Εκκλησία της Ελλάδος

Ακάθιστος Ύμνος στη Μονή Πεντέλης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 31/03/2012

(του Σπ. Παπαγεωργίου )Την τελευταία Παρασκευή των Χαιρετισμών, χοροστάτησε στην ακολουθία  του Ακάθιστου Ύμνου ο Καθηγούμενος της Μονής, Σεβ. Μητροπολίτης Θερμοπυλών Ιωάννης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, αναφέρθηκε σε ένα στίχο των Χαιρετισμών "῾Χαῖρε, ἡ τόν φθορέα τῶν φρενῶν καταργοῦσα".
"Ποιές εἶναι οἱ φρένες τοῦ ἀνθρώπου καί ποιός ο φθορέας αυτών τῶν φρενῶν; Είναι το μυαλό τοῦ ἀνθρώπου, ἡ διάνοιά του, ὁ λογισμός του, κάτι πού συνδέεται βεβαίως ἄμεσα μέ τό νοῦ του ἤ αλλιώς μέ τήν καρδιά του. Λέμε πολλές φορές για κάποιον "μακάρι η Παναγία να του φωτίζει τα μυαλά". Προστρέχουμε και παρακαλούμε την Μητέρα του Θεού με τη Χάρη Της, να μας έχει καλά στα λογικά μας, ώστε να πράττουμε το σωστό. Κάτι το οποίο δεν έκαναν οι Πρωτόπλαστοι και κατεδίκασαν με την αφροσύνη τους, το ανθρώπινο γένος στην έξωση από τον Παράδεισο. Με ποιό τρόπο;

  

δείτε περισσότερα »
Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στην Παναγία Φανερωμένης Χολαργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας

του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

 

Αγαπητέ  αναγνώστη, Αγαπητή αναγνώστρια,
Η ενορία μας, εδώ και πάνω από 10 χρόνια, δραστηριοποιείται και στο θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Ήδη στα χρόνια αυτά, στις 27 εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιήθηκαν, συγκεντρώθηκαν συνολικά 973 φιάλες αίματος και προσφέρθηκαν όλες σε ασθενείς συνανθρώπους μας. Στις δύο προηγούμενες αιμοδοσίες συγκεντρώθηκαν 122 φιάλες αίματος από τις οποίες, διατέθηκαν μέχρι σήμερα οι 107. Δόξα τω Θεώ μας βοηθήσατε και καταφέραμε να καλύψουμε κάθε ανάγκη που παρουσιάστηκε στην ενορία μας. Επιτρέψτε μας με την ευκαιρία να σας δώσουμε μερικές απαντήσεις επάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:


Γιατί οι άνθρωποι πρέπει να προβαίνουν σε δωρεά αίματος;
Το ασφαλές αίμα σώζει ζωές. Χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν κάθε μέρα, αν κάποιοι άλλοι δε δώριζαν το αίμα τους. Σχεδόν όλοι μας γνωρίζουμε περιπτώσεις ανθρώπων που μπορεί να πέθαιναν αν δεν υπήρχαν οι τράπεζες αίματος των ενοριών ή των διαφόρων συλλόγων για να καλύψουν την άμεση ανάγκη για αίμα. Οι περισσότερες μεταγγίσεις αίματος γίνονται σε:
 • γυναίκες, για την αντιμετώπιση της αιμορραγίας, που αποτελεί επιπλοκή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,
 παιδιά με σοβαρή μορφή αναιμίας,•
θύματα•  ατυχημάτων,
 καρκινοπαθείς και ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση.• Παγκοσμίως, κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 600.000 γυναίκες από αίτια που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη. Το 25% περίπου αυτών των θανάτων, οφείλεται στην απώλεια αίματος. Πολλές απ’ αυτές τις ζωές θα μπορούσαν να έχουν σωθεί, αν ήταν διαθέσιμες μια-δυο φιάλες αίματος.


Ποιοι μπορούν να δώσουν αίμα;
Άνθρωποι που μπορούν να κάνουν δωρεά αίματος είναι εκείνοι των οποίων η υγεία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια, η οποία θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω του αίματός τους. Η ηλικία κατά την οποία οι άνθρωποι μπορούν να δίνουν αίμα ποικίλλει από χώρα σε χώρα. Συνήθως δίνουν αίμα άνδρες ή γυναίκες ηλικίας 17 έως 65 ετών. Ποιοι είναι οι ασφαλέστεροι δότες αίματος;
Οι εθελοντές δότες που δεν πληρώνονται και οι οποίοι δίνουν αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι οι ασφαλέστεροι δότες αίματος. Έρευνες σε πολλές χώρες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δίνουν αίμα ελεύθερα και χωρίς να περιμένουν κάποια χρηματική ανταμοιβή δεν έχουν λόγο να αποκρύψουν πληροφορίες για την υγεία τους και για τον τρόπο ζωής τους, οι οποίες (πληροφορίες) ενδέχεται να τους καταστήσουν ακατάλληλους για δωρεά αίματος, είτε προσωρινά είτε μόνιμα. Το βασικό τους κίνητρο είναι να βοηθήσουν άλλους ανθρώπους. Στόχος τους δεν είναι να αποκομίσουν κάποιο προσωπικό όφελος, αλλά να αισθανθούν την ικανοποίηση ότι συνέβαλαν στη σωτηρία μιας ανθρώπινης ζωής.
Οι «οικογενειακοί» ή οι «αντικαταστάτες» δότες δωρίζουν αίμα μόνο όταν κάποιο μέλος της οικογένειάς τους ή του κοντινού τους περιβάλλοντος χρειάζεται αίμα. Έχει αποδειχθεί ότι το αίμα τους είναι λιγότερο ασφαλές από αυτό των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών. Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγγενείς-δότες ενδέχεται να είναι υπό πίεση. Όταν δεν είναι δυνατόν να βρεθεί κάποιο μέλος-δότης της οικογένειας του ασθενούς, τότε οι συγγενείς αναγκάζονται να πληρώσουν κάποιο
Οι άνθρωποι που δίνουν αίμα επί πληρωμή παρακινούνται από καθαρά οικονομικά αίτια και όχι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν συνανθρώπους τους. Μπορεί όμως να βλάψουν την ίδια τους την υγεία εξαιτίας της συχνότερης από τη συνιστώμενη συχνότητα αιμοδοσίας. Επίσης, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων που λαμβάνουν το αίμα τους, γιατί ενδέχεται να κρύβουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με την υγεία τους. Η ζωή κάθε ασθενούς που λαμβάνει αίμα εξαρτάται από την ειλικρίνεια και την τιμιότητα του δότη που προσφέρει το αίμα του.


Όλοι οι Ιερείς της ενορίας μας στηρίζουν και έμπρακτα το θεσμό της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, γιατί ενστερνίζονται πλήρως την ιερότητα του σκοπού. Η στήριξη ενός τόσο σημαντικού θεσμού δεν έχει σχέση με ιδιότητες, κοινωνικές θέσεις, αξιώματα και καρέκλες. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη βαθιάς κοινωνικής ευθύνης, αλλά ταυτόχρονα και γνήσιας Χριστιανικής αγάπης, που όχι μόνο διατρανώνει το αίσθημα της αλληλεγγύης του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, αλλά καταξιώνει και τον όρο ανιδιοτέλεια. Είναι μια πράξη γνήσιας προσφοράς μέρους του εαυτού μας προς τους άλλους. Τί άλλο θα μπορούσαν λοιπόν να κάνουν, από το να στηρίζουν και μάλιστα με θέρμη, αυτή την κορυφαία πράξη εθελοντισμού; Σε προσκαλούμε λοιπόν, την 1η Απριλίου 2012, Ε΄ Κυριακή των Νηστειών, για να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό δώρο στο Θεό, τον Πρώτο και Μεγάλο Αιμοδότη μας, μέσ’ από την προσφορά μας στον άγνωστο συνάνθρωπό μας.
Μπορείς κι εσύ να προσφέρεις «10΄ λεπτά απ’ το χρόνο σου» στην τακτική αυτή αιμοδοσία που διοργανώνεται από την ενορία της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, από 9.00π.μ. έως 13.00 μ.μ., στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου, κάτω απ’ το καμπαναριό του Ιερού Ναού μας.
Μη διστάσεις! Έλα!


Η Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας

του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού

  

δείτε περισσότερα »
Ραδιομαραθώνιος για κοινωνικά φαρμακεία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Η  «Φωνή της Ελλάδας» ενώνει όλους τους Απόδημους Έλληνες και στις πέντε ηπείρους σε ένα κοινό στόχο. Γίνεται φωνή αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που μας χρειάζονται. Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις09:00 έως τις 22:00, παγκόσμιο ραδιομαραθώνιο μέσω των συχνοτήτων της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων, στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. 

δείτε περισσότερα »
«Γιατί θα κόψουμε το ρεύμα και το τηλέφωνο στο ναό»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Ο πρόεδρος της Εκκλησιαστικής μας κοινότητος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, θα είναι απόψε Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ, μεταξύ της ακολουθίας του Ακαθίστου και της Αγρυπνίας, σε ζωντανή συνέντευξη στο Ηλιούπολις onairκαι στην εκπομπή «Εναλλακτικοί ρυθμοί»  με την εκπαιδευτικό και δημοσιογράφο Ιωάννα Λίτινα.

Η εκπομπή έχει σχολιασμό της επικαιρότητας, πολιτιστική ατζέντα, σχόλια και κριτική για ό,τι συμβαίνει γύρω και μας ενοχλεί η μας ξαφνιάζει ευχάριστα. Προβάλλεται από τον διαδικτυακό τόπο http://www.ilioupolisonline.gr.

Ο πρόεδρός μας θα συζητήσει με την δημοσιογράφο, απαντώντας στο γιατί θα κόψουμε στο Ναό το ηλεκτρικό ρεύμα και το τηλέφωνο.

Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να παρακολουθήσουν την συνέντευξη από την ιστοθέση  http://www.ilioupolisonline.gr/radio/index.html  στις 20:00ώρα Ελλάδος.

Εκ του τμήματος Δημοσιών Σχέσεων και Επικοινωνίας, 
του Ενοριακού Συμβουλίου Ποιμαντικού Έργου 
Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Ι.Μ. Οσίου Δαυίδ του Γέροντος αρχιμανδρίτης Κύριλλος Γεραντώνης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Με τα αισθήματα της κατ' άνθρωπον λύπης αναγγέλεται η κοίμηση του αοιδίμου ήδη Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Γεραντώνη, Ηγουμένου της ιστορικής και σεβασμίας Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος Λίμνης Ευβοίας.

Ο αοίδιμος π. Κύριλλος, εκοιμήθη σήμερα το πρωί, κατόπιν πολυωδύνου ασθενείας, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο Γέροντας Κύριλλος γεννήθηκε στον Κρυονερίτη της Βορείου Ευβοίας το 1938 και από την μικρή του ηλικία γαλουχήθηκε με τα νάματα της Ορθοδόξου Πίστεως.

Προσήλθε στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και εκάρη Μοναχός την 1ηΟκτωβρίου 1965 από τον μακαριστό Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Θωμά (+1977), λαβών το όνομα Κυπριανός. Ως Μοναχός διακρίθηκε για την ταπείνωσή του, την υποδειγματική υπακοή του και την διάθεσή του να υπηρετεί τους πάντες.

 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Πατρών: «Αποκαλύπτομαι μπροστά στην ειλικρίνεια των παιδιών»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

 Μετὰ  ἀπὸ  αἴτημα  τῶν παιδιῶν καὶ παράκληση τοῦ  Διευθυντοῦ κ. Νικολάου Μεσσαλᾶ καὶ τοῦ Θεολόγου Καθηγητοῦ κ. Εὐαγγέλου Κυριακουλοπούλου,  ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρῶν κ.κ. Χρυσόστομος, ἐπεσκέφθη τό Πειραματικό Γυμνάσιο τοῦ Πανεπιστημίου Πατρῶν καί συνομίλησε μὲ  τὰ  παιδιὰ  τῆς  Γ’  Γυμνασίου.

Ἐπί δύο ὧρες τὰ παιδιὰ ἐρωτοῦσαν γιὰ διάφορα ζητήματα τὸν Μητροπολίτη, ἀποδεικνύοντας ὅτι τοὺς ἐνδιαφέρει τὰ μέγιστα ἡ κατάσταση ποὺ ἐπικρατεῖ σήμερα στὴν κοινωνία μας, εἶναι προβληματισμένα γιὰ τὸ μέλλον καὶ ἐπιθυμοῦν νὰ γνωρίζουν τὶς θέσεις καὶ τὶς ἐνέργειες τῆς Ἐκκλησίας σήμερα, ἀλλὰ καὶ ποιὲς εἶναι οἱ προοπτικές της καί τά σχέδιά της γιὰ τὸ αὔριο. 

δείτε περισσότερα »
Διαδικτυακό το περιοδικό «Μυροβλήτης» της Ι.Μ.Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 30/03/2012

Από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος αναγγέλεταιτο γεγονός της επανακυκλοφορίας του εκκλησιαστικού περιοδικού «ΜΥΡΟΒΛΥΤΗΣ», το οποίο εκδίδεται με πρόνοια και φροντίδα του Μητροπολιτικού μας Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος.

Ύστερα από αδυναμία εκδόσεως του περιοδικού επί ένα και πλέον έτος, η οποία οφειλόταν κυρίως στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού μας Ιερού Ναού, προέβη στην επανέκδοσή του υπό νέα μορφή, λιγότερο δαπανηρή, με λιγότερες σελίδες και οικονομικότερη ποιότητα χαρτιού.

Φιλότιμη ωστόσο είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται, από την Συντακτική Επιτροπή, ώστε να διατηρηθεί και να βελτιωθεί, ακόμη περισσότερο, η ποιότητα του περιεχομένου. Χάρη στην πολλή αγάπη και τον ζήλο των συνεργατών μας, αλλά και την βοήθεια της τεχνολογίας, υπάρχει η δυνατότης, πλέον, να διαβασθεί το περιοδικό και μέσω του Διαδικτύου. 

δείτε περισσότερα »
Ελεύθερος με εγγύηση ο ηγούμενος Εφραίμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/03/2012

(tovima.gr) Αποφυλακίζεται ο ηγούμενος Εφραίμ με απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών. Τα τρία μέλη του Συμβουλίου αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου Εφραίμ με χρηματική εγγύηση ύψους 300.000 ευρώ, αλλά και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και τη μονή Βατοπαιδίου. Υποχρεούται επίσης σε εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα Καρυών.

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, που κατηγορείται για βαριά κακουργήματα και καταγράφεται ως πρωταγωνιστής του σκανδάλου που έχει συγκλονίσει τη χώρα ήταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό από τις 23 Δεκεμβρίου του 2011. Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή είχε κάνει αίτηση αποφυλάκισης προβάλλοντας λόγους υγείας και μη αποδεχόμενος την ενοχή του σε κανένα στάδιο της ανάκρισης. Η ανακρίτρια της υπόθεσης κυρία Ειρήνη Καλού, η οποία έχει κλείσει την ανάκριση, είχε προτείνει πάντως να διατηρηθεί η προσωρινή κράτηση του ηγουμένου.

Μάλιστα εάν τα χρήματα δοθούν μέχρι τη Δύση του ηλίου που γίνονται οι αποφυλακίσεις θα αποφυλακιστεί και σήμερα το απόγευμα. 
 

δείτε περισσότερα »
Παρέμβαση μητροπολίτη Ιγνάτιου για τη χρηματοδότηση ιδρυμάτων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/03/2012

Το θέμα με τις οφειλές του ΟΓΑ και του ΙΚΑ σε Ιδρύματα και Γηροκομεία της Εκκλησίας έχει πάρει διαστάσεις και οι οφειλές αυτές απειλούν με λουκέτο τα ιδρύματα.

Με παρέμβασή του στο Mega ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε σε συνολικά χρέη που ξεπερνούν τα 23 εκατομμύρια ευρώ, 150 απλήρωτους εργαζομένους, οίκους ευγηρίας υπό κατάρρευση και τρόφιμους οι οποίοι αναγκάζονται να διαβιούν υπό συνθήκες «κατοχής».

 Ο σεβασμιώτατος κατήγγειλε μια «σωρεία  παραλείψεων» και περίεργων «οικονομικών συμπεριφορών», εκφράζοντας τη μεγάλη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα το υπουργείο.

«Δεν έχω στοιχεία και θα πρέπει να μιλήσω για το θέμα με το υπουργείο Εργασίας», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης δηλώνοντας παράλληλα άγνοια για το θέμα. 

δείτε περισσότερα »
Συνάντηση Πατριάρχου Αλεξανδρείας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/03/2012

Πολύ θερμά έγινε δεκτός σήμερα το μεσημέρι από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας.

 

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος ευχαρίστησε τον Κύπριο Πρόεδρο για την στήριξη που παρέχει στο ιεραποστολικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αφρικής, κυρίως δε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας γιας την παραχώρηση έκτασης από την κυπριακή κυβέρνηση στην περιοχή Γέρι της κυπριακής πρωτεύουσας, με σκοπό την ανοικοδόμηση Εξαρχείας του Παλαίφατου Πατριαρχείου που να εξυπηρετεί τις ανάγκες τις ιεραποστολής και να ενημερώνει για τις δράσεις της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, την κοινή γνώμη της Κύπρου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για τις εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, εκφράζοντας την επιθυμία του για την στήριξη του χριστιανικού στοιχείου ιδιαίτερα στην Συρία. Αναφορικά, με την <<πολιτική άνοιξη>> στον αραβικό κόσμο, ευχήθηκε να μην μετατραπεί σε <<πολιτικό φθινόπωρο>> και για να εξασφαλιστεί αυτό, θα πρέπει - όπως υποστήριξε - να επικρατήσουν οι μετριοπαθείς φωνές στον μουσουλμανικό κόσμο.

 

Με την ευκαιρία αυτή, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος, που συνοδευόταν από τον Έξαρχο του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου στην Κύπρο Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθηνόδωρο Παπαευρυπιάδη, μίλησε στον Κύπριο Πρόεδρο για την χθεσινή σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής και για την πρόθεσή τους να αναδείξουν τα προβλήματα του χριστιανικού πληθυσμού της Συρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα διεθνή φόρουμ.

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στο τελευταίο του ταξίδι στην Σιέρρα Λεόνε, όπως επίσης και για την προσφορά Κυπρίων από όλον τον κόσμο για τους αφρικανούς εμπερίσταστους ορθοδόξους, δίνοντάς του και φωτογραφίες σχετικές με το πολυσήμαντο έργο στην απομακρυσμένη αυτή περιοχή της Αφρικής.

 

Τέλος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας - και σε δηλώσεις του σε κυπριακά ΜΜΕ αμέσως μετά την συνάντηση με τον κ. Χριστόφια - ευχαρίστησε τον ίδιο τον Κύπριο Πρόεδρο καθώς και όλον τον κυπριακό λαό για την στήριξη που παρέχει στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, ενώ προσέφερε μία μικρή εικόνα της Παναγίας με τον Χριστό στον Πρόεδρο κ. Χριστόφια, ευχόμενος επί δικής του προεδρίας να λυθεί και το κυπριακό πρόβλημα.

 

Νικόλαος Κάτσικας

 

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672