Εκκλησία της Ελλάδος

Νεοχειροτονηθέντες κληρικοί κάθονται στα θρανία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2012

(Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Aγιασμό τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός το πρωί της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου ε.ε. με την ευκαιρία της έναρξεως λειτουργίας του φροντιστηρίου νεοχειροτονηθέντων κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως.
Προηγήθηκε Θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος και εν συνεχεία οι πατέρες μετέβησαν στο Κέντρο Διακονίας και Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως (παλαιό οικοτροφείο Ν. Ορεστιάδος) όπου θα γίνεται το φροντιστήριο κάθε Δευτέρα.
Τα μαθήματα που θα διδάσκονται θα είναι λειτούργική, ποιμαντική, βυζαντινή μουσική κ.α. Υπεύθυνοι λειτουργίας του Φροντιστηρίου είναι ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νικηφόρος Ζαμπουνίδης και οι Πρωτ. Αθαν. Δανάκης, Αντων. Τσομπανίδης, Παν. Σαββόπουλος,ο Πρωτοψάλτης κ. Βασιλ. Παπαμιχαήλ και η πρεσβυτέρα Ασημένια Δανάκη. 

δείτε περισσότερα »
Δημόσια παρέμβαση Ιερώνυμου για την Χρυσή Αυγή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2012

Την πρώτη δημόσια παρέμβασή του για τη Χρυσή Αυγή έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, λέγοντας πως η Εκκλησία δεν έχει ανάγκη από προστάτες.«Η Εκκλησία αγαπάει όλους τους ανθρώπους -και μη Χριστιανούς και μαύρους και άσπρους, όλους τους αγαπάει- και δεύτερον πορεύεται, κάνει το δρόμο της, και δεν χρειάζεται προστάτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής

δείτε περισσότερα »
Χιλιάδες οι προσκυνητές για το “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ”
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2012

Χιλιάδες οι προσκυνητές για το «Άξιον Εστίν», με ουρές πολλών μέτρων και πολύωρη αναμονή. Επειδή το πλήθος των προσκυνητών της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστίν» αυξάνεται καθημερινώς, η επιτροπή του προσκυνήματος απεφάσισε την παράταση της παραμονής της στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου μέχρι το Σάββατο 3 Νοεμβρίου. Η εικόνα θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος στις 11 το πρωϊ.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη έξοδος της εικόνας είχε γίνει το 1963 στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, η τρίτη το 1987 στην Αθήνα, ενώ η τέταρτη ήταν το 1999 και πάλι στην Αθήνα μετά από τον ισχυρό σεισμό. 

δείτε περισσότερα »
Φωτο από τις λατρευτικές εκδηλώσεις στην Παναγία Ελευθερώτρια Κοκκιναρά στις 27-28 Οκτωβρίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/10/2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ– 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΕΛΕΥΘΕΡΕΙΑ 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Ιλαρίωνος οσ. Χριστοδούλου, Φιλοθέου οσ.
7:30 π.μ. Όρθρος & Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με συμμετοχή του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Κηφισιάς & Βορείων Προαστίων επί τη μνήμη του πολιούχου Κεφαλληνίας Αγ. Γερασίμου (20/10). Θα διανεμηθεί το «δικονάρι» το Αγίου ως ευλογία και βοήθεια. Ψάλλει πολυμελής χορωδία υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ν. Σινεγιάννη.

ΤΡΙΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Ιακώβου Αποστ., Ιγνατίου Κων/πόλεως
7:00 μ.μ Ιερά αγρυπνία και παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο. Ψάλλει Βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Ναού και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Σ. Μπενή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Δημητρίου Μεγαλ.
7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Νέστορος Μεγαλ.
7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.
10:00 π.μ. Επιμνημόσυνος Δέησις υπέρ των υπέρ Πίστεως και Πατρίδος Πεσόντων.
Κατάθεσις Στεφάνων εις Μνημείο Σταυρών.
6:00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Αγ. Σκέπης – Εόρτιος ημέρα
7:00 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
11:00 π.μ. Δοξολογία Εθνικής Επετείου.
4:30 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός & Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο.
Λιτάνευσις Αγίας Εικόνος εις περίβολον Ιερού Προσκυνήματος.

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Κοσμά και Δαμιανού Αναργύρων, Δαυίδ Ευβοίας
7:30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ακεψιμά, Ιωσήφ Μαρτ., Αν. Λειψ. Αγ. Γεωργίου
7:30 π.μ. Όρθρος & θεία Λειτουργία.
4:00 μ.μ. Εσπερινός – Ακολουθία Ιερού Ευχελαίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
Ιωαννικίου Οσ., Νικάνδρου
7:30 π.μ. Όρθρος & θεία Λειτουργία. Το ετήσιο Μνημόσυνο των Κτητόρων, Ευεργετών, Δωρητών, Διακονησάντων, Προσκυνητών Ιερού Προσκυνήματος.
Καφές εις Αρχονταρίκι.
4:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκλησις εις την Υπεραγία Θεοτόκο

Χρόνια Πολλά
Η Παναγία μας σκέπη και βοήθεια εις όλους

Η Διαχειριστική Επιτροπή 

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο διχασμός θα μάς οδηγήσει σε τραγωδία»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Τα εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης Νέας Αγχιάλου τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος το Σάββατο 27 Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Εκκλησία ως το κέντρο της ζωής των Ελλήνων διαχρονικά και τόνισε την ανάγκη της ενότητας του λαού γύρω Της, μάλιστα σε καιρούς τόσο δύσκολους όσο η εποχή μας. Τόνισε ότι «η Εκκλησία είναι η ενοποιός δύναμη, αυτή που ενώνει το λαό και ποτέ δεν τον διχάζει, είναι αυτή από την οποία ο λαός αντλεί κουράγιο και δύναμη να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες. Γιατί είναι η Εκκλησία αυτή που πλέον έχει παραμείνει μοναδική μάνα μας για τούτο το λαό, σε τούτο τον τόπο… υπήρξαμε πάντοτε ένας λαός που υπερασπιστήκαμε την ελευθερία των ανθρώπων, που σεβαστήκαμε το πρόσωπο του κάθε ανθρώπου και πάνω σε αυτό το δρόμο πρέπει να πορευτούμε όλοι  

δείτε περισσότερα »
“ Ὁ Ἀντίχριστος διά μέσου τῶν αἰώνων καί τό τέλος τοῦ κόσμου”
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

(π.Νικόδημος Σιδέρης)

Στό Πρόγραμμα λειτουργίας τοῦ Σεμιναρίου Ὁριοθετήσεως Ὀρθοδόξου Πίστεως τήν Τρίτη 30.10.2012 ὥρα 6.μ.μ.θά πραγματοποιηθεῖ στήν αἴθουσα τοῦ Πνευματικοῦ Κέντρου τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ἁγίας Τριάδος Βύρωνος εἰσήγηση τοῦ Πανοσιολογιωτάτου Ἀρχιμανδρίτου κ. Ἀναστασίου Τασοπούλου, Πρωτοσυγκέλλου τῆς Ἱ. Μ. Καισαριανῆς Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ  μέ θέμα:      

“ Ὁ Ἀντίχριστος διά μέσου τῶν αἰώνων καί τό τέλος τοῦ κόσμου”. 

  

δείτε περισσότερα »
Τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Τρόπους με τους οποίους και άλλα ιερά κειμήλια του Αγίου Όρους θα έλθουν στη Θεσσαλονίκη ενισχύοντας την πόλη ως πόλο θρησκευτικού τουρισμού, ώστε  να δοθεί μια σημαντική ανάσα στην τοπική αγορά, αναζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την προσέλευση στη Θεσσαλονίκη χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλη την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη, για να προσκυνήσουν την εικόνα «Άξιον Εστί».

Τέλος, εκφράστηκε η άποψη παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.   

δείτε περισσότερα »
Αμερικής Δημήτριος: "Οχι στην ακραία γλώσσα"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Την έντονη ανησυχία της για την "ακραία φανατική γλώσσα που χρησιμοποιείται σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής", εξέφρασε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής μετά την λήξη της φθινοπωρινής συνεδρίας της, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η "Φωνή της Αμερικής".
"Αποδοκιμάζουμε την χρήση οποιουδήποτε ρατσιστικού, ξενοφοβικού, φασιστικού και εχθρικού λόγου, συμβόλων και συμπεριφοράς", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Η ηγεσία της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας Αμερικής αναφέρει, ακόμη, ότι αναγνωρίζει πως η ελευθερία του λόγου είναι το μεγαλύτερο δώρο της δημοκρατίας, ωστόσο τονίζει ότι η χρήση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα, 

δείτε περισσότερα »
Επιμνημόσυνη δέηση για το 40ο Σύνταγμα Ευζώνων Άρτας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012, στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως και στα πλαίσια του εορτασμού της εθνικής επετείου, μετά την δοξολογία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών, 173 αξιωματικών και στρατιωτών του 40ου Συντάγματος Ευζώνων Άρτας. Το μνημόσυνο τέλεσε ο ιερουργήσας κατά την Θεία Λειτουργία, Μητροπολίτης Αχελώου κ.κ. Ευθύμιος, τιμώντας τους συμπατριώτες του, αφού και ο ίδιος κατάγεται από το χωριό Βουργαρέλι Άρτας. 

 
Αμέσως μετά και προ της απολύσεως, ο Ιεράρχης επέδωσε εκ μέρους της εκκλησιαστικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνης, τιμητικό μετάλλιο στην 18χρονη ενορίτισσα Ευαγγελία Πλατανιιώτη για την συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου, το παρελθόν καλοκαίρι.  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/10/2012

Κείμενο & Φωτογραφίες: Σπύρος Παπαγεωργίου

Σε λαμπρό κλίμα τελέστηκε χθες η εορτή της Αγίας Σκέπης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στου Παπάγου. Της Θείας Λειτουργίας και της Δοξολογίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος, ενώ συμμετείχαν ιερείς από της πέριξ ενορίες.

Στη Δοξολογία παρέστη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, μαθητές και σωματεία που θα συμμετείχαν στην παρέλαση

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος, αναφέρθηκε στο Θείο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου "της κατά χάριν μητέρας, αφού με το βάπτισμά μας γινόμαστε μέλη και κύτταρα της Εκκλησίας και αποτελούμε το Σώμα του Χριστού. Έτσι σαν μητέρα αγωνιά για την παρούσα ζωή μας. Γι' αυτό μας σκέπει και μας προστατεύει από τις δοκιμασίες, τις αγωνίες και τις θλίψεις. Πρωτίστως όμως ενδιαφέρεται και πρεσβεύει για την σωτηρία μας και την είσοδό μας στην Βασιλεία των Ουρανών. "

Επεσήμανε ο Θεοφιλέστατος πως "Σκοπός στη ζωή μας δεν είναι η απόκτηση υλικών αγαθών, αξιωμάτων και εξουσίας. Αυτά κάποια στιγμή θα τα σκεπάσει, δια παντός, μια ταφόπλακα. Έτσι, 'οταν θα ανοίξουν οι πύλες της Αιωνίας Ζωής, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να κατοικήσουμε στον Παράδεισο.  Κύριο μέλημα της Κυρίας Θεοτόκου είναι η σωτηρία μας και να αξιωθούμε της Αιωνίου Βασιλείας, εκεί που βασιλεύει το άπειρο κάλλος του Θεού. Και από εμάς εξαρτάται που θα επιλέξουμε να ζήσουμε. Στον Παράδεισο μέσω της αγάπης για το Θεό ή στην Αιώνια Κόλαση με την αδιαφορία μας γι' Αυτόν. Ο Παράδεισος είναι η κοινωνία των ανθρώπων με το Θεό."


 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672