Εκκλησία της Ελλάδος

Η ετήσια εορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιεροψαλτών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/11/2012

Υπενθυμίζεται ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 7.00΄ μ. μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην μνήμη του Προστάτου των Ιεροψαλτών Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Καλλιθέας Αττικής. Σύμφωνα με τον Κανονισμό 176/2006, η 4η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα του ψάλτου. Ως εκ τούτου, η παρουσία όλων των ιεροψαλτών, μαθητών και οικογενειών τους είναι απαραίτητη, διότι εορτάζουν όλοι οι ψάλτες και θα πρέπει την ημέρα αυτή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ναός να γεμίσει από ψάλτες και όχι μόνο τα δύο Αναλόγια
 

δείτε περισσότερα »
Βιβλίο παγίδα από την Σαηεντολογία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/11/2012

Κυκλοφορεί ευρύτατα έντυπο με τίτλο: "Ο Δρόμος προς την Ευτυχία - Ένας Οδηγός κοινής λογικής για Καλύτερη Ζωή", στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται μάλιστα Ορθόδοξος αιγαιοπελαγίτικος ναός.
 Προς ενημέρωση του Ορθοδόξου Πληρώματος, καθιστούμε γνωστό ότι το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορείται από την Σαηεντολογία και εντάσσεται στις ποικίλες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η οργάνωση αυτή, για να προωθεί τις πεποιθήσεις της σε ανύποπτους πολίτες, αλλά και στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως επεχείρησε να πράξει και το 2009.
 Aν και το ζήτημα αυτό απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο και στο παρελθόν, εν τούτοις θεωρούμε ότι έχουμε χρέος έναντι του Πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος να επαναλάβουμε ότι,   όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και στην Ελλάδα η Ελληνική Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδ. Αθηνών 7380/96 και Εφετ. Αθηνών 10493/97) έχει αποφανθεί ότι η "Σαηεντολογία" "επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος". Επίσης ότι είναι "μια οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ ενεργεί ελεύθερα και 
 

δείτε περισσότερα »
Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Μαρωνείας και Κομοτηνής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/11/2012

Τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής Κυρού Δαμασκηνού, τελέστηκε σήμερα στις 9.30 το πρωΐ, στα εννιάμερα από την Κοίμησή του. Το Τρισάγιο τελέστηκε  στον τάφο του αποδημήσαντος, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Της Θεοτόκου. Της επιμνημόσυνης δέησης, παρουσία του πρωτοσυγκέλου Κωνστάντιου Παναγιωτακόπουλου και ιερέων, προεξήρχε ο τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως, Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνός.

 

δείτε περισσότερα »
«Αποδοτικό διάβασμα» από την Βιβλιοθήκη της Ι.Α.Α
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/11/2012

Η Βιβλιοθήκη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών οργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα το "Αποδοτικό Διάβασμα". Θα πραγματοποιηθούν 10 εισηγήσεις, ενώ το κόστος για το σύνολο του σεμιναρίου είναι 45 ευρώ. Η σειρά των εισηγήσεων ξεκινά στις 23 Νοεμβρίου.

Θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι εγγραφές για το σεμινάριο "Αποδoτικό Διάβασμα" πραγματοποιούνται καθημερινά τηλεφωνικώς (210-3245098) και διαδικτυακώς ( library@iaath.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascriptγια να τη δείτε. ). Λόγω του περιορισμένου του χώρου θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητος.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται καθημερινά έως την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά. Λοιπές πληροφορίες θα δίδονται τηλεφωνικά από το προσωπικό της Βιβλιοθήκης. 

δείτε περισσότερα »
Τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2012

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος τελέσθηκε σήμερα το πρωί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνιερουργησάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου και του άγοντος τα ονοματήριά του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

     Τον θείο Λόγο εκήρυξε Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, αναφερθείς στο έργο και τη ζωή του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και στην μέχρι σήμερα καλλίκαρπη Αρχιερατική Διακονία του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου και ευχηθείς προς αυτόν εκ μέρους του Κλήρου και του Λαού τη ς Ι. Μητροπ0όλεως Χαλκίδος.

     Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τους παρισταμένους Αρχιερείς, τον ιερό Κλήρο, τα Μοναχικά Τάγματα, τους εν υπεροχή όντας και το πλήθος του λαού, που είχε κατακλύσει τον Ι. Ναό, κάνοντας ιδιαίτερη και με συγκινητικούς λόγους  αναφορά στη μνήμη του αοιδίμου προκατόχου και Γέροντός του, Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου. 

δείτε περισσότερα »
Εκδήλωση για τον Αγ.Νικόλαο Πλανά στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2012

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 ετών από την οσιακή κοίμηση του Αγίου Νικολάου Πλανά ( 28η Φεβρουαρίου 1932), η ενορία Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στον «απλοϊκό ποιμένα των απλοϊκών προβάτων».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, 11.00 π.μ., στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Σήμαντρο», Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός. Την προσωπικότητα του Αγίου παρουσιάζουν:
- Αρχιμανδρίτης Άγγελος Ανθόπουλος,
- Γ. Σπανός, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,
- Ν. Χαραλαμπόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
- Δημ. Κανελλόπουλος, δρ. φιλολογίας-θεολογίας Σε μια εποχή βαθειάς πνευματικής κρίσης,είναι επιτακτική η ανάγκηνα αναζητήσουμε τις οδηγητικές μορφές,να ψηλαφήσουμετους ανθρώπους της ακεραιότητας,να αντλήσουμε ελπίδα και αισιοδοξίααπό την αγιασμένη βιοτή τους “Είναι ο ταπεινότερος των ιερέων και ο απλοϊκότερος των ανθρώπων … είναι αξιαγάπητος, είναι απλοϊκός και ενάρετος, είναι άξιος του πρώτου Μακαρισμού του Σωτήρος”Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης  Ο π. Νικόλαος ουδέποτε εταράχθη, ουδέποτε εθύμωσε, πάντας ηγάπα, υπέρ πάντων ηύχετο. Είχε δε την νοεράν προσευχήν, το χαροποιόν πένθος, το αείρυτον δάκρυον, άτινα τον κατέστησαν πράον και κληρονόμον της γης των πραέων, της Βασιλείας των Ουρανών.
Ας μιμηθώμεν και ημείς, αγαπητοί, κατά το δυνατόν, την ταπείνωσιν του αγίου παπα-Νικόλα, δια να επιβλέψη και εις ημάς ο Κύριος και μας υψώση. Ας μιμηθώμεν την πραότητα αυτού, δια να αναπαυθή και εις τας ιδικάς μας καρδίας το Πνεύμα του Κυρίου, ας μιμηθώμεν την εκείνου υπομονήν, ίνα εν τη υπομονή ημών κτησώμεθα τας ψυχάς ημών, και ούτω κληρονομήσωμεν την Ουράνιον και αιώνιον Βασιλείαν του Θεού.Αρχιμ. Φιλόθεος Ζερβάκος 

δείτε περισσότερα »
Γιατί δεν εορτάζει ο μητροπολίτης Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/11/2012

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ επί τη εγγιζούση ονοματική του εορτή απέστειλε προς τον ευαγή Κλήρο και τον ευσεβή λαό της Μητροπολιτικής του περιφερείας την κάτωθι Ανακοίνωσι:

« Αγαπητοί Πατέρες και  Αδελφοί,Εναύλως κατά τας δυσχειμέρους ημέρας ταύτας καθ’ ας επερίσσευσεν η ανοησία και τα εγκλήματα εν τη Αγιωτάτη ημών  Αποστολικῇ και Ορθοδόξω Καθολική Εκκλησία ακούεται ο Παύλειος λόγος: «τις ασθενεί, και ουκ ασθενώ; τις σκανδαλίζεται και ουκ εγώ πυρούμαι; (Β  Κορ. 11:29) και υποχρεοί τους διακόνους του ευχαριστιακού σώματος εις συσταύρωσιν μετά του δοκιμαζομένου και βαρυαλγούντος λαού του Θεού. Όθεν πληροφορούμεν πάντας υμάς περιπόθητοι αδελφοί, ότι κατά την εόρτιον μνήμην του αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, επισκόπου Φαναρίου και Νεοχωρίου του σούβλη διαπερασθέντος υπό των ομοπίστων των σημερινών Ισλαμιστών, την 4ην μηνός Δεκεμβρίου ε.ε., καθ’ ην εορτάζομεν τα ημέτερα ονομαστήρια, συμμετέχοντες εις την δοκιμασίαν του χειμαζομένου λαού δεν θα εορτάσωμεν επισήμως, δεν θα δεχθώμεν εορτίους ευχάς, ούτε θα παραθέσωμεν εόρτιον τράπεζαν, προσφέροντες ταπεινώς την αναίμακτον θυσίαν υπέρ ευσταθείας του ευσεβούς ημών Γένους και του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού της καθ’ημάς θεοσώστου Ι. Μητροπόλεως και συμπάσης της οικουμένης.

Όθεν παρακαλούμεν όπως εν ταις υμετέραις θεοπειθέσι προσευχαίς μνημονεύητε της ημετέρας ταπεινότητος».

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Θήρας: "Εχουμε προβλήματα επιβίωσης"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/11/2012

Κλιμάκιο του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της  Αρχιεπισκοπής Αθηνών με επικεφαλής τον γενικό διευθυντή, Κωνσταντίνο Δήμτσα, παρέδωσε 80 δέματα αγάπης με τρόφιμα στερεάς τροφής στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας Αμοργού και Νήσων.

Ακολούθησαν εμβολιασμοί σε παιδιά στο Κέντρο Υγείας Θήρας, καθώς και παιδικοί εμβολιασμοί στη Θηρασιά.
 Ο Μητροπολίτης Θήρας Επιφάνιος δήλωσε: «Πολλοί που θεωρούν ότι η κρίση δεν ακουμπά τους νησιώτες κάνουν λάθος. Ο τουρισμός στον τόπο μας δημιουργεί κοινωνικά άκρα: τους πολύ πλούσιους και τους πολύ φτωχούς. Υπάρχουν νησιά όπως 

δείτε περισσότερα »
Βλέπουν την Παναγία σε παράθυρο!
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/11/2012

Περισσότεροι από 100 πιστοί, κάποιοι, μάλιστα, αφού ταξίδεψαν εκατοντάδες μίλια, συγκεντρώθηκαν μπροστά από ιατρικό κέντρο της Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία γιατί νομίζουν ότι βλέπουν την Παναγία σε ένα παράθυρο!

Οι πιστοί είναι πεπεισμένοι ότι το μυστηριώδες σημάδι δείχνει τη μητέρα του Χριστού, κάνουν λόγο για θαύμα και μάλιστα έκαναν ολονύχτια προσευχή κάτω από το ιατρικό κέντρο. 

Μερικοί προχώρησαν ακόμα περισσότερο και ισχυρίζονται ότι παραδίπλα μπορούν να δουν και μια εικόνα του Χριστού!

Οι επισκέπτες ανάβουν κεριά και ψέλνουν ύμνους κάτω από το παράθυρο, ενώ η κινητοποίησή τους έχει διαδοθεί και μέσω Facebook.

Ο πατήρ Lawrence Andrew, συντάκτης της The Herald, της μαλαισιανής καθολικής εφημερίδας, ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία θα χρειαστεί να διερευνήσει και να διασταυρώσει την αυθεντικότητα των εικόνων, όπως και τις «εμπειρίες των μαρτύρων». «Μπορεί να είναι μία ιδιαίτερη αποκάλυψη. Οφείλουμε να βεβαιωθούμε ότι είναι πραγματικά οράματα και όχι επινοήσεις της φαντασίας μας».

Μία από τους πιστούς που βρέθηκαν εκεί, η Eunice Fernandez, δηλώνει: «Πιστεύουμε πως η Μαρία, η μητέρα του Θεού, μας έχει ένα μήνυμα, καθώς κοιτάζει από ψηλά εμάς και την σημαία της Μαλαισίας. Μπορούμε επίσης να δούμε τον Ιησού και μάλιστα κινούνται, δεν είναι στατικοί».  

δείτε περισσότερα »
Δέχεται ευχές ο μητροπολίτης Περιστερίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/11/2012

Αύριο ΤΡΙΤΗ 13 Νοεμβρίου 2012, μνήμη τοῦ ἐν Ἁγίοις Πατρός ἡμῶν ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, ἄγει τά ονομαστήρια του ὁ Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΠεριστερίου κ. Χρυσόστομος.   Ὁ Σεβασμιώτατος θά ἱερουργήση τήν Τρίτη τό πρωϊ στόν Ἱερό Ναό του ΑΓΙΟΥ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ στο ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ τῆς Ἱερᾶς μας Μητροπόλεως, στην περιοχή της Κηπουπόλεως, στήν ὁδὀ ΡΕΑΣ 1, ἄνωθεν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου ( 7 -10 π.μ ).

 

Μετά την Θεία Λειτουργία ὁ Σεβασμιώτατος θά δεχθῇ τάς εὐχάς Κλήρου καί Λαοῦ εἰς τήν αἴθουσαν τοῦ Γηροκομείου, ἕως τίς 11.30. Μετά ὁ Σεβασμιώτατος θά δεχθῇ εὐχές εἰς τὀ Ἐπισκοπεῖον. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672