Εκκλησία της Ελλάδος

Δραστηριότητες του Ιδρύματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/02/2012

Ομιλία στο φροντιστήριο Κατηχητών

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο Φροντιστήριο Κατηχητών με θέμα «Το πρόβλημα της χρήσης ουσιών και οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτό» από την Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγο – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννη Βουλιαγμένης. 

 

Ομιλία στη σχολή γονέων του Ι.Ν. Αγ.Νικολάου Καλλιθέας

 

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 18:30 θα πραγματοποιηθεί ομιλία στη Σχολή Γονέων του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Καλλιθέας με θέμα «Τα όρια στη συμπεριφορά των παιδιών – Θέτοντας τα όρια στην πράξη» από την Μαρία Ξηρουχάκη, Ψυχολόγο – Στέλεχος Πρόληψης του Ιδρύματος Ψυχοκοινωνικής Αγωγής και Στήριξης «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

  

δείτε περισσότερα »
Η ετήσια χοροεσπερίδα της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών και Δεσποινίδων «Αγία Αγάθη» στο Λονδίνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/02/2012

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5ηΦεβρουαρίου 2012, στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα στο Harrow ΒΔ Λονδίνου, η Ετήσια Χοροεσπερίδα της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Αγία Αγάθη». Την εκδήλωση παρακολούθησαν 120 μέλη και φίλοι της Αδελφότητας.

 

Παρευρέθηκαν, ως επίσημοι προσκεκλημένοι, ο Δήμαρχος του Harrow Cllr. Mrinal Choudhury με τη σύζυγό του και ο Αγιοταφίτης Αρχιμ. π. Ιερώνυμος. Τους προσκεκλημένους και όλους τους συνδαιτυμόνες καλωσόρισε κατ’ αρχάς ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγ. Παντελήμονος κ. Παντελής Δημοσθένους.

 

Κατόπιν απηύθηνε χαιρετισμό η νεοεκλεγείσα Πρόεδρος της Αδελφότητας κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου, η οποία είπε:

 

ΣεβαστοίΠατέρες,

Mr. Mayor of the London Borough of Harrow and Madam Mayoress,

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Κοινότητάς μας,

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Αδελφότητά μας,

 

Εκ μέρους της Επιτροπής της Βοηθητικής Αδελφότητάς μας, σας καλωσορίζουμε όλους στην αποψινή εορταστική και πανηγυρική Ετήσια Χοροεσπερίδα μας, η οποία πραγματοποιείται την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη της Αγίας Αγάθης, Προστάτιδος της Αδελφότητάς μας.

 

Today, Mr. Mayor and dear friends, according to our Church calendar we commemorate Saint Agatha. She is the Patron Saint of our Sisterhood. She lived during the third century in Sicily and eventually became a martyr for her Christian faith. She was renowned for her Christian piety, virtue, inner beauty and strength. We, the members of our Sisterhood, are trying hard to imitate Saint Agatha in all those virtues and to make sure that we are there for all our sisters and brothers who need our spiritual and material help.

 

Our Sisterhood proudly operates within our progressive Greek Orthodox Community in Harrow, which has recently constructed a magnificent place of worship, the Byzantine basilica dedicated to Saint Panteleimon and Saint Paraskevi. We are honoured and privileged to have been able to contribute in the efforts to erect such a landmark and a real monument within our multicultural area.

 

Η Επιτροπή μας, ακολουθώντας το ιερό παράδειγμα της Αγίας Αγάθης, είναι ιδιαίτερα δραστήρια, έχοντας καθιερώσει πολλά και ποικίλα έργα, προς όφελος της εκκλησίας και της Κοινότητάς μας, αλλά επίσης και προς βοήθεια και ανακούφιση πολλών συνανθρώπων μας. Όλες οι Κυρίες εργάζονται με χριστιανική αγωνιστικότητα για το αγαθό, για το καλό και την πρόοδο σε όλους τους επί μέρους τομείς του Κοινοτικού πεδίου.

 

Βέβαια, είναι αλήθεια πως το τελευταίο διάστημα, το κέντρο της μέριμνάς μας είναι η οικονομική ενίσχυση του Εράνου της Κοινότητάς μας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους της εκκλησίας μας. Προς τον σκοπό αυτό σας καλούμε όλους να γίνεται συμμέτοχοι και συνοδοιπόροι μας.

 

Οπωσδήποτε όμως η Αδελφότητά μας αναπτύσσει και μια ευρύτατα κοινωνική δραστηριότητα, πάντα μέσα στο πλαίσιο της θεοφιλούς Κοινότητάς μας. Τα τακτικά μέλη και οι φίλοι μας γνωρίζουν για τις μηνιαίες Πνευματικές Συνάξεις, για την ετοιμασία και πώληση γλυκών προς τους εκκλησιαζόμενους, για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, για τις ημερήσιες και πολυήμερες εκδρομές και προσκυνήματα, για την συνεχή φροντίδα με σκοπό τον καλλωπισμό του Ιερού Ναού μας, για τις απλόχερες φιλοξενίες που αναλαμβάνουμε στην Κοινότητά μας και τόσα άλλα.

 

Παράλληλα, ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και με στρατηγικό σχεδιασμό. Στην ανοδική πορεία που έχουμε όλες και όλοι μαζί χαράξει υπάρχει χώρος για όλους. Ας προχωρήσουμε με όραμα και αποφασιστικότητα προς την ευόδωση των ευγενών στόχων μας. Το μέλλον της φιλοπρόοδης Κοινότητάς μας θα είναι σίγουρα λαμπρό.

 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα, εκ μέρους του Συμβουλίου μας και εμού προσωπικά, να απευθύνω θερμότατες ευχαριστίες σε όλες και όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία του έργου της Αδελφότητάς μας μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα θα ήθελα να αναφέρω την αγαπητή και σεβαστή σε όλους μας κα. Εύα Χρήστου, από την οποία παρέλαβα τη σκυτάλη της Προεδρίας. Θα ήθελα δε να την ευχαριστήσω εγκάρδια για την πολύχρονη και καρποφόρα συνεργασία που είχαμε πάντα.

 

Ολοκληρώνοντας τη σύντομη αυτή ομιλία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμμετείχαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχία της αποψινής εκδήλωσης και να ευχηθώ καλή διασκέδαση. Χρόνια Πολλά και η Αγία Αγάθη να είναι πάντα θερμή μεσίτρια και βοηθός όλων μας.

 

Στην συνέχεια χαιρέτισε τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος του Harrow, ο οποίος συνεχάρη την Αδελφότητα και την Κοινότητα για τις πολλές δραστηριότητες και επιτυχίες τους. Κατόπιν έλαβε τον λόγο ο Αρχιμ. Ιερώνυμος, ο οποίος μεταξύ των άλλων υπογράμμισε τη θέση και τον ρόλο των γυναικών στο έργο της Εκκλησίας μας. Τέλος, ομίλησε ο Ιερατικώς Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ο οποίος κατ’ αρχάς συνεχάρη τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας για τις πολλαπλές και ποικίλες ευεργετικές προσφορές τους στην Κοινότητα, κι επίσης εξήρε τον ρόλο και τη συνεισφορά της απελθούσης Προέδρου της Βοηθητικής Αδελφότητας κας Εύας Χρήστου, στην οποία το Δ.Σ. της Αδελφότητας προσέφερε αναμνηστικό δώρο και ωραία ανθοδέσμη.

 

Οι εξαίρετοι μουσικοί Γιώργος Γρηγορίου και Νίκος Σαββίδης διασκέδασαν τους παρευρισκομένους με την ωραία ελληνική μουσική τους. 

δείτε περισσότερα »
Θρησκευτική εορτή Αγίου Χαραλάμπους στη Χαλκίδα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/02/2012

 Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου ε.ε., μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Χαραλάμπους, εορτάζει το Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους, εντός του ως άνω Ιερού Ναού, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 18:00μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός & Θείο  Κήρυγμα, προεξάρχοντος του Παν/τάτου Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη, Ιεροκήρυκος της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΩΡΑ 7:00π.μ. Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

 

ΩΡΑ 18:00μ.μ. Ιερά Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Χαραλάμπους.       

 

Εκ του Ιερού Ναού. 

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος: Η Παιδεία αποκόπηκε από τον Ελληνισμό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/02/2012

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατήγγειλε ότι για «πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρείται η αποκοπή της Παιδείας από τον ελληνισμό και τις ελληνικές της ρίζες».

Σε εγκύκλιό του ο κ. Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι επιχειρείται δημιουργία κυπριακής συνείδησης και το γλωσσικό ιδίωμα της Κύπρου να παρουσιασθεί ως κυπριακή γλώσσα.Καλεί δε τον υπουργό Παιδείας «να παραμείνει φρουρός της ελληνικής Παιδείας, όπως καθορίζει το Σύνταγμα».Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας, Γιώργου Δημοσθένους, προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου, ο οποίος υποστήριξε ότι «για πρώτη φορά από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιχειρείται η αποκοπή της Παιδείας από τον ελληνισμό και τις ελληνικές της ρίζες». 

δείτε περισσότερα »
Εκδήλωση για τα Ιερατικά ζευγάρια στη Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2012

Εκδήλωση για τα Ιερατικά ζευγάρια και τα Μέλη των Σχολών ΓονέωνΘεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Γερασίμου Βόλου Στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου, στην περιοχή της Χιλιαδούς, θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Αμέσως μετά, στις 11.30 π.μ. ο Σεβασμιώτατος θα παραστεί στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, προς τιμήν των μελών των Ενοριακών Σχολών Γονέων και των Ιερατικών ζευγαριών, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Πρωτ. Βασίλειος Θερμός, Ψυχίατρος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Οι μεταξύ μας σχέσεις: πώς από δώρα  μεταβάλλονται σε δοκιμασίες» Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων. Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Η Εορτή της Υπαπαντής στη Μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης την κυριώνυμο ημέρα της εορτής χοροστάτησε εις τόν όρθρον και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Λαγκαδά.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας άρχισε την  ομιλία του  με τον ύμνο της Θ΄ ωδής «Θεοτόκε η ελπίς πάντων των Χριστιανών, σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε».  Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι στην Παναγία καταφεύγει ο κάθε Χριστιανός, για την εκπλήρωση  όλων των προσδοκιών και των ελπίδων του. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη μεγάλη μορφή του Αγίου Συμεών που υποδέχτηκε στην αγκαλιά του τον Κύριο και γεμάτος συγκίνηση προφήτευσε τη σταυρική του θυσία και ότι θα κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών και εις σημείον αντιλεγόμενον. Εις πτώσιν για όσους τον αρνούνται και δεν δέχονται την Θεότητά του και εις ανάστασιν για όσους συναισθάνονται την αμαρτωλότητά τους και ζητούν το ελεός του.

Τέλος με αφορμή η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου η οποία θεωρείται και εορτή της Μητέρας σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση  ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλες τις μητέρες χρόνια πολλά.

δείτε περισσότερα »
Η ευγνωμοσύνη του μητροπολίτη Παύλου προς τους κτήτορες του Ιερού ναού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/02/2012

Στις 2 Φεβρουαρίου 2012, Εορτή της Δεσποτικής και Θεομητορικής Εορτής της Υπαπαντής Του Σωτήρος Χριστού, εόρτασε την Ιερά Πανήγυρή του, πανηγυρικώς για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία του, ο νέος περικαλλής Ιερός Ναός Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη.

Την 1 Φεβρουαρίου 2012 παραμονή της Εορτής και ώρα 6.30 μ.μ. , τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλο, περιστοιχιζόμενος από πλειάδα Ιερέων και Διακόνων και την συμμετοχή πλήθος κόσμου ενοριτών και προσκυνητών. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Χαλκίδος στην Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2012

Γίνεται γνωστό ότι στη συνέχεια των μαθημάτων της Ειδικής Σχολής Καταρτίσεως Στελεχών Κατηχήσεως της Μητροπόλεώς μας, το προσεχές Σάββατο 4-2-2012 στην «Κροκίδειο» Αίθουσα (Κροκιδά 2) και με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατο και 160 χρόνια από την γέννησή του μεγάλου λογοτέχνη μας κυρ. Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, μετά από πρόσκληση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. κ. Διονυσίου, θα ομιλήσει ο  Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομος, με θέμα: «Η Ορθόδοξη Πνευματικότητα στην ζωή του Παπαδιαμάντη». Το πρωΐ της επομένης ημέρας (Κυριακή 5-2-2012) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστλου Παύλου στην Κόρινθο, θα τελεσθεί Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος και θα κηρύξει τον Θείο λόγο, και του Σεβ. Ποιμενάρχου μαςκ. κ. Διονυσίου.

      Καλείσθε να παρευρεθείτε στις ως άνω Πνευματικές και Λειτουργικές εκδηλώσεις αποτίνοντας τον αρμόζοντα «φόρο τιμής» στον λαμπρό διηγηματογράφο και «άγιο» της λογοτεχνίας μας αφ᾿ ενός και αφ᾿ ετέρου για να ωφεληθήτε από τα όσα περισπούδαστα και σοφά θα απευθύνει ο εγκρατής Θεολόγος και εκλεκτός Ιεράρχης Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. κ. Χρυσόστομος. ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 

  

δείτε περισσότερα »
Συνεχίζονται οι συναντήσεις νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2012

Με την έναρξη της νέας χρονιάς ξεκίνησαν και πάλι οι συναντήσεις νέων στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του «Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου» κάθε δεύτερη Παρασκευή.

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για το νέο έτος, κατά την οποία έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς  μας π. Θεολόγο. Το θέμα που αναπτύσσεται κατά την φετινή χρονιά είναι «Αναζητώντας τον αληθινό εαυτό μας» υπό το πρίσμα των Μακαρισμών.  

δείτε περισσότερα »
Η Τιμία Κάρα του προστάτη των καρκινοπαθών σε ενορία της μητρόπολης Καισαριανής-Το πρόγραμμα των Ακολουθιών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 02/02/2012

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Φωτεινής (Ι.Μ. Καισαριανής), υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου. Το ίερό προσκύνημα θα παραμείνει στο ναό  ἀπὸ τὶς 11 ἕως τὶς 16 Φεβρουαρίου 2012. Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«η ἐνορία μας, ἀλλὰ καὶ κατ’ ἐπέκτασιν ὅλος ὁ φιλόθεος καὶ εὐσεβὴς λαὸς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας καὶ τῆς Ἀττικῆς, θὰ ἔχει τὴν δυνατότητα κατὰ τὴν ἐν λόγῳ περίοδο νὰ εὐλογηθεῖ προσκυνώντας τήν Τιμία Κάρα τοῦ Ἁγίου Παρθενίου, προστάτου τῶν καρκινοπαθῶν καί να τόν παρακαλέσει γιά τίς πρεσβείες του. Καθ΄ἑκάστην εἰς τόν Ἱερό Ναό μας θά τελεῖται ἡ Θεία Λειτουργία καί ἱερές ἀκολουθίες, μὲσα ἀπό τὶς ὁποῖες κάθε πιστὸς θὰ μπορέσει νὰ βιώσει τὴν ἁγιαστικὴ χάρη τῆς Μίας, Ἁγίας, Καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας.

Το πρόγραμμα των Ακολουθιών έχει ως ακολούθως:

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672