Εκκλησία της Ελλάδος

Η οργή του μητροπολίτη Καλαβρύτων για τους οίκους ανοχής στην πόλη της Παναγίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2011

(αναδημοσίευση από το προσωπικό του ιστολόγιο)ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΟΙΚΩΝ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ, ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ :ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΩΡΗ......Ο ΦΕΡΕΝΤΖΕΣ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ!  

Το Αίγιο είναι η πόλη της Παναγίας, της επονομαζομένης Τρυπητής! Η Παναγία μας με πολλούς τρόπους μέχρι σήμερα έχει προστατεύσει την πόλη Της και τους κατοίκους της! Γι' αυτό ακριβώς και το Ιερό Προσκύνημα είναι πανσέβαστο από όλους, μικρούς και μεγάλους!

Έτσι λοιπόν πολύ μεγάλη έκπληξη και ακόμη μεγαλύτερη πικρία μας προξένησε η είδηση, ότι τό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγιαλείας στη Συνεδρίαση της 9ης Σεπτεμβρίου ε.ε. κατά πλειοψηφία ενέκρινε την χορήγηση αδείας για την δημιουργία τριών, ναί ΤΡΙΩΝ, οίκων ανοχής στην πόλη μας.

Επισημαίνουμε το γεγονός, ότι το θέμα εισήχθη "ως κατεπείγον" και εκτός Ημερησίας Διατάξεως. Διερωτώμεθα λοιπόν: Τόσο επείγον θεωρήθηκε αυτό το ζήτημα; Και είναι απο τη φύση του κατεπείγον; Δεν θάπρεπε η Δημοτική Αρχή να θέσει τό ζήτημα «σε διαβούλευση» όπως έγινε πια της μόδας από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία βάλθηκε να βυθίσει τό Λαό μας σε μια αμαραμύθητη δυστυχία; Δεν θάπρεπε δηλ. να τεθή το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση, ώστε αυτός ο ταλαίπωρος Λαός μας, ο χιλιοπροδωμένος καί χιλιοταπεινωμένος, και ιδιαίτερα ο λαός της Αιγιάλειας να εκφράσει την γνώμη του; Η δημιουργία οίκων ανοχής στο μικρό Αίγιο δεν ήταν μέσα στις προεκλογικές εξαγγελίες των υποψηφίων Δημάρχων. Γιατί λοιπόν αυτός ο αιφνιδιασμός; Γιατί αυτή η γρηγοράδα; Το μυαλό μας αυθόρμητα πηγαίνει σε στρεβλούς συλλογισμούς καί σκοτεινούς διαδρόμους, τους οποίους όμως κρατάμε για τον εαυτό μας.  

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αργυρούπολη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2011

(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Ν. Σμύρνης)

Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου ε.ε., θα πραγματοποιηθούν τα Εγκαίνια του νέου μεγαλοπρεπούς Ναού Αγίου Γεωργίου στην Αργυρούπολη (Λεωφ. Αλίμου). Είναι μια σημαντικότατη στιγμή τόσο για την Ενορία αυτή, όσο και για ολόκληρη την πόλη και τον Δήμο της Αργυρουπόλεως.
Ο νεόδμητος τούτος Ναός είναι ένα θαυμάσιο εκκλησιαστικό κτίσμα, αληθινό στολίδι της Αργυρούπόλεως, αλλά και ολόκληρης της Μητροπόλεώς μας. Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ. θα γίνει από τον Σεβασμ. Μητροπολίτη μας κ. ΣΥΜΕΩΝ η μεταφορά και η κατάθεση των αγίων λειψάνων και στη συνέχεια ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων. Το πρωϊ της Κυριακής στις 7 π.μ. θα ψαλεί ο Όρθρος.
Περίπου στις 8.30 π.μ., θα ακολουθήσει η τελετή των Εγκαινίων και στη συνέχεια η πανηγυρική πρώτη θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου μας.

δείτε περισσότερα »
30 χρόνια αρχιερωσύνης για Ιερώνυμο και Γερμανό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2011

Προς ευλογία και αγιασμό των ενοριτών την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 θα γίνει στο Ναό της Αγίας Μαρίνης υποδοχή της Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου, που φυλάσσεται στο παρεκκλήσι της Θεοτόκου Ελεούσης του Καλλερίου Ορφανοτροφείου. Η εικόνα θα παραμείνει στο Ναό έως και το μεσημέρι της επομένης όπου θα επιστρέψει στο χώρο της.   

Κατά την διάρκεια της παραμονής του εικονίσματος στο ναό, θα τελεσθούν ιερές ακολουθίες και θα τιμηθεί η 30η επέτειος από της εκλογής ως Επισκόπων (1.11.1981) του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και του ποτέ εφημερίου του Ναού μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας κ. Γερμανού. 

δείτε περισσότερα »
Αιμοδοσία στην ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2011

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, που όχι μόνο διατρανώνει την αλληλεγγύη του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη κατά την οποία δίνουμε κυριολεκτικά ένα κομμάτι του εαυτού μας για τον ξένο που είναι συνάνθρωπός μας!

 

δείτε περισσότερα »
Προσκύνημα στα Ιεροσόλυμα και το όρος Σινά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2011

Ολοκληρώθηκε αισίως, με τη Χάρη του Θεού το Ιερό Προσκύνημα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου,  στα Ιεροσόλυμα και στο Θεοβάδιστο  όρος Σινά,  το οποίο πραγματοποιήθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Υδρας  κ.κ.ΕΦΡΑΙΜ.

Οι προσκυνητές τους οποίους συνόδευε ο εφημέριος της ενορίας π. Χριστοφόρος Καραβίας είχαν τη μοναδική εμπειρία  να  περιηγηθούν στη Αγία Γή και να λάβουν την ευλογία από όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα στα οποία τελεσιουργήθηκε η σωτηρία του ανθρωπίνου γένους από τον Υιό και Λόγο του Θεού, Σωτήρα μας Ιησού Χριστό. Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα αισθανθήκαμε  ακολουθώντας τα βήματά Του και ξαναζώντας μέσα σε μία εβδομάδα όλες τις Δεσποτικές και Θεομητορικές εορτές του εκκλησιαστικού έτους  ακριβώς στον τόπο που διαδραματίστηκαν τα κοσμοσωτήρια αυτά γεγονότα. Την πρώτη μέρα του προσκυνήματος μας καλωσόρισε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ο Γ΄, μας έδωσε την ευλογία του και μια αναμνηστική εικόνα. Μας ευχήθηκε καλό προσκύνημα και μας είπε πότε να μην ξεχνάμε στις προσευχές μας το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο που καθημερινά δοκιμάζεται.   

δείτε περισσότερα »
Εορτάζει ο Ιεροψαλτικός κόσμος της Μαγνησίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2011

Την μνήμη του προστάτου του Οσίου Ιωάννου του Κουκουζέλους ετοιμάζεται να εορτάσει ο ομώνυμος Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Τους δύο χορούς θα πλαισιώσουν πολυπληθείς ομάδες Ιεροψαλτών υπό την δ/νση του Πρωτοψάλτου κ. Μιχαήλ Μελέτη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευσταθίου Γραμμένου. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο ο επίσημος Αγιασμός ενάρξεως των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για την εφετινή χρονιά. Παράλληλα, θα επιδοθούν τα Πτυχία και τα Διπλώματα τους πτυχιούχους και διπλωματούχους, αντίστοιχα, της Σχολής της περσινής χρονιάς. Εκ του Γραφείου Τύπου

 

  

δείτε περισσότερα »
Τάφους …ντεκόρ βλέπει η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας- Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο μητροπολίτης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχει λάβει στα σοβαρά ανώνυμες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες στο νέο νεκροταφείο Γλυφάδας, κάποιοι από τους οκτώ τάφους που διανοίχθησαν στις 12 Αυγούστου είναι…κενοί!

Φυσικά μια τέτοια σκέψη η οποία μάλιστα διατυπώνεται σε δημόσιο έγγραφο, αποτελεί προσβολή μνήμης νεκρών αλλά και συκοφαντία για τον μητροπολίτη Γλυφάδας που συνόδευσε τους νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία.

Δικαιολογημένα ο μητροπολίτης κ. Παύλος ,με έγγραφό του προς τον Γενικό Επιθεωρητή της  Εἰδικῆς Ὑπηρεσίας Ἐπιθεωρητῶν Περιβάλλοντος διαμαρτύρεται για την απαράδεκτη στάση της Υπηρεσίας η οποία θεωρεί ότι κάποιοι από τους τάφους είναι…ντεκόρ και προειδοποιεί ότι αν η Υπηρεσία δεν ανασκευάσει τα όσα προσβλητικά του καταλογίζει, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η επιστολή του μητροπολίτη Γλυφάδας προς τόν κ. Παναγιώτην  Μέρκον, Γενικόν  Ἐπιθεωρητή τῆς  Εἰδικῆς Ὑπηρεσίας Ἐπιθεωρητῶν Περιβάλλοντος έχει ως ακολούθως: 

δείτε περισσότερα »
Ο αρχιεπίσκοπος από το Ηρώδειο στον Αρειο Πάγο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Αγιασμό για τη νέα δικαστική χρονιά τέλεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Στην τελετή παρέστησαν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρένα Ασημακοπούλου και εισαγγελέας κ. Ιωάννης Τέντες. Ο αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παπαθανασίου. Χθες το βράδυ μετά την κληρικολαϊκή συνέλευση της Ι.Α.Α στο ΜΕΤΣ, ο κ. Ιερώνυμος μετέβη στο Ηρώδειο όπου παρακολούθησε τη συναυλία του τενόρου Μάριου Φραγκούλη. (φωτο Ι.Α.Α)

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε την Κυριακή 25 και την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011, η Ιερά Πανήγυρη του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως αυτής.

Αφ’ εσπέρας, της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας (εκ του Πατριαρχείου Αντιοχείας), ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του Μαντουδίου, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.Μετά την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, με την φροντίδα των καλών Ιερέων της Ενορίας Πρωτοπρεσβ. Ιωάννου Μάρκου και Πρεσβ. Νικολάου Μάρκου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συνεργατών του Ιερού Ναού, παρετέθη δεξίωση - κέρασμα στους ευλαβείς προσκυνητές. 

δείτε περισσότερα »
Πανήγυρις της Ι.Μ. Γοργοεπηκόου Νεστάνης Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2011

Την 1ηνΟκτωβρίου  2011,  πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μονή Γοργοεπηκόου Νεστάνης  Μαντινείας.Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων  έχει ως ακολούθως: Την Παρασκευή 30η   Σεπτεμβρίου 2011,  6.00 μ. μ.θά ψαλή Μέγας  Πανηγυρικός  Εσπερινός .

Το Σαββάτο  1ην  Οκτωβρίου 2011, κυριώνυμο   ημέρα της Εορτής,  από τις 7 το πρωί θα ψαλή ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεστή  Πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Προσκαλείται ο  φιλόχριστος Λαός μας  να προσέλθη για να λάβη την ευλογία της Παναγίας μας.

 Η Μονή Γοργοεπηκόου είναι χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του υψώματος Γουλά που δεσπόζει πάνω από τη Νεστάνη, και βρίσκεται σε υψόμετρο 680 μ. (16 χλμ. από Τρίπολη). Εκ της Ιεράς Μονής 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672