Λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των πολιούχων του Κιλκίς

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/11/2013

Με το Πανηγυρικόν Αρχιερατικόν Συλλείτουργον κορυφώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Πολιούχων της πόλεως του Κιλκίς, Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, εν τη Τιβεριούπολη μαρτυρησάντων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, η οποία ετελέσθη εις τον Ιερόν Ναόν Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων, την 28ην Νοεμβρίου, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιον, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Εμμανουήλ ευχαρίστησε θερμώς του Αγίους Αρχιερείς που αποδέχθησαν την πρόσκληση να συνεορτάσουν τους τοπικούς Αγίους και προστάτες του Κιλκίς, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Σεβ.  Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο για την μεταφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης, προς ευλογία και ενίσχυση των ευσεβών πιστών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο Θείο λόγο του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στον βίο και την στάση ζωής των Αγίων Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων κάνοντας παραλληρισμό με την σημερινή στάση ζωής των ανθρώπων τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Οι Άγιοι Πέντεκαιδεκα Ιερομάρτυρες αντιστάθηκαν και μαρτύρησαν για την πίστη τους στον αληθινό Θεό, επιλέγοντας τον αληθινό και ουσιαστικό τρόπο ζωής, αρνούμενοι τα είδωλα. Αυτά τα είδωλα που σήμερα προσπαθούν να μας επιβάλλουν σε ένα μοντέλο μιας κοινωνίας καταναλωτισμού και άκρατης ευδαιμονίας. Πρέπει να αντισταθούμε και να αποδεικνούμε την πίστη μας μέσα από τον τρόπο ζωής μας και μέσα από τα έργα μας και να αντισταθούμε στα υποκατάστατα της ζωής που μας οδηγούν στην αποξένωση, στην φθορά και στον θάνατο».

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε ιερά λιτανεία των ιερών εικόνων, συνοδεία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως, της Φιλαρμονικής του Δήμου Κιλκίς, του Στρατού, των τοπικών αρχόντων και των ευσεβών πιστών.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως