Εκκλησία της Ελλάδος

Κυριακή των Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο Αιγίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/06/2012

(εκ της Ι.Μ.)Την Κυριακή 10.6.2012 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον  Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο του Αιγίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος Κάρμας, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημασία της εορτής των Αγίων Πάντων, υπογραμμίζοντας ότι  μέσα στις δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα της ζωής μας, ιδιαίτερα τούτη την περίοδο της πολύπλευρης κρίσης που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να στραφούμε και να εντρυφήσουμε στην ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, και από την μαρτυρική ζωή τους να αντλήσουμε δύναμη, παρηγορία και υπομονή ώστε να πορευθούμε  χριστοφόροι  όντες, με ασφάλεια στην πνευματική ζωή που οδηγεί στην Βασιλεία του Θεού.

 Πλήθος πιστών παρακολούθησε με ευλάβεια  και κατάνυξη την Θεία Λειτουργία. Στο τέλος της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους παρευρισκομένους πιστούς και τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των μακαριστών γονέων του, του προκατόχου του κυρού Γεωργίου,  ως και διά την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Σηλυβρίας κυρού Αιμιλιανού.

Με την εορτή των Αγίων Πάντων κλείνει η περίοδος του Πεντηκοσταρίου και συν Θεώ  εισερχόμεθα στην νηστεία των Αγίων Αποστόλων. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Λουκά στην Ι.Μ. Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(εκ της Ι.Μ.)Στην Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κάθε χρόνο τιμάται με λαμπρότητα και πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του Θαυματουργού και Ιατρού, καθώς πανηγυρίζει ο αφιερωμένος υπόγειος Ιερός Ναός στο όνομά του, στο Πανόραμα της Βούλας. Μάλιστα, από το 2010 ο νυν Σεβασμιώτατος Συμφερουπόλεως και Κριμαίας Λάζαρος δώρισε τμήμα Ιερού Λειψάνου στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο και αυτός με την σειρά του το αφιέρωσε στον Ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Αγίου Νεκταρίου Βούλας όπου υπάρχει μόνιμα προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό και κάθε Τετάρτη τελείται η Ιερά Παράκλησή του. 
Φέτος η Πανήγυρις του Ιερού Ναού, εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο με λαμπρότητα αλλά και με απλότητα ταυτόχρονα. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία κληρικού στην Κεφαλλονιά από το μητροπολίτη Σπυρίδωνα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(πηγή e-kefalonia.net-Αριστέα Χαριτάτου) Ο Μητροπολίτης μας, κλείνοντας 28 χρόνια στον μητροπολιτικό θρόνο της νήσου, «αποχωρίστηκε» ακόμα ένα πνευματικό του τέκνο. Σήμερα, αμέσως μετά την λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο, χειροτονήθηκε ιερέας ο Παϊσιος Παράσχης. 

Συγκίνηση και χαρά, ήταν τα συναισθήματα που διακατείχαν όλους όσους βρέθηκαν στο μοναστήρι του Αγίου Γεράσιμου στην όμορφη κοιλάδα των Ομαλών. Ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Σπυρίδων, κλείνοντας 28 χρόνια στον μητροπολιτικό θρόνο της νήσου, «αποχωρίστηκε» ακόμα ένα πνευματικό του τέκνο. Σήμερα, αμέσως μετά την λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο, χειροτονήθηκε ιερέας ο Παϊσιος Παράσχης. Όλα τα πνευματικά του αδέλφια ήταν εκεί. Ιδιαίτερη όμως ήταν η στιγμή που πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Πετεινάτος απευθυνόμενος στον ιερέα (τον είχε κοντά του τα τελευταία χρόνια) τον συμβούλεψε να είναι καλός και άξιος «δούλος» του θεού. 

δείτε περισσότερα »
Πρωτοβουλίες της Μητρόπολης Χαλκίδος για την αντιμετώπιση του φαινομένου των αυτοκτονιών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(εκ της Ι.Μ.) Γίνεται γνωστό ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του σοβαρού και διαρκώς αυξανομένου φαινομένου των αυτοκτονιών.

Πρώτο βήμα υπήρξε η σύνταξη και αποστολή σχετικής Εγκυκλίου, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου προς τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία αναγνώσθηκε κατά την χθεσινή Κυριακή των Αγίων Πάντων 10 Ιουνίου 2012.

Δεύτερο βήμα αποτελεί η πραγματοποίηση Γενικού Ιερατικού Συνεδρίου την Τρίτη 19 Ιουνίου 2012, το οποίο θ’ ασχοληθεί ιδιαιτέρως και με αυτό το ζήτημα, με άμεσο στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των Ιερέων μας σε θέματα αναγνώρισης και άμεσης διαχείρισης αυτοκαταστροφικών ανθρώπων. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία νέου κληρικού στη Μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/06/2012

(Ι.Μ. Λαγκαδά) Την Κυριακή, 10 Ιουνίου ε.έ., εορτή των Αγίων Πάντων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου- Λαγκαδά, όπου και πραγματοποίησε την εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Μιχαήλ, του οποίου η κουρά πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου-Ασκού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στην ομιλία του τόνισε ότι η Κυριακή των Αγίων Πάντων, είναι μία εορτή ανοιχτή για όλους τους ανθρώπους, καθώς αποτελεί την πρόσκληση του Θεού προσωπικά για τον κάθε άνθρωπο που πλάσθηκε για την κληρονομία της αιωνίου ζωής. Είναι η εορτή της κοινωνίας των αγίων, μία κοινωνία η οποία θα πρέπει να αποτελεί και το όραμα το δικό  μας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.  

δείτε περισσότερα »
Δοξολογία για τους αποστράτους της ΕΛ.ΑΣ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2012

(π. Ιωάννης Σουρλίγγας) Σήμερα, εορτάζουμε, όσους Αγίασε το Άγιο και Τελεταρχικό Πνεύμα. Οι Άγιοι που εορτάζουμε την Κυριακή των Αγίων Πάντων, είναι οι Προπάτορες και Πατριάρχες, οι Προφήτες και  Απόστολοι, οι Μάρτυρες και οι Ιεράρχες, οι Ιερομάρτυρες,  οι Οσιομάρτυρες, οι Όσιοι  και Δίκαιοι και όλοι γενικά γνωστοί  και άγνωστοι Άγιοι της Εκκλησίας μας.

Τιμώνται  σήμερα όλοι εκείνοι, οι άνδρες και οι γυναίκες, που αφιερώθηκαν ολοκληρωτικά στο Θεό με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και κατόρθωσαν να γίνουν μεθεκτοί του  Θεού, δηλαδή Θεοί κατά χάρη, τουτέστιν Άγιοι.

Με τον εορτασμό των Αγίων Πάντων, διευρύνεται η ανθρώπινη κοινωνία, καθόσον με τον όποιο βαθμό μετέχουμε στην εορτή βρισκόμαστε αντικριστά, με τα πρόσωπα των Αγίων μας.

Η μετοχή μας σ’ αυτή την κοινωνία μαζί τους, μας δίνει την ικανότητα, να αποκτήσουμε  το δικαίωμα του δικού μας εξαγιασμού και της δικής μας  κοινωνίας με το Θεό.

 

Την ημέρα που η Εκκλησία μας εορτάζει  τους Αγίους  Πάντες, αυτή την ημέρα έχει επιλέξει η Ελληνική Αστυνομία να τιμά τους Απόστρατους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Συνοριοφύλακες,  το πολιτικό προσωπικό και τους λοιπούς συνεργάτες οι  οποίοι  υπηρέτησαν  στο σώμα και πλέον έχουν  αποστρατευτεί και συνταξιοδοτηθεί.

Στην Ιερά μας Μητρόπολη και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως,  από νωρίς το πρωί Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, πολιτικό προσωπικό, Απόστρατοι Αξιωματικοί,   Άνδρες και  Γυναίκες που υπηρετούν στην Ελληνική  Αστυνομία του Νομού μας και της Πόλεώς μας, εκκλησιάστηκαν και συμμετείχαν προσευχόμενοι καθ' όλη τη διάρκεια της Θειας Λειτουργιάς.

Μετά το πέρας της ευχαριστιακής συνάξεως, τελέσθηκε Ιερά Δοξολογία και ακολούθησε  δέηση προς τον πανάγαθο Θεό, υπέρ υγείας, βοηθείας και προστασίας πάντων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και των Αποστράτων μελλών του Σώματος της Αστυνομίας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας,  αναγνώστηκε από τον  εκπρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας,  η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,  καθώς και απευθύνθηκαν  ευχαριστίες για την ξεχωριστή αυτή τιμή προς τους αποστράτους, εκ του κ.  Κων/νου Χρονόπουλου,  Πρόεδρου  Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Αρκαδίας.

Ευχόμαστε ο Άγιος Αρτέμιος ο οποίος είναι προστάτης του Σώματος, καθώς και πάντες οι Άγιοι, να στηρίζουν πάντας  του υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας της Πατρίδος μας.

                                                 +Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

  

δείτε περισσότερα »
Οι μητροπολίτες Σφακίων και Σύρου στο μνημόσυνο της Μαρίκας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2012

Ο Μητροπολίτης Λάμπης, Συβρίτου καί Σφακίωνκαι ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β΄ τέλεσαν σήμερα το πρωΐ στο Α΄Νεκροταφείο το 40ήμερον μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Μαρίκας Μητσοτάκη. Όλη η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν εκεί, με τον Κωνσταντίνο να δακρύζει και τα παιδιά του να στέκονται δίπλα του. Το παρών έδωσαν και δεκάδες φίλοι της οικογένειας ενώ αίσθηση προκάλεσε και η παρουσία δεκάδων αγνώστων που βρέθηκαν εκεί για το μνημόσυνο της Μαρίκας, της αγαπημένης συζύγου, μητέρας και γιαγιάς, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή των Αγίων Πάντων στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Σε φυσική σπηλιά ανατολικά της συνοικίας Πρόνοιας ,(η μεγαλύτερη συνοικία του Ναυπλίου),έχει διαμορφωθεί ο μικρός ναός αφιερωμένος στους Άγιους Πάντες . Ο ναός αυτός ήταν ο πρώτος κοιμητηριακός ναός του Ναυπλίου έως και το 1856.Στο δάπεδό του μπορεί να δει κανείς μαρμάρινες επιτύμβιες πλάκες με ονόματα ανθρώπων , που θυμίζει και την λειτουργία του ως νεκροταφείο .Αναφορές για το ναό υπάρχουν από τα χρόνια ακόμα των Ενετών ,μιας και η ακριβής χρονολογία που χτίσθηκε είναι άγνωστη, από μία απογραφή που είχε γίνει ,εκείνη την εποχή, αναφέρεται μεταξύ άλλων από τον τότε ιερέα, πως γύρα από τον ναό υπάρχουν σπίτια ''αθηέηκα και ρούσικα''Ρώσικα λέγεται και έως και σήμερα η γειτονία γύρω από την εκκλησία των Αγίων Πάντων.  Ακόμα μία μαρτυρία αναφέρει πως στην περιοχή γύρω από την εκκλησία υπήρχε και το μουσουλμανικό κοιμητήριο την εποχή που η πόλη ήταν υποταγμένη στους Τούρκους. Προφορικές παραδόσεις θέλουν τον ναό να είναι ο μόνος που είχαν επιτρέψει οι Τούρκοι να λειτουργεί τα δύσκολα χρόνια της δεύτερης Τουρκοκρατίας. Ο ναός λειτουργούσε κανονικά ως ενοριακός ναός έως και περίπου το 1890, οπότε κατόπιν έγινε παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδας Ναυπλίου.

Όπως και κάθε χρόνο την παραμονή της πανήγυρης τελείται Αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία ,όπου μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος από το Ναύπλιο και τις γύρω περιοχές μιας και είναι ο μοναδικός ναός που είναι αφιερωμένος στους Αγίους Πάντες. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Επίσκοπος Επιδαύρου κκ. Καλλίνικος πλαισιωμένος από  ιερείς της πόλης. Στο τέλος του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της ιερά και θαυματουργής εικόνας στα γραφικά σοκάκια της Πρόνοιας προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων. To παρόν τους μεταξύ άλλων έδωσαν ο δήμαρχος της πόλης Δ.Κωστούρος καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Χ.Γραμματικόπουλος.

  

δείτε περισσότερα »
Πίστη και γνώση από την Ε.Ν.Ο.Π. Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2012

Διπλό χαρακτήρα, πνευματικό - εκπαιδευτικό, παρουσίασε η εκδήλωση λήξης δραστηριοτήτων της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) της ακριτικής Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου ε. ε. Τα παιδιά με τους συνοδούς τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τό Ιερό Ησυχαστήριο Παναγία "Κυρά των Αγγέλων" που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού. Η μικρή γυναικεία αδελφότητα, με προεξάρχουσα την ηγουμένη μοναχή Ευπραξία, υποδέχθηκε και φιλοξένησε με περίσσια αγάπη, για μία περίπου ώρα, τους νεαρούς προσκυνητές, που άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιστορία της Μονής και κυρίως όλα όσα αφορούσαν την μακαριστή ηγουμένη και ασκήτρια μοναχή Αναστασία Βλάχου.

 

δείτε περισσότερα »
Εορτή του Αγίου Παναγή Μπασιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2012

Με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστικε φέτος 7 Ιουνίου η εορτή του Αγίου Παναγή του Μπασιά στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς. Καλεσμένος του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος ήταν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικος. Το απόγευμα ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση στη πόλη του Ληξουρίου χοροστατούντος του μητροπολίτου Παροναξίας κ.κ. Καλλίκου με τη συμμετοχη πολλών ιερέων και διακόνων και τοπικών σωματείων και σχολέιων. Φωτο: Αριστέα Χαριτάτου κείμενο: εφημέριος του ιερου ναού π. Νικόλαος Σωτήρας

 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631

Αρχείο Ειδήσεων
<Μάρτιος 2019>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
25262728123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 20/03/2019 γιορτάζουν:

Ροδή, Ροδία, Ροδιανός, Ροδινός, Ροδίνης, Ρόδης, Ροδιανή, Ροδιάνα, Κλώντια, Κλόντια, Κλό, Κλαύδια

Πηγή: www.eortologio.gr