Εκκλησία της Ελλάδος

Συνάντηση Μητροπολίτη Γ.Ο.Χ Πειραιώς και Σαλαμίνος με τον υπουργό Ναυτιλίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη είχε την Παρασκευή 6 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γ.Ο.Χ. Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, έγινε στο γραφείο του νέου Υπουργού και διήρκεσε 35 λεπτά.

Ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με τον νέο Υπουργό, να ενημερωθεί για τις προγραμματιζόμενες κυβερνητικές ενέργειες αλλά και να ενημερώσει φυσικά, τόσο για το έργο και την δράση της τοπικής μας Εκκλησίας όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι κάτοικοι του Πειραιά όσο και αυτοί των νησιών του Αργοσαρωνικού που ως γνωστόν υπάγονται στην πνευματική δικαιοδοσία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Κατά την συνάντηση ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Υπουργό εικόνα της Παναγίας.Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως εκδόθηκε η ακόλουθη γραπτή δήλωση του Σεβασμιωτατου:

«Η συνάντηση μου σήμερα με τον κύριο Υπουργό ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική. Η τοπική μας Εκκλησία έχει παραδοσιακά και διαχρονικά άριστη συνεργασία τόσο με την εκάστοτε ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας όσο και με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Ενημέρωσα τον κ. Υπουργό για όλες τις πτυχές της πνευματικής  και φιλανθρωπικής δράσης μας και του κατέστησα σαφές πως σε κάθε προσπάθεια που θα αποβλέπει στην στήριξη της οικογένειας, της πίστεως και της πατρίδος θα μας έχει συμπαραστάτες».

 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Φθιώτιδος: Ετος των Αγίων Πατέρων το 2012
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

(εκ της Ι.Μ. Φθιώτιδος)

Με απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητρο­πο­λί­του μας κ. Νικολάου ορίστηκε  το έτος 2012 ως έτος των Αγίων Πα­τέ­ρων, με γενι­κό σύνθημα «Επιστροφή στους Πατέρες» και καταρτίστηκε  πρό­γραμμα λα­τρευ­τικών και πνευματικών εκδηλώσεων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του  έτους, σε  μεγάλες ενορίες με ομιλίες, ημερίδες, ιερές Ακολουθίες, εκθέ­σεις κ.α..

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών προς τιμήν των Αγίων Πατέρων, την Κυριακή 8 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Τιθορέας πραγματοποιήθηκε ομιλία για τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. π. Δημήτριο Ζελιαναίο. Μετά το πέρας  της ομιλίας, το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Τιθορέας παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ομιλίες για τους Αγίους Πατέρες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο σε 50 μεγάλες ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως από  Θεολόγους κληρικούς και λαϊκούς και επαναλαμβάνονται και το μήνα Ιούλιο σε άλλες 48 ενορίες. Οι πρώτες 10 ομιλίες του Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 1η του μηνός, οι  επόμενες 15 έγιναν την Κυριακή 8 Ιουλίου  το απόγευμα. Ο κύκλος των ομιλιών του Ιουλίου για τους Αγίους Πατέρες θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου με ομιλίες σε άλλες 23 ενορίες. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία και χειροθεσία από τον μητροπολίτη Νικαίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

(keratsinivoice.blog.gr) «Δύο μυστηρίων αξιωθήκαμε σήμερα ως πιστοί Χριστιανοί της Ορθοδοξίας: Του Ιερού Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και του Ιερού Μυστηρίου της Ιεροσύνης», ήταν τα λόγια του Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου,το πρωί της Δευτέρας 2 Ιουλίου 2012, όταν κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και εορτής του Ιερού Ναού της Παναγίας των Βλαχερνών, χειροτονήθηκε σε ιερέα ο Μοναχός της Μονής των Αγίων Πατέρων Περάματος π. Νικόλαος Κρασσάς, ο οποίος διετέλεσε και διάκονος στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο π. Νικόλαος, που από μικρό παιδί υπηρετεί την Εκκλησία, αλλά και εμείς - όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και δουλέψαμε μαζί του - που νιώσαμε την πνευματικότητά του και την γαλήνη που ανεδύετο από τον λόγο του και γίναμε μάρτυρες της ιεροπρέπειάς του, της αγάπης του στον συνάνθρωπο, της κοινωνικότητας και μαζί της ταπεινότητας και της εργατικότητάς του.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξιος μίλησε προς τους πιστούς πριν την χειροτονία, ακολούθησε η χειροτονία και η ένδυση του ιερομονάχου και μετά την ιερότερη στιγμή, κατά την οποίαν ο Μητροπολίτης επικαλέστηκε την Χάριν του Αγίου Πνεύματος προς την ανάδειξη του Ιερέως, έγινε η χειροθεσία του π. Νικολάου σε Αρχιμανδρίτη. 

δείτε περισσότερα »
Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

Επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής Αθηνών αναγορεύθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες. Ο Πατριάρχης συγκινημένος, αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και ευχαρίστησε τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, τον Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής και τους καθηγητές για την τιμή που του επεφύλαξαν.


Στην τελετή παρέστησαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Μητσοτάκης, Ιωάννης Γρίβας και Παν. Πικραμμένος, αρχιερείς του Αλεξανδρινού Θρόνου και της Εκκλησίας της Ελλάδος ,βουλευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου καθώς και πλήθος πολιτών.

  

δείτε περισσότερα »
Ο Κυρηνείας Χρυσόστομος στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/07/2012

(εκ του Ι.Ν.) Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Ιερό Μνημόσυνο, για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Κυπριανό και τους Εθνομάρτυρες της 9ης Ιουλίου 1821, για τους Κυπρίους και Ελλαδίτες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος αλλά και κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το μνημόσυνο τέλεσε ο παρεπιδημών στην Αθήνα, Μητροπολίτης Κυρηνείας, έξαρχος Λαπήθου και Καραβά Χρυσόστομος, ο οποίος προηγουμένως τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Πούλος. 

δείτε περισσότερα »
Παγκορινθιακό προσκύνημα στην Τήνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/07/2012

(εκ της Ι.Μ. Κορίνθου) Αναχώρησαν για το Ιερό νησί της Τήνου ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, πλειάδα ιερέων από τους Εφημερίους μας και 700 περίπου Χριστιανοί, προερχόμενοι από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι.  Μητροπόλεώς μας, για το καθιερωμένο Παγκορινθιακό Προσκύνημα στο νησί της Μεγαλόχαρης, το οποίο είναι μια ακόμη ευκαιρία για αγιασμό από την θαυματουργική Εικόνα της Ευαγγελίστριας και από την τίμια κάρα της Οσίας Πελαγίας, αλλά και για μια στενότερη επικοινωνία του Ποιμενάρχη μας με το Ποίμνιό του.

Εκτός από τις αγιαστικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα την Θ. Λειτουργία, που θα τελεστεί εκεί, προσφέρεται η δυνατότητα, μέσω του Ιερού αυτού Προσκυνήματος.

δείτε περισσότερα »
Πρόγραμμα Ιεράς Πανηγύρεως Προφήτου Ηλία Πυλαίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/07/2012

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

7:00' μ.μ. Μέγας Εσπερινός-Χαιρετισμοί εις τον Άγιον Προφήτην Ηλίαν

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

7:00' μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ'αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου

9:00' μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 -ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ

7:00' π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, όστις θα κηρύξει τον θείον λόγον

7:00' μ.μ. Εόρτιος Εσπερινός-Ιερά Παράκλησις εις τον Άγιον Προφήτην Ηλίαν

8:00' μ.μ. Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος

9:00' μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

(κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας θα τεθούν σε προσκύνηση όλα τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα που φυλάσσονται στον Ιερό μας Ναό)

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

7:00' μ.μ. Μέγας  Εσπερινός-Ιερό Ευχέλαιο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Προφήτου Ηλιού την 20η Ιουλίου στις 8:00 μ.μ., θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή :Προφήτου Ηλιού, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Πάυλου Μελά, Τζών Κέννεντυ, Προφήτου Ηλιού
 

δείτε περισσότερα »
Κατασκήνωση στην πόλη από τον Ι.Ν Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

Η νεολαία του Ιερού ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού, αποδεικνύει πως ξέρει να ψυχαγωγείται και να διασκεδάζει. «Κατασκήνωση στην πόλη», τιτλοφορείτο μια από τις εκδηλώσεις που «έτρεξε» πριν από μέρες και από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που λάβαμε και δημοσιεύουμε ελάχιστο μέρος του, αντιλαμβανόμαστε ότι οι συμμετέχοντες πέρασαν τόσο όμορφα που θα το επαναλάβουν πολύ σύντομα.

Οι εμπνευστές της εκδήλωσης, κληρικοί και λαϊκοί, δικαιούνται να αισθάνονται επίσης όμορφα. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Για ένα διήμερο βρέθηκε στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος ο Μητροπολίτης Ησύχιος από το πατριαρχείο Ιεροσολύμων καλεσμένος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης σήμερα το πρωί ανήμερα του Αγίου Προκοπίου, τέλεσε την θεία λειτουργία και  κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Μητροπολίτης Ησύχιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος κκ.

Ιάκωβο για την άδεια του να επισκεφτεί την περιοχή, αλλά ευχαρίστησε και τον ιερέα πατέρα Ελευθέριο Μίχο για την φιλοξενία του ,καθώς και όλο το εκκλησίασμα για την θερμή τους φιλοξενία. Ο  Μητροπολίτης μεταξύ άλλων τόνισε πως μπορεί να βρίσκεται στην Ελλάδα ,αλλά το πνεύμα του είναι πίσω στους Αγίους Τόπους που καθημερινά δοκιμάζονται.  

δείτε περισσότερα »
Το τέταρτο παιδί του βάπτισε ο ιερέας των... επωνύμων - Ανάδοχος ο Αθανάσιος Μαρτίνος-φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/07/2012

Και το όνομα αυτού, Χρήστος! Ο πρωτοπρεσβύτερος Τιμόθεος Λαμπέτης, ο ιερέας των επωνύμων (αφού έχει παντρέψει δεκάδες επώνυμους και έχει βαπτίσει τα παιδιά τους) εφημέριος του ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, βάπτισε σήμερα το μεσημέρι στον προαναφερόμενο ναό το τέταρτο παιδί του, τον μικρό Χρήστο.

 

Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Αλέξιο, τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Μεσογαίας π. Ιερόθεο και ιερείς της μητροπόλεως Γλυφάδας.

 

Ανάδοχος ο μεγάλος ευεργέτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος.

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672