Εκκλησία της Ελλάδος

Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος στην Λαμία και στον Γέροντα Βησσαρίωνα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/10/2012

(εκ της Ι.Μ.Φθιώτιδος)  Προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικόλαου βρέθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στην Λαμία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος όπου προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην αγάπη την οποία δίδαξε με το λόγο του και την θυσία του ο Χριστός και υπογράμμισε την μεγάλη συνεισφορά των Ευεργετών του Έθνους που με κίνητρο την αγάπη τους προσέφεραν πολλά στην Εκκλησία και την Πατρίδα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος καλωσόρισε στην Μητρόπολη Φθιώτιδος τον Σεβασμιώτατο κ. Νικηφόρο και αναφέρθηκε σε τρία χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, την αγιορείτικη καταγωγή, την  

δείτε περισσότερα »
Εγκαίνια Ιερού Παρεκκλησίου στα Λάβαρα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/10/2012

Τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου Ζωοδόχου Πηγής στα Λάβαρα, τέλεσε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, με την παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, που προσήλθε από τα Λάβαρα και από τα γύρω χωριά.

Το εσπέρας της προηγουμένης μετά την υποδοχή των ιερών λειψάνων, ετελέσθησαν ο Αρχιερατικός Εσπερινός, Αρτοκλασία και στη συνέχεια τα θυρανοίξια του ανακαινισθέντος παλαιοτέρου Ναϊδρίου.Τις ιερές ακολουθίες παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευ. Πουλιλιός, ο εκπρόσωπος της 50ης Ταξιαρχίας και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοικήσεως και των τοπικών φορέων.

Στο ειδυλλιακό χώρο όπου είναι κτισμένο σήμερα το Ναΐδριο η παράδοση λέει ότι υπήρχε παλαιό μοναστήρι στα  

δείτε περισσότερα »
Στο Φανάρι ο γεν.γραμματέας της Π.Ε της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 29/09/2012

Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Γεν. Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, διερχόμενος από την Κωνπολη για Άγκυρα, όπου και ο τελικός του προορισμός.

Ο κ. Κεφαλογιάννης μεταβαίνει στην Άγκυρα , προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Σαμαρά και της ΝΔ, στο συνέδριο του κόμματος "Μητέρα- Πατρίδα", του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν. Με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο κ. Κεφαλογιάννης συνδέεται με παλαιούς δεσμούς πνευματικής φιλίας, αγάπης και αλληλοεκτίμησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε μία ώρα, δόθηκε η  

δείτε περισσότερα »
Το Μαντούδι εόρτασε τον Πολιούχο του
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2012

(εκ της Ι.Μ. Χαλκίδος) Με λαμπρότητα, αλλά και κατάνυξη εορτάσθηκε την Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012, η Ιερά Πανήγυρη του Πολιούχου του Μαντουδίου Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό της Πόλεως.
Αφʼ εσπέρας, της Ιεράς Πανηγύρεως προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και προεξήρχε στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου, στους δρόμους του Μαντουδίου, ενώ τον θείο λόγο στην Κεντρική Πλατεία της Πόλεως κήρυξε ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως. 

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο για τους ευεργέτες της Μητροπόλεως Μαντινείας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2012

Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των ευεργετών της Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, της Αρκαδίας και της  Ελλάδος μας γενικότερα,  θα τελεσθεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012 στο Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Η τέλεση του μνημοσύνου πραγματοποιείται πρωτοβουλία της Ιεράς μας Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως, εις ένδειξη αναγνωρίσεως της προσφοράς των Ευεργετών της Εκκλησίας και της Πατρίδος μας.

Πρωταρχικώς  στόχος της εκδηλώσεως τιμής και μνήμης των Ευεργετών είναι η ανάδειξη της προσφοράς των παλαιών, αλλά και η μίμηση της πράξης της ευεργεσίας από τους  νεώτερους, η ανάδειξη της αξίας της προσφοράς στην πατρίδα μας και στις αξίες που χαρακτηρίζουν τον Ελληνισμό.

Παραλλήλως για τον ίδιο σκοπό η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας,   έχουν καταρτίσει Πρόγραμμα Εορτασμού,   το οποίο ορίζει τέλεση Επισήμου Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ιερό  Ναό του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως την Κυριακή 30η Σεπτεμβρίου 2012 και περί ώραν 10.30π.μ.. Αμέσως μετά (11.00 π.μ. ) θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και των Προκρίτων.

Χρέος όλων των χριστιανών και δημοτών της  Ιστορικής Τριπολιτσάς,   είναι η απόδοση τιμής στη μνήμη των Μεγάλων Εθνικών Ευεργετών της Πατρίδος μας και η συμμετοχή μας, στις ως άνω προγραμματισμένες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης.

Το ηθικό αυτό χρέος βαρύνει όλους μας,  αφού τα γνωστότερα και μεγαλύτερα κληροδοτήματα τα οποία λειτουργούν στην υπηρεσία του λαού είτε από την Εκκλησία είτε από την Πολιτεία, έχουν γίνει από ευεργεσίες μεγάλων Ελλήνων Ευεργετών.
         Αυτό το ελάχιστο χρέος εκπληρώνεται κάθε χρόνο από την Εκκλησία και από την Πολιτεία όπου τελεί Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη τους.   

ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ

ΤΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ

 

+ Ιερεύς  Ιωάννης Κ. Σουρλίγγας

Προϊστάμενος

Μητροπολιτικού Ιερού Ναού

Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως

 

  

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στον Ι.Ν. Παναγίας Πρασίνου Λόφου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 28/09/2012

Ιερά Αγρυπνία θα τελεσθή στον Ιερό Ναό Παναγίας Πρασίνου Λόφου Ηρακλείου Αττικής, επί τη παλαιά μνήμη της Θεομητορικής Αγίας Σκέπης, από  6 το απόγευμα της Κυριακής 30ης  Σεπτεμβρίου έως 1.30 ώρα το πρωί της Δευτέρας 1ης  Οκτωβρίου.

 Θα περιλαμβάνη την 9ηΏρα, τον Εσπερινό της Παναγίας καθώς και τον Αγιασμό της Πρωτομηνιάς, το Απόδειπνο, τους Χαιρετισμούς και την Παράκλησι στην Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Όρθρο της Εορτής, εν κατακλείδι δε την Θεία Λειτουργία με Κήρυγμα και Αρτοκλασία.

 Σας καλούμε σε συμπροσευχή καί επίκλησι της Χάριτος του Παναγίου Θεού με την ευκαιρία ενάρξεως των Φιλικών Νεανικών Συντροφιών της Ενορίας, των 12 Κατηχητικών της Σχολείων και όλων των ετησίων Δραστηριοτήτων της, Ωδείου, Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφείου, Θεατρικής Ομάδος, Αθλητικών δρστηριοτήτων, Χορευτικών, Χορωδιών, Ορχήστρας, Σχολών Πληροφορικής, Κοπτικής - Ραπτικής, Αρχαίων Ελληνικών και Παρασκευής Προσφόρου, καθώς καί της Νέας Κηρυκτικής περιόδου με το Κήρυγμα του προϊσταμένου του Ναού π. Τιμοθέου Παπαδάκη νά πραγματοποείται κάθε Τετάρτη απόγευμα μετά τόν Εσπερινό καί την Παράκλησι της Παναγίας μας.

  

δείτε περισσότερα »
"Η Ιεροσύνη δεν συνδέεται με την ανθρώπινη εξουσία αλλά με την ανθρώπινη διακονία"
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

(Ι.Μ.Λαγκαδά) Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η μνήμη της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης .

Κατά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος ετελέσθη στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών-Όσσης την 26ην του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ. χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θερμών κ.κ. Δημητρίου.

Στον Ιερό Ναό όπου προσήλθε πλήθος πιστών προκειμένου να τιμήσουν τη μνήμη και να προσκυνήσουν τα κατά θαυμαστό τρόπο ευρεθέντα λείψανα της Αγίας Νεομάρτυρος Ακυλίνης-Αγγελίνης παρέστη ο νέος Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Πανοσιολογιώτατος Αρχιμαδρίτης π. Νικηφόρος Ψυχλούδης καθώς και ιερείς και μοναχές της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας οπού και προέβη εις την πρεσβύτερον χειροτονίαν του π. Ματθαίου Στεφανίδη και την εις διάκονον χειροτονίαν του π. Κωνσταντίνου, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των αμίσθων κληρικών, τους οποίους συμβούλεψε να είναι γενναίοι, μιμούμενοι το παράδειγμα της Αγίας Κυράννης και της Αγίας Ακυλίνης καθώς επίσης να αποτελούν φωτεινές λαμπάδες που θα φωτίζουν με το φωτεινό τους παράδειγμα το ποίμνιό τους και θα το θερμαίνουν με την αγάπη τους.

Εν συνεχείᾳ, τους παρότρυνε να έχουν πάντοτε κατά νου ότι η Ιεροσύνη δεν συνδέεται με την ανθρώπινη εξουσία αλλά με την ανθρώπινη διακονία.

Τέλος αναφέρθηκε στα φρικτά μαρτύρια της Αγ. Νεομάρτυρος Ακυλίνης τα οποία η ίδια υπέστη με απόλυτη υπομονή και αγάπη προς τον Κύριον Ιησούν Χριστόν. Αυτό το οποίο χαρακτήριζε την Αγία ήταν η πλήρης αυταπάρνηση, ο ζήλος, η αφοσίωσή της καθώς και η έμπρακτη πίστη της προς τον Κύριον.

Αξίζει να σημειωθεί οτί πραγματοποιήθηκε η περιφορά των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Ιερού Ναού.

 

δείτε περισσότερα »
Κατηχητικά σχολεία στον Ι.Ν.Αγίου Στυλιανού Γκύζη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ενοριακή Νεανική Εστία

Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού Γκύζη

Παπαστράτου 16 Αθήνα

Τηλ. 2106464274

 

 

    Αγιασμός ενάρξεως όλων των κατηχητικών σχολείων  θα τελεστεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη. Μετά τον Αγιασμό θα γίνουν εγγραφές σε όλους τους τομείς. Έλα και εσύ  για Παιχνίδια, Τραγούδια, Εκδρομές, Θεατρικά, Δώρα, Κατασκευές και........    το "Στέκι των Εφήβων"   σε περιμένουν  για άλλη μια χρονιά. Μα πάνω απ'   όλα και πέρα απ' όλα αγαπούμε τη ζωή, τη χαρά. ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ μας. 

Και όχι μόνο αυτά  ΔΩΡΕΑΝ ενισχυτική διδασκαλία στα ΑΓΓΛΙΚΑ και  ΓΑΛΛΙΚΑ από έμπειρες Καθηγήτριες ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΕΣ.

Εμπιστευθείτε τα παιδιά σας στα χέρια της ενορίας μας.

ΕΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. 

ΕΛΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ.

Εκ του Ιερού Ναού Αγ. Στυλιανού Γκύζη 

δείτε περισσότερα »
Συμφωνία με την πολιτεία για την εκκλησιαστική περιουσία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

(AMΠΕ) Mε τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη συναντήθηκε, σήμερα, στην Αρχιεπισκοπή, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, με αντικείμενο συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έγινε «μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας συνολικά και αυτό που είναι σαφές από τη συνάντησή μας είναι ότι η αξιοποίηση της περιουσίας θα είναι χρήσιμη στην Εκκλησία αλλά και στην Πολιτεία».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Χατζηδάκης, η αξιοποίηση «θα φέρει, στη μεν Πολιτεία, επενδύσεις και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, αλλά και στην Εκκλησία θα ενισχύσει το κοινωνικό της έργο, που ειδικά αυτή την περίοδο είναι διπλά χρήσιμο».

Ο αρχιεπίσκοπος συμφώνησε με τον υπουργό και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να μάθουμε επιτέλους όλοι μας ποια είναι αυτή η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Διότι πολλά πράγματα ακούγονται. Θα προχωρήσουμε σε αξιοποίηση, για το καλό του λαού μας πάντοτε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Εκκλησίας και ο πρόεδρος των Οικονομικών Υπηρεσιών της, μητροπολίτης Ελλασόνος, Βασίλειος και ο διευθυντής των Οικονομικών, επίσκοπος Σαλώνων, Αντώνιος. 

δείτε περισσότερα »
Αγνόησε (;) τους περιοριστικούς όρους ο ηγούμενος Εφραίμ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

(φωτο-κείμενο:ethnos.gr) Στην λίμνη Βιστωνίδα και στο Πόρτο Λάγος, που αποτελούν την καρδιά του σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου, βρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο ηγούμενος Εφραίμ, παραβιάζοντας ουσιαστικά τους περιοριστικούς όρους που του έχουν επιβληθεί με απόφαση του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών από τον περασμένο Μάρτιο.

Με την 076/2012 απόφασή του τον περασμένο μήνα το Συμβούλιο Εφετών δέχτηκε μερική άρση των περιοριστικών όρων της αποφυλάκισής του και επέτρεψε στον Εφραίμ να βγαίνει από το Αγιον Ορος, μόνον όμως για ιατρικούς λόγους, προκειμένου να μεταβαίνει σε όποιο νοσοκομείο επιθυμεί και να παραμένει όσο χρειάζεται, μέχρι να αποκατασταθούν τα προβλήματα υγείας του.

Παρ' όλα αυτά, την περασμένη Κυριακή, ο ηγούμενος βρέθηκε στη λίμνη Βιστωνίδα και στο  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652