Εκκλησία της Ελλάδος

Πανήγυρις του Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου και Αγίας Φωτεινής Υμηττού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/05/2012

(εκ του Ι.Ν.) Τήν 12ηνκαί 13ηνΜαϊου ἐ.ἔ. Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος, πανηγυρίζει ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί Ἁγίας Φωτεινῆς Ὑμηττοῦ.

Οἱ Ἱερεῖς καί τό Ἐκκλησιαστικόν Συμβούλιον θά θεωρήσουμε ἐξαιρετικήν τιμήν, ἐάν προσέλθετε εἰς τάς Ἱεράς Ἀκολουθίας κατά τό ἀκόλουθο πρόγραμμα.

 

Γιά τό Ἐκκλησιαστικόν Συμβούλιον

Ὁ Πρόεδρος

† Ἀρχιμ. Νικόδημος Σιδέρης

 

Πρόγραμμα Ἑορτῆς Κυριακῆς τῆς Σαμαρείτιδος

 

 

Σάββατο 12ηΜαϊου 2012

Πρωΐ: 7:00π.μ.Ἀκολουθία τοῦ ὄρθρου καί τῆς Θείας Λειτουργίας τοῦ        Ἱεροῦ Χρυσοστόμου.

Ἑσπέρας: 6:30 μ.μ. Μέγας Ἀρχιερατικός Ἑσπερινός μετ΄ ἀρτοκλασίας καί Θείου κηρύγματος ὑπό τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ.

 

Κυριακή 13η  Μαϊου 2012

 Πρωΐ: 7:00π.μ.Ὄρθρος ἑορτῆς.

            8:30 π.μ.Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος Ἱερουργοῦντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΔΑΝΙΗΛ

Ἑσπέρας:7:00 μ.μ. Μεθεόρτιος ἑσπερινός μετά Ἱερᾶς Παρακλήσεως πρός τήν Ἁγίαν Φωτεινήν τήν Σαμαρείτιδαν καί Λιτάνευσις τῆς Ἱερᾶς Αὐτῆς Εἰκόνος, προεξάρχοντος τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, Ἱεροκήρυκος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας

Λιτάνευση τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος 8:00 μ.μ.

Διαδρομή τῆς Λιτανείας τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος διά τῶν ὁδῶν:

Ἱερός Ναός ~ Ἁγίας Φωτεινῆς ~ Ἀμαλθείας ~ Προύσης~ Αϊδινίου ~ Εὐαγγελιστρίας ~ Ἱερός Ναός.

 

  

δείτε περισσότερα »
Εορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστού στο Ναύπλιο, όπου εορτάζει όλως ιδιαιτέρως το εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Άγιο στην περιοχή της Καραθώνας Ναυπλίου 6κμ από την πόλη. Χτισμένο επάνω σε λοφίσκο με θέα την πανέμορφη παραλία και το απέραντο γαλάζιο κάθε χρόνο μαζεύεται στο εκκλησάκι πλήθος κόσμου από το Ναύπλιο αλλά και τις γύρω περιοχές.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ελευθέριος Μίχος ,ιερέας της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου .Γραπτή μαρτυρία για το πότε ιδρύθηκε το εκκλησάκι δεν  έχουμε αλλά βάση κι από την δομή του, φαίνεται να είναι τουλάχιστον 350 ετών.

 

Μάλιστα σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες ,κάποτε ήταν και μετόχι της μονής Μεταμόρφωση του Σωτήρος Καραθώνας.

  

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Ν. Σεπολίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2012

(Εκ του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Σεπολίων) Σήμερα παραμονή εορτής  του Ιωάννου του Θεολόγου στις  7 το απόγευμα θα ψαλλεί Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ.Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου.

Αύριο την κυριώνυμο ημέρα στις 7 το πρωί θα ψαλλεί ό Ορθρος και θα ακολουθήσει η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων των Σεβ.Μητροπολιτών Περιστερίου κ.Χρυσοστόμου, Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου και Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου. (φωτο του π. Χερουβείμ Μεστούση)

Το απόγευμα της εορτής στις 6 θα ψαλλεί ο Εσπερινός και θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Εικόνας του Αγίου κατά την διάρκεια της οποίας θα γίνει υποδοχή της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Γλυκοφιλούσας από την Ιερά Μονή Δήμιοβας Μεσσηνίας.

Κατόπιν θα ψαλλεί η Παράκληση στην Παναγία και από ώρα 10-1 το βράδυ θα τελεσθεί Αγρυπνία. 

δείτε περισσότερα »
Ο Επίσκοπος Στοβίου Ναούμ στην Ι.Μ. Διδυμοτείχου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2012

(εκ της Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Με τη συμμετοχή του Αρχιγραμματέα του Πατριαρχείου Βουλγαρίας Θεοφ. Επισκόπου Στοβίου κ. Ναούμ, εόρτασε η ενορία της Κυανής, του Δήμου Διδυμοτείχου, τη μνήμη της προστάτιδος της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης. Συγκεκριμένα ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης, φίλος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του δευτέρου, επισκέφθηκε την Ιερά Μητροπολή μας το διήμερο 4 και 5 Μαΐου ε.ε. Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας της εορτής οι δύο Αρχιερείς συλλειτούργησαν στον πανηγυρίζοντα περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Ειρήνης Κυανής, παρουσία του Δημάρχου Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδη, πολλών επισήμων και πλήθους πιστών. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνος.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσορίζοντας τον φιλοξενούμενο Ιεράρχη τόνισε ότι πλέον οι δύο γειτονικοί λαοί της Βουλγαρίας και της Ελλάδος που άρρηκτα τους ενώνει η κοινή πίστη στην Ορθοδοξία, καλούνται με πρωταγωνιστή την Εκκλησία να ενώσουν τις πνευματικές τους δυνάμεις για ένα καλύτερο μέλλον στα Βαλκάνια.

Αφ’εσπέρας ο επιχώριος Αρχιερεύς τέλεσε τον πανηγυρικό Εσπερινό στον ίδιο Ιερό Ναό.

  

δείτε περισσότερα »
Ευχές Βαρθολομαίου για "βιώσιμη και σταθερή κυβέρνηση"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2012

Την εκλογή «βιώσιμης» κυβέρνησης εύχεται ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας κ. Βαρθολομαίος, «για να βγει η χώρα από την κρίση».
Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, μετά τη λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο της Πύλης Αδριανουπόλεως , δίπλα στα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης, ο πατριάρχης είπε:
«Ευχόμεθα απόψε να αναδειχθεί μία κυβέρνησις βιώσιμος και σταθερά, η οποία θα μπορέσει να εξαγάγει την Ελλάδα από την κρίση την οποίαν διέρχεται αυτήν τη στιγμή και να επανέλθει ο ελληνικός λαός στην ευτυχία του, στην ομοψυχία του, στην αξιοπρέπειά του, όπως του ταιριάζει.Αυτές είναι οι ευχές της μητρός Εκκλησίας τις οποίες απευθύνουμε από εδώ προς ολόκληρο τον ευσεβή ελληνικόν λαόν, κατά τη σημερινήν κρίσιμον ημέραν των γενικών βουλευτικών εκλογών», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Ισπανίας δικαίωσε τον Ηλείας Γερμανό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2012

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός από την απαντητική επιστολή που έλαβε από τον μητροπολίτη Ισπανίας δια το θέμα της λεγόμενης "ευχής" του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου. Ο μητροπολίτης Ισπανίας αποδέχθηκε ως ορθές τις απόψεις του σεβασμιωτάτου κ. Γερμανού επί του θέματος.

Το κείμενο της ευχαριστήριας επιστολής του μητροπολίτη Ηλείας έχει ως εξής:

δείτε περισσότερα »
Σε καλό δρόμο η ανέγερση του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους στον Πύργο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2012

(εκ της Ι. Μ. Ηλείας) Ως είναι γνωστόν δια την ανέγερσι του νέου Ιερού Ναού του Πολιούχου μας Αγίου Χαραλάμπους εδωρήθη από την τότε Νομαρχία Ηλείας ( Νομάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας) εις την Ι. Μητρόπολιν οικόπεδον 6 στρεμμάτων. Όμως δια τον τετραγωνισμόν αυτού και δη στην πρόσωψι εχρειάζετο περί τα 400 Μ2. Προς τούτο η Μητρόπολίς μας εζήτησε τούτο από το Δ. Σ. του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ( Πρόεδρος κ. Ζωή Βουρλούμη) εδέχθη το αίτημα και αποφάσισε θετικά. Το αίτημα ενέκρινε η 6η ΔΥΠΕ ( Διοικητής κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος) και διεβίβασε το αίτημα στο Υπουργείον Υγείας δια την τελικήν έγκρισιν.

Ο Βουλευτής Ηλείας κ. Τάκης Αντωνακόπουλος επληροφόρησε σήμερα (3/5) τον Σεβ. Μητροπολίτην, ότι ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης υπέγραψε την σχετικήν απόφασιν. 

δείτε περισσότερα »
Πέντε αρχιερείς στις εορταστικές εκδηλώσεις του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη-φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 06/05/2012

(εκ της Ι.Μ. Φθιώτιδος) Το διήμερο 4 – 5 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετέβη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Νέας Μάκρης μετά από πρόσκληση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Κηφισίας κ Κυρίλλου, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη του Οσιομάρτυρος Εφραίμ του Θαυματουργού .

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, Γλυφάδος κ. Παύλος, Ζιχνών κ. Ιερόθεος και ο επιχώριος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος. Στο  Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συμπαραστατούμενος από τους ως άνω Σεβασμιώτατους Αρχιερείς. 

δείτε περισσότερα »
Η Τιμία Κάρα της Οσίας Μεθοδίας στον Πειραιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/05/2012

Με κάθε εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια, η Ενορία μας (Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πειραιώς) θα υποδεχθεί την Τετάρτη 9 Μαϊου θα υποδεχθεί την τιμία κάρα της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω. Η Τιμία κάρα της Οσίας θα μεταφερθεί από το νησί της Κιμώλου, με την ευλογία του Σεβασμ. Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, από τον εφημέριο της Κιμώλου π. Δημήτριο Βεντούρη και θα παραμείνει για προσκύνηση από τους πιστούς μέχρι την Κυριακή 13 Μαϊου. 

O Σεβασμ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, θα παραδώσει την τιμία κάρα στον Σεβασμ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ το απόγευμα της Τετάρτης 9 Μαϊου, έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού και στην συνέχεια θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Κατά την διάρκεια της παραμονής της τιμίας κάρας, στον Ιερό Ναό μας θα τελούνται οι ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα.  

δείτε περισσότερα »
Εορτασμός της Αγίας Ειρήνης στη Νέα Κίο Αργολίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/05/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Την 5ην Μαΐου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος  Ειρήνης της Θαυματουργού και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο Ιερός Ναός της Αγίας Ειρήνης που ευρίσκεται στη Νέα Κίο Αργολίδος μία κωμόπολη μεταξύ των πόλεων Ναυπλίου και Αργους.

Οι κάτοικοι της πόλης αυτής είναι κατά πλειοψηφία πρόσφυγες από την Κίο της Μικράς Ασίας. Κατά την παραμονή της πανηγύρεως, τελέσθηκε  Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός  χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρόντων Ιερέων από  το Ναύπλιο και Άργος. Κατά την ιερά  πανήγυρη συρρέει πλήθος προσκυνητών προκειμένου να προσκυνήσει την ιερά εικόνα της Αγίας Ειρήνης , μιας και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν μεγάλη ευλάβεια και αποδίδουν στην Αγία Ειρήνη μεγάλες τιμές. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672