Επίσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου σε μητροπολίτες

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/03/2014

Τους μητροπολίτες Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και Θεσσαλονίκης 'Ανθιμο επισκέφθηκε διαδοχικά ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον μητροπολίτη Ανθιμο ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε: «Ευχαρίστησα για τη μεγάλη προσφορά της Εκκλησίας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε σαν χώρα . Η Εκκλησία έχει παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και το πιο σημαντικό, όπως είπε ο μητροπολίτης, είναι να διαφυλάξουμε την ενότητα μας και να βγούμε από την κρίση χωρίς άλλες απώλειες».

Πρόσθεσε πως συζήτησε και άλλα πολλά μαζί του, λέγοντας ότι κάθε φορά φεύγει σοφότερος από αυτές τις συζητήσεις, ενώ τον ενημέρωση και για την εκδήλωση με θέμα «Ατομα με αναπηρία και ΜΜΕ» που οργανώνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης.

Από την πλευρά του ο κ. 'Ανθιμος σημείωσε: «Συζητήσαμε για προβλήματα που απασχολούν είτε την κοινωνία, είτε την πατρίδα μας, είτε ιδιαίτερα τη Θεσσαλονίκη. Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ χρήσιμη εκατέρωθεν και ο κοινός σκοπός πάντοτε είναι πως θα διατηρήσουμε οι Ελληνες την ενότητα μας. Πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που έχουμε και ποιες πρέπει να είναι οι προοπτικές όλων μας, για να μπορούμε να έχουμε πάντοτε μια καλή και αξιοπρεπή πατρίδα, για να μπορούμε να τη χαιρόμαστε εμείς και να τη χαίρονται και τα παιδιά μας που έρχονται μετά».

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρόσφερε στον κ. Κεδίκογλου μια εικόνα του Αγίου Δημητρίου.(ΑΠΕ)