Εκκλησία της Ελλάδος

ΙΣΚΕ: Πλεονασματικό το Ταμείο Πρόνοιας των Κληρικών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/02/2012

Πραγματοποιήθηκε χθες, η προγραμματισμένη Γ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε ), εις τον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών,  σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού του Ιερού Συνδέσμου. Μεταξύ των άλλων στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλής είπε χαρακτηριστικά, πως τα θέματα της ημερησίας διατάξεως, όπως η ένταξη των Κληρικών στο Ενιαίο Μισθολόγιο και τα προβλήματα που αφορούν τους Κληρικούς εκπαιδευτικούς, βρίσκονται σε δυσαρμονία, με την γενική κατάρρευση όλων γύρω μας. Κεκτημένα πολλών ετών κινδυνεύουν σήμερα να χαθούν κάτω από το βάρος των εξελίξεων που συμβαίνουν στην πατρίδα μας. Ανέφερε ένα αρκετά μεγάλο απόσπασμα από την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ.Παύλου προς την Ιερά Σύνοδο, στο οποίο, όπως είπε, αποτυπώνονται με κρυστάλλινο λόγο  τα τεκταινόμενα γύρω μας  και τα οποία εν πολλοίς οδήγησαν την πατρίδα μας σ` αυτήν την κατάσταση.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε  ο Πρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Χίου και μέλος του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος  

δείτε περισσότερα »
Το 2ο Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινίασε η Ι.Μ. Κερκύρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/02/2012

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου το πρωί, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Σαγιά, των υπευθύνων ιερέων του Κοινωνικού Παντοπωλείου και κατοίκων της περιοχής, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του 2ου Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς  Μητροπόλεως Κερκύρας. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος λόγω κάποιου κρυολογήματος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λινοσπόρης, ιεροκήρυκας της περιοχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο εξυπηρετεί την Νότια Κέρκυρα και βρίσκεται στην Λευκίμμη πλησίον του Ι. Ναού Αγίων Θεοδώρων.Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αναγνώστηκε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 

δείτε περισσότερα »
Μαθήματα πληροφορικής από την Ιερά Μητρόπολη Ύδρας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/02/2012

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ, κληρικών, του κ. Δημάρχου Άγγελου  Κοτρώνη και πολλών παρισταμένων, τελέσθηκε την Κυριακή 12η Φεβρουαρίου ε.έ και περί ώραν 10:30΄ π.μ ο αγιασμός ενάρξεως μαθημάτων του  εργαστηρίου πληροφορικής του Ι. Καθεδρικού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος εις την εμπνευσμένη προσλαλιά του αναφέρθηκε στην ωραία αυτή πρωτοβουλία για την εκμάθηση των Η/Υ  αλλά και στην μεγάλη προσφορά της Παναγίας από την αξιοποίηση του ΜΕΤΟΧΙΟΥ. 

Σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο πλησίον της συνεδριακής αιθούσης τοποθετήθηκαν 8 φορητοί υπολογιστές κ.λπ.

Τα μαθήματα θα παραδίδει αφιλοκερδώς ο Γραμματεύς της Ι. Μητροπόλεως και Καθηγητής Πληροφορικής κ. Γεώργιος  Μαγουλάς. 

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Κορίνθου- Σχολή Καταρτίσεως Στελεχών Κατηχήσεως:«Σχέσεις των δύο φύλλων, Γάμος – Οικογένεια»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/02/2012

Με επιτυχία συνεχίστηκε το Σάββατο 18/2/2012 η 6ηκατά σειρά συνάντηση  των Στελεχών Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Κύριος ομιλητής ήταν ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ο οποίος και παρουσίασε το θέμα «Σχέσεις των δύο φύλλων, Γάμος – Οικογένεια». Ο Πανοσιολογιώτατος ομιλητής στην ομιλία του αναφέρθηκε στις σχέσεις των δύο φύλλων, όπου κατά την Χριστιανική πίστη η έλξη και η αγάπη του ενός φύλλου προς το άλλο θα πρέπει να είναι εικόνα της φοράς και της αγάπης τους προς τον Θεό. Σύμφωνα με την  διδασκαλία της  Εκκλησίας μας ο Γάμος αποτελεί «μυστήριον μέγα» γι᾿ αυτό και ο κύριος σκοπός του γάμου δεν είναι μόνον η τεκνογονία, η αλληλοβοήθεια και η αλληλοσυμπλήρωση αλλά η σωτηρία των προσώπων που τον απαρτίζουν. Μέσα από τις δυσκολίες και αντιξοότητες οι σύζυγοι (κάτω από τον ίδιο ζυγό) διαγράφουν από κοινού μια πορεία αγάπης η οποία αρχίζει από την γη και τερματίζει στον ουρανό.

Την εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε συντόνισε ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ο οποίος με τις καίριες παρεμβάσεις του ικανοποίησε τα στελέχη του νεανικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας θίγοντας ευαίσθητα θέματα όπως οι προγαμιαίες σχέσεις, η ισοτιμία των δύο φύλλων, η διάρκεια του γάμου, οι αιτίες διαλύσεώς του, τα πολλά διαζύγια, τα σύμφωνα συμβίωσης και κατέληξε σημειώνοντας ότι η κοσμική λαίλαπα της εποχής μας αγωνίζεται να συντρίψει το Ιερό Μυστήριο του Γάμου και της Οικογένειας γι᾿ αυτό και η Εκκλησία υπεύθυνα και με την σώζουσα αλήθεια κατηχεί και διδάσκει τα μέλη της για το πως ο Γάμος θα συμβάλει στην πνευματική ζωή και ανάταση του ανθρώπου, προαναγγέλλοντας συγχρόνως και την ίδρυση Σχολής Γονέων στην Μητροπολή μας από τον προσεχή Νοέμβριο.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

  

δείτε περισσότερα »
Σχολή Γονέων Ι.Μ. Καλαβρύτων: ενημέρωση για τα ναρκωτικά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/02/2012

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,  η δεύτερη ομιλία που ήταν αφιερωμένη στη μάστιγα των ναρκωτικών.

Ομιλητής ήταν ο κ. Νικόλαος Σπηλιόπουλος υπεύθυνος του προγράμματος ΚΕΘΕΑ -ΟΞΥΓΟΝΟ της Πάτρας, με θέμα «Ο ρόλος και η ευθύνη της οικογένειας στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία ενός εξαρτημένου μέλους της».

 Ανέλυσε τους προστατευτικούς και επιβαρυντικούς οικογενειακούς παράγοντες στην κατάχρηση ουσιών. Υπογράμμισε ότι όσους προστατευτικούς παράγοντες έχει κάποιος τόσο πιο ανθεκτικός είναι και όσο περισσότερους επιβαρυντικούς διαθέτει τόσο πιο ευάλωτος γίνεται. 

Η φτώχια στην οικογένεια, ο τόπος διαμονής με αναταραχή ή βία, η απομόνωση της οικογένειας, η έλλειψη υποστηρικτικού δικτύου διευρυμένης οικογένειας, η έλλειψη πηγών υποστήριξης της οικογένειας από την κοινότητα, η αντιστροφή ρόλων γονιού παιδιού στην εφηβεία, η απουσία και η απώλεια γονικού ελέγχου, η χρήση ουσιών από τους γονείς, η κληρονομικότητα και το οικογενειακό περιβάλλον, η συζυγική δυσαρμονία και η οικογενειακή σύγκρουση, το διαζύγιο και ο χωρισμός των γονέων είναι ορισμένοι από τους επιβαρυντικούς παράγοντες, που μπορούν να ωθήσουν τα παιδιά σε εξαρτώμενες ουσίες.

Αντίθετα η ζωή του παιδιού μέσα σε ένα σταθερό και συνεκτικό οικογενειακό περιβάλλον από τα πρώτα έτη της ζωής του, η φυσική παρουσία του γονιού μέσα στο σπίτι σε ώρες κλειδιά πριν και μετά το σχολείο, την ώρα του ύπνου, του γεύματος ή του δείπνου, όπως και η ουσιαστική ενασχόληση με τα παιδιά, αποδεικνύονται σωτήρια μέσα για την σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών και ελαττώνουν τις  πιθανότητες εξάρτησής τους από τα ναρκωτικά.

 Γονείς που αναπτύσσουν συνεκτικούς και σταθερούς οικογενειακούς κανόνες βοηθούν στη δημιουργία ασφαλών προσκολλήσεων στα παιδιά και τείνουν να αυξάνουν την ανθεκτικότητα και επάρκειά τους.

Οι ρεαλιστικά υψηλές προσδοκίες των γονέων για εκπαίδευση και συμμετοχή των παιδιών στις δουλειές του σπιτιού είναι παράγων προστασίας. Τέλος οι ισχυροί διαγενεϊκοί οικογενειακοί δεσμοί, η τήρηση των οικογενειακών παραδόσεων και τελετουργιών καθώς και η θρησκευτικότητα αποτελούν παράγοντες προστασίας.

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος του ομιλητή με τους γονείς.

Η Ιερά Μητρόπολη ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Νικόλαο Σπηλιόπουλο, όσο και την κ. Άννα Μαρία Βιέρου για την πολύτιμη συμβολή τους στην ενημέρωση των γονέων της πόλεώς μας σχετικά με τα ναρκωτικά και την θεραπεία τους.

Η επόμενη συνάντησή μας στη Σχολή Γονέων θα είναι την Δευτέρα 5 Μαρτίου, ώρα 19.00, στο Κέντρο Νεότητας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» .

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

δείτε περισσότερα »
H μνήμη της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Ἡ μνήμη τῆς Οσιομάρτυρος Φιλοθέης, προστάτιδος των Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, τιμήθηκε στην ενορία Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως στις 18 και 19 Φεβρουαρίου 2012.

Ὁ εορτασμός εκκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, με Μέγα Εσπερινό και Αρτοκλασία υπὲρ υγείας, των απόρων & εμπεριστάτων αδελφών ενοριτών, των μελών της Διοικητικής Επιτροπής, των εθελοντριών και εθελοντών της διακονίας των πτωχών, στο συσσίτιο, στον έρανο της Αγάπης, στην αιμοδοσία αλλά & όλων των αρωγών του φιλόθεου αυτού έργου.

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και στις δύο Θείες Λειτουργίες έγινε αναφορά από τους Ιεροκήρυκες στην διακονία του ΕΦΤ ενώ κατά την Β΄ Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Θηβαϊδος κ. Πορφυρίου με συλλειτουργούς τον Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μουστάκα, πρώην πρόεδρο του ΕΦΤ του Ναού Τριών Ιεραρχών Πετραλώνων και τους Πρωτοπρεσβυτέρους Σπυρίδωνα Μανταδάκη και Λάμπρο Ξεσφύγγη πρώην και νυν προέδρους του ΕΦΤ της Ενορίας μας, έγινε επιμνημόσυνη δέηση υπὲρ αναπαύσεως των διατελεσάντων προέδρων και μελών της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΦΤ, των αρωγών του και των διακονηθέντων απόρων και εμπεριστάτων ενοριτών.

Το απόγευμα στις 16:30 έγινε παράκληση στην Θεοτόκο την Οστρομπράμσκα, υπέρ ενισχύσεως πάντων των θυμάτων της οικονομικής κρίσεως και ακολούθησε στις 17:30 ομιλία του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη μὲ θέμα  «Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του Αντιχρίστου κατά την Καινή Διαθήκη». Στις 19:00 έγινε Εσπερινός και στις 19:30 στο Παρεκλλήσι του Αγίου Νεκταρίου συνάντηση Νέων με συντονιστή τον Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Σύρρο.

Οι εορτασμοί έκλεισαν το βράδυ, όπου στις 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης», έγινε αποκριάτικη χοροεσπερίδα, με φαγητό και ζωντανή μουσική από τους Στέλλα Μαρινάκη στο τραγούδι, Τέλη Παπαδάκη τη λύρα και το τραγούδι και τους Γιῶργο Χουστουλάκη και Νίκο Ναυπλιώτη στο λαούτο. Σ΄ αυτήν συμμετείχαν 9 κληρικοί, οι νέοι της συνάξεως και αρκετοί ενορίτες που προσέτρεξαν προς ενίσχυση του έργου του Φιλοπτώχου.

Το Ενοριακό φιλόπτωχο ταμείο Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, συνεχίζει το έργο του παρά την οικονομική κρίση η οποία έχει μειώσει τα έσοδα του. Η συμπαράσταση και καθοδήγηση του για 40 χρόνια προέδρου του ΕΦΤ, πρωτοπρεσβυτέρου π. Σπυρίδωνος Μανταδάκη προς τον διάδοχο του πρωτοπρεσβύτερο π. Λάμπρο Ξεσφύγγη και η ακαταπόνητη προσφορά εθελοντικής εργασίας από δεκάδες ενορίτες, καθιστούν αδιάκοπη την με διάκριση και προσοχή ανταπόκριση στα πολλά αιτήματα προς βοήθεια.

Καθημερινά σιτίζονται από το Κέντρο Ενοριακής Αγάπης, 45 συνάνθρωποί μας. Δεκαπέντε περίπου περισσότεροι από πέρυσι. Το συσσίτιο παράγεται καθημερινά από τις εθελόντριες μαγείρισσες του ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου ως  εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ:      Βλαχάκη Αγγελική, Γκρέκου Αθηνά, Σπανάκη Δήμητρα.

ΤΡΙΤΗ:            Μποβιάτση Αικατερίνη, Παπανίκου Αλίκη.

ΤΕΤΑΡΤΗ:      Θεοδοσίου Στέλλα, Κολοκυθά Ειρήνη.

ΠΕΜΠΤΗ:      Μπούσμπουρα Αθανασία, Δραμητινού Χρυσούλα, Πετροπούλου Σταυρούλα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Πελέτη Χρυσούλα, Δημητρακοπούλου Λουκία.

ΣΑΒΒΑΤΟ:      Καρακάση Γεωργία, Σπανάκη Δήμητρα, Βλαχάκη Αγγελική.

Το Σάββατο παρασκευάζονται και διανέμονται μαζί και οι μερίδες που προορίζονται για το συσσίτιο της  Κυριακής.

 

Τα έσοδα του Ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου για το μήνα Ιανουάριο 2012, ανήλθαν στο ποσό των €2.570,10 και προέρχονται από εισφορές φιλανθρώπων ενοριτών και μη. Αντίστοιχα στο ποσό των €2.438,53 ανήλθαν τα έξοδα για τον ίδιο μήνα και στα οποία περιλαμβάνονται τόσο τα έκτακτα και τακτικά βοηθήματα σε ανήμπορους και άπορους συνανθρώπους μας – επιδόματα ενοικίου, πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ, κ.λ.π., όσο και τα λειτουργικά έξοδα του Ενοριακού φιλόπτωχου ταμείου για αγορά τροφίμων του Κ.Ε.Α., πληρωμή λογαριασμών Δ.Ε.Κ.Ο, καθώς και οτιδήποτε αναλώσιμο.

 

Αναφορά στο Φιλόπτωχο και το συσσίτιο της ενορίας μας έχει γίνει εκτός των άλλων και από την τηλεοπτική εκπομπή "πρωινό ώρα MEGA" με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Μάνου Μπανασάκη. Την τηλεοπτική παρουσίαση βρίσκουμε στην παρακάτω σύνδεση.
http://www.megatv.com/koinoniaoramega/default.asp?catid=20695&subid=2&pubid=28328648

 

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  

δείτε περισσότερα »
Αποφυλάκιση Εφραίμ εισηγείται πάλι ο εισαγγελέας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Υπέρ της αποφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ τάσσεται για ακόμη μία φορά, με την πρότασή του προς το Συμβούλιο Εφετών, ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μαντζούνης.

Η εισαγγελική πρόταση ζητά να αρθεί η κράτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, με την επιβολή χρηματικής εγγύησης και περιοριστικών όρων.

Ο κ. Μαντζούνης με την εισήγησή του στο αρμόδιο Συμβούλιο, εμμένει στην άποψη που εξέφρασε μετά την απολογία του αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την υπόθεση των λεγόμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, η οποία ήταν αντίθετη με αυτήν της ανακρίτριας Ειρήνης Καλού, που έκρινε ότι ο αγιορείτης πρέπει να προφυλακιστεί.

Εισηγείται στο Συμβούλιο Εφετών να άρει την κράτηση του Εφραίμ με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200 χιλιάδων και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Τις επόμενες ημέρες το Συμβούλιο Εφετών θα κληθεί να κρίνει την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης του Εφραίμ και θα αποφανθεί για το κατά πόσο ο ηγούμενος θα παραμείνει ή όχι στην φυλακή.

δείτε περισσότερα »
Γιατί ζητά παρέμβαση της ΔΙΣ ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Επιστολή στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και τους συνοδικούς μητροπολίτες απέστειλε ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός με αφορμή την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που καθιστούσε προαιρετικό τον εκκλησιασμό των μαθητών ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

«Παρακαλώ την ΔΙΣ να επέμβη αρμοδίως, ίνα μη η θέλησις ενός κατωτέρου και αναρμοδίου προφανώς οργάνου του Υπουργείου Παιδείας αλλοιώση την κατά το Σύνταγμα και τον Νόμον υποχρεωτικώς προσφερομένην υπό της Ελληνικής Πολιτείας καλλιέργειαν της Ορθοδόξου συνειδήσεως των Ορθοδόξων Ελληνοπαίδων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο σεβασμιώτατος. 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε στη ΔΙΣ ο μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός έχει ως εξής: 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου τίμησε τους εθελοντές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Στην Καβύλη, έδρα της 3ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ρίμινι, ιερούργησε και κήρυξε τον Θείο λόγο την Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου ε.ε.,  ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, παρουσία του Υποδιοικητού της Ταξιαρχίας κ. Νικολάου Λουκά, του Προέδρου του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Ευ. Μποζατζίδη, πλήθους αξιωματικών, υπαξιωματικών, στρατιωτών και λαού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, το Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως διοργάνωσε συνάντηση με θέμα: «Ο εθελοντισμός ως έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης κατά τη χριστιανική πίστη», στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας Διδυμοτείχου.

Μετά τον Εσπερινό που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος ακολούθησε η παρουσίαση της δράσης του Μορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως μας από τον κ. Γεώργιο Τζίρα και η εισήγηση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού.  

δείτε περισσότερα »
Πρώην δημοσιογράφος ασκητής σε σπήλαιο!
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/02/2012

Σε σπηλιά  στα "φρικτά" Καρούλια του Αγίου Όρους ζει  τις περισσότερες μέρες του χρόνου ο μοναχός Σεραφείμ από τη Σερβία. Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να  κοιμάται, όπως είπε στο BriefingNews.

Στη καλύβα του που έχει φτιάξει ο ίδιος έξω από το σπήλαιο αναπαύεται τις κρύες μέρες του χειμώνα. Διότι ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα βαρύς και η υγρασία είναι αφόρητη.. Το υπόλοιπα διάστημα ζει  σε ξύλινο σπιτάκι έξω από το  στενό σπήλαιο που χωράει μόνο έναν άνθρωπο. Οι τέσσερις σανίδες και μία κουρελού αρκούν για να  κοιμάται, όπως μας είπε.

Ο π.Σεραφείμ, πατέρας ενός  16χρονου κοριτσιού, σπούδασε οικονομικά και στη συνέχεια εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης. ”Aυτά που πίστευα στην θρησκεία μου, δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που έπραττα ως δημοσιογράφος, δυο αντίθετοι δρόμοι, διαφορετικές αξίες “ μου είπε .

Προσεύχομαι για την κόρη μου και τη γυναίκα μου,δεν τους εγκατέλειψα. Νοερά είμαι μαζί τους. Ερωτεύτηκα τον Τριαδικό θεό μας.΄Ετσι θα ωφεληθούμε όλοι μας” σημείωσε χαρακτηριστικά .Η τροφή του είναι κυρίως ξηρά.

"Εδώ βλέπει μόνο ο θεός, όπως τα πετεινά του ουρανού τρέφονται χωρίς να μεριμνούν, δηλ. δεν σπέρνουν , δεν θερίζουν , δεν αποθηκεύουν, έτσι και εγώ το ίδιο προσπαθώ να κάνω, ο θεός τον άνθρωπο τον αγαπά ιδιαίτερα και δεν θα με εγκαταλείψει", κατέληξε ο 45χρονος ασκητής.  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672