"Εμείς και τα παιδιά μας"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/12/2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου ε.ε., η δεύτερη συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου στα πλαίσια του εφετινού ενοριακού ποιμαντικού προγράμματος "ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".

      Κεντρικός ομιλητής υπήρξε ο Ποταμίτης παιδοψυχολόγος κος Κωνσταντίνος Κασταμονίτης, ο οποίος ασχολήθηκε με το θέμα: "ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ, ΠΡΟΛΗΨΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ".

      Ο νεαρός επιστήμονας με απλά λόγια κατόρθωσε να εισαγάγει τους παρευρισκομένους στο μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά, γονείς καθώς επίσης σχολικές κοινότητες αλλά και ολόκληρη την κοινωνία.

     Εκείνο το οποίο τονίσθηκε έντονα είναι οτι η μη έγκαιρη και συστηματική αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να έχει πολλές και σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις διαρκείας.

     Συγκλονιστικό και άκρως αποκαλυπτικό του επικίνδυνου αυτού φαινομένου υπήρξε η προβολή ενός σύντομου ντοκιμαντέρ που παρουσίασε την τραγική μορφή ενός 11χρονου παιδιού που επί σειρά ετών ύπήρξε θύμα του εκφοβισμού. Ανατριχίλα προκάλεσε ο τρόπος της σκέψης αυτού του παιδιού που ένοιωθε να ζει σε μία "κόλαση" από την οποία κανείς δεν προσπάθησε να το λυτρώσει.

     Ο κος Κασταμονίτης μετά το πέρας της δικής του, από καρδιάς, "κατάθεσης"

δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων που φανέρωναν την ανησυχία και τον  φόβο των γονέων. Ο επιστήμονας έδωσε απαντήσεις καθώς και πρακτικές επίλυσης των προβλημάτων.

      Στο τέλος ο εφημέριος, π. Γεώργιος,  ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή για το γεγονός οτι κατόρθωσε να υποδείξει στους γονείς τα "κλειδιά" εκείνα με τα οποία μπορούν  να "ξεκλειδώσουν" την ψυχή των παιδιών τους. 

      Επίσης ανακοίνωσε οτι η τρίτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατά τον μήνα Δεκέμβριο.