Εκκλησία της Ελλάδος

Επίσκοπος Μποτσουάνας Γεννάδιος: «Οι επίσκοποι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τα αγάλματα»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/08/2011

(πηγή - Περιοδική έκδοση της ενορίας Κρέντης Αγράφων –Συνέντευξη στον π. Ευάγγελο Φεγγούλη 10-08-11) 

Στο Καρπενήσι βρέθηκε (αρχές Αυγούστου) ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μποτσουάνας κ.κ. Γεννάδιος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμ. Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Νικολάου, προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις της τοπικής πανηγύρεως του Προφήτου Ηλιού της Πόλεως Καρπενησίου.
Ακάματος εργάτης της Ορθοδοξίας στην Αφρικανική Ήπειρο, τα τελευταία χρόνια, ο Επίσκοπος Γεννάδιος, με περίσσια ευγένεια και πατρική αγάπη, δέχτηκε να μας μιλήσει για τον Ελληνισμό, την Ορθοδοξία, το μέγιστο ιεραποστολικό και ποιμαντικό του έργο καθώς  και για τα σχέδιά του για το παρόν και το μέλλον της νεοσύστατης Επισκοπής Μποτσουάνας. Ο υπέροχος αυτός Αρχιερέας, στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξή του που παραχώρησε στην εφημερίδα μας και στον συνεργάτη μας π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ομιλεί για θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, τονίζει ότι η εκκλησία πρέπει να κατεβεί κοντά στο λαό και ότι «οι επίσκοποι θα πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τα αγάλματα».


 

δείτε περισσότερα »
Παναγία Μηχανιώτισσα, η θαυματουργή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/08/2011

Χιλιάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Μηχανιώνας, αλλά και από κάθε γωνιά της Ελλάδας, προσέρχονται κάθε χρόνο για να προσκυνήσουν με κατάνυξη την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, γνωστής ως Μηχανιώτισσας, στα εννιάμερα της Θεοτόκου.

Η εικόνα, που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι θαυματουργή, συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του τόπου, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή «συνταξιδεύοντας» με τους ξεριζωμένους Μηχανιώτες της Κυζικινής Χερσονήσου .

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 22 Αυγούστου το απόγευμα θα τελεστεί μεγάλος αρχιερατικός εσπερινός στον ιερό ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Μηχανιώνα και θα ακολουθήσει, στις 20.30, η σεπτή περιφορά της ιερής εικόνας στους δρόμους της πόλης

  

δείτε περισσότερα »
Τρισάγια από τον μητροπολίτη Παύλο, στους πρώτους κεκοιμημένους στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/08/2011

Του π. Αντωνίου Χρήστου -Εφημέριος Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας 

Οκτώ Τρισάγια στους πρώτους κεκοιμημένους στο νέο Κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας επί τη συμπληρώσει των 9 ημερών από την Εξόδιο Ακολουθία τους, τέλεσε την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 9.00 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας. Οι πρώτοι κεκοιμημένοι είναι οι:  Κωνσταντίνος Μπάρμπας, Κωνσταντίνα Μακρή, Ελισσάβετ  Γιαννοπούλου, Εμμανουήλ Καλαφατίδης, Μαρία Κεφαλά, Βασίλειος Κουτσίδης, Εμμανουήλ Κομηνός και  Μαρία Αθανασίου.

Στα Τρισάγια που τελέσθηκαν από τον Σεβασμιώτατο και τους Κληρικούς που τον συνόδευαν, ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνος Κόκκορης ,Αντιπρόεδροι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου , οι συγγενείς των οικογενειών των θανόντων και διάφοροι Δημότες της Γλυφάδας

   Μετά την ολοκλήρωση των επιμνημόσυνων Δεήσεων επί των τάφων, ο Σεβασμιώτατος με όλους τους παρισταμένους εισήλθαν στον Νέο Κοιμητηριακό Ναό του Γενεσίου της Παναγίας μας και της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Μεγάλου Αθανασίου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και τέλεσε με τους Κληρικούς του, δέηση υπέρ Υγείας όλων και ιδιαιτέρως για τον Δωρητή του Ναού κ. Αθανάσιο Μαρτίνο και για την αίσια έκβαση της υποθέσεως του Νέου Κοιμητηρίου και της οριστικής λύσεως του προβλήματος.

Στην συνέχεια δόθηκαν κόλλυβα  σ'όλους, τα οποία ετοιμάσθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος - Αγίου Νεκταρίου Τερψιθέας Γλυφάδας. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος: «θα δεχθώ να περάσει η μπουλντόζα από το πτώμα μου και όχι να μετακινηθεί ο Ιερός Ναός»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος από τη μία και του Δήμου Γλυφάδας και της Μητρόπολης Γλυφάδας από την άλλη. Αφορμή το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας που ίδρυσε ο Δήμος με τη συμπαράσταση της Μητρόπολης και προσωπικά του μητροπολίτη κ. Παύλου.

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος καλεί με έκθεσή της το Δήμο Γλυφάδας να σταματήσει κάθε ενέργεια αυθαίρετης εγκατάστασης νεκροταφείου, ενώ την ίδια στιγμή ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόνισε: « θα δεχθώ να περάσει η μπουλντόζα από το πτώμα μου και όχι να μετακινηθεί ο Ιερός Ναός. Έχω ακέραιη την ευθύνη ως Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, όχι για τις Μίτρες, τις πατερίτσες και τα εφέ, αλλά για να τηρώ  τις παραδόσεις και τη διδασκαλία του Ευαγγελίου». 

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου με αποφασιστικές κινήσεις του Δήμου Γλυφάδας έγιναν, οριοθέτηση, καθαρισμός, περίφραξη και εκσκαφή οκτώ τάφων, όπου εν συνεχεία ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, με κληρικούς της Μητροπόλεως, τέλεσε τις ακολουθίες της ταφής των νεκρών.

Μετά τις ταφές τοποθετήθηκε ο προκατασκευασμένος Ναός του Νέου Κοιμητηρίου, που θα τιμάται στο Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου) και στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων, του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας (2 Μαΐου), δωρεά του Μεγάλου Ευεργέτου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας κ. Αθανασίου Μαρτίνου.Ακολούθως τελέστηκε η Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού από τον Ποιμενάρχη μας κ. Παύλο.  

δείτε περισσότερα »
Σε συναγερμό η Εκκλησία λόγω των ν/σ για ναρκωτικά και μεταμοσχεύσεις
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Συνήλθε σήμερα Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.- Πρίν την έναρξη της Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος, παρουσία των Συνοδικών Συνέδρων, τέλεσε Τρισάγιο στο Παρεκκλήσιο του Συνοδικού Μεγάρου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κυρού Διονυσίου, ο οποίος ποίμανε θεοφιλώς την Επαρχία του επί τριανταδύο έτη. 

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2011 η Εκκλησίας μας εορτάζει την Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και όπως κάθε χρόνο,  έτσι και φέτος, πανηγυρίζει το μοναστήρι της «Παναγίας του Έβρου» στη Μάκρη Αλεξανδρουπόλεως. Αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία και για την περιοχή μας γενικότερα,  η παρουσία της Αδελφότητας των Μοναζουσών, αφού αθόρυβα και σεμνά, χαρίζει τις πνευματικές της ευεργεσίες σε πολλούς συμπατριώτες μας, ενώ με τις  προσευχές των αδελφών σκεπάζει τα προβλήματα και τις ανάγκες της επαρχίας μας. Η Ιερά Μονή της «Παναγίας του Έβρου» της Μάκρης,  δέχεται χιλιάδες χριστιανούς κάθε χρόνο και η Παναγία μας θαυματουργεί, ευλογεί και ανταποκρίνεται στην προσευχή και στην πίστη όλων όσων προστρέχουν στη Χάρη της. 

Στις ακολουθίες του φετινού εορτασμού της Πανηγύρεως του μοναστηριού της Μάκρης, εκτός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης μας κ. Ανθίμου,  θα συμμετάσχει και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπης Ριμνικίου της Ρουμανίας κ. Αιμιλιανός.  

δείτε περισσότερα »
Η συμβολή του μητροπολίτη Γλυφάδας στη δημιουργία του νέου Κοιμητηρίου του Δήμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας, με τη συμμετοχή του επιχώριου μητροπολίτη κ. Παύλου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011 και ώρα 3.00 μ.μ.,  με θέμα το χρόνιο πρόβλημα του κορεσμού του παλαιού Κοιμητηρίου Γλυφάδας και την αναγκαιότητα της λειτουργίας του Νέου Κοιμητηρίου.  Ο μητροπολίτης  κ. Παύλος, συμμετείχε κατόπιν προσκλήσεως του Δημάρχου Γλυφάδας κ. Κωνσταντίνου Κόκκορη.    Ο σεβασμιώτατος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα, από όλο το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και από τους Δημότες, που παρευρίσκονταν στο Δημαρχείο. Πριν καθίσει στο έδρανο ο Σεβασμιώτατος, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και παρακάλεσε όλοι να αφήσουν τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και ιδεολογίες και με ομόνοια και ενότητα, να κοιτάξουν το συμφέρον του Δημότη της Γλυφάδας, που έχει ταλαιπωρηθεί χρόνια. 

δείτε περισσότερα »
Αγγελτήριο Ετησίου Μνημοσύνου Μητροπολίτου Φλωρίνης Κυρού Αυγουστίνου (Καντιώτου)
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Ἀνακοινώνουμε στούς πιστούς τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας ὅτι τήν Κυριακή 21η Αὐγούστου 2011, κατά τή διάρκεια τῆς Θείας Λειτουργίας,  θά τελεστεῖ στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ ἁγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος ἐτήσιο πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ μακαριστοῦ Πατρός καί Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπῶν καί Ἑορδαίας κυροῦ Αὐγουστίνου (Καντιώτου).

Παρακαλεῖσθε ὅπως προσέλθετε στόν ἱερό Μητροπολιτικό Ναό γιά νά συνευχηθοῦμε γιά τήν ἀνάπαυση τῆς ψυχῆς του. Εἶναι ἡ ἐλαχιστότερη ἔκφραση εὐγνωμοσύνης πρός Αὐτόν, τόν καλόν Ποιμένα, πού γιά 33 χρόνια ἀδιάκοπα ἔσπερνε Χριστό καί Ἑλλάδα στόν τόπο μας καί στίς ψυχές μας. Ὁ Μητροπολίτης +Ὁ Φλωρίνης, Πρεσπῶν & Ἑορδαίας ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ 

δείτε περισσότερα »
Τρεις μητροπολίτες στο "Άγιο Όρος" της Εκκλησίας της Πολωνίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/08/2011

Στην Πολωνία βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 16 Αυγούστου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων μαζί με τους σεβασμιώτατους Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειο και Κοζάνης κ. Παύλο.

Στη συνοδεία τους μετέχουν ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, ο πρωτοσύγκελλος της ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Αρχιμ. Χαρίτων Τούμπας και ο Γραμματεύς ΓΦΤ της ιεράς Μητροπόλεως Κοζάνης πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βαχτσεβάνος.

Τους τρείς Μητροπολιτες προσεκάλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ. Σάββας προκειμένου να λάβουν μέρος στις πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην ομώνυμη ιερά μονή στην Γραμπάρκα. 

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρίζει το Ι. Προσκύνημα Παναγίας της Φανερωμένης Νέας Αρτάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/08/2011

Στις 23 Αυγούστου πανηγυρίζει το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, σύμφωνα με το ακόλουθο Πρόγραμμα:

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

19:15 Μέγας Εσπερινός

20:30 Λιτάνευση Ι. Εικόνος Παναγίας Φανερωμένης

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

06:45 Έναρξη Όρθρου

07:30 Αρχιερατική Χοροστασία

08:15 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Στις παραπάνω Ιερές Ακολουθίες θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672