"Ψυχή και Χριστός χρειάζονται στην Παιδεία"

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/09/2014

Ι.Μ.Κερκύρας-Σε πέντε σχολεία τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος. Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό, το 3ο και 4ο Γυμνάσιο, το 4ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας, όπου έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής τόσο από τα παιδιά όσο και από τους διευθυντές και καθηγητές.

 

Μιλώντας στα παιδιά ο κ. Νεκτάριος θύμισε τον λόγο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού "Ψυχή και Χριστός μας χρειάζεται", καθώς φέτος συμπληρώνονται 300 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου αυτού Αγίου. Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τα παιδιά να βάλουν την ψυχή τους στην μάθηση, αλλά και να θυμούνται την αγάπη του Θεού για τον κάθε άνθρωπο, που έχει αθάνατη ψυχή. Να αναζητούν το νόημα της ζωής στη σχέση με το Χριστό και την ίδια στιγμή να μαθαίνουν όσα περισσότερα μπορούνε, όχι όμως μόνο με κριτήριο την εφήμερη γνώση, αλλά και με γνώμονα την καλλιέργεια της αληθινής αγάπης, της αρετής, της καλοσύνης, όπως η πίστη μας διδάσκει.

 

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι Εκκλησία και Παιδεία καλούνται να συμπορεύονται και αυτό σήμερα είναι αδήριτη ανάγκη, καθώς έχουμε χάσει τον πνευματικό προσανατολισμό μας. Στους Αγιασμούς παραβρέθηκε ο και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Καραβασίλης.