Εκκλησία της Ελλάδος

Απάντηση του μητροπολίτη Σεραφείμ στον επίσκοπο των Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2012

Ο Εκλαμπρότατος Αρχιεπίσκοπος των εν Τήνω, Νάξω και Αιγαίω Ρωμαιοκαθολικών κ. Νικόλαος στις 12/3/2012 εξέδωκε «ανοικτήν επιστολήν προς κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως» όπως την επιγράφει, με την οποία ευγενώς μας επικρίνει όχι με θεολογικά επιχειρήματα όπως θα ανέμενε κανείς, αλλά με συναισθηματικές προσεγγίσεις επιδιδόμενος σε ένα κήρυγμα αγαπισμού και αποπειρώμενος να θεμελιώσει το συγκρητιστικό οικουμενισμό εν τη πράξει με ευγενείς ωραιολογίες, που «κνήθουν» τα ώτα των ακουόντων, αλλά που απέχουν παρασάγκας από την αλήθεια. Είναι πασίδηλον ότι οι οικουμενιστικοί κύκλοι κατακρεουργούν τα Κυριακά λόγια της Αρχιερατικής προσευχής εις το 17ο κεφ. του κατά Ιωάννην ευαγγελίου στ. 21-25 «ίνα πάντες εν ώσι» αποσιωπώντες δολίως την όλην πρότασιν του Κυρίου ως και τα του ιδίου περιεχομένου επόμενα χωρία που απευθύνει ο Σωτήρ του κόσμου στον Αρχίφωτο Πατέρα Του λέγων:  

δείτε περισσότερα »
Νεανική σύναξη στη μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2012

(του π. Αντωνίου Χρήστου) Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, στην Νεανική Σύναξη του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα : «ἐν φυλακῇ ἤμην καὶ ἤλθετε πρός με» (Ματθαίου 25,36).

Ο Σεβασμιώτατος έχοντας μαζί του τρεις ογκωδέστατους φακέλους και μία εμπειρία διακονίας στις φυλακές από το 1976 έως και σήμερα, ανέλυσε το θέμα των φυλακών, αφού πρώτα τις χαρακτήρισε ως το μεγάλο Πανεπιστήμιο στο οποίο φοίτησε και έμαθε και είδε πολλά πράγματα και οι εμπειρίες του, τον συνοδεύουν και ευγνωμονεί τον Θεό γι’ αυτό μία ζωή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέβη σε μια εκτενή ανάλυση για το Σωφρονιστικό Σύστημα στη χώρα μας κάνοντας παράλληλα συγκρίσεις και αναφορές με τα αντίστοιχα των χωρών του εξωτερικού. Ο Ποιμενάρχης ειδικότερα και αναλυτικότερα μίλησε για το ποιες είναι οι φυλακές, πως διακρίνονται (Αγροτικές, Ανηλίκων, Πολιτικές, Υψίστης Ασφαλείας κ.α) , πως ζουν και κάτω από ποιες συνθήκες οι κρατούμενοι, πως δουλεύουν και κάτω από ποιες προϋποθέσεις και συνθήκες οι Διευθυντές και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και κυρίως ποια είναι τα αίτια που κάποιος παρανομεί και βρίσκεται στις φυλακές.

 

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Ε.Β.Β. & Β. κ. Παύλος, αναφέρθηκε αρκετά στον ρόλο και την ποιμαντική της Εκκλησίας στις φυλακές και ποιες οι ιδιαιτερότητες 

δείτε περισσότερα »
Ο ηγούμενος της Μονής Σϊμωνος Πέτρας στην Κέρκυρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

(εκ της Ι.Μ.)Ο ηγούμενος της Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Ελισαίος βρέθηκε στην Κέρκυρα, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, με την ευκαιρία της Δευτέρας Κυριακής των Νηστειών.

Ο καθηγούμενος π. Ελισαίος είχε την ευκαιρία να λειτουργήσει στο Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή 11 Μαρτίου 2012 και να μιλήσει στο πολυπληθές εκκλησίασμα με την ευκαιρία της μνήμς του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μίλησε στον Κατανυκτικό Εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα, όπου

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως για την κρίση-Θεία Δίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου από τις 9:00 το βράδυ στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως, θα εκκινήσει Ιερά Αγρυπνία με αίτημα προσευχής την από Θεού ενίσχυσή μας, για την αντιμετώπιση της κρίσης. Η συνώνυμη λέξη της κρίσης στα Ελληνικά είναι δίκη. Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα, θα μπορούσαν να ερμηνευθούν από το λαό ως το αποτέλεσμα της Θείας δίκης για τα λάθη μας στις επιλογές του χθες. Στην απελπισία που φωλιάζει στις καρδιές των ανθρώπων από την έλλειψη των υλικών αγαθών, μοναδικό αντίδοτο προβάλλει η επιστροφή μας με μετάνοια και προσευχή, στην όντως ελπίδα, τον Ιησού Χριστό.

 

Επί τη μνήμη του Αγίου Αλεξίου του ανθρώπου του Θεού, που αντάλλαξε τον πλούτο της πατρικής περιουσίας με την εθελούσια πενία, την για χρόνια άσκηση ως άσημος προσμονάριος και την τελείωσή Του ειρηνικά  στον πατρικό οίκο, όπου επανέκαμψε ως επαίτης, αιτούμενοι την μεσιτεία Του προς τον Φιλάνθρωπο Θεό, θα τελέσουμε στην Αγία Μαρίνα Απόδειπνο μετά Χαιρετισμών στην Θεοτόκο, Όρθρο μετά κανόνος δια την κρίση, ποίημα του υμνογράφου Χαραλάμπους Μπούσια και Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα αναγνωσθεί μετά γονυκλισίας ειδική ευχή, έργο του Μητροπολίτου Εδέσσης Ιωήλ.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας,

του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου

Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως

  

δείτε περισσότερα »
Πανομογενειακή Συνεδρίαση Λονδίνο για τον Έρανο της Ελλάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/03/2012

Στο ιστολόγιο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟΔΗΜΙΑΣ του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα (Λονδίνο) δημοσιεύθηκε το παρακάτω: 

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο κτίριο της Ελληνο-Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου Πανομογενειακή Συνεδρίαση, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τον Έρανο που μόλις έχει ξεκινήσει στην Ομογένεια Μεγ. Βρετανίας, υπέρ της Ελλάδας.

Τη Συνεδρίαση κάλεσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος. Παρευρέθηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος, αρκετοί κληρικοί, οΠρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Δρουσιώτης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Πρεσβείας και της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολλών Ομογενειακών Οργανισμών.

Ο Άγιος Θυατείρων έκανε εισαγωγική ομιλία και παρουσίασε και την επιστολή που του απέστειλε ο Μακαρ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε και υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «Μαζί με τους εν Ελλάδι αδελφούς μας πονούμε κι εμείς»! 

δείτε περισσότερα »
Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Επισκόπου Θαυμακού -φωτο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Την Τετάρτην 14 Μαρτίου 2012, στην Μονήν Πετράκη, ετέλεσε την Θ.Λειτουργίαν των Προηγιασμένων Δώρων ο Καθηγούμενος αυτης, Επίσκοπος Θαυμακού κκ.Ιάκωβος, από 6 έως 9 πμ συμπαραστατούμενος από τον Ηγουμενοσύμβουλον π.Κων/νον Σκαρτούλην και τον διάκονον Συνέσιον.
Να σημειωθεί, ότι είναι η πρώτη Θεία Λειτουργία, που τελεί ο Θεοφιλέστατος, μετά την προχθεσινήν χειροτονίαν του. (πηγή synodikimoni.blog) 

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο από τη Μητρόπολη Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλεται, επισήμως πλέον, το γεγονός της ιδρύσεως και λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου, στην Πόλη της Χαλκίδος κατ’ αρχάς, υπό την σκέπη και την ευλογία της Τοπικής μας Εκκλησίας.

 Το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο αποτελεί καρπό αγαστής και θεάρεστης συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως με τον Ιατρικό και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ευβοίας και την πρόθυμη συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και άλλων κοινωνικών φορέων και εθελοντών. Πρόκειται να στεγασθεί σε αίθουσα του ισογείου χώρου της οδού Μεσσαπίων 10 (κτίριο όπου έως πέρυσι λειτουργούσαν τα Γραφεία της Ιεράς μας Μητροπόλεως), το οποίο πρόθυμα προσέφερε ο ιδιοκτήτης του κ. Άγγελος Πνευματικός και η οικογένειά του, για την εξυπηρέτηση αυτού του θεαρέστου σκοπού.  

δείτε περισσότερα »
Η θαυματουργή εικόνα που "ένωσε" τους μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Δημητριάδος Ιγνάτιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Μπορεί κάποιοι να υποστηρίζουν ότι η Μητρόπολη Πειραιώς με την ημερίδα που διοργάνωσε εστράφη κατά της Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά ένα είναι βέβαιο: οι σχέσεις των σεβασμιωτάτων μητροπολιτών κ.κ. Σεραφείμ και Ιγνατίου είναι αδελφικές. Αλλά ακόμη και να μην ήταν, θα έκανε το... θαύμα της η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Ξενιάς.

Μετά από αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, απόφαση του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Παναγίας κάτω Ξενιάς και την σύμφωνη γνώμη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, η Ιερά και θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς, εφόρου και παραστάτιδος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα μεταφερθεί στον Πειραιά, προς αγιασμό κλήρου και λαού της Τοπικής Εκκλησίας, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής,. Συγκεκριμένα, η Ιερά Εικόνα θα μεταφερθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 5 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποδοχή, από τον ιερό Κλήρο και τον λαό της πόλεως, με επικεφαλής τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.  

δείτε περισσότερα »
Απάντηση στο ierovima από τη Μητρόπολη Κιλκισίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Λάβαμε και δημοσιεύουμε απάντηση της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου, που αφορά δημοσίευμά μας και παράλληλα εκφράζουμε και μια απορία.

«Προς:Διευθυντή σύνταξης της ενημερωτικής ιστοσελίδας ierovima.gr

Κύριε Διευθυντά, σε απάντηση του δημοσιεύματος σας, στην ενημερωτική σας ιστοσελίδα, στην στήλη «Τώρα που βρήκαμε παπά» στις 07/03/2012 με τίτλο «Μάλωσε τους αδελφούς του μητροπολίτες ο Κιλκισίου», εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για τα όσα δήθεν δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, κατά την διάρκεια της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τα όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ παραποιούν την αλήθεια, από τα όσα πραγματικά υποστήριξε ο Μητροπολίτης Κιλκίς, για μια διακριτική και ουσιαστική προβολή δράσεων και εκδηλώσεων στον πανελλήνιο και όχι μόνο έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί εσφαλμένες εντυπώσεις και σύγχυση.

Επίσης εκφράζουμε την απορία μας, πως μεταφέρονται οι πληροφορίες από τον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, της Ιεραρχίας όπου μόνο οι Ιεράρχες μετέχουν και μάλιστα με λανθασμένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και τα πρακτικά της συνεδρίασης, στα οποία παραπέμπουμε και τον πλέον δύσπιστο για την μοναδική αλήθεια των λεγομένων του Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως»

 

(ΑΠΟΡΙΑ : τότε δεν κατανούμε γιατί την ώρα που ο σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ κατέθετε τις απόψεις του στον ύψιστο εκκλησιαστικό θεσμό, συνεπίσκοπός του διαμαρτυρήθηκε εντόνως για τα λεχθέντα)

  

δείτε περισσότερα »
Ο καθηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου στον Πύργο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/03/2012

Ο Καθηγούμενος τηςΙεράς Μονής Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτηςκ. Χριστόδουλος θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στις 18.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Ένωσης Πύργου (Μεγ. Αλεξάνδρου 4 και Πατρόκου).

Το θέμα της ομιλίας είναι «Ο τρόπος των Αγίων: Εναλλακτική πρόταση για σύγχρονα αδιέξοδα». 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672