Εκκλησία της Ελλάδος

Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Καθαρών Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 21/07/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ


ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ
Ο ΗΓΟΥΜΕΝΕΥΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ π. ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ ΜΟΣΧΟΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26-07-2011 ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-07-2011 ΑΠΟ ΩΡΑ 21.00 ΕΩΣ ΩΡΑ 00.30
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΥΚΑΔΟΣ & ΙΘΑΚΗΣ
κκ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΕΙ, ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΗΝ ΩΣ ΑΝΩ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ
ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ.
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ
ΠΡΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΓΙΑΣΜΟ.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ 

δείτε περισσότερα »
Εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην Ι.Μ.Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στον ιστορικό Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού-Ασσήρου, οπού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.

Την επομένη, εορτή του Αγίου Ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την εις ουρανούς πυρφόρον ανάβασίν του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε εις τον Όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, όπου και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στο Βίο του Αγίου, ενώ στη συνέχεια προέβη στη χειροθεσία ενός νέου αναγνώστου ο οποίος θα κοσμεί το αναλόγιο και το Ιερό Βήμα του ιστορικού Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού της περιοχής Προφήτη-Λαγκαδά. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Κόρμπι Βάρης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος, η εορτή του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτη, στην Ι.Μ. Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. στην οποία πανηγυρίζουν τόσο η Ενορία του Προφήτου Ηλιού Κόρμπι Βάρης, όσο και το Ιερό Παρεκκλήσιο του Προφήτου Ηλία Άνω Γλυφάδας , της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου και Αγίου Παύλου.

Παραμονή της Εορτής τελέσθηκε στο Κόρμπι της Βάρης, ο πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, με τη συμμετοχή αρκετών Ιερέων. Τον Θείον Λόγον κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Σταυροφόρος Οικονόμος π. Σπυρίδων Αρβανίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήλο και την βιωτή του Προφήτου Ηλία αλλά και την κατ επίγνωσιν ζήλο που πρέπει όλοι να έχουμε στη ζωή μας, εντός της Εκκλησίας.

Ανήμερα της Εορτής στον ίδιο Ιερό Ναό, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος. Τον Θείο Λόγο κατά το Κοινωνικό, κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης Αρχιμανδρίτης π. Μελέτιος Μπουντούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά του προφητικού χαρίσματος, στις ιστορικές, κοινωνικές και ηθικές συνθήκες που έζησε ο Προφήτης, καθώς και στα πολλά θαύματα και αποφασιστήκες θεόπνευστες ενέργειες της επίγειας ζωής του.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος, ευχαρίστησε τον π. Μελέτιο για τα όσα μας ανέπτυξε σε λίγα λεπτά από την ζωή του Προφήτου και κάλεσε όλους τους πιστούς να μιμηθούν τον ζήλο καθώς και την ουράνια πολιτεία του . Δεν παρέλειψε ο Μητροπολίτης να αναφερθεί και στο φλέγον θέμα της ανεγέρσεως και επεκτάσεως του Ναού της Ενορίας, το οποίο χρονίζει εδώ και πολλά χρόνια λόγω γραφειοκρατικών χρονοβόρων διαδικασιών και δυστυχώς μερικών αντιδρώντων κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν υποβάλλει ενστάσεις, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει την διαδικασία. Κάλεσε ο Σεβασμιώτατος, όλους αυτούς τους αντιδρώντες σε μετάνοια και συστράτευση ώστε μαζί, να βάλουμε όλοι από ένα μικρό λιθαράκι, ώστε να αποκτήσει η Ενορία του Κόρμπι Βάρης το Ναό που θα καλύπτει τις λατρευτικές και μυστηριακές 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή του προφήτη Ηλία στο Ροεινό Αρκαδίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Το Ροεινό είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου, σε υψόμετρο 1200 μ. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια του χτισμένα τον 19ο αιώνα. Η περιοχή αποπνέει φυσική ομορφιά και γαλήνη. Το χωριό έχει άφθονα νερά, πολύ πράσινο και πανέμορφη θέα στο οροπέδιο της Δαβιάς (Μαινάλιο πεδίο) και στον ορεινό όγκο του Μαινάλου. Γύρω του απλώνεται πυκνό ελατόδασος που φθάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Η βουνοκορφή Αϊντίνη, η δεύτερη σε ύψος κορυφή του Μαινάλου, το καθιστά ιδεώδες ορμητήριο για ορειβασία και οδοιπορία.

Δυτικά του χωριού εκεί που αρχίζει η πυκνοί βλάστηση από πεύκα και τα μεγάλα όμορφα έλατα, στη θέση «Άσπρα Λιθάρια», οι παλαιότερες  γενιές των  κάτοικων του  Ροεινού, έχουν ανεγείρει  τον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Προφ. Ηλιού του Θεσβίτου.  

Πρόκειται για έναν πανέμορφο Ιερό Ναό που κάθε χρόνο στην χάρη του, υποδέχεται τους ευσεβείς χριστιανούς  τόσο από το χωριό και την Τρίπολη, όσο από την Αργολίδα και την Μεσσηνία.

Την Πέμπτη 19ηΙουλίου ε.ε,  ο Εφημέριος της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Ροεινού,  π. Γεώργιος Καραλής, το εσπέρας τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό παρουσία πλήθους πιστών και καλλικελάδων Ιεροψαλτών.

Ανήμερα της Εορτής, ημέρα Παρασκευή 20ηΙουλίου, τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου, προσφέρθηκε Αρτοκλασία εκ του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού   « Ο ΠΑΝ »,  υπέρ υγείας πάντων των αδελφών Ροεινιωτών και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία.

Τους ύμνους της Εορτής απέδωσαν άριστα οι Ιεροψάλτες Δαμιανός Τζαβάρας, Βασίλειος Ζάχος και  Αλέκος Καρούντζος, που σε συνδυασμό με την άριστη ακουστική του Ναού,   οι παρευρισκόμενοι και συμμετέχοντες στην Πανήγυρη  βίωσαν με ξεχωριστό τρόπο τα διαδραματιζόμενα γεγονότα της ευχαριστιακής αυτής συνάξεως.

Αμέσως μετά κατά το έθιμο, οι προσκυνητές επιστρέφοντας με τα πόδια  στο χωριό,  έκαναν στάση  για ανάπαυλα, στα πανέμορφα καταπράσινα πλατάνια και την βρύση με το πεντακάθαρο και γάργαρο νερό  στη θέση «Παλαβουτίτσα». Εκεί προσφέρθηκαν λογιών - λογιών γλυκίσματα προς όλους και αφού ξεδίψασαν από το ευλογημένο νερό συνέχισαν, φτάνοντας στην πλατεία του χωριού και στα πανέμορφα παραδοσιακά καφενεία του Ροεινού.

  

δείτε περισσότερα »
Στη Φλώρινα ο Ιερώνυμος, προσκεκλημένος του μητροπολίτη Θεόκλητου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Στη Φλώρινα θα βρίσκεται από τις 26 ως τις 30 Ιουλίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Την Παρασκευή 27η Ιουλίου, ημέρα εορτασμού του πολιούχου της Φλώρινας Αγίου Παντελεήμονα, στις 9:00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στον ποταμό Σακουλέβα, μπροστά από το Μητροπολιτικό Ναό, μεγάλη εκδήλωση, με τη συμμετοχή δεκάδων ηθοποιών.Θέμα της θα είναι η ιστορία της Φλώρινας από την τουρκοκρατία έως τη μεταπολίτευση.

Το Σάββατο 29 Ιουλίου ο Δήμος θα ανακηρύξει τον Αρχιεπίσκοπο επίτιμο Δημότη του μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. 

δείτε περισσότερα »
Ετοιμασίες στην Αθήνα για την κορύφωση του Ραμαζανιού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Εντολή δόθηκε σήμερα από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε να γίνουν εγκαίρως οι απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη προετοιμασία της κορύφωσης του Ραμαζανιού στις 19 Αυγούστου, τότε που οι μουσουλμάνοι της Αττικής θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για την καθιερωμένη προσευχή με την οποία θα ολοκληρωθεί ο μήνας του Ραμαζανιού. Για  τις συγκεντρώσεις των μουσουλμάνων της Αττικής θα διατεθούν υπαίθριοι χώροι του ΣΕΦ και το «Τείχος των Εθνών», (ο  υπαίθριος χώρος στο Ολυμπιακό Κέντρο της Αθήνας).

Οι δύο χώροι θα διατεθούν για ένα τετράωρο της Κυριακής 19 Αυγούστου,από 7 π.μ. έως και 11 π.μ. Στην Αττική υπολογίζεται ότι ζουν περί τους 30.000 νόμιμους μουσουλμάνους. 

δείτε περισσότερα »
Φωτογραφίες από τη δράση υπανθρώπων στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 20/07/2012

Φωτογραφίες από τη δράση υπανθρώπων, στο νέο κοιμητήριο Γλυφάδας, όπου δεν σεβάστηκαν ούτε ιερό ούτε όσιο.

δείτε περισσότερα »
Το Λαύριο εορτάζει την μνήμη της Πολιούχου του Αγίας Παρασκευής
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/07/2012

Το Λαύριο ετοιμάζεται να τιμήσει τη μνήμη της πολιούχου και προστάτιδος του, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής με λαμπρές θρησκευτικές και λατρευτικές εκδηλώσεις.

Η λιτάνευσης της ιεράς εικόνος θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουλίου προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου. 

δείτε περισσότερα »
Ο μητροπολίτης Γλυφάδας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/07/2012

Την Τρίτη 17 και  Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 ο Ποιμενάρχης κ. Παύλος, βρέθηκε δύο φορές, στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, κοντά στο φυτώριο των Αξιωματικών και τη Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Ιουλίου, εορτή της Αγίας Μαρίνης, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Σχολής του Αγίου Γεωργίου της Σχολής Ευελπίδων και ομίλησε κατάλληλα στους Ευέλπιδες  περί πίστεως εξ’ αφορμής του Ευαγγελικού Αναγνώσματος, εν συνδυασμώ του μαρτυρίου της Αγίας Μαρίνης.

Την Τετάρτη, παρουσία του κ. Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ Πάνου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου, η τελετή ορκωμοσίας των Ανθυπολοχαγών της Τάξεως 2011-2012.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως 

δείτε περισσότερα »
Η φιλόξενη αγκαλιά της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 19/07/2012

(Ι.Μ.Διδυμοτείχου) Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 18 Ιουλίου ε.ε. η φιλοξενία 150 νέων από όλες τις περιοχές της Μητροπόλεώς μας στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής Γενεσίου Θεοτόκου Δαδιάς, σε τρεις περιόδους. Αγόρια ηλικίας από 10 έως 18 χρονών που έζησαν όμορφες στιγμές κοντά στον Χριστό. Το σύνθημα της φετινής περιόδου ήταν «Πορεία προς το Φως». Παρατίθεται στη συνέχεια σχετική επιστολή του Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας Μιχ. Γρουνίδη ο οποίος μας μεταφέρει τα βιώματα και τις εμπειρίες που είχανε οι νεαροί κατασκηνωτές.

                                                                                           Νέα Βύσσα 18 Ιουλίου 2012

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη

Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου

Σεβασμιώτατε,

Σας παρακαλώ να μου επιτρέψετε, ως εκπαιδευτικός Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσας τώρα, παλαιότερα δε Προϊστάμενος του Γραφείου τη Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ορεστιάδας, να σας ευχαριστήσω θερμά, τόσο εσάς προσωπικά όσο και τα στελέχη της Μητροπόλεώς μας, γιατί με την πράξη σας να εγκρίνετε αλλά και να οργανώσετε φιλοξενία, για τους νέους του Β. Έβρου, στην Ιερά Μονή Δαδιάς, όπου επί εικοσαήμερου, τρεις ομάδες παιδιών των πενήντα ατόμων εναλλάχτηκαν και έτσι συνολικά εκατόν πενήντα νέοι, γνώρισαν και βίωσαν την Ορθόδοξη Πίστη μας. Πλησίασαν περισσότερο στον Χριστό μας αλλά και πήραν μέσα τους αρχές και αξίες που θα τους βοηθήσουν στην μετέπειτα ζωή τους, όπως της συλλογικότητας, αφού αυτές τις ημέρες έμαθαν να φροντίζει ο ένας για τους άλλους της ομάδας τους, αφήνοντας, το εγώ στην άκρη, αλλά και της αγάπης προ του περιβάλλον αφού γνώρισαν από κοντά το υπέροχο δάσος της Δαδιάς και ενημερώθηκαν για αυτό από τον φορέα Διαχείρισης του Κέντρου Δάσους Δαδιάς.

Δείξατε λοιπόν έμπρακτα την αγάπη σας για τους νέους της περιοχής μας για μία ακόμη φορά, αφού τους παρείχατε τα πάντα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση γι' αυτούς.

Σας ευχαριστώ για όλα και ως εκπαιδευτικός και ως γονέας.

Εύχομαι δε ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για να μπορέσετε να συνεχίσετε να στηρίζετε τους νέους της ακριτικής μας περιοχής οδηγώντας τους πάντα στο σωστό δρόμο, στο δρόμο του Χριστού μας.

                                                                        Με μεγάλη εκτίμηση και αγάπη

                                                                                  Γρουνίδης Μιχαήλ

                                                           Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ν. Βύσσης  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672