Δεν θα δεχθεί επισκέψεις ο μητροπολίτης Κερκύρας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/11/2013

Το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου, Αρχιεπισκόπου Πενταπόλεως.  Κατά την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος. Η Ιερά Μητρόπολις έχει καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο έχει ως εξής:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013, παραμονή της εορτής και ώρα 6.30 το απόγευμα, Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό προσκύνημα  του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 7.30 -11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης Κέρκυρας ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος θα τελέσει και την χειροτονία σε διάκονο του εγγάμου κ. Νεκταρίου Μπόκου.

Όποιος θέλει να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο, μπορεί να το κάνει στα πλαίσια των ιερών ακολουθιών. Ο Μητροπολίτης μας δεν θα δεχθεί επισκέψεις στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ είναι θερμή παράκλησή του, αντί οποιουδήποτε δώρου, να γίνει προσφορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως (Αγίων Απόστόλων 3-5), ως έκφραση αγάπης και αλληλεγγύης προς τους αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.

 

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων κ. Νεκτάριος θα ιερουργήσει στην ενορία των Μωραϊτίκων.