Εκκλησία της Ελλάδος

Κλοπή ιερών λειψάνων από τον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/09/2011

Στο Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, χθες (Πέμπτη) στις 17:20 το απόγευμα, διαπιστώθηκε η κλοπή του μεταλλικού δοχείου που περιείχε τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Παιδομάρτυρος Γαβριήλ του εκ Πολωνίας. Το λείψανο που δωρήθηκε στην ενορία από Πολωνούς Ορθόδοξους νέους μόλις στις 28 Αυγούστου τ.έ, ήταν τοποθετημένο στην εικόνα του Αγίου που βρισκόταν σε προσκυνητάρι στον πρόναο. Πιθανότατα ο κλέπτης θεώρησε το μέταλλο πολύτιμο και για να καρπωθεί την πιθανή αξία του σήκωσε το προστατευτικό κάλυμμα και το αφαίρεσε χωρίς να γνωρίζει πιθανόν τι περιέχει, αλλά και το ότι δεν έχει καμία αξία χρηματική ούτε το μεταλλικό κάλυμμα ούτε το Ιερό Λείψανο. Άλλη εκδοχή μπορεί να είναι η κλοπή του από συλλέκτη Ιερών Λειψάνων.
 Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ναού, κάνοντας έκκληση για την επιστροφή του δήλωσε: 

δείτε περισσότερα »
Επιστρέφει από το Γκίσεν ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/09/2011

Τα νέα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Γκίσεν είναι πολύ καλά για τον αρχιεπίσκοπο ο οποίος  επιστρέφει στην Αθήνα αύριο αργά το απόγευμα.

Όπως είχε δημοσιεύσει ΜΟΝΟ το “ierovima”, την Πέμπτη θα γινόταν γνωστή η ημέρα επιστροφής του κ. Ιερώνυμου στην Αθήνα. Έτσι οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι αύριο Παρασκευή θα πάρει εξιτήριο και ο δρόμος της επιστροφής είναι ανοικτός. 

δείτε περισσότερα »
Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αγίας Σοφίας Πειραιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/09/2011

εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ναού Αγίας Σοφίας  

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, κατάνυξη και ευλάβεια τελέστηκε και φέτος, στον Πειραιά, η Ιερά Πανήγυρις του ιστορικού Ι.Ν. Αγίας Σοφίας, επί τη ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής, Πίστης, Αγάπης και Ελπίδας, το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου 2011.

Μεγάλο πλήθος πιστών, από όλη την Αττική, προσήλθε να προσκυνήσει και να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία και τις εορταστικές τελετές και να λάβει την ευλογία και τη χάρη Της.

Ο Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου, κ.κ. Σεραφείμ, χοροστάτησε στις Ιερές ακολουθίες, συμπροσευχόμενος από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νύσσης, κ. Ελευθέριο, τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης, π. Νήφωνα Καπογιάννη και πολλούς Ιερείς και Διακόνους της Μητρόπολης. 

δείτε περισσότερα »
Απερρίφθη μήνυση ομοφυλοφίλων κατά του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/09/2011

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά:

Μέ τίς ὑπ’ ἀριθμ. ΕΓ/104-2010/361/9Δ/2011 διάταξη τῆς Εἰσαγγελέως Πλημελλειοδικῶν Ἀθηνῶν καί ὑπ’ἀριθμ. 15/2011 διάταξη τοῦ Εἰσαγγελέως Ἐφετῶν Ἀθηνῶν ἡ ἔγκλιση τῶν κ. Andrea Helen Gilbert τοῦ Milton, Γρηγορίου Βαλλιανάτου  τοῦ Νικολάου, Εὐαγγελίας Βλάμη τοῦ Κωνσταντίνου, Δημητρίου Τσαμπρούνη τοῦ Νικολάου στελεχῶν «ὁμοερωτικῶν» φορέων καί Παναγιώτου Δημητρᾶ τοῦ Ἠλία, νομίμου ἐκπροσώπου τῆς Ἑταιρίας κοινωνικῆς καί πολιτικῆς ἔρευνας «ΕΤΕΠΕ» Ἑλληνικοῦ Παρατηρητηρίου τῶν Συμφωνιῶν τοῦ Ἐλσίνκι, κατά τῆς ἐλαχιστότητός μου γιά δῆθεν «ἐξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση καί γιά προσβολή μέ λόγο τῆς τιμῆς τῶν “ὁμοερωτικῶν” ἀτόμων» καί ὅτι δῆθεν μέ τίς δηλώσεις μου, διά τοῦ Τύπου, κατά τῆς ὁμοφυλοφιλίας συνέβαλα στήν δημιουργία «ἐκφοβιστικοῦ, ἐχθρικοῦ, ἐξευτελιστικοῦ, ταπεινωτικοῦ ἤ ἐπιθετικοῦ περιβάλλοντος γιά τά “ὁμοερωτικά” ἄτομα» ἀπερρίφθη τελεσιδίκως ὡς νόμῳ καί οὐσίᾳ ἀβάσιμος καί ἀνεπέρειστος.

Ὁ ἐκκλησιαστικός λόγος παραμένει λόγος ἀγάπης, στοργῆς, ἀληθείας καί γνησιότητος καί δέν στρέφεται κατά προσώπων, πού ἀποτελοῦν εἰκόνες θεοειδεῖς τοῦ αἰωνίου Θεοῦ, ἀλλά κατά τῆς τραγικότητος τῆς ἀποστασίας τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου καί τῆς γενεσιουργοῦ αἰτίας τῶν πολλῶν θλίψεων τοῦ κόσμου πού εἶναι ἡ σήμερον ἀπενοχοποιημένη ἔννοια τῆς ἁμαρτίας, δηλ. τῆς αὐτονομήσεως τοῦ ἀνθρώπου ἀπό τήν κοινωνία του μέ τόν Δημιουργό του καί τῆς στρεβλῆς, ἀσταθοῦς καί ἀφελοῦς ἀποδοχῆς τοῦ δολίου δαιμονικοῦ περιπαίγματος περί  λατρείας τῆς κτίσεως ὡς δῆθεν πηγῆς ἀκτίστου καί ἀφθίτου ζωῆς καί ἀληθείας, ἐνῷ στήν πραγματικότητα αὐτό ὁδηγεῖ ἀναποδράστως καί μαθηματικῶς στό θάνατο. 

δείτε περισσότερα »
Πάγκαλος:«Να πληρώσει και η Εκκλησία»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/09/2011

Προφανώς ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ζήλεψε τη δόξα που συγκεντρώνει ο συνάδελφός του κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ανακοινώνοντας οικονομικά μέτρα που βυθίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά και έτσι δήλωσε ότι «πρέπει να πληρώσει και η Εκκλησία».

Συγκεκριμένα σε ερώτηση Ελβετών δημοσιογράφων για την εξαίρεση της εκκλησίας από τους φόρους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει αντίθετος με αυτή την εξαίρεση και συμπληρώνει ότι «Η Εκκλησία διεκδικεί την οικονομική αυτονομία της και διαχειρίζεται μία σημαντική κληρονομιά. Θα ήταν φυσιολογικό να πληρώσει, όπως οι άλλοι. Θα έπρεπε να δώσει και το παράδειγμα σ’ αυτό.». 

  

δείτε περισσότερα »
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2011

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος. Ο Παναγιότατος φτάνει στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή στις 11.15 το πρωί ενώ θα αναχωρήσει τη Δευτέρα στις  12 το μεσημέρι. Τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θα υποδεχθούν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης-Καλαμαριάς κκ Προκόπιος, ο  Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θύμιος Σώκος, ο αναπληρωτήα Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης

δείτε περισσότερα »
Χρυσόστομος Μεσσηνίας:«Λέμε στα πολυεθνικά συμφέροντα ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2011

Την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας υποδέχτηκε με λαμπρότητα τη Δευτέρα το πρωί η Μεσσήνη, στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Εκεί, την πομπή από τη Μονή Βουλκάνου -μετά την ολονύκτια πορεία της- προϋπάντησαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Κώου - Νισύρου Ναθαναήλ, οι αρχές της πόλης και του νομού, το σύνολο του κλήρου καθώς και πλήθος κόσμου.
Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, μετά την παράκληση που εψάλη, τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας ο λαός της θα δώσει τον «σιωπηλό αγώνα του» και θα αντέξει για μία ακόμα φορά - «παρά τις προσπάθειες να τον αλλοιώσουν, να τον αλλοτριώσουν και να τον διαφοροποιήσουν από την πίστη των πατέρων του όλοι αυτοί που απεργάζονται την καταστροφή της Ελλάδας».
Ο κ. Χρυσόστομος έκανε λόγο για συμφέροντα πολυεθνικών που επιδιώκουν να διασπάσουν τη συνοχή και την πίστη του ελληνικού λαού και να αμαυρώσουν τους αγώνες του. «Θα διακηρύξουμε στους εκπροσώπους των πολυεθνικών συμφερόντων ότι η Ελλάδα θα επιβιώσει», τόνισε.
Ζήτησε «να ξεπεραστούν οι μικροδιαφορές» και κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από την Εκκλησία που «ποτέ δεν θα σας απογοητεύσει, ασχέτως αν ορισμένοι προσπαθούν να τη ροκανίσουν». Και παρατήρησε ότι στις ημέρες μας «όλα τα πολιτικοκοινωνικά συστήματα έχουν αποδειχθεί ανίσχυρα να εμπνεύσουν, με συνέπεια να κινούμαστε προς τα πίσω, μέσα στα όρια του μικροσυμφέροντος, αντί ο ένας να προσφέρει στον άλλον».
Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους της Μεσσήνης, με την πομπή να καταλήγει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής -μετόχι της Μονής Βουλκάνου- όπου εναποτέθηκε και θα παραμείνει για προσκύνημα μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.


 

δείτε περισσότερα »
Λαμπρή θρησκευτική τελετή από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/09/2011

Ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, το πρόγραμμα του εορτασμού της 47ηςΕπετείου της επανακομιδής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέου, επί τη Τεσσαρακοστή Εβδόμη επετείω της Επανακομιδής της Τιμίας Κάρας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο και ολοκληρώνονται  την Κυριακή με την Ιερά Λιτανεία. Την Κυριακή θα τελεστεί Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσσης κ. Ελπιδοφόρου .

Χιλιάδες πιστοί, από ολόκληρη την Ελλάδα αναμένονται να συμμετάσχουν σε αυτή τη λαμπρή θρησκευτική εκδήλωση.

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά: 

δείτε περισσότερα »
Επιτυχής η πρώτη μέρα του ΙΓ’ Πανελληνίου Λειτουργικού Συμποσίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/09/2011

Ξε­κί­νη­σαν χθες 19 Σεπτεμ­βρί­ου οι ερ­γα­σί­ες του ΙΓ’ Πα­νελ­λη­νί­ου Λει­τουρ­γι­κού Συμ­πο­σί­ου Στε­λε­χών Ι­ε­ρών Μη­τρο­πό­λε­ων, το ο­ποί­ο δι­ορ­γα­νώ­νει η Ι­ε­ρά Σύ­νο­δος της Εκ­κλη­σί­ας της Ελ­λά­δος στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, με τη συμμετοχή 95 εκπροσώπων από 55 Ιερές Μητροπόλεις. Γε­νι­κό θέ­μα του Συμ­πο­σί­ου, το ο­ποί­ο έ­χει θέ­σει υ­πό την αι­γί­δα του ο Μα­κα­ρι­ώ­τα­τος Αρ­χι­ε­πί­σκο­πος Α­θη­νών και Πά­σης Ελ­λά­δος κ. Ι­ε­ρώ­νυ­μος, εί­ναι: «Ο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ»

Μετά την ανάγνωση του Μηνύματος του Μακαριωτάτου  προσεφώνησαν τους Συνέδρους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Μήλου, Κέας καί Μυκόνου  κ. Δωρόθεος Β’  και ο Πρόε­δρος της Ορ­γα­νω­τι­κής Επι­τρο­πής Σε­βα­σμιώτα­τος Μη­τρο­πο­λί­της Και­σα­ρι­α­νής, Βύ­ρω­νος και Υ­μητ­τού κ. Δα­νι­ήλ. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Nοτίου Aιγαίου κ. Γ. Πουσέος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά, κ. Ιωάννης Σαλταμανίκας, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού κ. Σάββας Απέργης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη συ­νε­δρί­α με προ­ε­δρεύ­ον­τα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Μήλου, Κέας καί Μυκόνου κ. Δωρόθεο.  

δείτε περισσότερα »
Ημερίδα «Ορθοδοξία και Ελληνισμός» στην Ι.Μ Ελευθερουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/09/2011

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στην Νέα Ηρακλείτσα – Καβάλας, η Επιστημονική Ημερίδα με γενικό Θέμα: ‘’Ορθοδοξία και Ελληνισμός’’. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Ινστιτούτου Αλιευτικών Ερευνών, ομίλησαν οι Ελογ. Καθηγητές κ. Μιχαήλ Τρίτος- Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ο κ. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, Καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομος, ακολούθησε προσφώνηση από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Ηρακλείτσης ,Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Θωμά Ανδρέου- Ιεροκήρυκα της Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως ο οποίος ήταν και ο διοργανωτής της Ημερίδος ,ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Βασίλειος Ξουλόγης.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620

Αρχείο Ειδήσεων
<Νοέμβριος 2018>
ΔεΤρΤεΠεΠαΣάΚυ
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάντε click ΕΔΩ για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εορτολόγιο

Σήμερα 12/11/2018 γιορτάζουν:

δεν υπάρχει μια γιορτή πάρα πολύ γνωστή

Πηγή: www.eortologio.gr