Εκκλησία της Ελλάδος

Έντονη αντίδραση του Μεσογαίας στη δημιουργία αποτεφρωτήρων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2011

Έντονη είναι η αντίδραση του μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου στην απόφαδη του δημοτικού συμβουλίου Μαρκοπούλου περί λειτουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών σε δημοτική έκταση δίπλα από το Κοιμητήριο. Σε ανακοίνωσή του ο σεβασμιώτατος αφού υπενθυμίζει ότι η Εκκλησία είναι αντίθετη με την καύση των νεκρών, τονίζει: «Ἀντὶ νὰ ἐπενδύουμε σὲ ἀποτεφρωτῆρες νεκρῶν, πιστεύουμε ὅτι θὰ ἔπρεπε νὰ ἐπενδύουμε σὲ ἐνδιαφέρον γιὰ αὐτοὺς ποὺ παλεύουν νὰ ζήσουν. Καὶ αὐτὸ θὰ κάνουμε ὡς Ἐκκλησία στὰ Μεσόγεια. Ἡ τιμὴ τῶν νεκρῶν συμβαδίζει μὲ τὸ ἐνδιαφέρον γιὰ τοὺς ζωντανούς».

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Κεφαλληνίας Σπυρίδωνος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/12/2011

Με ιεροπρέπεια και ξεχωριστή λαμπρότητα, εορτάστηκε η μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Σπυρίδωνος, επισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού, εις την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλλήνιας.
Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, του Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνος, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

Στον Εσπερινό τον Θείο Λόγο κήρυξε ο εορτάζων Πανοσιολογιώτατος   Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος,      ο οποίος αναφέρθηκε «στη ζωή και τη διδασκαλία του Αγίου Σπυρίδωνος».

Επίσης αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη του, τονίζοντας ότι ο κ. Σπυρίδων « αγωνίζεται καθημερινά για την σωτηρία του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Θεός ».

Εις την Θεία Λειτουργία παρέστησαν ιερουργούντες οι : Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Γεράσιμος Φωκάς, οι Ιεροκύρηκες Αρχιμ. Σπυρίδων Πετεινάτος, Αρχιμ. Φώτιος Γαβριελάτος και ο Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος. Οι Ιερείς π. Φώτιος Καβαλλιεράτος, π. Κωνσ/ντίνος Κουμάτος, π. Βασίλειος Παυλάτος και ο Αρχιδιάκονος π. Παϊσιος Παράσχης.     

Τον Θείο Λόγο εκήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκύρηκας και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Άτρου Αρχιμ. Δανιήλ Ζωγράφος  , ο οποίος εξήρε την αγία μορφή του Αγίου Σπυρίδωνος, εκ μέρους της χορείας των Ιερέων, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας. 

Εις τον λόγον του ο π. Δανιήλ είπε :
« Χαίρει και αγάλλεται σήμερα η Ιερά Μητρόπολή μας ».

« Και επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω πως αυτή η χαρά είναι πηγαία, ειλικρινής και απόλυτη ».

« Είναι γεγονός πως στο πρόσωπό σας βλέπουμε τον διαπρεπή ιεράρχη και πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων, πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του θείου θελήματος ».

« Και διακονία σημαίνει αγάπη και ταπείνωση Ιδού τα δύο χρυσά εγκόλπια που κοσμούν το στήθος σας  Σεβασμιότατε».

« Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους ».

«Ο επίσκοπος είναι ηγέτης από τη φύση της αποστολής του»

« Την ευχή Σας Γέροντα. Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδησή όλων μας ».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας  κ.κ. Σπυρίδων ευχαρίστησε Κλήρο και Λαό, οι οποίοι με την παρουσία τους και την συμπροσευχή τους λάμπρυναν την ονομαστική του εορτή.

Ακολούθως, συνοδεία του ιερού κλήρου, του ευσεβούς λαού και των αρχόντων της πόλεως, οδηγήθηκαν εις την Αίθουσα του Θρόνου, όπου και ευχήθηκαν στον Σεβασμιώτατο.

 

δείτε περισσότερα »
Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Εκκλησία κηρύττει ενότητα αγάπης και όχι συμφερόντων»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

Στον κατάμεστο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας χοροστάτησε κατά τον Μέγα Εσπερινό και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Κατά την ομιλία του στον Πανηγυρικό Εσπερινό ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος ως εκφραστού της ενότητας της Εκκλησίας, την οποία υπερασπίστηκε και διαφύλαξε κατά την 1η Οικουμενική Σύνοδο, όταν απέδειξε, με τρόπο θαυμαστό, την ενότητα των Προσώπων της Αγίας Τριάδος. Τόνισε, στη συνέχεια την σπουδαιότητα της ενότητας των μελών του Σώματος του Χριστού, η οποία, όπως είπε «απορρέει από την Αγία Τράπεζα και από την ζωή της Εκκλησίας. Δεν είναι ενότητα λόγων ή συμφερόντων. Είναι ενότητα αγάπης. Γιατί ο Χριστός δεν μάς θέλει δούλους να υπακούουν, επειδή φοβούνται. Δεν θέλει μισθωτούς να είναι κοντά Του για να πάρουν την αμοιβή τους. Θέλει αδελφούς και παιδιά αγαπημένα. Θέλει καρδιά ο Χριστός, που να αγαπάει, που να φλέγεται από Θείο έρωτα για να κοινωνεί μαζί Του. Αυτή είναι η ενότητα της Εκκλησίας, που δεν εδράζεται σε ιδέες, ιδεολογίες και συμφέροντα, αλλά στην καρδιά που αγαπάει τον Χριστό…» Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αγιότητας, το οποίο οφείλει να είναι ο στόχος κάθε Χριστιανού. Επεσήμανε χαρακτηριστικά:  

δείτε περισσότερα »
Το όνειρο του Πατριάρχη γίνεται πραγματικότητα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

Ιστορική ημέρα ήταν η 10η Δεκεμβρίου ε.ε. για το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, καθώς υπεγράφη επίσημα, παρουσία της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεόδωρου Β΄, η σύμβαση για το έργο της ανακαίνισης της περιωνύμου Ιεράς Μονής  Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου, γνωστής  και ως «Ροτόντα» της Μέσης Ανατολής.

Παρόντες στην τελετή της υπογραφής οι δύο μεγάλοι φορείς που θα συμβάλουν στην εκ βάθρων ανακαίνιση: ο φιλογενής πλοιοκτήτης κ.Αθανάσιος Μαρτίνος, ο οποίος αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το κόστος των εργασιών αποκαταστάσεως και ο κ. Ιμπραχήμ Μάχλαμπ, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της “Arab Contractors”, της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας της Αιγύπτου.

δείτε περισσότερα »
Ι. Ναός Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού:Επιστολή προς τους εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση μαθητών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

  Αγαπητοί μας Εκπαιδευτικοί,

Τούτες τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, όλοι μας δοκιμαζόμαστε καθημερινά. Ό,τι και να συμβαίνει, όπως και να συμβαίνει και για όσο χρόνο κι αν συμβαίνει, κάποια πράγματα δεν διαπραγματεύονται, αλλά κυρίως δεν «κουρεύονται».

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο κοινωνικής συναντίληψης και φιλανθρωπίας του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, επιβάλλεται να προστεθεί ακόμη μια δράση, η οποία όμως χρειάζεται κυρίως την αρωγή σας.

Το τελευταίο διάστημα, λόγω της ανέχειας, σε διάφορα σχολεία της χώρας μας μαθητές και μαθήτριες σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση δεν μπορούν να προσηλωθούν και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, που αντιμετωπίζει η οικογένειά τους και τα παιδιά μας καταλαβαίνουν πολύ καλά. Μάλιστα δε, παρατηρήθηκαν (σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε. και μαρτυρίες δασκάλων και παιδιών) μέχρι και φαινόμενα υποσιτισμού μαθητών, τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε λιποθυμίες!!! Όμως αυτά τα απαράδεκτα για πολιτισμένους ανθρώπους φαινόμενα στον 21ο αιώνα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΙΖΑ τους.

Όπως αποδεικνύεται, φύσει και θέσει αρμόδιοι να επισημάνουν αυτά τα φαινόμενα –δάσκαλοι, με την πραγματική έννοια του όρου- είστε εσείς.

Αυτό που σας ζητούμε τούτη τη στιγμή –παραμονές των μεγάλων εορτών της χριστιανοσύνης- είναι απλό, αλλά τόσο πολύτιμο: κάθε φαινόμενο μαθητή ή μαθήτριας σε μεγάλη ανέχεια, ακόμη και υποψία τέτοιας κατάστασης, που κυριολεκτικά αμαυρώνει τον πολιτισμό μας αλλά και την ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, μπορείτε να το αναφέρετε στον  Ιερό  Ναό μας και ειδικά στον αρμόδιο για την κοινωνική μέριμνα Ιερέα π. Ιωάννη Καλογερόπουλο, εφημέριο του Ι. Ναού Φανερωμένης Χολαργού (τηλ: 69 44.81 82 79. και 210 65 40 208), προκειμένου να επιληφθούμε άμεσα, ουσιαστικά και με διάθεση αληθινής αγάπης.

Η Ενορία μας με τη συμπαράστασή σας, αλλά και με διακριτικότητα και σεβασμό στο τεράστιο πρόβλημα κάθε τέτοιας οικογένειας, μέσω της Τράπεζας Τροφίμων και Ενδυμάτων που λειτουργεί επί της οδού Βουτσινά 92,  δίπλα από τον Ιερό Ναό μας, μπορεί να προσφέρει, να ενισχύσει και να συνδράμει, εξασφαλίζοντάς τους τα απαραίτητα υλικά εφόδια σε τρόφιμα, ρουχισμό, υποδήματα κ.ά. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, να μοιραστούμε το πρόβλημα για να μπορέσουμε τελικά να το επιλύσουμε.

Ευελπιστώντας στην αμέριστη συμπαράστασή σας για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, που αποτελούν ντροπή για την κοινωνία μας, αναμένοντας την με ευαισθησία ανταπόκρισή σας, προσεύχομαι και εύχομαι όλα αυτά τα  γεγονότα να μην επεκταθούν και να μην κρατήσουν για πολύ ακόμη!

Σας εύχομαι καλές γιορτές με υγεία και οικογενειακή χαρά και ευτυχία. Ο Νεογέννητος Κύριος να ευλογεί πάντοτε τη ζωή σας και τις φιλότιμες προσπάθειές σας.

Σας ευχαριστώ! Καλές γιορτές! 

δείτε περισσότερα »
Συγκλονιστική επιστολή δύο αρχιερέων προς τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

Συγκλονιστικό είναι το περιεχόμενο της επιστολής που έστειλαν στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους πολιτικούς αρχηγούς οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, με θέμα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ακριτικό νομό Έβρου. Στην επιστολή τους οι δύο αγωνιστές ιεράρχες αφού παραθέτουν μια σειρά προβλημάτων  που αντιμετωπίζουν οι εβρίτες, τονίζουν: «Τα προβλήματα δημιουργούν φόβο, σπέρνουν πανικό στους κατοίκους και οδηγούν τους νέους εβρίτες σε εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση. Δεν θα ξαναγυρίσουν στην γενέτειρά τους πια. Το ξέρουμε και φοβόμαστε γι’ αυτό. Οπότε κανένα γεωγραφικό διαμέρισμα δυτικότερα και νότια δεν θα μπορεί να κοιμάται ήσυχα. Γι’ αυτό θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να εγκύψετε επάνω στα προβλήματα του τόπου που αποτελεί πύλη εξόδου και εισόδου». Ειδικότερα στην πολυσέλιδη επιστολή τους οι δύο αρχιερείς αναφέρουν τα εξής: 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ Γλυφάδας: Μικρά Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Ελευθέριο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

Την Τετάρτη 14 /12/2011 προς Πέμπτη 15/12/2011 και από ώρας 9.00 μ.μ. μέχρι και 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πανοράματος Βούλας, (Άλσους 1, Πανόραμα Βούλας) θα τελεστεί Μικρά Ιερά Αγρυπνία, επί τη μνήμη του Αγίου Ελευθερίου. Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλλει ο Πρωτοψάλτης της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας και καθηγητής της Βυζαντινής και Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Νικόλαος Πρώϊος και χορός σπουδαστών της Σχολής. Παρακαλούμε τους φιλέορτους, φιλάγιους και φιλακόλουθους Χριστιανούς, ενορίτες και μη, να προσέλθουν για να μετάσχουν στην Ιερά Αγρυπνία 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Νεκτάριος: Ο Άγιος Σπυρίδωνας μας δείχνει το δρόμο της Εκκλησίας που είναι η ελπίδα στην κρίση της εποχής μας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/12/2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους λαού ξεκίνησε η τριήμερος πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, όπου φυλάσσεται το άφθαρτο σκήνωμά μου.

Έναρξη του εορταστικού τριημέρου αποτέλεσε, κατά το έθος, η Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκτάριο, και η έξοδος του ιερού Σκηνώματος του Αγίου από την λάρνακα, ώστε να τοποθετηθεί όρθιο «στη θύρα». Επακολούθησε αδιάλειπτο προσκύνημα καθόλη την ημέρα, παρά τις σχετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στον Εσπερινό της εορτής που τελέστηκε το απόγευμα της 11ηςΔεκεμβρίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κέρκυρα, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ. Βσρθολομαίος, βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτη Γερμανίας.

Στο λόγο του ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, αφορμώμενος από το Οκτώηχο Δοξαστικό του Εσπερινού,  ότι τα ιερά σκηνώματα και τα λείψανα των αγίων μας δυσκολεύονται να ατενίσουν και να αποδεχθούν όλοι εκείνοι που αρνούνται την ανάσταση των νεκρών, εμμένοντας στον ορθολογισμό τους και στην απόρριψη της ύπαρξης του Θεού. Δυσκολεύονται ακόμη

εκείνοι οι οποίοι δεν δέχονται την αγιότητα ως σκοπό της ζωής του ανθρώπου, παραδομένοι σε ένα υλιστικό πνεύμα, αλλά και στο άγχος της επιβίωσης. Δυσκολεύονται όσοι δεν δέχονται ότι η Εκκλησία παραμένει εις τον αιώνα γιατί στηρίζεται στη σχέση του ανθρώπου με το Θεό που γίνεται σχέση αγάπης, προσφοράς και διακονίας του πλησίον, γιατί δεν προτάσσει το προσωπικό συμφέρον, αλλά την αγάπη.

Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας μας δείχνει την οδό της ανάστασης, της αγιότητας, της Εκκλησίας, ως οδό ελπίδας και ζωής στην εποχή της κρίσεως.  Και κατέληξε τις σκέψεις του επισημαίνοντας τα εξής:  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία Πρεσβυτέρου, νέου Διακόνου και κουρά Μοναχού στη Μητρόπολη Μαντινείας-φωτογραφίες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/12/2011

Την Κυριακή  11  Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,  εν μέσω πολλών Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως και λοιπών φιλοξενουμένων από άλλες  Εκκλησιαστικές Επαρχίες,  με την αρωγή καλλικέλαδων  Ιεροψαλτών και  μεγάλου αριθμού εκκλησιάσματος, τοπικών Αρχόντων, φίλων και προσκυνητών  της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Αρτοκωστάς Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και Προεξήρχε στην Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Σεβασμίας Ιεράς  Μονής.

 Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας  τέλεσε την  ακολουθία της Χειροτονίας  εις Πρεσβύτερον  του Διακόνου π. Δημητρίου Καρακώστα, ο οποίος και θα τοποθετηθεί ως κανονικός Εφημέριος της Ενορίας Προφ. Ηλιού Δάφνης -  Μανιατίου Μαντινείας, εν συνεχεία χειροτόνησε τον  ευλαβέστατον  Μοναχό της Μονής Παϊσιο,  στον πρώτο βαθμό της Ιεροσύνης, ενώ στο  τέλος  της Θείας Λειτουργίας έκειρε σε Μοναχό τον Δόκιμο της Μονής  Σταμάτιον  Μαυρογιάννη εις τον οποίον έδωσε το Μοναχικόν όνομα «Βησσαρίωνας ».  

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία Ιερομονάχου και χειροθεσία 17χρονου Αναγνώστου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 11/12/2011

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος προέστη της Θείας Ευχαριστίας στον Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, συλλειτουργούντων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας και άλλων Ιερών Μητροπόλεων, με την συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και πριν το Αποστολικό ανάγνωσμα, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον 17χρονο μαθητή της Β΄ Λυκείου κ. Γεώργιο Γαϊτανάρο, στέλεχος των Κατασκηνώσεων και της Χορωδίας-Ορχήστρας των Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως και υιό των θεολόγων Μαρίας και Ιωάννου, συνεργάτου του Μητροπολίτου στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς περί του βαθμού του Αναγνώστου και προέτρεψε όλους να μελετούν τον Λόγο του Θεού.

Μετά τον Χερουβικό Ύμνο χειροτονήθηκε στον βαθμό του Πρεσβυτέρου ο εκ Σκοπέλου Διάκονος π. Ρηγίνος Νομικός, πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, αδελφός της Ι. Μονής Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, ο οποίος διηκόνησε έως σήμερα στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γλώσσας Σκοπέλου και μετά την χειροτονία του θα υπηρετήσει στην Ενορία Αγίου Νικολάου Λουτρακίου Σκοπέλου, εις διαδοχήν του καλού Ιερέως π. Νικολάου Σκιαθίτη, ο οποίος μετετέθη στην Ενορία Αγίων Αναργύρων Κλήματος-Έληος Σκοπέλου.

Στην ομιλία του ο π. Ρηγίνος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του και την στήριξή του, παρακαλώντας τον να μην τον λησμονεί ποτέ στις προσευχές του. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672