Ημερίδα για το διαδίκτυο στον Ι.Ν.Αγ.Ελευθερίου Αχαρνών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/01/2013

(Ι.Α.Α.-φωτο Χρ. Μπόνης) Mε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Αγ. Ελευθερίου-οδού Αχαρνών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών τη Δευτέρα το απόγευμα ημερίδα με θέμα: «Χρήση, Κατάχρηση του Διαδικτύου».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ὁ Δ/ντὴς του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης και Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ψυχίατρος Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ὁ Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Δημόπουλος και εκ μέρους του προγράμματος απεξάρτησης ἀπὸ την κατάχρηση του διαδικτύου του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού ὁ ιατρός κ. Γεώργιος Κορμάς. Από τις άριστες εισηγήσεις των ομιλητών και τον γόνιμο διάλογο που ακολούθησε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα. Ἡ χρήση του διαδικτύου δεν είναι κακή εφόσον γίνεται με προϋποθέσεις.

Οι γονείς οφείλουν να συζητούν με τα παιδιά τους για τα προβλήματά τους, να κάνουν λελογισμένη χρήση του διαδικτύου παρόντων και των γονέων. Επίσης ποτὲ δεν πρέπει να τοποθετείται ὁ ηλεκτρονικός υπολογιστής στο δωμάτιο των παιδιών. Κατά τη χρήση του διαδικτύου οι γονείς οφείλουν να έχουν εποπτεία των όσων βλέπουν τα παιδιά. Φυσικά βία και πράξεις που τείνουν να απομονώσουν τα παιδιά ἀπὸ τη χρήση του διαδικτύου πρέπει να αποφεύγονται εκ μέρους των γονέων.

Καλύτερο ἀπὸ τη χρήση του διαδικτύου και όλων των κακών επιπτώσεων του είναι ἡ απασχόληση των παιδιών με παιχνίδι και πολλές άλλες απασχολήσεις. Ετέθη κατά την ημερίδα και ἡ χρήση του facebook και τονίσθηκε ότι ἡ χρήση του και ἡ πολύωρη  ενασχόληση μ’ αυτὸ δεν παράγει τίποτα. Πολύ σωστά τονίσθηκε ότι το facebook προκαλεί "στασιμότητα" στην καθημερινότητα των παιδιών και γενικώς εμποδίζει στην απόδοση των μαθημάτων τους. 
Το κέντρο πρόληψης του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού αντιμετωπίζει καθημερινά προβλήματα εκ μέρους νέων που υπεραπασχολούνται με το διαδίκτυο με παιχνίδια και που κάνουν τα παιδιά να οδηγούνται στα νοσοκομεία με αϋπνίες μέχρι και πρησμένα ποδιά, εξ αιτίας των πολυήμερων αγρυπνιών.