"Ο περίπατος του Αυτοκράτορος"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/04/2014

(Ι.Μ.Σύρου) Την Παρασκευή, 11 Απριλίου, το εσπέρας, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής Χώρας Μυκόνου, στον οποίο εφυλάσσετο από την αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου, συνευχομένου του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος, μετά το πέρας της Ακολουθίας ευλόγησε τους Άρτους και ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την μακραίωνη ιστορία και τη διαχρονική και πολύπτυχη προσφορά της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής προς τη Μύκονο.

Το Σάββατο, 12 Απριλίου, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον ως άνω Ιερό Ναό και ακολούθως ετέθη επικεφαλής της, κατά το επιχώριο και τρισαιώνιο έθος, τριώρου λιτανευτικής επανόδου της αγίας Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής στο Μοναστικό της καθίδρυμα, στην Άνω Μερά, την οποία ακολούθησαν ο Ιερός Κλήρος και εντυπωσιακό πλήθος Μυκονίων, μεταξύ των οποίων συγκινητική ήταν η συμμετοχή παιδιών κάθε ηλικίας.

Αφιχθείσης της ιεράς Εικόνος στην Ιερά Μονή, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Μυκονίους για την τήρηση των πατρώων παραδόσεων, την πνευματική σκυτάλη των οποίων κάθε γενιά παραδίδει στη νεώτερη.

Σήμερα, Κυριακή της Βαϊοφόρου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς Μυκόνου και εν συνεχεία προέστη της κατά το τοπικό έθος Βαϊοφόρου Λιτανείας στη Χώρα της Μυκόνου, της επιλεγομένης "Ο περίπατος του Αυτοκράτορος".