Ποιός υπεδέχθη στη Μητρόπολη Ύδρας το Άγιο Φως;

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/05/2013

(sotirioslogos.gr)Το Άγιο Φώς, το οποίο αφίχθηκε στη χώρα μας από τα Ιεροσόλυμα το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου,με τιμές Αρχηγού Κράτους,στην Υδρα, στο ηρωικό νησί του Αργοσαρωνικού, η τοπική Εκκλησία δεν μπήκε στον κόπο να κουνήσει ούτε το μικρό δακτυλάκι της.
Το Άγιο Φώς,ενώ έφθασε στη σωστή και προβλεπόμενη από το πρόγραμμα ώρα στο νησί, ύστερα από έναν Μαραθώνιο αγώνα δρόμου του Γιώργου Μουνδρέα, που κάνει αυτό το καθήκον όλα αυτά τα χρόνια με προσωπική αφοσίωση και αυταπάρνηση-- από το αεροδρόμιο "ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ", στο Λιμάνι του Πειραιά και από εκεί στην Υδρα-- στην προβλήτα του λιμανιού δεν υπήρχε ούτε ένας εκπρόσωπος της Μητρόπολης να το παραλάβει !!!Έτσι το μετέφεραν στο Μητροπολητικό Ναό ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης και ο Δήμαρχος του νησιού Αγγελος Κοτρώνης!
Ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης-ο π. Ακίνδυνος καλέ-- δεν καταδέχθηκε να παραστεί και να παραλάβει το Άγιο Φώς που προσκυνούν οι Πατριάρχες, Αρχηγοί Κρατών και Υπουργοί!! Στην Υδρα φαίνεται πώς μέτρησαν το μπόι τους οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας και το βρήκαν να υπερτερεί του Αγίου Φωτός γιαυτό και το περιφρόνησαν κανονικά! Και ας μην προτάξουν το επιχείρημα ότι εκείνη την ώρα ξεκινούσε η Αναστάσιμη ακολουθία, γιατί δεν θα τους πιστέψει κανείς!
Να πληροφορηθούν την εξέλιξη αυτή οι άθεοι και οι λοιπές δοξασίες,( δωδεκαθειστές κλπ), που θεωρούν περιττό έξοδο για την οικονομία της χώρας, την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα και να κάνουν... πάρτυ!Όταν οι κληρικοί μας συμπεριφέρονται έτσι, τότε τί να κάνουν οι εχθροί της πίστεως και των Ιερών Παραδόσεων μας!!