Καταγγελία στον μητροπολίτη Τρίκκης για "ροζ ιερέα" -Video

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2013

(trikalaola.gr)-Σε προφορική καταγγελία προχώρησαν αργά χθες το βράδυ (30-01-2013) στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Τρικάλων Αγίου Νέστορα, για υπόθεση που αφορά, σεξουαλική παρενόχληση, άσκηση ψυχολογικής βίας και εκβιασμό, από ρασοφόρο των Τρικάλων.

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλεξίου, εκτός από τον Σεβασμιότατο, παρόντες ήταν, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Αγίου Νέστορα, ο νομικός τους σύμβουλος, ο νομικός σύμβουλος της Μητρόπολης, καθώς και τρεις νεαροί καταγγέλλοντες, περίπου 30 ετών.

Έξω από την Μητρόπολη είχαν συγκεντρωθεί περίπου 20 άτομα, μέλη του Αγίου Νέστορα και συγγενείς των θιγόμενων.  Η υπόθεση απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και 10 με 12 χρόνια. Οι καταγγελίες αφορούν συγκεκριμένα έναν και μόνο ρασοφόρο.

''Οι περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ρασοφόρο είναι πολλές και δεν είναι μόνο τρεις'', δηλώνει στο trikalaola.gr ο κ. Πολυγένης. Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν ο Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Νέστορα κ. Στέφανος Πολυγένης και ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης και Σταγών κ. Δήμος Θανάσουλας