Εκκλησία της Ελλάδος

Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πειραιώς: Η νεολαία δείχνει το δρόμο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2011

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που είχε προγραμματίσει η Ενοριακή Επιτροπή Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πειραιώς το Σαββατοκύριακο  4-5 Ιουνίου με την ευκαιρία του «Ευρωπαϊκού έτους Εθελοντισμού» και της εορτής λήξεως των Νεανικών Δραστηριοτήτων της Ενορίας.         
Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματο-ποιήθηκε μεγάλη εορτή που ήταν και το κλείσιμο των εορταστικών εκδηλώσεων.
Συμμετείχαν, η χορωδία των 22ου  και 24ου  Δημοτικών Σχολείων υπό την διεύθυνση της κ. Μαρίας Βάλβη και τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού με υπεύθυνη την κ. Γιώτα Κωνσταντίνου. 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Νέας Ιωνίας:17η Εορτή Νεότητος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2011

Η Χριστιανική Νεολαία της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας την Παρασκευή 17 Ιουνίου, ώρα 7 το απόγευμα σας καλεί στην Γιορτή της, για την λήξη των εφετινών της συγκεντρώσεων, στα Προαύλια των Εκπαιδευτηρίων «ΜΑΝΕΣΗ», Πρασίνου Λόφου 49-51 στο Ηράκλειο Αττικής.Καλεί τις νεάνιδες, τους νέους και τα παιδιά, να μην απομονώνονται στις παγίδες του πονηρού, να πουν: ΟΧΙ στην μοναξιά και να συνδεθούν με τον Σωτήρα Χριστό, που μας αποκαλεί φίλους Του και ζητά την καρδιά μας, για να εγκατασταθή σ’ αυτήν και να μας χαρίση, ο,τι ποθητότερο, την άληκτη και αδιατάρακτη ευτυχία.

Εντολή Σεβασμιωτάτου-Διά τό Γραφείον Νεότητος Αρχιμ.Τιμόθεος Παπαδάκης-Υπεύθυνος της Εορτής Νεότητος

  

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2011

Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Λουκά επισκόπου Συμφερουπόλεως -Κριμαίας του ιατρού στον Ιερό ναό του  Αγίου Νικολάου στο Ναύπλιο ,όπου τιμάται  με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια ο Άγιος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέσθηκε συμμετείχαν οι ιερείς ο πατέρας Μάρκος ο πατέρας Διονύσιος και ο πατέρας Κυριακός,ο οποίος στο τέλος του Εσπερινού μίλησε για την ζωή και το έργο του Επισκόπου Αγίου Λουκά.
Φέτος η μνήμη του εορτάστηκε μία ημέρα πιο νωρίς αφού  η εορτή συμπίπτει με την εορτή της Πεντηκοστής. (φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) 

δείτε περισσότερα »
Εκδήλωση για τα 80 χρόνια του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2011

Η Ενορία μας εορτάζει φέτος τα 80 χρόνια από την Ίδρυσή Της και ο Ι. Καθεδρικός Ναός μας την θεμελίωσή του. Κατά την διάρκεια του έτους με απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου θα λάβει χώρα σειρά εκδηλώσεων αφ’ ενός μεν, για να ενισχυθούν οι πνευματικοί δεσμοί μεταξύ των Ενοριτών μας  αφ΄ ετέρου δε, για να τιμηθούν οι Μ. Ευεργέτες και όλοι οι Δωρητές που με τον τρόπο τους ο καθένας συνέβαλαν στο να αποτελεί σήμερα ο Ι. Καθεδρικός Ναός μας στολίδι και ζωντανό Πνευματικό Κέντρο και Εργαστήριο Ψυχών.  Η Α’ Εκδήλωση θα είναι η τέλεση Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας την Κυριακή 26η  Ιουνίου από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. κ. Δαμασκηνό, ως Εκπρόσωπο του ασθενούντος Αρχιεπισκόπου. Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος θα εγκαινιάσει στον περίβολο μας την  «ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ», που θα αναφέρεται σε όλες τις χρονικές ιστορικές φάσεις και εξελίξεις της Ενορίας μας. Την ευθύνη αυτής  έχει η Ενοριακή Ένωση των Επιστημόνων. (Εκ του Ιερού Ναού) 

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
1.500 δέματα κάθε μήνα από την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2011

Με εντολή του Μακαριωτάτου η Μ.Κ.Ο. "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" ξεκίνησε σήμερα στην Αθήνα τη δεύτερη φάση του προγράμματος "Η Εκκλησία στους δρόμους" με τη διανομή δεμάτων τροφίμων τα οποία αποτελούνται από τρόφιμα καθημερινής ανάγκης και κατανάλωσης (αλεύρι, όσπρια, ζάχαρη, ζυμαρικά και γάλα εβαπορέ) με σκοπό την ενίσχυση ασθενέστερων οικονομικά συνανθρώπων μας.

Η αποστολή των δεμάτων θα γίνεται σε μηνιαία βάση μέσω των 65 ενοριακών κέντρων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε 1.500 ελληνικές οικογένειες που ζούν στα όρια της φτώχειας. Κλιμάκιο της Μ.Κ.Ο. ΄΄ΑΠΟΣΤΟΛΗ΄΄ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα,(φωτο) υλοποίησε τις πρώτες αποστολές δεμάτων με τρόφιμα σε Ιερούς Ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο.

Ο κ. Δήμτσας συνομίλησε με τους εφημέριους, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι , η ΄΄ΑΠΟΣΤΟΛΗ΄΄ θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα τους, έτοιμη να τους ακούσει και να ικανοποιήσει τις ανάγκες των ενοριών τους. 

δείτε περισσότερα »
Η Κεφαλλονιά τίμησε την εορτή του Αγίου Παναγή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 09/06/2011

 Στις  7 Ιουνίου η εκκλησία μας  τιμά την κοίμηση (6-6-1888) και  την ανακομιδή (7-6-1976) των ιερών λειψάνων του νέου Αγίου της Ορθοδοξίας, Αγίου Παναγή, ο ονομαστός ως παπα- Μπασιάς. Φέτος η εορτή είχε άλλη οντότητα όπως αρμόζει σε έναν τόσο θαυματουργικό Άγιο. Την παραμονή της εορτής πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της Ιεράς μητροπόλεως μας π.Γερ.Φωκα στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα Ληξουρίου, όπου πλήθος λαού της πόλεως συμμετείχαν στην τόσο κατανυκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ναό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε παράκληση του αγίου στον ίδιο ναό με την παρουσία του Μητροπολιτου Κεφαλληνίας κ. κ. Σπυρίδωνα,  και εν συνεχεία μεταφορά της εικόνος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου στον γειτονικό ναό του Αγίου Νικολάου Μηνιατών  (λόγω  του ότι ο ναός είναι πιο μεγάλος) για να τελεσθεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός  με τη παρουσία πλήθος ιερέων και κόσμου.

            Την κυριώνυμο μέρα της εορτής χοροστατούντος του  μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. κ. Σπυρίδωνα, τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεια λειτουργία. 

δείτε περισσότερα »
Επίτιμο μέλος του ΙΣΚΕ ο μητροπολίτης Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Σε θερμότατο κλίμα έγινε η ανακήρυξις σε επίτιμο μέλος του Ι.Σ.Κ.Ε. του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ στο Επισκοπικό Μέγαρο, σήμερα Τετάρη 8 Ιουνίου. Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Κ.Ε  π. Γεώργιος Σελλής μεταξύ των άλλων είπε:

«Σεβασμιότατε Άγιε Πειραιώς σήμερα υλοποιούμε την απόφαση που πήρε η Γ.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου του 201,1 η οποία ομόφωνα, μετά από πρόταση του Προέδρου και σύμφωνα με όσα ορίζει το καταστατικό του Ι.Σ.Κ.Ε, Σας ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.

Οι λόγοι που μας ώθησαν να το πράξουμε ήταν α) το ότι ουδέποτε θέσατε πρόσκομμα εις τους Ιερείς της Μητροπόλεως Σας να εγγραφούν ως μέλη του Ιερού Συνδέσμου, γνωρίζοντας προφανώς ότι ο  Ι.Σ.Κ.Ε  εις ουδέν αντιτίθεται του έργου Υμών, τουναντίον αγωνίζεται διά τους Ιερείς από ένα άλλο μετερίζι, και β) διότι σε καιρούς χαλεπούς για την πατρίδα μας και την Αγίαν μας Εκκλησία, δίδετε λόγον μαρτυρίας, την στιγμή μάλιστα που η επίσημος Εκκλησία τηρεί σιγήν ιχθύος στα όσα ανθελληνικά και αντιχριστιανικά τεκταίνονται γύρω μας. Ο Υμέτερος λόγος είναι που δίνει σε μας θάρρος και κουράγιο, γιατί υπάρχουν τέτοιες φωνές μέσα στην Εκκλησία μας, που δεν φοβούνται να πουν την αλήθεια και που κόντρα σε κάθε κατεστημένο σείουν τα ύδατα, που κάτω από την ηρεμία τους κρύβουν όλο το δηλητήριο που προσπαθεί να μολύνει και να καταργήσει ότι Ορθόδοξο και Ελληνικό στην πατρίδα μας.

Σεβασμιώτατε! Ο Ι.Σ.Κ.Ε  δια της ελαχιστότητος ημών υικά Σας εύχεται επί έτη πολλά, να ορθοτομείτε τον Λόγον της Αληθείας και Σας παρακαλεί να δεχθείτε την απόφαση της Γ.Σ. και να γίνεται επίτιμο μέλος του Ιερού Συνδέσμου.» 

δείτε περισσότερα »
"Μητέρα" της ενορίας η πρεσβυτέρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Στην φιλόξενη ενορία του Διαβατού και συγκεκριμένα στον νεόδμητο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Ιουνίου, η ετήσια σύναξη πρεσβυτερών, εκδήλωση που εντάσσεται στα πλαίσια των ΙΖ΄ Παυλείων.

Της εκδήλωσης προηγήθηκε η τέλεση της θείας Λειτουργίας, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ενώ έψαλλε με βυζαντινή κατάνυξη, ο χορός της μοναστικής αδελφότητας, της Παναγίας Μικροκάστρου, της Ιεράς Μητρόπολης Σισσανίου και Σιατίστης.

Κατά την έναρξη της σύναξης πρεσβυτερών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, αναφέρθηκε στα τρία βασικά στοιχεία που πρέπει να κοσμούν την κάθε μητέρα, αλλά ιδιαίτερα την πρεσβυτέρα. Αυτά τα στοιχεία είναι η απόλυτη και απεριόριστη αγάπη προς όλους, η προσπάθεια για την διατήρηση της συνοχής της οικογένειας και των μελών της ενορίας, αλλά και η μεσολάβηση της προς τον πατέρα όταν κάποιο πρόβλημα απασχολεί τα μέλη της οικογένειας- ενορίας.

Η πρεσβυτέρα τόνισε ο ποιμενάρχης μας, είναι η μητέρα της ενορίας και οι σχέσεις που αναπτύσσει, είναι σχέσεις αγάπης και μέριμνας.  

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική επίσκεψη του μητροπολίτη Λαγκαδά στο Άγιο Όρος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Τριήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης. Κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του εδόθη η ευκαιρία να λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Ιβήρων εις την οποία και συνάντησε Ιεράρχες του Πατριαρχείου της Γεωργίας, που επισκέπτονταν την Ιερά Μονή διά λόγους προσκυνηματικούς.

Επίσης, εκτός από την Ιερά Μονή των Ιβήρων, όπου και διέμεινε, επισκέφθηκε και τις Ιερές Μονές Μεγίστης Λαύρας, Καρακάλου, Φιλοθέου, Διονυσίου και Δοχειαρίου. Αξίζει να συμειωθεί ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους Καθηγουμένους των Μονών του Αγίου Όρους και με άλλους πατέρες αντήλλαξε απόψεις γύρω από σύγχρονους προβληματισμούς, εκκλησιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ύψιστο επιτελούμενο πνευματικό έργο εντός των Ιερών Μονών προς τις οποίες καταφεύγει πλήθος πιστών δια να βρει πνευματική ανάπαυση και ωφέλεια. 

δείτε περισσότερα »
Αβραμόπουλος, Παναγιωτόπουλος και τούρκος πολιτικός στον Οικουμενικό Πατριάρχη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 08/06/2011

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκαν στο Φανάρι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος.   Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μετέφερε προς τον κ. Βαρθολομαίο τα αισθήματα αγάπης και εκτίμησης του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, εν όψει της επικείμενης επίσκεψής του στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Λίγο αργότερα ο υποψήφιος βουλευτής στις επικείμενες τουρκικές βουλευτικές εκλογές Βολκάν Μποζκίρ επισκέφθηκε τον Oικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο , συνοδευόμενος από τοπικούς παράγοντες του κυβερνητικού κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672