Σύναξη ιερέων της Ι.Μ.Μαντινείας

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2014

Με την  ευλογία του Χριστού μας και  τις Αρχιερατικές Ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας,  Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ έλαβε χώρα την Τετάρτη  24 Σεπτεμβρίου 2014 Σύναξη των Ιερέων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Η Ιερατική Σύναξη έλαβε χώρα στην Ενορία της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Τρίπολη, αρχής γενομένης με την τέλεση Αρχιερατικής  Θείας Λειτουργίας και την  Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ Μακαρίας Μνήμης και Αιωνίου Αναπαύσεως των Αρχιερέων των ευλαβώς Αρχιερατευσάντων εν τη Ι. Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας ως και των Ιερέων, Ιερομονάχων και Μοναχών  των ευλαβώς διακονισάντων εν αυτή.

Ακολούθησε η διεξαγωγή της Συνάξεως στο πνευματικό κέντρο της Ενορίας.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αδελφούς Ιερείς      ανέφερε  ότι όλοι  οι Χριστιανοί ανήκoυν εις την τάξιν της επί γης Στρατευομένης Εκκλησίας του Χριστού και κάνουν την σημερινή εποχή δύσκολο  αγώνα για να νικήσουν τον πονηρό δαίμονα αλλά και παραλλήλλος   να ευαρεστήσουν  τον Πανάγαθο  Θεό έτσι ώστε  να καταξιωθούν  να εισέλθουν  εις την τάξιν της Θριαμβευούσης Εκκλησίας του Χριστού στον Ουρανό.

Αμέσως μετά  ανέπτυξε την πρώτη εισήγηση της Συνάξεως ομιλώντας για το έργο του Ιερέως και την ζωή του Χριστιανού στην Εκκλησία,  αναλύοντας διάφορα λειτουργικά ζητήματα τα οποία άπτονται με την διακονία των Ιερέων.

  Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε  η εισήγηση του Πρωτοσυγγέλου της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Θεοκλήτου Ντούλια  σχετικά με την έναρξη του Πνευματικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως και ακολούθησε ενημέρωση εκ του λογιστού της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωάννου Σουρλίγγα  σχετικά με θέματα που αφορούν τις οικονομικές υποχρεώσεις των Ενοριών της Μητροπόλεως μας.   

         Ο Κεντρικός ομιλητής της Ιερατικής Συνάξεως κ. Λάμπρος  Κατσαντώνης,  Διοικητής Ασφαλείας της Τριπόλεως, ομίλησε στους Ιερείς αναπτύσσοντας το  θέμα « Απειλή και εγκληματικότητα κατά των Ιερέων », καθώς  ακολούθησε η  ανάπτυξη του θέματος « Της απάτης κατά των Κληρικών»  από τον Αστυνόμο κ. Βασίλειο Ανδρικόπουλο.

 Μετά το πέρας των εισηγήσεων διεξήχθη διάλογος, απαντήθηκαν πολλές ερωτήσεις και συνάμα ακούστηκαν πολλές απόψεις σχετικές με τα ως άνω θέματα.

  Τέλος  διενεμήθη προς τους Συνέδρους το εξής σημείωμα:

 

Φέρομεν εις γνώσιν των  Κληρικών, των συγγενών των αποβιωσάντων Κληρικών, των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων  και των  Χριστιανών  της Μητροπόλεώς μας, ότι συνεχίζεται η δράσις των κακοποιών – απατεώνων   οι οποίοι προφασιζόμενοι ότι είναι μέλη του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (Τ.Π.Δ.Υ) η μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε η εκπρόσωποι και υπεύθυνοι για διάφορες επιχορηγήσεις προγραμμάτων ΕΣΠΑ,  απομυζούν από τους Ιερείς  και  Εκκλησιαστικά Συμβούλια μεγάλα χρηματικά ποσά με την πρόφασιν  περαιτέρω χρηματοδοτήσεων υπέρ των Νομικών Προσώπων η  της διεκπεραιώσεως θεμάτων μισθολογικών η συνταξιοδοτικών.

Η Ιερά Μητρόπολις μας επανέρχεται στο ως άνω θέμα για την προστασία των Κληρικών της,   εάν και  επανειλημμένα    έχει ενημερώσει τους Κληρικούς της  προς τούτο.

Παρ’ όλα αυτά τα κρούσματα της απάτης εις βάρος των Κληρικών  και όχι μόνο  αυξάνονται καθημερινά και δεν ξέρομε πλέον πως να το αντιμετωπίσουμε. Ζητούν χρήματα να κατατεθούν σε λογαριασμούς Τραπεζών, κλείνουν ραντεβού συναντήσεως στην Αθήνα, δίδουν αριθμούς κινητών οι οποίοι ανήκουν σε άλλους συνδρομητές και γενικώς  χρησιμοποιούν οποιονδήποτε   δαιμονικό  τρόπο δια την επίτευξιν  των στόχων τους.

 Δια  τούτο γνωρίζομεν   εις υμάς ότι εις περίπτωσιν που δεχθείτε  τηλεφωνικήν  πρότασιν  γιατακτοποίησιν  εκκρεμοτήτων για το εφάπαξ η την συνταξιοδότησιν   η ότι άλλο σχετικόν,   να μην προβείτε  σε καμία ενέργεια, εάν δεν προηγηθεί επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολιν  ( Πρωτοσύγγελον   π. Θεοκλητόν  Ντούλια η τον π. Ιωάννη Σουρλίγγα Λογιστή της Ιεράς Μητροπόλεως )    και μόνο στο τηλέφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως 2710-222446)  η  με το ΤΠΟΕΚΕ . 

Επίσης  θεωρούμε ορθόν ότι σ` αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα από τον κάθε εμπλεκόμενο το Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλεια Αττικής στο τηλέφωνο 2106476183 , την Ασφάλεια  Τριπόλεως, και την  Ελληνική Αστυνομία στο τηλέφωνο 100. 

 

         Η όλη Σύναξη διεξήχθη σε ένα ευχάριστο κλίμα και σε μια άριστη και φιλόξενη ατμόσφαιρα αρχίζοντας με ένα λυτό  πρωινό και κλείνοντας με ένα μεσημεριανό γεύμα.

Άξιοι συγχαρητηρίων και επαίνων για την φιλοξενία είναι οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Τριπόλεως.

                           

                                                                  + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας