Εκκλησία της Ελλάδος

Οι μητροπολίτες Σύρου, Ιλίου και Κηφισίας στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών για την ορκωμοσία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

(εκ της Ι.Μ. Σύρου) Ο μητροπολίτης Σύρου  κ. Δωρόθεος Β΄, μετά από πρόσκληση της Υφυπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κας Χριστοφιλοπούλου, πληροφορηθείσης την κοινωνική ευαισθησία της Ιεράς Μητροπόλεως για τα Σχολεία και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές, παρέστη σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, παρουσία και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, του Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλατζή, του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κληρικών, κατά την οποία, σε καλό και φιλικό κλίμα, αναπτύχθηκε η προσφορά της Εκκλησίας προς τους μαθητές και κατατέθηκε το επιτελούμενο και στον τομέα αυτό έργο .

Αμέσως μετά τη σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, όπου, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της «Εστίας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης», παρέστη στην ορκωμοσία των Πτυχιούχων των Τμημάτων Ιερατικών Σπουδών, Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων και Εξομοίωσης Πτυχίου, παρουσία και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας κ. Κυρίλλου και Ιλίου κ. Αθηναγόρα. 

δείτε περισσότερα »
Φοιτητική σύναξη ενοριών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

(Γραφείο Νεότητος Ι.Α.Α) Με ξεχωριστή χαρά σας προσκαλούμε στη φοιτητική σύναξη ενοριών της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απριλίου, στις 7.00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σήμαντρο», Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός (στις 6.00 μ.μ. ο Κατανυκτικός Εσπερινός).

Θέμα της συνάντησης:
Συλλαβίζοντας το σήμερα. Δημιουργώντας όραμα, ενότητα, δράσεις
• Ευκαιρία για γνωριμία
• Πρόσκληση για επικοινωνία
• Αφορμή για συνεργασία                                               

Μετά από δύο σύντομες παρεμβάσεις νέων, που μετέχουν στις ενοριακές φοιτητικές συνάξεις, θα ακολουθήσει συζήτηση, προβληματισμός, ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για τη μελλοντική πορεία αυτής της προσπάθειας.

Σας περιμένουμε  

δείτε περισσότερα »
Ἐπετειακή Ἐκδήλωση τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Σερρῶν καί Νιγρίτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

Ὅπως κάθε χρόνο ἒτσι καί φέτος ἡ Ἱερά Μητρόπολη Σερρῶν καί Νιγρίτης πραγμα­τοποίησε Ἐπετειακή Ἐκδήλωση μέ τήν εὐκαιρία τῆς Ἐθνικῆς μας Παλιγ­γενεσίας προκειμένου νά τιμήσει τήν ἱερά μνήμη τῶν ἡρωϊκῶν πρωταγω­νιστῶν της, κληρικῶν καί λαϊκῶν πού ἒδωσαν τή ζωή τους γιά τήν ἐλευθε­ρία τῆς Πατρίδος. Ἡ Ἐκδήλωση πραγματοποιήθηκε τήν Δευτέρα, 26 Μαρτίου, στήν αἲθουσα «Ἀστέρια» τοῦ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρῶν.

Στήν ἀρχή τῆς ἐκδήλωσης ὁ Αἰδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτε­ρος π. Ἰορδάνης Θεμελίδης ἀναφέρθηκε στό μεγάλο γεγονός τῆς Ἐπανα­στάσεως τοῦ 1821, στό ὁποῖο μεγάλος σύμμαχος τῶν ἡρώων μας ὑπῆρξε ἡ Ἐκκλησία καί ἡ Ὀρθόδοξη Πίστη, μέ τήν ὁποία οἱ Ἕλληνες ἀπέκτησαν τήν Ἐλευθερία τους.

Στή συνέχεια οἱ χορωδίες τῆς Παραδοσιακῆς Μουσικῆς τοῦ Μαξι­μείου Πνευματικοῦ καί Πολιτιστικοῦ Κέντρου καί ἡ Μικτή Χορωδία τοῦ Πνευματικοῦ καί Πολιτιστικοῦ Κέντρου τοῦ Δήμου Νιγρίτης παρου­σίασαν ἐπίκαιρα τραγούδια μέ χοράρχη τόν Πρωτοψάλτη καί Διευθυντή τῆς Σχο­λῆς Βυζαντινῆς Μουσικῆς τοῦ Μαξιμείου Ἱδρύματος κ. Ἀστέριο Γούναρη. Ἀκολούθησαν τά χορευτικά τμήματα τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Κοιμήσεως τῆς Θεο­τόκου Σερρῶν, τά ὁποῖα χόρεψαν πατριωτικούς χορούς.

Στό τέλος τῆς Ἐκδήλωσης ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος συνεχάρη τούς συντελεστές της καί εὐχαρίστησε τίς Ἀρχές καί τόν πολυπληθῆ λαό πού παρέστησαν στήν ἐκδήλωση.

 

Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

  

δείτε περισσότερα »
Στη Μόσχα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

Πρόσκληση του Πατριάρχη Ρωσίας, κ. Κυρίλλου στον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, να επισκεφθεί την Εκκλησία της Μόσχας, είχε απευθύνει περίπου προ ενός έτους ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Υποθέσεων κ. Ιλαρίωνας. Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε και το ταξίδι στη Μόσχα που προετοιμάστηκε με κάθε λεπτομέρεια, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα και παρεξηγήσεις και θα πραγματοποιηθεί την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου.

Ο αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε για το ταξίδι αυτό τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

 

δείτε περισσότερα »
Το Άργος εόρτασε τον Άγιο Παύλο Επίσκοπο Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

 (φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Παύλου επισκόπου Κορίνθου αδελφού του Αγίου Πέτρου, πολιούχο της πόλης Άργους, στην ιερά μητρόπολη της Αργολίδας όπου τιμάνε τον Άγιο όλως ιδιαιτέρως εδώ και πάρα πολλά χρόνια ,από τότε που ανέλαβε τα επισκοπικά του καθήκοντα ο μητροπολίτης Αργολίδος κκ. Ιάκωβος. Την παραμονή έγινε  αρχιερατικός εσπερινός  στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους χοροστατώντας του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, παρόντος όλου του κλήρου της πόλεως Άργους αλλά και ιερέων από την επαρχία Ναυπλίας. και πάρα πολύ κόσμου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο μητροπολίτης μίλησε για την ζωή και το ήθος που είχε ο επίσκοπος Άγιος Παύλος και πως πρέπει όλοι μας να παίρνουμε παράδειγμα από την απλότητα των Αγίων μας και να προσπαθούμε κλήρος και λαός να ζούμε με αυτά τα πρότυπα, δηλαδή της αγάπης και της ταπεινοφροσύνης.

δείτε περισσότερα »
Αιμοδοσία στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/03/2012

Αγαπητέ ενορίτη, Αγαπητή ενορίτισσα, η ενορία μας, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, δραστηριοποιείται και στο θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ήδη στα χρόνια αυτά, στις 27 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν συνολικά 973 φιάλες αίματος και προσφέρθηκαν όλες σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Στις δύο προηγούμενες αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 122 φιάλες αίματος από τις οποίες, διατέθηκαν μέχρι σήμερα οι 107. Δόξα τω Θεώ μας βοηθήσατε και καταφέραμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάστηκε στην ενορία μας. Επιτρέψτε μας με την ευκαιρία να σας δώσουμε μερικές απαντήσεις επάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να προβαίνουν σε δωρεά αίματος;  

δείτε περισσότερα »
Η τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Σεπόλια
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2012

Στην ενορία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Σεπόλια, θα τεθεί (από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου) προς προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου προστάτου των καρκινοπαθών. Ο ναός θα παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωΐ μέχρι τις 10 το βράδυ. 

δείτε περισσότερα »
Έξι μητροπολίτες στην παρουσίαση του Δ’ τόμου των έργων του Χριστοδούλου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2012

Ο Δ΄ Τόμος των Έργων του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, του από Δημητριάδος, παρουσίαστηκε σήμερα στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς Βιβλίου στην Αθήνα . Παρόντες ήταν οι μητροπολίτες Νέας Σμύρνης κ. Συμεών,  Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Θεσσαλιώτιδος κ.Κύριλλος  και ο μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός ως εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου.

Παρόντες επίσης αρκετοί αρχιμανδρίτες μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως π. Τιμόθεος Άνθης και αρκετοί ιερείς. 

 Τον 4ο Τόμο παρουσίασαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο Υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης και η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Μερόπη Σπυροπούλου. 

Ο εν λόγω Τόμος περιλαμβάνει το 1ο Μέρος της Αρθρογραφίας του αειμνήστου Πρωθιεράρχου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Πληροφόρηση» της Ιεράς  

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Σύρου: «Αγαπητά μου παιδιά…»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2012

«Αγαπημένα μου παιδιά... στείλτε από τους υπολογιστές σας σ’όλα τα email που γνωρίζετε αυτό το μήνυμα "σ’ αυτό τον τόπο, τότε, σήμερα, πάντοτε είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία!"».

Παρουσία πλήθους προσκυνητών και χθες το ιερό νησί της Τήνου με θρησκευτική κατάνυξη και εθνική έξαρση πανηγύρισε την εορτή του Ευαγγελισμού και την ιστορική μνήμη της εθνικής παλλιγενεσίας. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος ετέλεσε την Δοξολογία και προέστη της λιτανευτικής πομπής προς την πλατεία Παντανάσσης. 

 Στον εόρτιο από εκεί λόγο του, κατα το έθος, αναφέρθηκε στο γεγονός του Ευαγγελισμού της Παναγίας, και στη συνέργειά της στο μυστήριο της Θείας Οικονομίας, αλλά και στη συμβολή του γεγονότος, της ευρέσεως της αγίας Εικόνος, τον Ιανουάριο του 1823 στην Τήνο, για τον εθνικό Αγώνα. 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Μαντινείας: Λαός, Εκκλησία και Στρατός τίμησαν τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/03/2012

(του π. Ιωάννη Σουρλίγγα) Την Κυριακή 25ηΜαρτίου 2012, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προεξήρχε στις εορταστικές εκδηλώσεις δια τον εορτασμό της Ιστορικής Επετείου και τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας  Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τριπόλεως, όπου ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εχοροστάτησε στην επίσημο Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή και Παλιγγενεσία.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ευστόχως ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Γεώργιο Πραχαλιά, τακτικό μέλος της Εταιρίας Πελοποννησιακών Σπουδών.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ετέλεσε Ιερό Μνημόσυνο στο Μνημείο των Πεσόντων της Πλατείας Άρεως και παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και του Ελληνικού Στρατού.

 Εν συνεχεία  τα νέα παιδιά της Τριπόλεως χόρεψαν Ελληνικούς Παραδοσιακούς  Χορούς στην πλατεία Άρεως. Πλήθος κόσμου, Αρχόντων, Στρατιωτικών και Εκπροσώπων των Φορέων του Νομού μας και του τόπου μας, συμμετείχε και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου που είχε καταρτιστεί εκ της Περιφερείας Πελοποννήσου.     + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620

Αρχείο Ειδήσεων
<Νοέμβριος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 12/11/2018 γιορτάζουν:

δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή

Πηγή: www.eortologio.gr