Χειροτονία και μνημόσυνο στην Ι.Μ.Κομοτηνής

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 07/08/2013

Άλλη μια χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.Παντελεήμων. Συγκεκριμένα χθες 6 Αυγούστου 2013,προεξήρχε της θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καρυδιάς και χειροτόνησε έγγαμο Διάκονο τον κ.Ιωάννη Τερσή.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, και λαμβάνοντας αφορμή από την δεσποτική εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως, επισήμανε στον νεοχειροτονούμενο ότι η ζωή του ως κληρικός θα πρέπει να είναι ταυτισμένη με την αγάπη του για το ΄Αγιο Θυσιαστήριο και απ΄ εκεί θα λαμβάνει δύναμη για να μεταμορφώνει -διά των ιερών Μυστηρίων- τον κόσμο και θα τον φωτίζει με το φως της χάριτος του Θεού.

Ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος απο ενορίτες, προσκυνητές και συγγενείς του νεοχειροτονούμενου,οι οποίοι με συγκίνηση αναφώνησαν και ευχήθηκαν να είναι άξιος της αποστολής που αναλαμβάνει με την ευχή του Επισκόπου του.Στις 15 Αύγούστου τρ.έ. ο π.Ιωάννης θα χειροτονηθεί πρεσβύτερος για να καλύψει ένα από τα δεκάδες εφημεριακά κενά της Ι.Μητροπόλεως.


Μετά το πέρας της Θ.ΛΕιτουργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον προαύλιο χώρο του Καθεδρικού Ναού "Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ", όπου και τέλεσε μνημόσυνο επι του εκεί ευρισκομένου μνήματος του μακαριστού προκατόχου του κυρού Δαμασκηνού, επί τη συμπληρώσει εννέα μηνών απο την εις Κύριον εκδημία του.

Παρόντες ήταν πνευματικά του παιδιά, κληρικοί και λαικοί.

Aπο το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής