Εκκλησία της Ελλάδος

Τα εόρτια του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την δέουσα ταπείνωση και κατάνυξη που επιβάλλει και η εκκλησιαστική τάξη αλλά και η «κρίσιμη» εποχή μας, πραγματοποιήθηκαν τα εόρτια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ την 3ηΔεκεμβρίου στον Πολιούχο του Πειραιώς Άγιο Σπυρίδωνα και την 4ηΔεκεμβρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Σεραφείμ Επισκόπου Φαναρίου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

 

Η συμμετοχή του κόσμου παρότι ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας δεν εόρτασε και δεν εδέχθη ευχές στο Επισκοπείο ήταν μεγάλη, ενώ επίσης στον καθεδρικό ναό εδέχθη τις ευχές των Ιερέων της Μητροπολιτικής του Περιφερείας των επισήμων καθώς και άλλων Αρχιερέων που προσήλθαν για να του ευχηθούν το ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ… 

δείτε περισσότερα »
Ιερώνυμος:Κάποιοι υποβαθμίζουν το μάθημα των θρησκευτικών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

«Δώστε αξία και νόημα στις σπουδές, ώστε ο λόγος σας να δώσει νόημα στη ζωή των ανθρώπων» παρότρυνε ο Αρχιεπίσκοπος τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα το μεσημέρι. Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής, το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο χαιρέτισαν τους πρωτοετείς σπουδαστές σε μια γιορτή – καλωσόρισμα των νέων παιδιών.
 
Ο Καθηγητής του τμήματος Θεολογίας κ. Κωνσταντίνος Δεληκωνσταντής εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, παράλληλα με τις ευχές των διδασκόντων, μετέφερε στους φοιτητές και στους γονείς τους, ψήφισμα που δείχνει την αγωνία των Πανεπιστημιακών δασκάλων, αλλά και την ισχυρή βούληση που θα επιδείξουν στη διατήρηση αυτοτέλειας της Θεολογικής Σχολής. Στο ίδιο πνεύμα μίλησαν και οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φοιτητών και των μεταπτυχιακών από τα τμήματα Θεολογίας και Κοινωνικής Θεολογίας. Οι φοιτητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το εργασιακό μέλλον, γι’ αυτό και ζήτησαν την έμπρακτη στήριξη της Εκκλησίας και προσωπικά του Μακαριωτάτου.
 
«Πιστεύω ότι η επίγνωση των ιθυνόντων σχετικά με τη σημασία των θεολογικών σπουδών για το Έθνος και την πατρίδα δε θα επιτρέψει ασύνετες κι αδόκιμες επιλογές» δήλωσε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος, απευθυνόμενος στους φοιτητές. «Δε διαφεύγουν τα επαγγελματικά προβλήματα του κλάδου και οι προσπάθειες κάποιων να υποβαθμιστεί το μάθημα των Θρησκευτικών και να εξοστρακιστεί η Εκκλησία από τη ζωή των ανθρώπων» για το λόγο αυτό, όπως είπε ο Μακαριώτατος, «η παρουσία μου δεν έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, αλλά δηλώνει την έγνοια και την υπόσχεση ότι η Εκκλησία θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό σας…η Εκκλησία και ιδιαίτερα η Αρχιεπισκοπή είναι σπίτι σας και έτσι θέλω να τη νιώθετε κάθε στιγμή και ιδιαίτερα στις δύσκολες ώρες».
 
Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε ακόμη τους φοιτητές ν’ αφήσουν τις προκαταλήψεις και τις διχαστικές αντιλήψεις περί τάχα συγκρούσεως μεταξύ Θεολογίας κι Επιστήμης και να τολμήσουν ν’ αναρωτηθούν: “εδώ που βρέθηκα είναι τυχαίο γεγονός ή προσωπική πρόσκληση απ’ τον ίδιο τον Χριστό;” Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον σπουδαστικό κόσμο να ενώσει τα χέρια και τις καρδιές του για ν’ αντιπαρατάξει στην έκπτωση και την οδύνη της εποχής μιαν άλλη δύναμη, ζωογόνα κι ελπιδοφόρα.
 
Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής, η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Αμαλία Μόζερ και σύσσωμο το διδακτικό προσωπικό της Θεολογικής, που με την ευκαιρία της εκδήλωσης τίμησε τους δασκάλους των Θεολογικών γραμμάτων, τον αλησμόνητο Κωνσταντίνο Σκουτέρη, τους Ομότιμους Καθηγητές Σπυρίδωνα Κοντογιάννη και Δακουρά Διονύσιο και τους αφυπηρετήσαντες Καθηγητές της Σχολής κ. Νικόλαο Ολυμπίου και τον π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο. 

δείτε περισσότερα »
Ο Πολωνίας στο Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και εφέτος η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας στο Ιερό Προσκύνημα αυτής στον ομώνυμο Δήμο Αττικής. Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου τελέσθηκε Μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Πολωνίας Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε και προσφώνησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ευχαριστώντας τον θερμά για την παρουσία του στην πανήγυρη της Αγίας Βαρβάρας, η οποία προσέδωσε τη μαρτυρία της κοινής πίστης και των δεσμών των δύο λαών.
 

δείτε περισσότερα »
Θηβών Γεώργιος: "Ο Χριστός μας αγκαλιάζει όλους γιατί έγινε παιδί όπως εσείς"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

Μέσα στις πολλές και ποικίλες Ποιμαντικές του υποχρεώσεις ο Σεβ. Θηβών και Λεβαδείας κ.Γεώργιος, έχει συμπεριλάβει και τις Λειτουργικές ευκαιρίες για τους μαθητές των Σχολείων της Μητροπολιτικής του Επαρχίας στις οποίες δίνεται η ευκαιρία τόσο στους μαθητές όσο και στον Ίδιο για να συμπροσευχηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν σχέσεις αγάπης και αμοιβαίου Σεβασμού.Ανήμερα της Εορτής της Αγίας Βαρβάρας ο Σεβ. Θηβών κ. Γεώργιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Νέου 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Θηβαϊδος στην Αγ. Βαρβάρα Αργολίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Αγίας Βαρβάρας της Μεγαλομάρτυρας στον ομώνυμο ιερό ναό της Αγίας, στο Τρίστρατο Ινάχου Αργολίδας μόλις  5κμ από την πόλη του  Άργους.

Τον πανηγυρικό εσπερινό  τέλεσε ο Μητροπολίτης Θηβαΐδος, Πορφύριος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα του Αργολικού κάμπου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργής  εικόνας  της Αγίας Βαρβάρας ,σε όλο το χωριό προς ευλογία των κατοίκων. Βαθιά συγκινημένος ο επίσκοπος Θηβαΐδος, Πορφύριος , ο  

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια Ι.Π.της Αγ.Βαρβάρας από τον μητροπολίτη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/12/2012

(Ι.Μ.Λαγκαδά) Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη τα εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας -Ᾱσσήρου. 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης μετέφερε στον υπό εγκαινισμόν Ιερόν Ναόν τα μαρτυρικά λείψανα και τα εναπέθεσε στο Άγιον Δισκάριον επί της Αγίας Τραπέζης συμφώνως προς την εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων.

Κατόπιν, άρχισε 

δείτε περισσότερα »
Οικονομικό έλεγχο στη Μητρόπολη ζητά ο Πρεβέζης-Παραίτηση π.Θεοδοσίου Μαρτζούχου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2012

(pamepreveza.gr)

οικητικές αλλαγές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο νέος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.Στόχος του να εφαρμόσει ένα νέο πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα και να μπορέσει πάνω σε νέες βάσεις να αναπτύξει το όραμά του για την τοπική Εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, την οποία και ο σεβασμιώτατος την έκανε αποδεκτή, τονίζοντας ότι θα στηρίξει το έργο του ως εφημερίου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Καθήκοντα Γραμματέως της Ι. Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ανέλαβε ο  ()
Σε διοικητικές αλλαγές προχώρησε τις τελευταίες ημέρες ο νέος μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.Στόχος του να εφαρμόσει ένα νέο πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα και να μπορέσει πάνω σε νέες βάσεις να αναπτύξει το όραμά του για την τοπική Εκκλησία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, την προηγούμενη εβδομάδα υπέβαλλε την παραίτησή του από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ο π. Θεοδόσιος Μαρτζούχος, την οποία και ο σεβασμιώτατος την έκανε αποδεκτή, τονίζοντας ότι θα στηρίξει το έργο του ως εφημερίου στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.
Καθήκοντα Γραμματέως της Ι. Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ανέλαβε ο

 

δείτε περισσότερα »
Επέτειος 10ετούς ποιμαντορίας του μητροπολίτη Γλυφάδας με Εγκαίνια ναού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2012

(εκ της Ι.Μ.)Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Γλυφάδας,  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλος, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως δεκαετίας από την ενθρόνιση του.

Ο Σεβασμιώτατος επέλεξε να εορτάσει την επέτειο της δεκαετούς ποιμαντορίας του στη νεοσυσταθείσα Ιερά Μητρόπολη, τελώντας μια κατ΄ εξοχήν Αρχιερατική τελετή, τον εγκαινιασμό ενός Ναού. Τη σύνδεση των δύο ιστορικών γεγονότων, επεσήμανε και ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Ψωΐνος, κατά την προσφώνησή του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Ο Πανοσιολογιώτατος αναφέρθηκε συνοπτικά στη δεκαετή θεοφιλή παρουσία του Ποιμενάρχου ανάμεσα 

δείτε περισσότερα »
Ειδική τηλεφωνική γραμμή για... εξορκισμούς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2012

(ethnos.gr)- Ειδική τηλεφωνική γραμμή για εξορκισμούς εγκαινίασε η επισκοπή του Μιλάνου, διπλασιάζοντας παράλληλα τον αριθμό των εκπαιδευμένων για την περίπτωση ιερέων, από 6 που ήταν μέχρι πρότινος, στους 12.

Η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί για λίγες ώρες ημερησίως, ενώ διαθέσιμα στους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι και οι αριθμοί των κινητών τηλεφώνων των ειδικευμένων ιερέων.
Ο μονσινιόρ Άντζελο Μασκερόνι που εκπαιδεύει ιερείς για εξορκισμούς τα τελευταία 15 χρόνια, δήλωσε στην ιστοσελίδα Incrocinews ότι η ζήτηση έχει εκτοξευτεί και ότι τα αιτήματα προέρχονται από ανθρώπους όλων των ηλικιών, με διαφορετικό

δείτε περισσότερα »
Το Κυριακάτικο Κήρυγμα του Μητροπολίτη Καισαριανής Δανιήλ - VIDEO
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/12/2012

Παρακολουθείστε το Κυριακάτικο Κήρυγμα του Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού Δανιήλ 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672