Σχολή Γονέων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2014

Ανακοινώνεται ότι αρχίζει και για το τρέχον ποιμαντικό έτος, 2014-2015, τις εργασίες της η Σχολή Γονέων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου στην Ερμούπολη.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει το πρώτο Σάββατο του μηνός Οκτωβρίου, 4/10, όπως και κάθε πρώτο Σάββατο του κάθε μήνα.

Το θέμα της πρώτης συναντήσεως θα είναι "Συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια. Αίτια και τρόποι επιλύσεως τους".

Εισηγητής θα είναι ο συντονιστής του Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια, π. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, Θεολόγος, Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής. Οι συναντήσεις της Σχολής Γονέων και Οικογένειας θα γίνονται στην αίθουσα του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως, στις 7.30 μμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επί τη ενάρξει των εργασιών της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως, απέστειλε το εξής Μήνυμα-Χαιρετισμό προς τους συμμετέχοντες:

Αγαπητά μου παιδιά,
Ας ευχαριστήσουμε πρώτα απ'όλα τον Αγαθό Θεό και Πατέρα όλων μας που μας επέτρεψε να είμαστε όλοι μαζί πάλι και τούτη την ποιμαντική χρονιά 2014-2015. Είμαι και εγώ πραγματικά μαζί σας απόψε με το πνεύμα και την καρδιά μου και την σκέψη μου, παρά την φυσική μου απουσία που οφείλεται σε υποχρεώσεις ποιμαντικές εκτός Σύρου.

Θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ευχαριστήσω.
Να σας συγχαρώ μεν για πολλούς λόγους. Πρώτον, διότι και μόνο η πράξη σας και η απόφασή σας να συμμετέχετε στις εργασίες της Σχολής Γονέων, φανερώνει ανθρώπους ευαισθητοποιημένους, ευσυνείδητους, προοδευτικούς, ανήσυχους, καλλιεργημένους που προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον εαυτό τους όλο και περισσότερο, και κυρίως στοργικούς γονείς που επιθυμούν και το κάνουν πράξη, να γίνονται όλο και περισσότερο στοργικοί, και ουσιαστικοί γονείς για τα παιδιά τους. Δεύτερον σας συγχαίρω διότι, όπως γνωρίζουμε όλοι μας, χρειάζεται πολλή τόλμη, ωριμότητα και εντιμότητα με τον εαυτό μας, να παραδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε, αρχικά στον ίδιο μας τον εαυτό και στην συνέχεια να δράσουμε, ότι σε κάποιους τομείς δυσκολευόμαστε ή δεν τα καταφέρνουμε, πράγμα που είναι απολύτως φυσιολογικό και ισχύει για όλους μας, εφόσον είμαστε ανθρώπινα, πεπερασμένα και ατελή όντα, και ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, οι μεν από τους δε.

Να σας ευχαριστήσω δε, διότι η δική σας η προσωπική προσπάθεια αντανακλάται στην κοινωνία της Σύρου, όπου ζείτε. Την διαποτίζει, την ανεβάζει ποιοτικά, την ομορφαίνει και την επηρεάζει θετικά. Καταφέρνοντας να διαμορφώσετε τα σημερινά παιδιά, τα παιδιά σας, σε προσωπικότητες υγιείς ψυχικά, οικοδομείτε μια κοινωνία αυριανή, που θα απαρτίζεται από τα σημερινά παιδιά, στην οποία θα υπάρχει λιγότερος πόνος, σκληρότητα, δυστυχία, απάτη, εκμετάλλευση, φτώχεια, απληστία, υποκρισία, ψέμα. Με άλλα λόγια, συμβάλλετε έμπρακτα και ουσιαστικά να γίνονται όλο και περισσότερο πράξη τα λόγια της προσευχής του Ιησού, που είναι και δική σας προσευχή και προσευχή όλων μας, "ας έλθει η βασιλεία σου, όπως στον ουρανό έτσι και εδώ στη γη. "

Ευλογώ αυτήν την συνεχή και αξιοζήλευτη προσπάθεια, η οποία δεν θα μπορούσε να γίνει πράξη χωρίς την καθοριστική συμβολή του Υπεύθυνου του Κέντρου Μέριμνας για την Οικογένεια και της Σχολής Γονέων της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος επί 11 συναπτά χρόνια, με τους εκλεκτούς συνεργάτες του, επιτελεί στη Σύρο και άλλα νησιά της Μητροπόλεώς μας ένα μεγάλο και παγκοίνως αναγνωριζόμενο και πανταχόθεν επαινούμενο έργο κοινωνικής προσφοράς στον ευαίσθητο τομέα των οικογενειακών και διαπροσωπικών σχέσεων, και εύχομαι σε όλους σας καλή δύναμη, και η χάρη του Θεού να σας φωτίζει , να σας ενισχύει και να σας εμπνέει".

Εκ της Μητροπόλεως Σύρου