Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Φασιστικό το πνεύμα διαχειρίσεως της εξουσίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/05/2011

«Ὁ πρόσφατος ἀποκλεισμός ἀπό τό  Ὑπουργεῖο Παιδείας,  Διά βίου μαθήσεως καί Θρησκευμάτων εἰς τό μηχανογραφικόν δελτίον ὑποψηφίων διά τήν Τριτοβάθμια Ἐκπαίδευσιν τοῦ Τμήματος Κοινωνικῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν παρά τήν οὐσιαστικήν ἀντίθεσιν τῆς Πανεπιστημιακῆς Συγκλήτου καί τῶν ἐπιστολῶν διαμαρτυρίας τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου καί τοῦ Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ. Ἱερωνύμου, ἀποδεικνύει καί διά τούς πλέον δυσπίστους τό φασιστικό πνεῦμα διαχειρίσεως τῆς ἐξουσίας, τήν κατάλυσιν τῆς Πανεπιστημιακῆς αὐτοτελείας καί αὐτοδιοικήσεως καί τόν πλήρη εὐτελισμόν καί περιφρόνησι τῆς διοικήσεως τῆς Ἐκκλησίας ὡς καί τῶν ἰσχυόντων Νόμων τοῦ Κράτους». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοινωθέν που εξέδωσε ο αγωνιστής μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ  και καλεί να τεθούν σε συναγερμό οι Θεολογικές Σχολές,να προετοιμάσουν  απεργιακές κινητοποιήσεις  και να υπάρξει συστράτευση της Εκκλησίας. 

δείτε περισσότερα »
Επιστροφή του Αγίου Νεκταρίου στη Στυλίδα μετά απο 180 χρόνια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/05/2011

Τό Σάββατο 14 Μαΐου μέσα σέ κλῖμα  πνευματικῆς ἀνατάσεως καί ἐκκλησιαστικῆς λαμπρότητος ὁ ἅγιος Νεκτάριος ἐπέστρεψε στή Στυλίδα, σχεδόν ἑκατόν ὀγδόντα χρόνια μετά τήν ἀποχώρησή του ἀπό τό λιμάνι τῆς πόλεως. Τό ἀπότμημα τοῦ ἱεροῦ του λειψάνου, τό ὁποῖο πρίν ἀπό λίγο καιρό παρέδωσε στόν Μητροπολίτη μας ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ὕδρας, Σπετσῶν καί Αἰγίνης κ.κ. Ἐφραίμ, μετέφερε μετά ἀπό ἔντονη ἐπιθυμία τῶν ἐφημερίων, ἀλλά καί τῶν πιστῶν κατοίκων τῆς περιοχῆς Στυλίδος, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Νικόλαος.

Ἡ ὑποδοχή τοῦ ἱεροῦ λειψάνου ἔγινε στό παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Νικολάου καί ἀκολούθως μεταφέρθηκε ἐν πομπῇ στόν Ἱερό Ναό τοῦ  Ἁγίου Ἀθανασίου. Παρόντες ἦταν ὁ Ἀντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Θωμᾶς Στάϊκος, ὁ Δήμαρχος Στυλίδος κ. Ἀπόστολος Γκλέτσος, ὁ Στρατηγός Διοικητής τῆς ΜΕΡΥΠ Ἐλευθέριος Συναδινός, ὁ Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Κυριάκος Λιάκος, πολλοί Ἱερεῖς ἀπό τίς γύρω Ἐνορίες, μαθητές καί μα­θήτριες μέ παραδοσιακές στολές, πολλοί πιστοί καί στρατιωτικό ὄχημα πού μετέφερε τήν εἰκόνα τοῦ Ἁγίου. 

δείτε περισσότερα »
Με την έλευση του Τιμίου Ξύλου ξεκίνησαν στο Βόλο τα «Κωνσταντίνεια»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2011

Σε  κλίμα κατάνυξης  υποδέχτηκαν τη Δευτέρα 16 Μαΐου κλήρος και λαός στον προαύλιο χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, το οποίο φυλάσσεται στην Παναγία Σουμελά.Η υποδοχή του Τιμίου Ξύλου αποτέλεσε την αρχή των  λατρευτικών εκδηλώσεων με τον διακριτικό τίτλο «Κωνσταντίνεια» , με αφορμή την συμπλήρωση 75 χρόνων από τα εγκαίνια  του περικαλλούς και  ιστορικού Ιερού Ναού, οι οποίες θα κορυφωθούν με την Εορτή των Αγίων στις 21 Μαίου. Στις 7.30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος υποδέχθηκε, παρουσία αρχών, κλήρου και λαού, το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου το οποίο μετέφερε με την δέουσα ιεροπρέπεια ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχ. Γεώργιος Χρυσοστόμου και στη συνέχεια εψάλλει Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. 

δείτε περισσότερα »
Αγιασμός του Στρατιωτικού Μουσείου Κομοτηνής από τον 91χρονο μητροπολίτη Δαμασκηνό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2011

Στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής, παρουσιάζονται πτυχές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, μέσα από επιστολές, έγγραφα, φωτογραφίες, στολές και στρατιωτικό υλικό. Το Μουσείο  άνοιξε επίσημα τις πύλες του για το κοινό το μεσημέρι του  περασμένου Σαββάτου, ενώ  τον Αγιασμό τέλεσε ο  91χρονος μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Δαμασκηνός. Τα εγκαίνια τελέστηκαν αμέσως μετά την παρέλαση της 14ης Μαΐου από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή και τον αρχηγό ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκο, παρουσία  του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού και σύσσωμης της τοπικής πολιτικής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το νέο μουσείο στεγάζεται στα ανακαινισμένα κτίρια στο στρατόπεδο Μουζιοπούλου, δίπλα στις εγκαταστάσεις της έδρας της 21ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και είναι το τρίτο στο είδος του στη Θράκη, μετά από αυτά του Διδυμοτείχου και της Νυμφαίας Ροδόπης.

  

δείτε περισσότερα »
Η Τρίπολη εορτάζει τη μνήμη των Πολιούχων της
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2011

Το  Σάββατο και την Κυριακή 21 - 22 Μαΐου η Τρίπολη γιορτάζει τη μνήμη των πολιούχων της, Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Την παραμονή της εορτής, στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή στην πόλη των ιερών λειψάνων των Αγίων Νεομαρτύρων, από την Ιερά μονή Βαρσών όπου φυλάσσονται και θα τεθούν σε λαϊκό προσκύνημα, στον ναό του προφήτη Ηλία και των Νεομαρτύρων, ενώ θα ακολουθήσει πολυαρχιερατικός Εσπερινός.  Την Κυριακή το πρωί, θα τελεστεί Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου και το απόγευμα της ίδια ημέρας στις 8.00, μετά τον Εσπερινό θα γίνει η λιτάνευση των ιερών λειψάνων στους κεντρικούς δρόμους της Τρίπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπου της κυβέρνησης, των πολιτικών και λοιπών αρχών του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

δείτε περισσότερα »
Η 1η Ποδηλατική περιήγηση από το τμήμα ποδηλασίας του αθλητικού συλλόγου «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2011

Την πρώτη του περιηγητική βόλτα πραγματοποίησε το τμήμα ποδηλασίας του αθλητικού συλλόγου «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ» τηνΚυριακή 15 Μαΐου,με αφετηρίατό προαύλιο του Ι.Ν. Αγ. Κων)νου και Ελένης Βόλου.

Την εκκίνηση ευλόγησε Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος τόνισε : «Η περιηγητική βόλτα είναι μια προσπάθεια που κάνουμε όχι γιατί την έχουμε ως σκοπό, αλλά ως μέσο για να μπορούμε να έχουμε τα παιδιά κοντά μας, να μαθαίνουν να συναναστρέφονται μαζί τους, να μαθαίνουν το ποδήλατο που είναι η καλύτερη λύση στην εποχή μας, όχι γιατί δεν θέλει λεφτά για εισιτήρια, αλλά για οικολογικούς λόγους και γιατί είναι μία πολύ καλή άθληση και για τη ψυχή και το σώμα.» 

δείτε περισσότερα »
Συγχαρητήρια στο μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ από τη Φώφη Γεννηματά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2011

Συγχαρητήρια στον μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ  έδωσε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Φώφη Γεννηματά, επισκεπτόμενη το Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.« Το δημοτικό σχολείο της Μητρόπολης Πειραιά, πρωτοπορεί ξεκινώντας τη διδασκαλία με τη νέα τεχνολογία και σε αυτό το σημείο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σεβασμιότατο και στη Μητρόπολη, που με δικά της έξοδα προχώρησε στην προμήθεια των πινάκων», σημείωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι στιγμές απαιτούν τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας, όχι μόνο σε εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά σε όλους τους τομείς με στόχο να βοηθηθούν όσοι πολίτες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

δείτε περισσότερα »
Εορτή Παναγίας Χρυσοπηγής: Οι μητροπολίτες Πειραιώς, Σιδηροκάστρου και Παροναξίας προσκεκλημένοι του μητροπολίτη Σύρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2011

Μια κατάλευκη εκκλησία σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Η Παναγία η Χρυσοπηγή. Η  πολιούχος της Σίφνου που εορτάζει την ημέρα της Αναλήψεως, 40 μέρες μετά το Πάσχα, με μεγαλειώδεις τελετές και πανηγύρια στα οποία συμμετέχει σύσσωμο το νησί. Φέτος (1 και 2 Ιουνίου) από τον μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο, έχουν προσκληθεί για τη μεγάλη εορτή, οι μητροπολίτες Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Παροναξίας κ. Καλλίνικος.

Το μοναστήρι, που είναι πλέον ανενεργό και τα κελιά του διατίθενται για διαμονή στους επισκέπτες, δεσπόζει πάνω στο μικρό ακρωτήρι που χωρίζει στα δυο τον όρμο του Φάρου. Χτίστηκε το 1615 για να στεγάσει την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής την οποία έσωσαν οι ψαράδες από τη θάλασσα. Η εικόνα της Παναγιάς δεν φεύγει ποτέ από το νησί.

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ μεταβαίνει στις ΗΠΑ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2011

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις εορτασμού των 10 χρόνων ποιμαντορίας του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Εφραίμ καθώς και τα εγκαίνια της συνεδριακής αίθουσας του Ι. Κ. Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας που θα γίνονταν στις 28-29 Μαΐου 2011 στην Ύδρα, λόγω εκτάκτου προβλήματος υγείας του Μητροπολίτη, όπως μας ενημέρωσε  η Μητρόπολη Ύδρας. Ο 63χρονος μητροπολίτης θα βρεθεί για λίγες μέρες στις ΗΠΑ. «Η ζωή του επισκόπου είναι ένας διαρκής Γολγοθάς. Στα δέκα χρόνια της αρχιερατείας μου η μοναδική χαρά που έχω γευθεί είναι μονάχα όταν βρίσκομαι εις το ιερόν θυσιαστήριον και λειτουργώ. Η εικόνα του επισκόπου δεν είναι τα «χρυσά» άμφια που βλέπετε, γιατί ο Επίσκοπος όταν μένει μόνος στο κελί του με το μαύρο ράσο μέσα στη μοναξιά του προσεύχεται και με τη δύναμη του Θεού αντιμετωπίζει όλους τους σταυρούς και τις πικρίες.Όμως ταυτόχρονα φωτίζεται από το Θεό και εμπνέεται για το έργο του». Αυτό είχε δηλώσει ο σεβασμιώτατος ανήμερα των ονομαστηρίων του στις 28 Ιανουαρίου. 

δείτε περισσότερα »
Ιερέας υπόδειγμα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2011

(φωτορεπορτάζ Ευάγγελος ΜπουγιώτηςΜετά από απόφαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου της ενορίας του Αγίου Νικολάου Πυργέλας 5κμ από την πόλη του Άργους ,παραχωρήθηκε οικόπεδο
(αγροτικό τεμάχιο) 4 στρεμμάτων ,ιδιοκτησίας του ιερού ναού στον σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) της Αργολίδας, στο χώρο αυτό θα φτιαχτούν εγκαταστάσεις για την απασχόληση των παιδιών ,οπως εργαστήρια κ.α.Ήταν μια πρωτοβουλία του ιερέως πατέρα Κωνσταντίνου Σιέρου ,ο οποίος από την
πρώτη στιγμή που ήρθε στην ενορία του Αγίου Νικολάου φροντίζει πάντα και αγκαλιάζει με κάθε τρόπο τις προσπάθειες του συλλόγου των ΑΜΕΑ ,θα μας πει η κα Σούλα Παπαγεωργοπούλου πρόεδρος του συλλόγου ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έτσι ο σύλλογος των ΑΜΕΑ σε μια σεμνή εκδήλωση που έγινε στο πνευματικό κέντρο της ενορίας του Αγίου Νικολάου η πρόεδρος του συλλόγου τίμησε τον Ιερέα πατέρα Κων/νο καθώς και τον Μητροπολίτη Αργολίδας κκ. Ιάκωβο για ότι έχει προσφέρει στα ΑΜΕΑ . 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672