Εκκλησία της Ελλάδος

Ι.Μ.Κερκύρας:Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

Η Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων «Ο Άγιος Αρσένιος», διοργανώνει την Παρασκευή 22 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. Συναυλία Εκκλησιαστικής Μουσικής, με τίτλο «ΨΑΛΛΩ ΤΩ ΘΕΩ ΜΟΥ ΕΩΣ ΥΠΑΡΧΩ-από την Εκκλησιαστική Λατρευτική μας Παράδοση».

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως (οδός Ακαδημίας 2) θα απευθύνει επίσημο χαιρετισμό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Δ. Νήσων κ. Νεκτάριος και θα τιμήσει Χοράρχες Πολυφωνικής Εκκλησιαστικής Μουσικής που επί πολλά έτη διακονούν με φόβο Χριστού και θείο ζήλο το αναλόγιο, καθώς επίσης και τους Πρώτους Πτυχιούχους της Σχολής.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα παραδώσει τους διορισμούς των Ιεροψαλτών και των Χοροδών, σύμφωνα με τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από τους εφημερίους των ενοριών στην Ιερά Μητρόπολη, πράξη που συνάδει με τους κανόνες και την παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

δείτε περισσότερα »
Εθελοντική αιμοδοσία από την Ι.Μ.Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

(εκ της Ι.Μ.Κορίνθου) Σε μια προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεώς μας να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες σε αίμα, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου, από τις 4:00 και μέχρι τις 8:00 το απόγευμα εθελοντική αιμοδοσία στον  Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, στον χώρο του Εξομολογητηρίου (δεξιά της εισόδου). 
           
Η πόλη μας βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου, όπου συναντώνται τρεις από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες οδικές αρτηρίες της χώρας μας. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι πολύ συχνά το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει τραγικά περιστατικά ατυχημάτων, όπου οι ιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσουν τη ζωή συμπολιτών μας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάζονται πολλές φιάλες αίμα, για να μπορέσει κάποιος να κρατηθεί στη ζωή. Πέραν αυτών των εκτάκτων περιστατικών, το  

δείτε περισσότερα »
"Άρτος" στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

Η έκθεση γλυπτικής «Άρτος» του Θόδωρου Παπαγιάννη παρουσιάζεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από τις 18 Ιουνίου 2012.

Για την έκθεσή του στο Βυζαντινό Μουσείο ο Θόδωρος Παπαγιάννης επέλεξε να «σκηνοθετήσει» με νέο τρόπο, χαρακτηριστικά έργα της καλλιτεχνικής του παραγωγής των τελευταίων 15 περίπου χρόνων. Ο άρτος, σύμβολο κεντρικής σημασίας για τον Χριστιανισμό και προσφιλές θέμα για τον καλλιτέχνη, αποτελεί το επίκεντρο, γύρω από το οποίο οργανώνεται η αφήγηση της έκθεσης.

Μια μεγάλη, πολυπληθής πομπή που αποτελείται από μικρές πήλινες μορφές ξεκινά από το σκοτάδι και πορεύεται προς το φως, διατρέχοντας δυο αίθουσες για να καταλήξει μπροστά στην τρίτη και τελευταία, την αίθουσα του άρτου. Την πομπή πλαισιώνουν υπερφυσικού μεγέθους γλυπτά από μέταλλο και ξύλο. Στο κέντρο της τελευταίας αίθουσας, δεσπόζει ένα τεράστιο ταψί γεμάτο με πήλινα ομοιώματα άρτων ενώ πίσω του στέκουν στοιβαγμένα σακιά με σιτάρι. Σταυρόσχημες ξύλινες μορφές στις γωνίες συνοδεύουν την κεντρική εγκατάσταση, σε ένα σύνολο που ανακαλεί τον χώρο του βυζαντινού ιερού και το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.
Μεταφερμένη στον χώρο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου η γλυπτική του Παπαγιάννη αποκτά νέο νόημα και περιεχόμενο με θρησκευτικές και ιστορικές αναφορές.


Διάρκεια έκθεσης: 18 Ιουνίου έως 23 Σεπτεμβρίου 2012
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το νέο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου έχει ως εξής:
Τρίτη έως και Κυριακή, ώρες: 09:00 έως 16:00
Δευτέρα οι εκθέσεις παραμένουν κλειστές. 

δείτε περισσότερα »
Το «καλάθι του πτωχού αδελφού» από την Ι.Μ. Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

Ἡ Ἱερά Μητρόπολη Μαντινείας καί Κυνουρίας, συνεχίζοντας τό φιλανθρωπικό της ἔργο, τό ἐπιτυχημένο ἐνοριακό Πρόγραμμα «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ», ἀλλά καί τό Πρόγραμμα τοῦ ραδιοτηλεοπτικοῦ σταθμοῦ «ΣΚΑΪ», αἰσθάνεται  τήν ὑποχρέωση νά εὐχαριστήσει ἐκ βάθους καρδίας ὅλους ὅσους αὐτές τίς δύσκολες ὧρες πού περνάει ἡ πατρίδα μας, μᾶς στηρίζουν ἀπό τό περίσσευμα τῆς ἀγάπης τους, ἀλλά καί ἀπό τό ὑστέρημα τῶν περικοπτόμενων εἰσοδημάτων τους.

Μεγάλη χαρά ἔδωσαν σήμερα, Δεύτερα 18 Ἰουνίου, στό Φιλανθρωπικό Πρόγραμμα τῆς Μητροπόλεως  «ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΟΥ ΠΤΩΧΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ», τό ὁποῖο στεγάζεται στόν Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Ἁγίου Βασιλείου Τριπόλεως, οἱ οἰκογένειες τῶν κ. Νικόλαου Καπετάνιου καί Ἠλία Μπουντούρη, βιοπαλαιστῶν καί ἀγροτῶν, οἱ ὁποῖοι διαμένουν στό χωριό Ἑλληνικό Ἀργολίδος, προσφέροντας χίλια κιλά βερύκοκα καί πορτοκάλια γιά τούς ἀναξιοπαθοῦντας ἀδελφούς μας. Ἀναφορικά ὑπενθυμίζουμε ὅτι πρίν λίγο καιρό εἶχαν προσφέρει στό Φιλανθρωπικό μας Πρόγραμμα δυόμιση τόνους φροῦτα καί ἑκατό κιλά ἐλαιόλαδο. Οἱ ὡς ἄνω οἰκογένειες τυγχάνει νά μισθώνουν, νά καλλιεργούν καί νά διαφυλάττουν κτήματα τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γοργοεπηκόου Νεστάνης (Τσιπιανῶν) Μαντινείας, πού βρίσκονται στό χωριό Ἑλληνικό Ἀργολίδος πλησίον τοῦ Ἱεροῦ Μετοχιοῦ αὐτῆς Ἁγίου Νικόλαου Ζόγκας, καί πότε δέν λησμονοῦν τήν Παναγία καί τήν ἐλεημοσύνη, πού δίδαξε πρῶτος ὁ ἴδιος ὁ Χριστός μας. Ἐπίσης, ἀναφέρουμε ὅτι ἡ Ἱερά Μονή ἔχει προσφέρει μεγάλη ἔκταση στό ὡς ἄνω χωριό γιά κοινωφελείς σκοπούς, οἱ ὁποῖοι ἔχουν ἐπιτευχθεῖ καί οἱ κάτοικοι ἀπολαμβάνουν τά εὐεργετικά τους ἀποτελέσματα.

Ὕστερα ἀπό ἄρτια ὀργάνωση καί ἐνημερώση  τῶν ἀποδεκτῶν του Προγράμματος ἀπό τούς ἐθελοντές συνεργάτες, τά προσφερθέντα φροῦτα διενεμήθησαν αὐθημερόν καί ἡ κίνηση αὐτή εὐχαρίστησε καί συνεκίνησε τούς συνανθρώπους μας, πού αὐτή τή στιγμή βρίσκονται  σέ μιά δύσκολη κατάσταση.

Μεταφέρουμε τίς εὐχαριστίες τῶν ἀποδεκτῶν, εὐχόμενοι νά βρεθοῦν μιμητές τέτοιων κινήσεων, πού σ’ αὐτή τήν συγκυρία εἶναι καθοριστικές γιά τούς ἀδύνατους οἰκονομικά συνανθρώπους μας

  

δείτε περισσότερα »
Το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα σε κληρικό
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

(Ι.Μ. Διδυμοτείχου) Μέσα σε κλίμα κατάνυξης παρουσία εκατοντάδων προσκυνητών απ΄όλο το Β. Έβρο το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουνίου ε.ε. στη νεοϊδρυθείσα Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, προσήλθε ο π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως μας προκειμένου να δεχτεί από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό το Μεγάλο Αγγελικό Σχήμα.

Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης και Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης Αρχιερατικός Εσπερινός και εν συνεχεία ο π. Χρυσόστομος Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από την Αδελφότητα της Ιέρας Μονής προσήλθε ενώπιων του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού και έλαβε το Μέγα Αγγελικό Σχήμα. 

δείτε περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις του παρεκκλησίου του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

Πανηγυρίζει σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου το Ιερό Παρεκκλήσι του Αγίου Αποστόλου Ιούδα του Θαδδαίου, της Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης Μετόχιον του Παναγίου Τάφου, Αρχιμήδους 51 στην περιοχή της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως.

Τήν παραμονή Δευτέρα 18/6 καί ώρα 6:00μ.μ. θα τελεσθεί μέγας Εσπερινός μετ´ Αρτοκλασίας καί την ημέρα της εορτής Τρίτη από τις 7:00π.μ. θα τελεσθεί Όρθρος κ Θεία Λειτουργία.

Εκ της Ιεράς Μονής

 

δείτε περισσότερα »
Η μεγάλη γιορτή της μητρόπολης Γλυφάδας για τα παιδιά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/06/2012

Την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 και από ώρας 6.30 μ.μ. έως 11.00 μ.μ., πραγματοποιήθηκε η 9ηκατά σειρά Εορτή του Παιδιού, που διοργανώνει με επιτυχία το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ε. Β. Β. και Β.

Για πάνω από τέσσερις συνεχόμενες ώρες, χιλιάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους από όλη την Αττική, απασχολήθηκαν δημιουργικά στα 25 περίπτερα-δοκιμασίες από τα οποία αποκόμισαν δώρα και μαζί με τα υπόλοιπα συνολικά 37 περίπτερα όλα μαζί, μπόρεσαν επίσης να δροσιστούν από το Αναψυκτήριο, να φάνε νηστήσιμα γλυκίσματα, παγωτά, σουβλάκια, πίτσες, μαλλί της γριάς, να ψυχαγωγηθούν με κουκλοθέατρο, θεατρικά δρώμενα,χορευτικά, και μουσική , από διάφορα εφηβικά μουσικά συγκροτήματα, φυσικά όλα δωρεάν προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, έδωσε για άλλη μια χρονιά το παρών και είχε την ευκαιρία, τόσο να έρθει σε άμεση επαφή με τα παιδιά, τους γονείς και γενικότερα κόσμο, μοιράζοντας εικονάκια και την ευχή του. 

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

(εκ της Ι.Μ) Εγκαίνια επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης  τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 17 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, στο Ιερό Παρεκκλήσιο  του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της ενορίας Αγίου Παντελεήμονος  Μεξιατών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία της τελετής των εγκαινίων και προέτρεψε τους πιστούς παράλληλα με το κτίσιμο των ναών να ενδιαφέρονται και για το κτίσιμο του αχειροποιήτου ναού της ψυχής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε Αρτοκλασία, όπου ο εφημέριος του χωριού π. Δημήτριος Τράντος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τέλεση των εγκαινίων και όλους τους δωρητές που συνέβαλαν στην ανακαίνιση του Παρεκκλησίου.

Ακολούθως ο Σύλλογος γυναικών Μεξιατών παρέθεσε μικρή δεξίωση σε όλους τους παρευρισκομένους.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων κ. Αθανάσιος Αργύρης και πλήθος κόσμου από τις Μεξιάτες και τα γύρω χωριά. 

δείτε περισσότερα »
Χειροτονία εις πρεσβύτερον, ανθρώπου του μόχθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

(εκ της Ι.Μ.) Την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Χρήστου Αράπη, Βιοτέχνη, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου, την Κυριακή 17 Ιουνίου.

Ο Σεβασμιώτατος, παίρνοντας αφορμή από το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Ημέρας, στο οποίο περιγραφόταν η κλήση των πρώτων Μαθητών από τον Κύριο, αναφέρθηκε στα πρόσωπα των απλών εκείνων ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, που, με την χάρη του Αγίου Πνεύματος, έγιναν διαπρύσιοι κήρυκες του Ευαγγελίου, αναμορφώνοντας την οικουμένη. Απευθυνόμενος στον νέο Πρεσβύτερο σημείωσε ότι «ο Κύριος επανέρχεται και πάλι και περιοδεύει από σοκάκι σε σοκάκι από γειτονιά σε γειτονιά και ψάχνει και πάλι καθαρές καρδιές για να εμπιστευτεί το έργο Του, ανθρώπους του μόχθου και του κόπου, που θέλουν και προσφέρονται να υπηρετήσουν με ανιδιοτέλεια την Εκκλησία. Έτσι συμβαίνει σήμερα στην εποχή μας. Και είσαι από αυτούς τους εκλεκτούς, που καλούνται να προσεγγίσουν και πάλι τους ανθρώπους, να κρατήσουν ζωντανά τα θυσιαστήρια, να κοινωνούν με το λαό μας, να εργαζόμαστε τη λύτρωση και σωτηρία Του, να στέκονται αλληλέγγυοι στις ανάγκες του, να μπορέσουν να κρατήσουν την ελπίδα στην καρδιές των ανθρώπων…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στην πατρίδα μας και σημείωσε ότι «Μια καινούργια ιστορία γράφεται στον τόπο μας, είτε έτσι είτε αλλιώς. Ας ελπίσουμε ότι θα γραφτεί με σωστά γράμματα. Σημασία έχει, όμως, ότι η Εκκλησία θα κληθεί, για άλλη μια φορά, να μαρτυρήσει και να παραμείνει μαρτυρική μάνα αυτού του λαού. Αυτή είναι η αλήθεια, η μόνη αλήθεια. Και χρειαζόμαστε ανθρώπους για να δώσουμε αυτή τη μαρτυρία, που διψάει ο λαός μας, που περιμένει από την Εκκλησία να σταθεί οδηγός, καθοδηγητής, όχι για να τον εξουσιάσει, αλλά για να τον διακονήσει με αγάπη και ταπείνωση, όπως οι Μαθητές του Χριστού…»

Ο νέος Πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί προσωρινά στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου.

 

δείτε περισσότερα »
Το Μοναχικό ή αγγελικό σχήμα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 18/06/2012

Όπως διαβάζουμε από την ιστοσελίδα του Ι.Ν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγία Φωτεινή (Ι.Μ.Καισαριανής), που επιμελείται ο αρχιμανδρίτης Νικόδημος Σιδέρης, αυτό είναι το μοναχικό ή αγγελικό σχήμα. Όποιος γίνεται μεγαλόσχημος μοναχός, φορά­ει το σχήμα, που είναι το σύμβολο του δεύ­τερου βαπτίσματος του.
Έχει κεντημένο πάνω του, με κόκκινη κλωστή, το Σταυρό, πάνω στο Γολ­γοθά (που παριστάνεται σαν βάθρο), τη λόγχη και το σπόγγο – σύμβολα του Πάθους του Κυρίου μας. Ας δούμε τί συμβολίζουν τα κεντημένα γράμματα πάνω στο μοναχικό σχήμα.

Οι πρώτες σειρές έχουν εύκολους συμβολι­σμούς.
ΤΣ ΔΦ  Τούτο το Σχήμα Δαίμονες Φρίττουσι. (Δηλαδή, αυτό το αγγελικό σχήμα το τρέμουν οι δαίμονες)
ΡΡ ΔΡ  Ρητορικοτέρα Ρημάτων, Δακρύων Ροή (Δηλαδή κι απ’ τα πιο περίτεχνα λόγια, αξίζουν περισσότερο τα δάκρυα της μετάνοιας, που δείχνουν αληθινή αγάπη για τον Θεό)
XX XX  Χριστός Χριστιανοίς Χαρίζεται Χάριν (Στους Χριστιανούς ο Χριστός χαρίζει την χάρη Του)
ΘΘ ΘΘ  Θεού Θέα Θείον Θαύμα
(Δηλαδή δεν υπάρχει μεγαλύτερο θαύμα, λαμπρότερη ομορφιά, πιο ανείπωτη χαρά, απ’ το ν’ απολαμβάνεις τη θέα του θεϊ­κού προσώπου του Χριστού)
ΕΕ ΕΕ  Εωσφόρος Έπεσεν. Εύρωμεν Εδέμ
(Δηλαδή απ’ τον εγωισμό του ο Εωσφόρος, ο λαμπρός άγγελος, έπεσε απ’ τον Παράδεισο. Εμείς, όμως, ας μην του μοιάσουμε. Ελάτε να βρούμε την Εδέμ, δηλαδή τον Παράδεισο)
Υπάρχει κι ακόμα μια εξήγηση γι’ αυτά τα σύμβολα :
Ελένης Εύρεσις Εβραίων Έλεγχος
(Δηλαδή η αγία Ελένη βρήκε το σταυρό. Κι αυτός ο σταυρός,
ελέγχει τους Εβραίους.)
ΦΧ ΦΠ  Φως Χριστού Φαίνει Πάσι
(Δηλαδή το φως της χάρης του Χριστού φωτίζει τα πάντα.
Φωτίζει εμάς, τα πλάσματα Του κι όλη την πλάση).
ΤΚ ΠΓ  Τόπος Κρανίου Παράδεισος Γέγονεν (Δηλαδή ο Γολγοθάς έγινε Παράδεισος. Γιατί ο Θάνατος, πέθανε, η αμαρτία νικήθηκε, πάνω στο σταυρό του Χριστού κι όλοι, ουρανός και γη, πανηγυρίζουν).
Πηγή:Ι.Ν. Παντανάσσης 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672