Εκκλησία της Ελλάδος

Η εορτή της Παναγίας «Βοηθείας»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

(εκ της Ι.Μ) Τήν Δευτέρα τοῦ Θωμᾶ, κάθε χρόνο, ἑορτάζει τό πανέμορφο Ἐκκλησάκι τῆς Παναγίας Βοήθειας στό Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομεῖο Πατρῶν, τό ὁποῖο ὀνομάζεται «Παναγία Βοήθεια».

Στόν Ἱερό Νοσοκομειακό Ναό κάθε ἡμέρα περνοῦν πολλοί προσκυνηταί, οἱ ὁποῖοι ἀνάβουν κερί μπροστά στήν Εἰκόνα τῆς Παναγίας καί προσεύχονται γιά τούς ἀσθενεῖς, πού νοσηλεύονται στό μεγάλο αὐτό Νοσηλευτικό Ἵδρυμα, τό ὁποῖο καλύπτει τίς ἀνάγκες ὅλης τῆς Δυτικῆς Ἑλλάδος.

 

Ὁ Ναός τῆς Παναγίας Βοήθειας εἶναι τό καταφύγιο τῶν ἀσθενῶν, οἱ ὁποῖοι παρακαλοῦν τήν Παναγία νά βοηθήσῃ γιά νά βροῦν τήν ὑγεία τους, εἶναι καταφύγιο τῶν πονεμένων καί πλήθους ἄλλων Χριστιανῶν, οἱ ὁποῖοι φτάνουν ὡς ἐκεῖ καί προσκυνοῦν εὐλαβικά τό ἅγιο Εἰκόνισμά Της.

δείτε περισσότερα »
Ιγνάτιος προς ομογενείς του Dortmund: «Στην Ελλάδα ζούμε σε κατάσταση πολέμου»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/04/2012

Την Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία των Αγίων Αποστόλων Dortmund επισκέφθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος την Δευτέρα 23 Απριλίου, προσκεκλημένος του προϊσταμένου Αρχιμ. Φιλοθέου Μαρούδα. Ο κ. Ιγνάτιος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με μέλη της Ελληνικής κοινότητας της πόλης, τα οποία κατέκλεισαν τον Ναό, στα οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας»

 

Αρχικά τον Σεβασμιώτατο προσφώνησε ο π. Φιλόθεος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή κοινωνική δράση του κ. Ιγνατίου, αλλά και στην συνεισφορά του στους απόδημους Έλληνες, μέσα από την εκπομπή «Αρχονταρίκι» της Κρατικής τηλεόρασης, προσφάτως καταργηθείσης από την διοίκηση της ΕΡΤ. Μάλιστα, εξέφρασε την πικρία των Ελλήνων ομογενών για την διακοπή μετάδοσης της εκπομπής.

δείτε περισσότερα »
Απεβίωσε η γυναίκα που χτυπήθηκε από βράχο στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι Άργους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/04/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Δυστυχώς τα νέα από το Θριάσιο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 32χρονη μητέρα  είναι πολύ άσχημα. Η Βαρβάρα Μπαρλιά  Κιντή, απεβίωσε σήμερα το μεσημέρι στις 2 από ανακοπή καρδιάς.
Συγκλονισμένη η οικογένεια της άτυχης γυναίκας που αφήνει δυο παιδιά ορφανά και όλη η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πιστέψει το γεγονός.
Πολύ μεγάλες οι ευθύνες που βαραίνουν τους υπευθύνους για το σπήλαιο και το χώρο γενικότερα. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Αγ. Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/04/2012

 Μια εβδομάδα μετά τη Λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου μας η ενορία του Αγίου Γεωργίου Ακαδημίας Πλάτωνος, εόρτασε μέσα στο χαρμόσυνο αυτό κλίμα, με ευλάβεια πολύ και μεγαλοπρέπεια όπως αρμόζει στον Μεγαλομάρτυρα του Χριστού, τον Προστάτη και Έφορο της, Άγιο Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο. 

    Η συμμετοχή του κόσμου και τις δύο ημέρες του πανηγυρικού εορτασμού ήταν πάνδημη. Από πολλές περιοχές των Αθηνών προσήλθαν στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου οι πιστοί κάθε ηλικίας, για να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα Του και να εναποθέσουν σ' αυτόν τις θλίψεις, τους καημούς και τις αγωνίες τους. Γεγονός που ικανοποίησε τον προϊστάμενο και εφημέριο του Ιερού Ναού και επιμελητή της όλης πανηγύρεως Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Κατσαντωνόπουλο, αλλά και τους συνεργάτες του οι οποίοι κοπίασαν για την άρτια ολοκλήρωση της.

 

    Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων τόνισε ότι:  

δείτε περισσότερα »
Απάντηση Σεραφείμ στην Ι.Σ. των Καθολικών Επισκόπων της Ελλάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/04/2012

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς έχει ως ακολούθως:

Ἡ δημοσιοποιηθεῖσα ἀνακοίνωσις τῆς «Ἱ. Συνόδου τῶν Καθολικῶν Ἐπισκό-πων» τῆς Ἑλλάδος ἀποτελεῖ κραυγαλέα ἀπόδειξη τῆς καταλυτικῆς δυνάμεως τῆς αἱρέσεως καί τῶν συνεπειῶν τῆς σχάσεως ἐκ τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας καί ἀποδεικνύει ἐναργέστατα διά μίαν εἰσέτι φοράν τό πατερικόν γνωμικόν: «τό πίπτειν ἀνθρώπινον, τό μετανοεῖν θεῖον, τό ἐμμένειν σατανικόν!». 

Ἡ αἵρεσις ὡς ἀλλοτρίωσις τῆς θεόθεν ἀποκαλυφθείσης ἀληθείας ἐμπεριέχει τό στοιχεῖον τῆς ἐμμονῆς καί τῆς κακοτρόπου στρεβλώσεως αὐτῆς, μή ὀρρωδοῦσα πρό οὐδενός. Διά τοῦτο καί οἱ Θεοφόροι Πατέρες καί αἱ Ἅγιαι 9 Οἰκουμενικαί Σύνοδοι ἠγωνίσθησαν θεοειδῶς διά τήν κατάγνωσιν τῶν αἱρέσεων καί τήν μετάνοιαν τῶν αἱρετιζόντων. 

Ἡ ἀνακοίνωσις τῶν Ρωμαιοκαθολικῶν θρησκευτικῶς πρωτιστευόντων στοιχοῦσα στήν αἱρετική ψυχοσύνθεσιν τῶν συντακτῶν της, στρεβλώνει καί ἀποκρύπτει τά πράγματα μή φοβουμένη τόν παντεπόπτην καί Πανάγιον Θεόν καί μή ὑπολογίζουσα ὅτι ἐνώπιον τοῦ ἀδεκάστου Κριτοῦ θά ἀποδώσωμεν λόγον καί ὅτι οἱ πράξεις καί οἱ λόγοι μας θά εἶναι ἡ βάσις τῆς κρίσεώς μας. 

δείτε περισσότερα »
Θυρανοίξια του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, την Δευτέρα 23 Απριλίου ε.έ., ημέρα εορτής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου πραγματοποιήθηκαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.

 

Με το πέρας του αγιασμού ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εξέφρασε την συγκίνησή του και τη μεγάλη του χαρά για την τέλεση των Θυρανοιξίων ενός Ναού λησμονημένου και ξεχασμένου αλλά με μεγάλη ιστορία, ο οποίος πλέον θα αποτελεί ένα κόσμημα για την Μητρόπολη μας και για την ευρύτερη περιοχή όπως χαρακτηριστηκά τόνισε.

 

 Στην συνέχεια  εξέφρασε τις βαθύτατες ευχαριστίες προς όλους όσους εκοπίασαν για την αποπεράτωση του έργου  και ιδιαίτερα στον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέαν Τασούλαν ο οποίος όλο αυτό το διάστημα με προσωπική εργασία και αυταπάρνηση είχε την επίβλεψη για την αποπεράτωση του έργου ώστε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου να αποπερατωθεί και να είναι λειτουργήσιμος. Παράλληλα ευχήθηκε να αποπερατωθούν σύντομα και οι υπόλοιποι  ναοί της Μητροπόλεως οι οποίοι είναι υπό ανέγερση όπως ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβολακίου, ο Ιερός Ναός Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Λαγυνών και ο Ιερός Ναός των Θεοφανείων στο Λαγκαδά.
 

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ελλογιμώτατος Καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Τρύφων Τσομπάνης ο οποίος τόνισε το γεγονός ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αμέσως μετά την ανάληψη  των καθηκόντων του στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά έδειξε ιδιαίτερο και έντονο ενδιαφέρον για  την ανάδειξη και αναστήλωση της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, η οποία είχε συληθεί  από  αρχαιοκαπήλους. Έχοντας ως στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την πλήρη αναστήλωση και διάσωση του μνημείου,ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας επικοινώνησε με την Θ΄ Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων  και έτσι ξεκίνησαν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες. Κατόπιν ο κ. Τσομπάνης έκανε μία αναφορά στην ιστορία του Ναού λέγοντας ότι η ανασκαφή έδωσε αξιόλογα ευρήματα, όπως για παράδειγμα, ότι διαπι­στώθηκαν  αρχαιότερες φάσεις που ανάγονται έως και τον 11ο αιώνα και επιπλέον ήρθαν στο φως ταφές και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα. Και κατέληξε λέγοντας ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της συντήρησης του Ναού η επαρχία δι­αθέτει πλέον ένα μεταβυζαντινό μνημείο  έτοιμο για κάθε λειτουργική χρήση, η σπουδαιότητα  του οποίουτο καθιστά λαμπρό προσκύνημα.
 

Κατόπιν, ακολούθησε Πανηγυρικός Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, καθώς και η πρώτη Θεία Λειτουργία μετά από αιώνες στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. 

Στην τελετή των Θυρανοιξίων παρέστησαν ο  Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης, ο πρόεδρος της Κοινότητος Καβαλαρίου κ.Γεώργιος Παρατσουκίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητος Λαγυνών κ. Αντώνιος Τράκαςκαι σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά

  

δείτε περισσότερα »
Η «προφητεία» της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος και η ανακοίνωση για Σεραφείμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

Για «μισαλλοδοξία, άγνοια και θρησκευτικό φανατισμό» κατηγορεί με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος, τον μητροπολίτη Πειραιώς κ.Σεραφείμ  για τη στάση που τηρεί απέναντι στην Καθολική Εκκλησία.

Επίσης στην ανακοίνωσή της η Ι.Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μήπως ο Άγιος Πειραιώς, ανάμεσα στις πολύμορφες συγγραφικές του δραστηριότητες  έχει να διαθέσει και λίγο χρόνο  και να  σκεφτεί πιο χριστιανικά και με  κάποια νηφαλιότητα;  

Αν και τα ΜΜΕ  σιώπησαν προκλητικά, όπως και πρόσωπα και θεσμοί που όφειλαν να υψώσουν κάποια φωνή διαμαρτυρίας, αποτελεί παρηγοριά η  Επιστολή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, αλλά και θεολόγων όπως των σεβαστών κ.κ. Αριστείδη Πανώτη και Παναγιώτη Ανδριόπουλου, που κι αυτές πέρασαν, δυστυχώς, στα ψιλά των Μ.Μ.Ε.»

Και το σημείο της ανακοίνωσης που προκαλεί ερωτήματα: «ας σκεφθεί κανείς σε τι περιπέτειες μπορεί να εμπλακεί η χώρα μας όταν ένας Μητροπολίτης προκαλεί με τέτοιο άκομψο, ανιστόρητο και αντιχριστιανικό τρόπο τους εκπροσώπους των Μουσουλμάνων και των Εβραίων». 

Είναι πληροφορία, προφητεία ή κάτι άλλο; 

δείτε περισσότερα »
Διδυμοτείχου και Κηφισίας εόρτασαν τη μνήμη του Κυρίλλου ΣΤ'
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

(εκ της Ι.Μ.) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη γιόρτασε ο λαός της ακριτικής μας Μητρόπολης τον εθνο-ιερομάρτυρα άγιο Κύριλλο τον ΣΤ' Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως που απαγχονίστηκε στις 18 Απριλίου 1821 από τους Τούρκους. Το λείψανο του αγίου ερρίφθη στον Έβρο ποταμό και εξεβράσθη στο Πύθιο, όπου και κρυφά ετάφη. Το 1834, μετά από 13 χρόνια, έγινε εκταφή και τα ιερά του λείψανα μέχρι την καταστροφή του 1922 φυλλάσονταν στον Μητροπολιτικό Ναό της Αδριανουπόλεως. Από τριετίας η Ιερά Μητρόπολις Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, με πρωτοβουλία του οικείου Μητροπολίτου καθιέρωσε σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό το τίτλο ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ προς τιμήν του αγίου. 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου ε.ε., το εσπέρας τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Νέας Ορεστιάδας, όπου το 1923 εγκαταστάθηκαν 900 οικογένειες προσφύγων Αδριανουπολιτών,  πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου συμπαραστατούμενου υπό του οικείου Μητροπολίτου. 

δείτε περισσότερα »
Ο υποσιτισμός στα σχολεία απασχολεί την Ι.Μ.Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

 Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος του υποσιτισμού μαθητών στα σχολεία, λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, θα συμμετάσχουν οι 79 Κληρικοί της Τοπικής Εκκλησίας που έχουν οριστεί να συνεργαστούν με την σχολική κοινότητα για το νεοφανές αυτό πρόβλημα, καθώς και οι Δ/ντές Αθμιας και Βθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι αρμόδιοι Σχολικοί Σύμβουλοι. Σε επιστολή του προς τους εντεταλμένους Κληρικούς ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Αυτονόητη θεωρείται η ανταπόκριση της Τοπικής μας Εκκλησίας στην πρόσκληση της Εκπαιδευτικής Κοινότητος να συνδράμουμε διακριτικά τους μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης. Για τον λόγο αυτό καταρτίσαμε ειδικό κατάλογο Κληρικών – Εντεταλμένων για θέματα φιλανθρωπίας, οι οποίοι θα συνεργαστούν με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς συγκεκριμένων σχολείων, για την εξάλειψη φαινομένων υποσιτισμού μαθητών…» Σημειώνεται ότι ήδη κεντρική ενορία του Βόλου έχει αναλάβει την παροχή πλήρους πρωινού σε 15 μαθητές, εκ των οποίων οι 3 λαμβάνουν και μεσημεριανό φαγητό. 

Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΡΦΟΥ: «Καραβάνι Αλληλεγγύης για την Ελλάδα»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/04/2012

(του π. Κυριακού Παπαγιάννη) Μήνυμα του μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, που αναγνώσθηκε χθες στους ναούς της μητροπολιτικής περιφέρειας.

 

«Προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα, Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση  παρατηρούμε τον λαό μας να συνεισφέρει αφειδώλευτα και να συμβάλλει καθημερινά στην ανακούφιση των αδελφών μας στην Ελλάδα, που η οικονομική κρίση ανάγκασε χιλιάδες οικογένειες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Την ίδια ικανοποίηση νιώσαμε και οφείλουμε να εκφράσουμε ευχαριστίες προς τον λαό της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου κι όχι μόνο,  για την πολύ  μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή του στον έρανο συλλογής τροφίμων που διεξήγαγε η Μητρόπολις μας και τα οποία έχουν παραδοθεί.

Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί και η ταλαιπωρία που υφίστανται σήμερα οι αδελφοί μας στην Ελλάδα συνεχίζεται, και μόνο ο Θεός ξέρει για πόσο ακόμη θα κρατήσει αυτή η κατάσταση. Επομένως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε και να θεωρήσουμε ότι πράξαμε το καθήκον μας, μένοντας ασυγκίνητοι, αλλά με υπευθυνότητα και σοβαρότητα σαν χριστιανοί να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους αδελφούς μας από το περίσσευμα κι από το υστέρημα μας, φανερώνοντας έτσι την «αξόδευτη» αγάπη μας προς τους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας.

Ως εκ τούτου, η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672