Εκκλησία της Ελλάδος

Δηλώσεις του Μητροπολίτου Φθιώτιδος δια τον Κίτρους Αγαθόνικο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2012

Η μονομερής ευαισθησία δια την διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα του διαδικτύου , ώθησε στη λήψη αποφάσεως αποστολής ιατρών δια τον ασθενούντα Μητροπολίτη Κίτρους κ. Αγαθόνικο με στόχο την παύση του από την διοίκηση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, ανοίγει μέγα θέμα στην Εκκλησία της Ελλάδος εάν και κατά πόσον η περίπτωση του αγίου Κίτρους είναι η μοναδική ή μήπως υπάρχουν ακόμη και άλλες περιπτώσεις γερόντων και ανικάνων Αρχιερέων με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθεί η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Το μέτρο αυτό παρ’ ότι προβλέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος τραυματίζει το Σώμα της Εκκλησίας και την ψυχή των δοκιμαζομένων από την ασθένεια Ιεραρχών. Δεν επιτρέπεται να εξοβελίζονται τέτοιοι καταξιωμένοι  

δείτε περισσότερα »
Η ετήσια Ιερά Αποδημία των Ενοριτών της Ι.Μ. Χαλκίδος στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/09/2012

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Αυγούστου και Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, με την Χάρη του Θεού, η καθιερωμένη -προ ετών- διήμερη προσκυνηματική εκδρομή των ενοριών, του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού στην Τήνο.

Με την άγρυπνη φροντίδα των προϊσταμένων των Ιερών Ναών, του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Χρήστου, του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη και του Αιδ. Πρωτοπρεσβυτέρου Σταματίου Μπασδέκη, 200 ευλαβείς προσκυνητές αναχώρησαν για την Ιερά Νήσο Τήνο από το λιμάνι της Ραφήνας την Πέμπτη 30 Αυγούστου  στις 7.30 το πρωί.

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Αυγούστου, οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου και το Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας, όπου συμμετείχαν στον Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Συμεών Ηλιοδρομίτη, προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και Διευθυντού του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου το πρωΐ, τελέσθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Ευαγγελιστρίας Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμανδρίτου Αιμιλιανού Χρήστου, προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Στις 3.00 το μεσημέρι, οι προσκυνητές αναχώρησαν από το λιμάνι της Τήνου για τη Ραφήνα και από εκεί επέστρεψαν οδικώς στη Χαλκίδα, περίπου στις 9.00 το βράδυ.

Τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών, εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην Μεγαλόχαρη Παναγία μας, η οποία έδωσε σε όλους τους προσκυνητές την ευλογία Της, επιπλέον δε ευχαριστούν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, για την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την πραγματοποίηση της Εκδρομής στην Τήνο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟ, για την ευλογία και την κανονική άδεια που παραχώρησε για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, καθώς και τούς συνεργάτες του, με πρώτο τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Φανερό – Αρχιερατικό Επίτροπο Τήνου, για τη φιλόξενη διάθεσή τους.

Οι Ιερείς και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ιερών Ναών, εύχονται το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος να είναι Ευλογημένο και Καρποφόρο για όλους και η Μεγαλόχαρη να μεσιτεύει για όλους.

 

Εκ των Ιερών Ναών.

 

  

δείτε περισσότερα »
Συγχαρητήρια επιστολή μητροπολίτη Σύρου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απέστειλε προς ένα έκαστο των επιτυχόντων στις εφετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, που προέρχονται από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως, την παρακάτω συγχαρητήριο επιστολή:

 

«Ἀγαπητό μου παιδί

          Στόν δύσκολο, ἀλλά καί ὄμορφο, ἀγῶνα σου γιά πρόοδο, ἐπαγγελματική ἀποκατάσταση καί κοινωνική καταξίωση, μέ τήν ἐπιτυχία σου στίς ἐφετεινές Πανελλαδικές Ἐξετάσεις, ἤδη κατήγαγες τήν πρώτη σου νίκη, πού μᾶς γέμισε δικαιολογημένη ὑπερηφάνεια.

          Ὡς πνευματικός σου Πατἐρας, συμμετέχω μαζί μέ τούς γονεῖς καί τούς δασκάλους σου στήν στήν χαρά σου καί σέ συγχαίρω ἐγκάρδια γιά τήν ἐπιτυχία σου!

          Εἶμαι βέβαιος ὅτι αύτό τό «πρῶτο σκαλί» ἀποτελεῖ ἐγγύηση καί γιά τή μελλοντική σου πορεία  στή ζωή.

          Μέ πίστη στό Θεό, ἐμπιστοσύνη στίς ἱκανότητες καί τίς δυνατότητές σου  καί συνέπεια στίς νέες, τίς φοιτητικές πλέον, ὑποχρεώσεις σου, συνέχισε τήν προσπάθειά σου, ὥστε νά καταστεῖς πολύτιμο  καί δημιουργικό μέλος τῆς κοινωνίας καί τῆς πατρίδας μας, πού σέ σένα στηρίζουν τίς ἐλπίδες τους γιά ἕνα καλύτερο μέλλον.

          Ἡ Μητρόπολή μας θά βρίσκεται πάντοτε δίπλα σου καί ἐμεῖς προσωπικά θά  παραρακολουθοῦμε μέ ἐνδιαφέρον τήν πρόοδό σου, θά σέ στηρίζουμε στίς δυσκολίες σου, θά σέ ἐνισχύουμε στά ὅποια προβλήματά σου.

          Ἔνδειξη τοῦ ἐνδιαφέροντός μας αύτοῦ ἀποτελεῖ ἡ Φοιτητική Ἑστία τῆς Μητροπόλεώς μας στήν Ἀθήνα, ἐπί τῆς ὁδοῦ Ἀχαρνῶν, ἡ ὁποία, ἔναντι συμβολικοῦ ποσοῦ, προσφέρει στούς φοιτητές τῆς Ἀθήνας ὄχι μόνο στέγη, ἀλλά-τό κυριώτερο, ἴσως-ἕνα ἀσφαλές καί γεμάτο ἀγάπη περιβάλλον.

          Καλή πρόοδο, παιδί μου!

Μέ πατρική ἀγάπη καί εὐχές

† Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β΄

 

 

Ὅσοι και ὅσες  ἐνδιαφέρονται γιά τήν Φοιτητική Ἑστία Ἀθηνῶν, μποροῦν νά ἐπικοινωνοῦν μέ τόν Διευθυντή της, Ἀρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, στά τηλ. 210-8542420  καί 6944298551.»       

 

 

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Ερμούπολη, 31 Αυγούστου   2012

  

δείτε περισσότερα »
Πανήγυρις της Παναγίας Λαγκαδιωτίσσης στη Χαλκίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

Τὸ Σάββατον 8 Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. πανηγυρίζει τὸ Ἱερὸν Παρεκκλήσιον τῆς Παναγίας Λαγκαδιωτίσσης (περιοχή Καναπίτσα), σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καὶ ὥρα 7:30 μ.μ.: Μέγας Ἑσπερινός.

Σάββατον 8 Σεπτεμβρίου ἐ.ἔ. καὶ ὥρα 7:00 π.μ.:Ὄρθρος καὶ ἐν συνεχείᾳ ἡ Θεία Λειτουργία.

Τὸ ἀπόγευμα τῆς ἰδίας ἡμέρας καὶ ὥρα 7:30 μ.μ. θὰ λάβει χώρα ἡ Λιτανεία τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνοςἐκ τοῦ Ἱεροῦ Παρεκκλησίου Της εἰς τὸν Ἱερὸν Ναὸν τοῦ Ἁγίου Νικολάου καὶ ἐν συνεχείᾳ θὰ τελεσθεῖ ὁ Ἑσπερινός καὶ τὸ μνημόσυνο τῶν κεκοιμημένων Λαγκαδιωτῶν.

 

  

δείτε περισσότερα »
Πολλές εκπλήξεις κρύβει το νέο εκκλησιαστικό έτος…
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

Του Κώστα Ζαφειρίου

 

Το νέο Εκκλησιαστικό έτος ξεκινά και ένα από τα σημαντικά προβλήματα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τα νέα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είναι το οικονομικό.

 

Η Εκκλησία αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά. Κάποιοι-γνωστοί αλλά σιωπηλοί σήμερα- την είχαν συμβουλέψει να «παίξει» στο… ναό του χρήματος. Η Εκκλησία, επένδυσε στο Χρηματιστήριο αλλά έχασε. Και όταν ήρθε η στιγμή να συμμετάσχει  στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΕ (Εθνική Τράπεζα), δανείστηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της, αφού τα έσοδα από τα ακίνητά της , τις κινητές αξίες (μερίσματα) και από τις δωρεές μειώθηκαν δραστικά. Θα υπογράψει νέο δάνειο η Εκκλησία; Ουδείς είναι ακόμα σε θέση να απαντήσει.

 

Ένα είναι βέβαιο: ότι το νέο εκκλησιαστικό έτος κρύβει πολλές εκπλήξεις… 

δείτε περισσότερα »
Γιορτή για το Περιβάλλον η 1η σύναξη του β΄κύκλου του Κέντρου Λόγου Μπανάτου «Αληθώς»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

 

(π. Παναγιώτης Καποδίστριας) Στην κατάφυτη κι ευωδιαστή αυλή τού εορτάζοντος την Αγία Ζώνη της Θεοτόκου ναϋδρίου της Παλαιάς Βλαχέραινας Μπανάτου πραγματοποιήθηκε το δειλινό της 30ής Αυγούστου 2012, με την παρουσία μάλιστα του Λειψάνου της τιμίας Χειρός του Αγίου Διονυσίου, προστάτου και πολιούχου Ζακύνθου, ο Αγιασμός για την έναρξη του β΄ κύκλου των δράσεων του Κέντρου Λόγου «Αληθώς», σε συνδυασμό με Δέηση υπέρ της πολυταλαίπωρης Φύσης, δεδομένου ότι η 1ηΣεπτεμβρίου -εκτός από Εκκλησιαστική Πρωτοχρονιά- έχει καθιερωθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως Ημέρα αναπέμψεως Ευχών υπέρ του Περιβάλλοντος.

 

Στην Σύναξη αυτή συμμετείχε ικανός αριθμός πιστών φίλων του «Αληθώς» απ’ όλο το νησί της Ζακύνθου, απλοί άνθρωποι του μόχθου, αλλά και των γραμμάτων και της τέχνης. Στο λειτουργικό μέρος προέστη ο Αρχιμανδρίτης Δανιήλ Μπιάζης, ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου, εκπροσωπώντας μάλιστα τον απουσιάζοντα Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄. Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε, τόνισε την εξαιρετική θέση του Κέντρου Λόγου «Αληθώς» στην ζακυνθινή πολιτισμική και κοινωνική ζωή απ’ τον πρώτο κύκλο ήδη της λειτουργίας του, ευχόμενος και κατά το νέο έτος να έχει την ίδια και μεγαλύτερη επιτυχία στις μορφωτικές δραστηριότητές του. Στις δύο Ακολουθίες, πλην του οικείου Εφημερίου, έλαβαν μέρος ο Πρωτοπρεσβύτερος Παναγιώτης Σπουργίτης και ο Μοναχός Ιωσήφ Μαρούδας.

 

Ακολούθησε η οικολογικού περιεχομένου προγραμματισμένη ομιλία τού Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, με θέμα «Ορθόδοξος Μοναχισμός και Φυσικό Περιβάλλον», κατά την οποία παρουσιάστηκαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις Μοναχών και Αναχωρητών, οι οποίοι διακρίθηκαν για την έμπρακτη φιλία, που επέδειξαν προς την πανίδα και την χλωρίδα του καιρού και του τόπου τους, καθιστάμενοι έτσι άριστο παράδειγμα οικολογικής συμπεριφοράς για τις σύγχρονες αντι-οικολογικές κοινωνίες.

 

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκίσματα σε όλους, για τα οποία μερίμνησε πολύ ευγενικά η Οικογένεια Αναστασίου και Στέλλας Στραβοπόδη, η οποία μάλιστα έχει την υπευθυνότητα του ενοριακού ναϋδρίου της Παναγίας της Βλαχέραινας. Για την αρτίωση της οικολογικής αυτής γιορτής εργάσθηκαν φιλότιμα, εξάλλου, ο Πρόεδρος του Μπανάτου Χαράλαμπος Δημ. Κοντονής και ο Πρόεδρος των Εθελοντών της περιοχής Σπύρος Διον. Κοντονής. Η αφίσα της εκδήλωσης καλλιτεχνήθηκε από τον Ιωάννη Πορφύριο Καποδίστρια.

 

Ο υπεύθυνος του "Αληθώς" 
π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ  

δείτε περισσότερα »
Ευχές Ιερωνύμου στον μητροπολίτη Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/08/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας-φωτο Κωνσταντόπουλος) Ανήμερα της Εορτής του Αγίου Αλεξάνδρου τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό  Ναό Αγίου Νικολάου Πάπαρι Μαντινείας,  προεξάρχοντος του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, Σύρου κ.κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ,  Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, Γόρτυνος κ.κ. ΙΕΡΕΜΙΟΥ,  Μεσσηνίας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, συμπροσευχομένων, του Μητροπολίτου Ιλιού κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ.κ. ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ.

Συμμετείχαν επίσης, στις Ιερές Ακολουθίες, Πανοσιολ. Αχιμανδρίτες, Ιερείς, Διάκονοι,  άρχοντες της Περιφερείας, της  Τριπόλεως και του Νομού,  κάτοικοι  

δείτε περισσότερα »
Στον Άγιο Αθανάσιο Κυψέλης η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γέροντος Λεοντοπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2012

Ανακοινώνεται ότι η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Λεοντοπόλεως κυρού Διονυσίου θα τελεσθή το Σάββατο, 1η Σεπτεμβρίου ε.ε. και ώρα 10η π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κυψέλης, Μετόχιο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της Αρχιερατικης Θείας Λειτουργίας, και ο ενταφιασμός του εκλιπόντος Ιεράρχου θα γίνει στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Αλεξάνδρου στο νοσοκομείο Ναυπλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/08/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Αλεξάνδρου πατριάρχου της Κωνσταντινουπόλεως, στο ομώνυμο εκκλησάκι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος με την συμμετοχή των ιερέων π. Ηλία Αλευρά και π. Χρήστου Ιωαννίδη. Στον εσπερινό παρέστησαν η διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης καθώς και πλήθος πιστών από το Ναύπλιο.

Στο τέλος του εσπερινού το θείο λόγο κήρυξε ο επίσκοπος Επιδαύρου,ο οποίος μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Αλεξάνδρου.

  

δείτε περισσότερα »
Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου στη Βούλα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/08/2012

(π.Αντώνιος Χρήστου) Η Εορτή του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τον Αύγουστο, εορτάζεται με κάθε λαμπρότητα στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. καθώς πανηγυρίζει ιδιαιτέρως ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννου Βούλας στη πλατεία της Βούλας.

Την Τρίτη 28 Αυγούστου, Παραμονή της Εορτής, τελέσθηκε ο Πανηγυρικώς Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροσταντούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου και τη συμμετοχή επίσης πολλών Ιερέων καθώς και πλήθος κόσμου ενοριτών αλλά και προσκυνητών. 

Τον Θείον Λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Γλυφάδας Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φειδόπουλος, ο οποίος αναφερόμενος στον Τίμιο Πρόδρομο,  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672