Εκκλησία της Ελλάδος

Άνθιμος: έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Ελλάδος ζητά ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος  με επιστολή του προς τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Άνθιμος στη δισέλιδη επιστολή του αναφέρει τα έξι θέματα τα οποία θα πρέπει να απασχολήσουν την Ιεραρχία, όπως μεταξύ άλλων η ενότης της Εκκλησίας ως παράγων της ενότητος του λαού, χειροτονία κληρικών, η σύγχρονη αθεΐα ως παράγων κοινωνικής εκτροπής και άλλα. 

δείτε περισσότερα »
Ο Λαγκαδά στο Άγιο Όρος-Συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προσκεκλημένος της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ὀρους, προέστη της Πανηγύρεως επί τῇ εορτῇ της Συνάξεως πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Πατέρων στον πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου Αγίου Όρους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί στα γραφεία της Ιεράς Κοινότητος με τον νέο Πρωτεπιστάτη γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, στους οποίους ευχήθηκε η Παναγία να χαρίζει δύναμη και στήριξη στο πολυεύθυνο έργο τους διότι είναι συνδεδεμένο όχι μόνο με την Ελλάδα, αλλά και ολόκληρη την Ορθοδοξία. Τόνισε ότι πρόκειται για θεσμό που τιμά τον μοναχισμό και την ευλογημένη πολιτεία του Άθω.

Εξέφρασε, επίσης, την συγκίνησή του για την τιμητική πρόσκληση να παραστεί της πανηγύρεως, διότι και η πρώτη του Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό  Αγίας Παρασκευής  Λαγκαδά  συνέπεσε με την ημέρα της μνήμης πάντων των εν Αγίω Όρει διαλαμψάντων Πατέρων. Στην αντιφώνησή του ο Πρωτεπιστάτης γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης ευχαρίστησε  τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την αποδοχή της προσκλήσεως να παραβρεθεί στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Το Σάββατο 16 Ιουνίου και την Κυριακή 17 Ιουνίου ε. έ. έλαβε μέρος στην ολονύκτια Αγρυπνία τῇς εορτῇς της Συνάξεως πάντων των εν Αγίω Όρει Διαλαμψάντων Πατέρων, χοροστατών του Πανηγυρικού Εσπερινού και προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη στον  Ιερό Ναό του Πρωτάτου και στην οποία παρέστησαν ο Πρωτεπιστάτης Αγιου Όρους γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης,  τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, ο ιερομ. Επιφάνιος Παντοκρατορινός, ο μον. Νικηφόρος Φιλοθεΐτης, ο  ιερομ. Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης, εκπρόσωποι των  Ιερών Μονών καθώς και πλήθος μοναχών και λαϊκών.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε πανηγυρική τράπεζα, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους και τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας για την τιμητική πρόσκληση, ομίλησε επικαίρως εκφράζοντας την ιδιαίτερη συγκίνησή του, διότι τον αξίωσε η χάρις της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγιορειτών Πατέρων να βιώσει αυτή την μεγάλη πανήγυρη. Τόνισε ότι καλούμεθα όλοι να συνταχθούμε με τους Άγιους Πατέρες, οι οποίοι ανοίγουν και δείχνουν τον δρόμο που οδηγεί στην σωτηρία.  Επομένως, για όλους εμάς η συγκεκριμένη εορτή αποτελεί μια πρόσκληση και μία υπόμνηση, αν και εφόσον το θέλουμε, να έχουμε  θέση στην χορεία των αγίων, κάτι που είναι και το θέλημα του Θεού, με σκοπό να ζήσουμε τη ζωή της καινής κτίσεως και να μετέχουμε όλων εκείνων των αρρήτων μυστηρίων της χάριτος, όπως ακριβώς μετέχουν  οι Άγιοι Πατέρες και αποκαλύπτουν τις αγιοπνευματικές τους εμπειρίες μέσα από τα συγγράμματα, την διδασκαλία και την θαυμαστή τους παρουσία. Το Άγιον Όρος είναι ένα εργαστήρι Αγιότητας από όπου, όταν και το θελήσει κανείς, μπορεί να λάβει τον αγιασμό και να βιώσει όλες εκείνες τις εμπειρίες που δίδουν στον άνθρωπο  την ευκαιρία να βιώνει το διαφορετικό, εκείνο δηλαδή το οποίο προσφέρει ο Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός.

Επεσήμανε ότι τη στιγμή που η Θαυματουργός Εικών της Παναγίας του Άξιον Εστί, δέσποζε του χορού των αγιορειτών Πατέρων αισθάνθηκε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που του δόθηκε να βιώσει το πραγματικό μεγαλείο της εορτής των Αγιορειτών Πατέρων, επωνύμων και ανωνύμων, στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου στο Άγιον Όρος, ενός τόπου που αποτελεί πνευματικό κειμήλιο για ολόκληρη την Οικουμένη, διότι είναι ο τόπος της Παναγίας, ο οποίος αποτελεί αγιαστήριο ψυχών μαρτυρίας της Πίστεως και τόπον  αληθούς και ειλικρινούς μετανοίας που οδηγεί από την γη στον ουρανό.

Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η πανήγυρις συμπίπτει με την ανάληψη των καθηκόντων του γέροντος Μαξίμου ως Πρωτεπιστάτου σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας. Ο τόπος έχει εισέλθει σε μία περίοδο περιπετειών και το μόνο που θα μας σώσει είναι η χάρις του  Θεού και της Παναγίας, για αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η ομολογία της Πίστεως δεν θα αποτελεί απλώς καθήκον, αλλά υποχρέωση Ιερά, αν θέλουμε να κρατήσουμε αυτό που παραλάβαμε και το οποίο αποτελεί την πνευματική παρακαταθήκη της χάριτος για όλους εμάς και για ολόκληρο το λαό του Θεού.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Περιβόλι της Παναγίας  ο Μητροπολίτης μας επεσκέφθη την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μπουένος Αιρες κ.κ. Ταράσιον, ο οποίος τις ημέρες αυτές πραγματοποιούσε  προσκυνηματική επίσκεψη εις το Άγιον Όρος, καθώς και με τον ηγούμενο αυτής Αρχιμ. Ναθαναήλ. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: «Για τους ακραίους μουσουλμάνους κάθε χριστιανός είναι εχθρός τους»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

(τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας) Κάθε μέρα καταφθάνουν ειδήσεις για τις διώξεις κατά των χριστιανών σε διάφορες χώρες της υφηλίου. Η κυρία πηγή έντασης είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, όπου με τις «αραβικές επαναστάσεις» ενισχύθηκαν τα ακραία ισλαμιστικά κινήματα. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Izvestia» ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μιλάει για τους λόγους και την αντίδραση της Ορθοδόξου Εκκλησία της Ρωσίας. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιος:29 χρόνια αρχιερωσύνης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2012

 (αρχιμ. Καλλίνικος Μαυρολέων) - Σήμερα Σάββατο16 Ἰουνίου 2012 συμπληρώνονται 28 χρόνια- καί μπαίνουμε στόν 29ο χρόνο σύν Θεῷ- ἀπό τή χειροτονία τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας Καρπάθου και Κάσου κ. Ἀμβροσίου. Εὐχόμαστε υἱικά γιά τό σεπτό μας Ποιμενάρχη,  ὁ Κύριος τοῦ Ἀμπελῶνος, Ἰησοῦς Χριστός, νὰ μᾶς τὸν χαρίζει ὑγιῆ καὶ μακροημερεύοντα γιὰ πολλὰ ἀκόμη χρόνια, πρὸς πνευματικὴ χαρὰ καὶ εὐφροσύνη τοῦ ποιμνίου του. 

Ὁ σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπάθου καί Κάσου κ. Ἀμβρόσιος ἐξελέγη Μητροπολίτης τήν 24ηνΜαΐου 1983. Ἡ χειροτονία του τελέσθηκε τήν 16ηἸουνίου 1983 στόν Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό τοῦ Ἁγίου Γεωργίου στό Φανάρι, ἀπό τόν Γέροντα Μητροπολίτη Χαλκηδόνος κυρό Μελίτωνα καί τούς Μητροπολίτες τοῦ Θρόνου Σάρδεων κυρό Μάξιμο, Σταυρουπόλεως κυρό Μάξιμο, Ἴμβρου καί Τενέδου(μετέπειτα Ἠρακλείας) κυρό Φώτιο, Πριγκηποννήσων (νῦν Λύστρων) κ.Καλλίνικο, Μελιτηνῆς (μετέπειτα Χαλκηδόνος καί νῦν Νικομηδείας) κ.Ἰωακείμ, Φιλαδελφείας (νῦν τήν Α.Θ.Π. τόν Οἰκουμενικό Πατριάρχη) κ.κ.Βαρθολομαῖο καί Λέρου, Καλύμνου καί Ἀστυπαλαίας (μετέπειτα Γάνου καί Χώρας) κυρό Νεκτάριο. 

δείτε περισσότερα »
Ιερώνυμος: «Δευτέρα πρέπει να έχουμε κυβέρνηση...»-Θα έχουμε όμως;
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2012

"Την Δευτέρα πρέπει να έχουμε Κυβέρνηση και να φύγει ο εγωισμός", τόνισε ο αρχιεπίσκοπος κ Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".

Μπορεί ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και εκατομμύρια πολίτες να εύχονται το ίδιο, αλλά τη Δευτέρα μάλλον θα είναι δύσκολο να έχουμε κυβέρνηση.

Αναφερόμενος ο αρχιεπίσκοπος στην σημερινή οικονομική κρίση και τις αυτοκτονίες πολιτών, είπε ότι "είναι μεγάλη η τραγωδία της κοινωνίας. Εμείς, εδώ στην Εκκλησία βλέπουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες. Αυτοί που αυτοκτονούν είναι άρρωστοι. Υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε. Και μπορεί εμείς οι  

δείτε περισσότερα »
Τιμήθηκε στην Ηλιούπολη ο Όσιος Ιουστίνος Πόποβιτς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2012

Με αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, εορτάστηκε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012, η μνήμη του νέου Σέρβου Οσίου Ιουστίνου Πόποβιτς.

Ψάλθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετά Λιτής, Όρθρος και τελέσθηκε Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επίσκοπου Σαλώνων Αντωνίου, Γενικού Διευθυντού της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών. Στην Θεία λειτουργία έλαβαν μέρος  ο Σερβομαθής πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Σκλήρης, και οι Σέρβοι κληρικοί Ιωάννης Madzic, Ιουστίνος Jeremic, Νέναντ Mihailovic, Μακάριος Imamovic, Ευσέβιος Meandzija, Ντούσαν Bursac και Νικόλαος Gacevic,

Από του Ιερού Αναλογίου έψαλλαν οι ιεροψάλτες Χρήτος Κουταβάκης, Δημήτριος Μπαρμπαρής και Στυλιανός Κορορός, και αντιφωνικά στα Σερβικά οι κληρικοί Νέναντ Mihailovic και Νικόλαος Gacevic. 

δείτε περισσότερα »
Εκδημία μακαριστού Γέροντος π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2012

Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως μετά συγκινήσεως αναγγέλει την εκδημίαν προς Κύριον σήμερα στις 6.10΄π.μ. σε ηλικία 83 ετών του μακαριστού Γέροντος π. Πολυκάρπου Μαντζάρογλου, πνευματικού υπευθύνου του μοναχικού βίου της Μητροπόλεώς μας.

Ο μακαριστός γέροντας π. Πολύκαρπος καταγόταν από την Έδεσσα, γεννήθηκε το 1929 από τον Αμφιλόχιο Μαντζάρογλου και την Βάγια Κοζανίτη. Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 11-10-1951 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Παπαγεωργίου και διορίσθηκε στις 6-11-1952 Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης στις 12-1-1958 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Παντελεήμονα Παπαγεωργίου. 

δείτε περισσότερα »
«Έφυγε» σε ηλικία 52 ετών ο ιεροψάλτης Σπυρίδωνας Τσάκωνας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/06/2012

(του π. Ιωάννου  Σουρλίγγα)

 

Απεβίωσε  την  Τετάρτη 13η  Ιουνίου 2012 στην Αθήνα, ο Ιεροψάλτης και Καθηγητής της  Βυζαντινής Μουσικής,  μακαριστός Σπυρίδωνας Τσάκωνας.

 Η  εξόδιος Ακολουθία  του εκλιπόντος, τελέσθηκε την Πέμπτη 14η Ιουνίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του δήμου Αγίων Αναργύρων Αττικής, στην Ενορία την οποία μεγάλωσε και έζησε, διακονώντας τον  σεβαστό Πατέρα του  Ιερέα π. Χαράλαμπο,  ο οποίος ήταν Εφημέριος της Ενορίας ταύτης.

Ο μακαριστός  Σπύρος Τσάκωνας άφησε τούτον τον μάταιο κόσμο, σε ηλικία μόλις 52 ετών.

Διακόνησε συν τοις άλλοις, από της Θέσεως του Πρωτοψάλτη,  επί τριετίαν  και την Ενορία του  Μητροπολιτικού Ιερού Ναού  Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, Ενορία την οποία είχε διακονήσει επάξια ο Δάσκαλός του, Πρωτοψάλτης Κωνσταντίνος Τασσόπουλος.

Την εξόδιο Ακολουθία  τέλεσε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΑΣ, συμμετείχαν  επίσης πλήθος Ιερομονάχων, Ιερέων, Διακόνων και συναδέλφων Ιεροψαλτών και καθηγητών, αποδίδοντας έτσι φόρο τιμής και αναγνώριση   για την πολυχρόνιο προσφορά του στην Αγίαν μας  Εκκλησία.

Εκατοντάδες χριστιανών και φίλων, συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι κατά την ώρα της Ακολουθίας, τόσο εντός του Ιερού Ναού όσο και στον προαύλιο χώρο  της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων.

Στην προσωπικότητα και την προσφορά  του εκλιπόντος,  αναφέρθηκαν   ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΑΣ, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π Χρυσόστομος εκ μέρους της Ενορίας των Αγίων Αναργύρων,  συνάδελφοι Ιεροψάλτες, οι οποίοι   γνώριζαν τον μακαριστό  καλά όλα αυτά τα χρόνια της Εκκλησιαστικής του πορείας και  διακονίας.

Η ταφή του εκλιπόντος έγινε στο Δημοτικό Κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων.  

Εκ μέρους   του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, συμμετείχαν  στην εξόδιο Ακολουθία,  ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικό Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου  π. Ιωάννης,  ο συνεφημέριος π. Σωτήριος, συνεργάτες του Ναού, καθώς και αρκετοί Τριπολίτες. 

Ας είναι ελαφρό το χώμα που  τον σκεπάζει  και ας  οικονομήσει  ο Κύριος την εξ ουρανού παρηγορίαν στους οικείους του.

Αιωνία αυτού η Μνήμη.

  

δείτε περισσότερα »
«Θρίαμβος» για δύο κληρικούς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/06/2012

Ο αθλητικός σύλλογος Θρίαμβος Ηλιούπολης, παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 13 Ιουνίου 2012 στο Α΄ κλειστό γυμναστήριο Ηλιουπόλεως, την ετήσια επίδειξη των αθλητών σε προγράμματα μουσικοχορευτικής αγωγής - μπαλέτου  και ρυθμικής γυμναστικής, καθώς και τεχνικών αυτοάμυνας.

 

Με φιλανθρωπική διάθεση οι υπεύθυνοι του Συλλόγου παράλληλα με την εκδήλωση οργάνωσαν συγκέντρωση στην είσοδο του γυμναστηρίου, τροφίμων και ρουχισμού, για την ενίσχυση του προνοιακού έργου του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως. Στο πλαίσιο της εκδηλώσεως, ο σύλλογος, απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο των κληρικών της ενορίας μας.

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Καλούδης, Γυμναστής και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιουπόλεως, παρουσιάζοντας τους τιμωμένους, αναφέρθηκε στον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Μανταδάκη λέγοντας ότι, από το από το 1970 έως και της πρόσφατης συνταξιοδότησης του, άοκνα άσκησε το ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο του, ως εφημέριος και πνευματικός – εξομολόγος, δις ως πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ως υπεύθυνος νεότητας, ως πρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου, ιδρυτής από το 1972 του συσσιτίου και από το 1981 της τράπεζας αίματος της ενορίας και κάλεσε τον παριστάμενο Δήμαρχο Ηλιουπόλεως Βασίλη Βαλασόπουλο, να επιδώσει την πλακέτα. Ο Δήμαρχος πριν την επίδοση αναφέρθηκε με σεβασμό στον παπαΣπύρο των παιδικών του χρόνων, αφού ως ενορίτης είχε την ευκαιρία όπως είπε, να διδαχθεί πολλά κοντά του. Φανερά συγκινημένος ο τιμώμενος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο, τον Σύλλογο, τους συνεργάτες στο Ναό κληρικούς και λαϊκούς και τόνισε πως «η τιμή ανήκει προς στους ανώνυμους για τον κόσμο αλλά επώνυμους στο Θεό εθελοντές συνεργάτες του ενοριακού έργου», αναφερόμενος και στην μητέρα του πρόεδρου του Συλλόγου Αθανασία Καλούδη, που για χρόνια υπήρξε συνεργάτης του, στο Φιλόπτωχο.

 

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου αναφέρθηκε στον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης, Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου και την 15ετή πνευματική και κοινωνική προσφορά του στην Ηλιούπολη και εκτός αυτής και του επέδωσε την πλακέτα. Ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ, λέγοντας πως «τα λόγια είναι φτώχια και φτώχια έχουμε πολύ» επαίνεσε τους γονείς των παιδιών για την επιλογή να κοινωνικοποιούνται τα παιδιά τους μέσα από μάθηση και άθληση, ευχαρίστησε τον σύλλογο για την φιλάνθρωπο πρωτοβουλία του και τόνισε πως είναι καιρός όλοι να αλλάξουμε στάση ζωής και ν΄ αρχίσουμε να χτυπάμε την πόρτα του γείτονα μας, ακόμα και για να πλύνουμε τα ρούχα μας στο πλυντήριο του, όταν το δικό μας θα έχει χαλάσει, όπως χαρακτηριστικά είπε. Μίλησε για την άμεση ανάγκη αλληλεγγύης και αναφέρθηκε στις αυτοκτονίες  καταλήγοντας με την φράση «ας κρατήσουμε ο ένας το χέρι του άλλου για να ανέβουμε ψηλά στο Θεό και όχι με απόγνωση να πέφτουμε από τα ψηλά ».

 

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Ηλιούπολης Κώστας Σεφτελής, ο πρόεδρος του ΕΦΤ Αγίας Μαρίνης Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, η αντιπρόεδρος του ΕΦΤ Αγγελική Βλαχάκη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και παράγοντες του αθλητισμού της περιοχής.

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  

δείτε περισσότερα »
Με τον μητροπολίτη Λαγκαδά συναντήθηκε ο Σαμαράς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/06/2012

(εκ της Ι.Μ.Λαγκαδά) Την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, επεσκέφθη την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνιος Σαμαράς, ο οποίος συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη. (σημείωση ierovima: ο κ. Σαμαράς είναι ο μοναδικός από τους πολιτικούς αρχηγούς που στο πρόγραμμα των  περιοδειών του  συμπεριλαμβάνει και επισκέψεις σε μητροπολίτες)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτής Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης είχε την ευκαιρία να εκφράσει στον κ. Σαμαρά τη χαρά του για την παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην επαρχία του Λαγκαδά αλλά και στην Ιερά Μητρόπολη μας σε μια περίοδο  έντονου προβληματισμού για τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Ελλάδα σε θέματα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672