Εκκλησία της Ελλάδος

Τριπλές Ακολουθίες του Νυμφίου στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

Με στόχο τη διευκόλυνση για τη συμμετοχή περισσοτέρων πιστών στις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς θα τελεσθούν τριπλές ακολουθίες του Νυμφίου.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη θα τελούνται τρεις ακολουθίες του Όρθρου. Η πρώτη θα ξεκινάει στις 5.30 μ.μ. στο παρεκκλήσιο της Αγίας Όλγας (πλησίον του Ιερού Ναού), η δεύτερη ακολουθία στις 7.30 μ.μ. και η τρίτη στις 9.30 το βράδυ.

Τη Μεγάλη Τετάρτη και μετά τη βραδυνή ακολουθία στις 11.30 μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία μέχρι τη 1.00 το πρωΐ.

Τη Μεγάλη Πέμπτη και το Μεγάλο Σάββατο θα τελεσθούν 2 Θείες Λειτουργίες το πρωί. Το Μεγάλο Σάββατο η Β´ Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στο Κουβούκλιο του Επιταφίου στο Σολέα του Ιερού Ναού.

Στο Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού, την Αγία Όλγα, που βρίσκεται ανάμεσα στις πολυκατοικίες, πλησίον της Ευαγγελίστριας, η ακολουθία τη Μεγάλη Πέμπτη θα ξεικινήσει στις 5.00 μ.μ., ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή η ακολουθία της Αποκαθηλώσεως θα ξεκινήσει στις 3.30 το μεσημέρι, η ακολουθία του Επιταφίου στις 5.30 το απόγευμα και η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου στις 7.15 μ.μ.

 

Καλή Ανάσταση

π. Γεώργιος

  

δείτε περισσότερα »
Oδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/04/2012

(του Σπύρου Παπαγεωργίου) 

Λίγες μόλις ημέρες μας χωρίζουν από την Μ. Εβδομάδα, που θα προσέλθουμε όλοι στους ιερούς ναούς για να προσκύνησουμε το Νυμφίο Ιησού Χριστό, να συμπορευθούμε μαζί του στα Πάθη, τη Σταύρωση, την Ταφή και με προσμονή μεγάλη να πανηγυρίσουμε την ένδοξό Του Ανάσταση.

Μια τέτοια πρόγευση λάβαμε χθες το βράδυ, στη κατανυκτική βραδιά με ύμνους της Μ. Εβδομάδος που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως. Ένα οδοιπορικό προς τα Άχραντα Πάθη του Σωτήρος Χριστού, παρουσιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πετρουπόλεως από τη χορωδία νέων του ιερού ναού υπό τη διεύθυνση του Λαμπαδαρίου Δημητρίου Αποστολάκη και με τη συμμετοχή επίλεκτων ιεροψαλτών από ιερούς ναούς της τοπικής και άλλων μητροπόλεων.  

δείτε περισσότερα »
Γκαγκαούζοι στο μητροπολίτη Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

( Εκ της Ι.Μ Διδυμοτείχου) Αντιπροσωπία των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας που ζούν στην αυτόνομη Δημοκρατία της Γκαγκαουζίας και των Γκαγκαούζων που ζούν στη Βουλγαρία, στην περιοχή της Βάρνας, δέχθηκε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός και είχε την ευκαιρία να αναπτύξει την αναγκαιότητα επικοινωνίας των απανταχού Γκαγκαούζων με εκείνους που είναι εγκατεστημένοι στην Ελλάδα με επίκεντρο την πόλη της Νέας Ορεστιάδας.

 Οι Γκαγκαούζοι ή Γκαγκαβούζοι είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που μιλούν την Τουρκική γλώσσα και είναι ιδιαίτερα πιστοί στις παραδόσεις των προγόνων τους. Ζούν στην Μολδαβία, περίπου 190.000, στην Ουκρανία και στην Βουλγαρία.  

δείτε περισσότερα »
Ποιμαντική επίσκεψη του μητροπολίτη Χρυσοστόμου στη Β. Εύβοια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

Από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του Ιερείς, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη Βόρειο Εύβοια για να συναντήσει και να ενισχύσει τους εκεί χριστιανούς.

Την Παρασκευή το απόγευμα και αμέσως μετά την επιστροφή του από την Αθήνα, όπου μετέβη πλησίον του εν τω μεταξύ κοιμηθέντος Γέροντος Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της Ι. Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, μετέβη και χοροστάτησε και ομίλησε κατά την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου Προκοπίου, με συμμετοχή πολλών ευλαβών προσκυνητών.

Το Σάββατο του Ακαθίστου 31 Μαρτίου το πρωί λειτούργησε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, ενώπιον του λειψάνου του κοιμηθέντος π. Κυρίλλου, συλλειτουργούντων αρκετών Ιερέων της Τοπικής μας Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων και ομίλησε περί του μακαριστού Καθηγουμένου.

Στη συνέχεια και περί ώρα 12 μ. τέλεσε, μαζί με τους αγίους Αρχιερείς Βεροίας κ. Παντελεήμονα, Αυλώνος κ. Χριστόδουλο, Φλωρίνης κ. Θεόκλητο, Μεσογαίας κ. Νικόλαο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, Κορίνθου κ. Διονύσιο, Ρεντίνης κ. Σεραφείμ και Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, πολλούς Ιερείς και πλήθος ευσεβών χριστιανών (φωτο Χρήστου Βασιλείου), την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού π. Κυρίλλου.Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας μίλησε με συγκινητικούς λόγους για τον μακαριστό Γέροντα, μετέφερε δε σε όλους τις θερμές συλλυπητήριες ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.   Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την εξόδιο Ακολουθία του Γέροντος Κυρίλλου επισκέφθηκε την Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη Λίμνης.

Το βράδυ υποδέχθηκε στην Λίμνη τον προσκληθέντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και τον συνοδό του Διάκονο Δωρόθεο. Την Κυριακή Ε΄ Νηστειών 1 Απριλίου το πρωί συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου Λίμνης, με αφορμή Τοπική Εορτή της Παναγίας, της «Δεήσεως» όπως ονομάζεται, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος άγιος Παροναξίας και με αφορμή το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, εξήγησε το ταπείνωσης και της υπακοής στο θέλημα του Θεού.Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Λιμνιάς», ανά τας οδούς της γραφικής Πόλεως της Λίμνης, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και εκπρόσωποι των Αρχών του Τόπου μας.

δείτε περισσότερα »
13 ενηλίκους εβάπτισε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

Τίς βαπτίσεις 13 Ἐνηλίκων Κατηχουμένων ἐτέλεσε ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, τήν Τρίτη 3η Ἀπριλίου καί ὥρα 9 π.μ., στό σταυροειδοῦς σχήματος Βα­πτι­στή­ριο Ἐνηλίκων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως, πού βρίσκεται στόν Ἱερό Ναό τῆς Ἁγίας Παρασκευῆς Νέας Ἄμπλιανης Λαμίας. Τό Ἱερό Μυστήριο, τό ὁποῖο παρηκο­λού­θη­σαν πολλοί συγγε­νεῖς καί φίλοι τῶν Νεοφωτίστων, ἐτελέσθη μέ πρωτοχριστιανική τάξη καί κατάνυξη.

Στό τέλος τοῦ Μυστηρίου ὁ Σεβασμιώτατος ἔδωσε συμβουλές καί ὁδηγίες στούς βαπτισθέντες γιά τήν καινούργια πνευματική ζωή τους μέσα στό Σῶμα τῆς Ὀρθοδό­ξου Ἐκ­κλη­σίας, ἡ ὁποία θά πρέπει νά εἶναι σύμφωνη μέ τίς εὐαγγελικές ἐντολές ἐπιδιώκοντας πάντα τό καλό καί ἀποφεύγοντας τό κακό.  

δείτε περισσότερα »
Η μητρόπολη Μονεμβασιάς καταφύγιο για τους αδυνάμους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

(εκ της Ιεράς Μητροπόλεως) Με θρησκευτική  ευλάβεια και μεγάλη προσέλευση πιστών ετελέσθη την Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 1η Απριλίου 2012, κατά τα ειωθότα, στον Ι. Ναό Οσίου Νίκωνος ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της διανυόμενης Μεγάλης Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.
Ο σεπτός οιακοστρόφος της τοπικής ολκάδος, απευθυνόμενος με ενάργεια και αμεσότητα στο εκκλησίασμα, σκιαγράφησε την προσωπικότητα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, τη μνήμη της οποίας η Εκκλησία μας γιόρτασε την ίδια ημέρα, και τόνισε την ανάγκη μίμησης του βίου της μετά τη μετάνοιά της. Ακολούθως, βράβευσε πέντε συλλογικούς φορείς για την πολύτιμη προσφορά τους στην κοινωνία.

 

δείτε περισσότερα »
«Οι παγίδες του Βουδισμού» θέμα του αντιαιρετικού σεμιναρίου της Ι.Μ. Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/04/2012

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα του Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονος Ασκληπιείου Νοσοκομείου Βούλας πραγματοποιήθηκε το μηνιαίο Αντιαιρετικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β. μηνός Απριλίου. Ομιλητής ήταν ο Οσιώτατος Μοναχός π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, διδάκτωρ θεολογίας και πτυχιούχος φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανέπτυξε το θέμα «Μορφές Θιβετιανού Μοναχισμού στην Ευρώπη».

Η ομιλία ήταν πολύ αναλυτική και γεμάτη βουδιστική ορολογία αλλά ο ομιλητής πολλές φορές ανέλυε και εξηγούσε. 

Στην αρχή της ομιλίας του π. Αρσένιος, ανέπτυξε αρχικά τη διδασκαλία του Βουδισμού και τις βασικές διαφοροποιήσεις του : 

Βασικές διδασκαλίες-Σχολές Βουδισμού: 

Οι βασικές μορφές του Βουδδισμού είναι τέσσερις:

 

δείτε περισσότερα »
Μυροφόρες στα Θυάτειρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/04/2012

Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

Λονδίνο

 

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας οργάνωσε την Κυριακή 1ηΑπριλίου 2012 Συνέδριο Βοηθητικών Αδελφοτήτων Κυριών και Δεσποινίδων των Κοινοτήτων της. Το Συνέδριο φιλοξενήθηκε από την Κοινότητα Αποστόλου Βαρνάβα στο Βόρειο Λονδίνο. Προήδρευσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγόριος. Συμμετείχαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και 70 περίπου «Μυροφόρες» Γυναίκες, μέλη Βοηθ. Αδελφοτήτων από πολλές Κοινότητες του Λονδίνου και άλλων πόλεων της Αγγλίας.

 

Το Συνέδριο άρχισε με Προσευχή και Ψαλμωδία. Κατόπιν ο Επίσκοπος Κυανέων ανέγνωσε το μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Ύστερα παρουσιάσθηκαν οι Σύνεδροι, καθώς και το Πρόγραμμα και ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της  φιλοξενούσας Κοινότητας Επίσκοπος Τροπαίου καλοσώρισε τους και τις Συνέδρους.

 

Στη συνέχεια ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος έκανε την εισαγωγική ομιλία, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε και τα εξής σημαντικά στοιχεία:

 

«Είμαστε εγνώμονες προς τις Βοηθ. Αδελφότητες για τη φιλανθρωπική προσφορά σας. Εσείς φροντίζετε για τον πλησίον, προσφέροντας φιλανθρωπία, εμπνεόμενοι από τον φιλάνθρωπο Θεό... Τα μέλη των Βοηθ. Αδελφοτήτων δραστηριοποιούνται στον ιεροστολισμό των Ναών, στην ενίσχυση των Ελληνικών και Κατηχητικών Σχολείων και στη συνδρομή στα Κοινοτικά και Εκκλησιαστικά έργα... Αυτή την εποχή η Ελλάδα έχει οικονομική κρίση. Για λόγους εθνικούς, θρησκευτικούς και πατριωτικούς πρέπει να συνδράμουμε οικονομικά τους χειμαζόμενους αδελφούς μας στην Ελλάδα. Σας συμβουλεύω εσείς οι Κυρίες των Αδελφοτήτων να πρωτοστατήσετε στη συλλογή χρημάτων για τον σχετικό Έρανο που πραγματοποιείται αυτό τον καιρό... Θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω πρακτικές παρατηρήσεις: Να φροντίζετε για την ανανέωση των Επιτροπών και την εγγραφή νέων μελών. Να συνεργάζεστε με τις άλλες Επιτροπές της Κοινότητας. Να φροντίζετε για τους φτωχούς, τους εμπερίστατους, τους ασθενείς, τους γέροντες, τους φυλακισμένους, τους αστέγους, τις χήρες, τις ανύπαντρες μητέρες. Να συνδράμετε οικονομικά την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Το Ταμείο σας να το ελέγχει ετησίως ορκωτός λογιστής. Να καλείτε Γενική Συνέλευση κάθε χρόνο και κάθε δύο χρόνια να γίνονται εκλογές... Τελειώνοντας, θα ήθελα να μνημονεύσω δύο σπουδαία Σωματεία γυναικών που δρουν στο Λονδίνο: Το Greek Orthodox Charity Organisation, που ιδρύθηκε το 1966 κι επιτελεί μεγάλο έργο, ειδικά προς ασθενείς και την Αγία Φιλοθέη, που είχε οίκημα στο κεντρικό Λονδίνο, το οποίο έχει τώρα πια εκποιήσει».

 

Κατόπιν έγιναν σύντομες αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από τους Αρχιμανδρίτες Ραφαήλ Παβούρη (την ομιλία του οποίου ανέγνωσε ο Αρχιμ. Γεώργιος Καρβούνης), Χρυσόστομο Τύμπα και Χρυσόστομο Μιχαηλίδη, όπου το κεντρικό θέμα ήταν: «Η προσευχή, νηστεία και ελεημοσύνη - φιλανθρωπία κατά την περίοδο του Τριωδίου». Ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας παρουσίασε το αναθεωρημένο Καταστατικό των Βοηθ. Αδελφοτήτων.

 

Ύστερα τελέσθηκε Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βορ. Λονδίνου και το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με δείπνο που προσέφερε η φιλοξενούσα Κοινότητα.

  

δείτε περισσότερα »
Εορτή στον Ι.Ν. της Παναγίας Θεοσκεπάστου στην Άνδρο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/04/2012

(εκ της Ι.Μ.) Ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος Φραγκουλάκης και η αδελφότης της Ιεράς Μονής παραβρέθηκαν στην πανηγυρική Αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό ναό της Παναγίας Θεοσκεπάστου στην Χώρα της Άνδρου υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου – Άνδρου κ.κ Δωροθέου ΄Β. 

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της Χώρας.Στην πλατεία του Αφανούς Ναύτου έγινε δέηση και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα υπέρ των κεκοιμημένων ναυτικών.

 
Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου κ.κ Δωρόθεος ΄Β, παρουσία των τοπικών Αρχών της νήσου και πλήθους Ανδριωτών τίμησε το Εμπειρίκιο Γηροκομείο Άνδρου με την απονομή του Σταυρού της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλου, για την προσφορά του.
Στο θεόπνευστο κήρυγμα του που προηγήθηκε της απονομής, τόνισε την αξία της αλληλεγγύης που πρέπει να επιδείξουμε όλοι οι έλληνες στη σημερινή εποχή, προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση.
 
Εκ της Ιεράς Μονής  

δείτε περισσότερα »
Κατανυκτικός Εσπερινός στην Παναγία Τρυπητή Αιγίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/04/2012

(Ιστοσελίδα Ι.Μ.) Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Τρυπητής ο τελευταίος Κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου και την συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους πιστών.

Τους ύμνους απέδωσε η Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Φίλιππου Οικονόμου.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος ο οποίος ανέλυσε το θέμα με τον τίτλο «ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ».

Αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας και του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την αβρααμιαία και φιλάδελφη φιλοξενία και αγάπη, που του παρέχει απλόχερα, στη συνέχεια με τον ζωντανό του λόγο και την ρητορική του δεινότητα, απλά και με εύληπτο τρόπο, αναφέρθηκε στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως που θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672