«Συνοδοιπορία με τον πάσχοντα»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/09/2013

IΜ Σύρου, Αλέξανδρο Μαρκουίζο, φιλόλογο

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Ψυχικού ιερούργησε σήμερα, αδεία και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β', ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β', επί τη λήξει των λειτουργικών και πνευματικών Εκδηλώσεων για την επέτειο μνήμη της Αγίας Σοφίας, προσκεκλημένος τοῦ Προϊσταμένου του Ι. Ναού, Πανισιολ. Αρχιμ. Ιωαννίκιου, ο οποίος με λόγους αγάπης και σεβασμού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την παρουσία του.

 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' στο κήρυγμά του επί του σημερινού Ευαγγελικού Αναγνώσματος αναφέρθηκε στην κλήση των Μαθητών από τον Κύριο, τονίζοντας ότι κάθε πιστός, με τη Βάπτισή του, δέχεται την ίδια κλήση από το Χριστό, να γίνει Απόστολός Του.

 

"Σήμερα', υπογράμμισε," η κλήση αφορά τη συνοδοιπορία μας με τον πάσχοντα και χειμαζόμενο συνάνθρωπο, με πνεύμα αγάπης, συμπαράστασης και βοήθειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εγένετο τελετουργικά και με ειδική ευχή, η επανατοποθέτηση των εκτιθεμένων σε προσκύνηση ιερών λειψάνων της Αγίας Σοφίας στο χώρο αποθησαυρισμού τους.

Σήμερα, αργά το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.