στην Ηλιούπολη «να μην πεινά κανείς»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Συνάντηση εκπροσώπων των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων Ηλιουπόλεως με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, έγινε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλεως.

Μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Χρήστου Γιαννάκη, στην συνάντηση αυτή μετείχαν εκτός του αντιδημάρχου, η δημοτική σύμβουλος κα Αικατερίνη Μαρκουλάκη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου με την τοπική Εκκλησία και οι πατέρες Ανδρέας Λάμπρου από το Ναό της Κοιμήσεως, Γεώργιος Σούλος από τον Άγιο Κωνσταντίνο, Ιωάννης Κυρλάκης από τον Άγιο Νικόλαο, Αθανάσιος Σπηλιόπουλος από την Αγία Παρασκευή, Στέφανος Καλύβας από τους Αγίους Αναργύρους, Ιωάννης Ανδρικόπουλος από τους Αγίους Τιμόθεο και Μαύρα και εκ μέρους του Φιλοπτώχου της Ενορίας μας η αντιπρόεδρος του κα Αγγελική Βλαχάκη, συνοδευθείσα από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού μας Αρχιμανδρίτη κ. Σεραφείμ Δημητρίου.  

δείτε περισσότερα »
Στο Φανάρι με τη βοήθεια του μητροπολίτη Γερμανού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Τον σεβασμιότατο  μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό, στο γραφείο του, επισκέφθηκε σήμερα η πολιτιστική ομάδα του 3ου Γυμνασίου Πύργου, λίγο πριν το ταξίδι της στο Φανάρι, για την πραγματοποίηση του οποίου συνέβαλε τα μεγιστα ο μητροπολίτης.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, συνοδευόμενοι από την δ/ντρια του Γυμνασίου τους,  Καρατζά Βασιλική και τους καθηγητές: Κουλοχέρα Αμαλία, Μωραΐτη Νικολία, Κωνσταντίνου Γεώργιο  και Καραντώνη Γεώργιο, ζήτησαν και έλαβαν,  τις ευλογίες του Ποιμενάρχη της Ηλείας, για το ταξίδι που ετοιμάζουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, καλεσμένοι του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.
Παράλληλα,  τον ευχαρίστησαν θερμά γιατί ο Ιεράρχης της Ηλείας είχε μεσολαβήσει γι΄αυτό το ταξίδι,  που θα πραγματοποιήσει η 31μελής αποστολή, από 1 – 5 Οκτωβρίου.

  

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Μινσκ και Σλούτσκ στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Το απόγευμα της Παρασκευής της 16ης Σεπτεμβρίου ε. ε. πραγματοποιήθηκε επίσκεψη εθιμοτυπικού χαρακτήρος  του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μινσκ  και  Σλούτσκ  κ.κ. Φιλάρετου, πατριαρχικού έξαρχου  πάσης  Λευκορωσίας,  τον οποίον και υποδέχτηκε στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μινσκ έγινε δεκτός στην είσοδο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά όπου και προσκύνησε, ενώ στη συνέχεια μετέβησαν άπαντες στην Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως, όπου αντηλλάγησαν χαιρετισμοί και ευχές εκατέρωθεν. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού καλωσόρισε τον κ. Φιλάρετον στην Ιερά Μητρόπολη ομίλησε συντόμως περί της ιστορίας της Μητροπόλεως, ενώ ο κ. Φιλάρετος από την πλευρά του ευχήθηκε υγεία και δύναμη στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας  και ευχαρίστησε για τη θερμή φιλοξενία που του επεφύλαξαν. 

δείτε περισσότερα »
Ιερώνυμος: «Η Εκκλησία έδωσε, έδινε και θα δίνει»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/09/2011

Στα όσα καταλογίζουν στην Εκκλησία τις τελευταίες ημέρες για το υποτιθέμενο αίτημα απαλλαγής από το έκτακτο τέλος στα ακίνητα αναφέρθηκε χθες το απόγευμα από τον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού ο Μακαριώτατος.

Δεν είναι αλήθεια, επισήμανε, πως η Εκκλησία δεν πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν. "Τα ΜΜΕ εμφανίζουν την Εκκλησία ως σκληρόκαρδη μητέρα που φυλά τα χρήματα σε ένα πουγκί και δεν βοηθά τον κόσμο". "Αντίθετα", συμπλήρωσε, "η Εκκλησία πληρώνει πάρα πολλούς φόρους, εκτός από τους ναούς και τα κοινωφελή ιδρύματα. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια". Και κατέληξε: "Η Εκκλησία είναι η Τροφός του Γένους, έδωσε, δίνει και θα δίνει. Και μπορεί να τα διαθέσει όλα για τα παιδιά της υπό τον όρο να υπάρχει έλεγχος. Να καλύψουν ανάγκες και όχι μαύρες τρύπες». Εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής

  

δείτε περισσότερα »
Εορτάζει αλλά ματαιώνει τη δεξίωση ο μητροπολίτης Σπάρτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/09/2011

Ανακοίνωση της Ι. Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης: «Την 20ή Σεπτεμβρίου, όπως είναι γνωστό, η Εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη του αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.Το απόγευμα της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στις 6.30, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. Την επομένη ημέρα, Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεσθούν ο όρθρος, η αρτοκλασία και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας θα μεταβεί στο επισκοπείο, όπου θα δεχθεί τις ευχές και θα προσφέρει το καθιερωμένο γλυκό στους εκκλησιαζόμενους και σε όσους θελήσουν να ευχηθούν για την εορτή του. Λόγω της παρατεινόμενης και επιδεινούμενης οικονομικής ύφεσης, η οποία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία μας και έχει βυθίσει σε πρωτοφανή θλίψη και κατάθλιψη το λαό μας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας, συμμεριζόμενος τη δοκιμασία αυτή, θα ματαιώσει όλες τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672