Εκκλησία της Ελλάδος

Η εν "κρίση" Ελλάδα δεν σταματά να φιλοξενεί
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2012

Για μια ακόμη χρονιά η επιτροπή διορθοδόξου επικοινωνίας της Εκκλησιαστικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως σε συνεργασία με το “Cultural Center Agia Marina” διοργάνωσε θερινή κατασκήνωση για Πολωνούς και Ουκρανούς Ορθοδόξους νέους. Συμμετείχαν νέοι από τις πολωνικές ορθόδοξες εκκλησιαστικές επαρχίες Warszawsko-Bielska, και Białostocko-Gdańska καθώς και για πρώτη φορά από την επισκοπή  Przemysko-Nowosądecka που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας.

 

Ακόμα συμμετείχαν και 10 μοναχές από την Μονή Προφήτου Ηλιού -Αγίου Νικολάου Gorodok της επισκοπής Rovensky –Ostorojsky, από την Ουκρανία.

  

δείτε περισσότερα »
Παναγία των Καθαρών, προστάτιδα της Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 05/09/2012

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΘΑΡΩΝ ΙΘΑΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ
Φέρεται εις γνώσιν του ευσεβούς λαού της Ιθάκης ότι μετά πάσης λαμπρότητος και μεγαλοπρεπείας θα εορτασθή η Ιερά Μνήμη της Προστάτιδος της νήσου μας και Προστάτιδος των απανταχού της γης διαβιούντων Ιθακησίων , Παναγίας των Καθαρών,
κατά το κάτωθι Πρόγραμμα :


Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

19.30 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Προεξάρχοντος του Σεβ.Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεοφίλου.

22.30 Ιερά Παράκληση προς την Παναγία μας.

Σαββάτο 8 Σεπτεμβρίου 2012

07.00 'Ορθρος

08.30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Κήρυγμα.

10.00 Λιτάνευση Ιεράς Εικόνος
18.30 Παράκληση στην Παναγία μας

Δια το Ηγουμενοσυμβούλιο
Αρχιμανδρίτης
Σεβαστιανός Μόσχος 

δείτε περισσότερα »
Ο Διδυμοτείχου σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του Σεβ Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Α ν θ ί μ ο υ, τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, μεταβάς εις Θεσσαλονίκην συλλειτούργησε μετά του εορτάζοντος επιχωρίου Μητροπολίτου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και ομίλησε καταλλήλως. Στο Αρχιερατικό συλλείτουργο στο οποίο προέστη ο τιμώμενος συμμετείχαν εκτός του Σεβ. Μητροπολίτου μας οι Σεβ. Μητροπολίτες πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος (Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης και οι Θεοφ. Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων και Θερμών κ. Δημήτριος. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στα πλαίσια της ομιλίας του εξήρε τη σπουδαιότητα του έργου και της διακονίας του  

δείτε περισσότερα »
Οι Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012, στην πρώτη Συνεδρία της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 156ης Συνοδικής Περιόδου.

 Στην αρχή τελέσθηκε η ειδική Ιερά Ακολουθία επί τη ενάρξει των εργασιών της Ιεράς Συνόδου και στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ. Ιερώνυμος, καλωσόρισε τα νέα Μελη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ευχήθηκε ευόδωση των εργασιών της Συνόδου σε πνεύμα αγάπης και συνεργασίας και τόνισε ότι έχουν αλλάξει οι δομές της κοινωνίας, γι’ αυτό καλούμεθα, με πνεύμα ενότητος και χωρίς μεγαλοστομίες, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με έργα αγάπης, κοινωνικής αντίληψης και συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό Λαό ώστε να υπάρξει συστηματική και δραστική παρουσία της Εκκλησίας μέσα στην κοινωνία, προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και ανακούφιση και προκοπή του πιστού Λαού.

 Μετά τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Συνέδρων αντιφώνησε ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ., Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πρόεδρο, δι’ όσα εποικοδομητικά είπε, εξέφρασε τον σεβασμό όλων και τόνισε ότι εν μέσω των ποικίλων δυσκολιών που απασχολούν τόσον την ελληνική κοινωνία, όσο και την Εκκλησία μας, θα εργασθούμε ενωμένοι με την Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος για να ενισχύει τις καρδιές και τα φρονήματά μας και να οδηγεί «εις πάσαν την αλήθειαν» τις σκέψεις και τις αποφάσεις μας.

 Μετά την επικύρωση των Πρακτικών της Εξουσιοδοτήσεως από της λήξεως της προηγουμένης Συνόδου έως σήμερα, συγκροτήθηκαν τα Συνοδικά Δικαστήρια σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 5383/1932 «Περί Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

 

Στη συνέχεια διορίσθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Συνδεσμοι – Μέλη των Συνοδικών Επιτροπών κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του Νόμου 590/1977, καθώς και τα Συνοδικά Μέλη στα Διοικητικά Συμβούλια Αποστολικής Διακονίας, Εφορευτικής Επιτροπής Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου και Υποεπιτροπής «Διπτύχων». Επίσης έγινε η συγκρότησις του Α.Υ.Σ.Ε. και των λοιπών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

 Ειδικότερα, ως Συνοδικοί Σύνδεσμοι των Συνοδικών Επιτροπών, διορίσθηκαν :

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Τεχνης και Μουσικής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Θείας Λατρείας και Ποιμαντικού Έργου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Δογματικών και Νομοκανονικών Ζητημάτων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί του Μοναχικού Βιου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως Εφημεριακού Κλήρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.

- Στήν Συνοδική Επιτροπή Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.

- Στην Συνοδική Επιτροπή επί των Οικονομικών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

 Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

δείτε περισσότερα »
Ονομαστήρια Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

(εκ της Ι.Μητροπόλεως) Την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Ανθίμου, επισκόπου Νικομηδείας, και εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος.

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου με Αρτοκλασία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Πριν το τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον λαό για την παρουσία του και τους ζήτησε τις προσευχές τους για κείνον. Στον Εσπερινό παρέστησαν ο Βουλευτής του Νομού μας κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και συλλειτουργούντων πολλών κληρικών της Μητροπόλεώς μας αλλά και επισκεπτών. Τα αναλόγια του Μητροπολητικού Ναού κόσμησαν οι πρωτοψάλτες και οι λαμπαδάριοι πολλών ναών της Μητροπόλεως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του τόπου και πλήθος πιστών μετέβησαν στο παρακείμενο Επισκοπείο για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας ο οποίος εκτός από το καθιερωμένο κέρασμα έδωσε ως ευλογία σε κάθε έναν το ημερολόγιο τσέπης της Μητροπόλεως για το 2013 που είναι αφιερωμένο στις 7 Οικουμενικές Συνόδους και στο ερώτημα «γιατί ανενεργός ο θεσμός;». Η προσέλευση του κόσμου διήρκησε από το πρωί ως το μεσημέρι και από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, ενώ πολλοί τηλεφώνησαν για να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας. Το απόγευμα ο Μητροπολίτης μας, μεταξύ άλλων, δέχθηκε την επίσκεψη των θρακιωτών Μητροπολιτών Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού και Ξάνθης κ. Παντελεήμονος.

Να ευχηθούμε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο έτη πολλά ανθηφόρα και καρποφόρα επ' αγαθώ της Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας.

  

δείτε περισσότερα »
Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 04/09/2012

Την Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, πανηγυρίζει η Ι. Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αγίου Γεωργίου Νηλείας Πηλίου, επί τη εορτή του εν Χώναις θαύματος του Προστάτου της, Αρχιστρατήγου Μιχαήλ, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την παραμονή της εορτής, στις 7 μ.μ. θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, μετ᾿ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Θ’ ακολουθήσει Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ. 

Ανήμερα της εορτήςθα τελεστούν ο Όρθρος και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά θείου κηρύγματος, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. 

δείτε περισσότερα »
Μέγας Ευεργέτης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ο Πρόεδρος της Κύπρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/09/2012

Σε Μέγα Ευεργέτη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής ανηγόρευσε τον Εξοχ.Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Βʼ σε σεμνή τελετή που έλαβε μέρος στο Προεδρικό Μέγαρο της Λευκωσίας, το απόγευμα της Δευτέρας, 3ης Σεπτεμβρίου ε.ε.

 

Στην τελετή ήσαν παρόντες ο Εξοχ.Υπουργός παρά τω Προέδρω κ. Τίτος Χριστοφίδης, η Εξοχ.Πρέσβειρα της Αιγύπτου στην Κύπρο κα. Menha Bakhoum, ο Σεβ. Μητροπολίτης Άκκρας κ. Γεώργιος, ο Αιδεσιμ.Πρωτοπρ. κ.Αθηνόδωρος Παπαευρυπιάδης, Έξαρχος του Πατριαρχείο στην Μεγαλόνησο και ο άρτι διορισθείς Επίτιμος Πρόξενος της Κύπρου στην Μποτσουάνα κ. Γεώργιος Καζαντζής.

 

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την προσφορά γης στην περιοχή Γέρι  

δείτε περισσότερα »
Μνημόσυνο του μακαριστού Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/09/2012

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 10:30 π.μ., μετά την Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος Παναγίας Ελευθερώτριας (Πολιτεία-Κηφισιά), θα τελεσθεί Μνημόσυνο του Μακαριστού Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου του Ζ’ και των μελών της συνοδείας του, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ εις την περιοχή της Χαλκιδικής, την 11.9.2004.

Παρακαλούνται όπως, όσοι επιθυμούν, προσευχηθούν μαζί μας δια την ανάπαυση της ψυχής αυτών. (φωτο π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, προϊστάμενος ιερού ναού)

 

 

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος

δείτε περισσότερα »
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/09/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Με κάθε λαμπρότητα η πόλη του Άργους εόρτασε την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Θαυματουργού Αγίου μας ,του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως. Στον ομώνυμο ιερό ναό που βρίσκεται στην πόλη ,κάτω από τον ιερό ναό της Αγίας Αικατερίνης τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο Άγιος Νεκτάριος .Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε  ο πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Δημήτριος ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Καθόλη την διάρκεια του εσπερινού είχαν τεθεί προς προσκύνηση τεμάχιο ιερού λειψάνου  του Αγίου.

  

δείτε περισσότερα »
Πρόγραμμα δραστηριοτήτων Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολοργού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 03/09/2012

Πρόγραμμα ενοριακών δραστηριοτήτων Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολοργού - Σεπτέμβριος 2012

 

 

Λατρευτικές ευκαιρίες

 

Η Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή και κάθε Σάββατο. Επίσης, Παρασκευή 14 (Ύψωσις του Τιμίου Σταυρού), Δευτέρα 17 (Αγίας μάρτυρος Σοφίας), Τετάρτη 26 (μετάστασις Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου).

Ο Εσπερινός κάθε απόγευμα στις 6.00 μ.μ.

 

 

 

90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 

 

Εκδήλωση  τιμής  και  μνήμης

Την Κυριακή  16  Σεπτεμβρίου :

• Θ. Λειτουργία – Αρτοκλασία – Επιμνημόσυνη δέηση (στον Ιερό Ναό)

• 11.00 π.μ. Εκδήλωση στον πολιτιστικό σύλλογο «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός)

Ομιλητής: Σαράντος Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας

Θα λειτουργεί Έκθεση φωτογραφίας καθώς και Έκθεση βιβλίου

 

 

 

Αρχίζουν οι νεανικές – κατηχητικές δραστηριότητες

 

Εορταστική εκδήλωση για την έναρξη των νεανικών-κατηχητικών δραστηριοτήτων της ενορίας μας, με ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες για παιδιά και για νέους κάθε ηλικίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη νεανική χορωδία, το νεανικό παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα, θέατρο σκιών, κέρασμα για όλα τα παιδιά κ.ά. Έναρξη της εκδήλωσης στις 7.00 μ.μ., στην πλατεία του ιερού ναού μας.

 

 

 

Διήμερη προσκυνηματική εκδομή

 

Διήμερη προσκυνηματική εκδομή στην ιερά νήσο THNOστις 25 & 26 Σεπτεμβρίου

Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής : στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο (τηλ.: 210.6564499 – 210.6511821)

Θεία Λειτουργία και ιερά Παράκληση προς την Παναγία στο Ναό της Μεγαλόχαρης

Προσκύνημα στην ιερά Μονή Κεχροβουνίου

 

 

 

Αιμοδοσία  στην ενορία μας

 

Μία μονάδα αίματος μπορεί να δώσει ζωή σε περισσότερους από έναν ασθενείς.

Η αιμοληψία διαρκεί 10΄, είναι ακίνδυνη και σχεδόν ανώδυνη.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται, είναι μίας χρήσης και καταστρέφονται αμέσως μετά την αιμοληψία.

Η Υπηρεσία Αιμοδοσίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να είναι η αιμοληψία ευχάριστη για τον αιμοδότη, και το αίμα για τον ασθενή που θα το λάβει, ασφαλές.

Η  εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας.

Σε κάθε αιμοδότη γίνονται δωρεάν εξετάσεις αίματος για σοβαρά προβλήματα υγείας. Η αιμοδοσία είναι κυρίως πράξη έμπρακτης αγάπης προς τους ασθενείς αδελφούς μας, και βεβαίως θεάρεστη και χριστιανική, γιατί ακολουθούμε τα ίχνη του πρώτου Αιμοδότη μας Ιησού Χριστού, ο οποίος έδωσε το πανάγιο αίμα του για την ίαση και την σωτηρία όλων μας!

 

Μην  ξεχάσεις!  Έλα  κι εσύ  στην  Εκκλησίας της Φανερωμένης Χολαργού την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου για  να συνεισφέρεις σημαντικά στο να σώσεις την ζωή κάποιου ασθενούς, προσφέροντας λίγο αίμα από το αρκετό αίμα σου.

 

 

 

Γεύμα αγάπης

 

Από το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου λειτουργεί κανονικά το γεύμα αγάπης προς τους αδελφούς μας. Κάθε μεσημέρι (από Δευτέρα έως και Σάββατο) στις 12.30 στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης.

 

 

 

Διανομή τροφίμων, ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών

 

Στο Κέντρο Ενοριακής Αγάπης (Ελ. Βενιζέλου 59Α, Χολαργός) γίνεται διανομή τροφίμων, ρούχων, υποδημάτων και παιχνιδιών σε ενδεείς αδελφούς μας.

 

 

 

Διανομή οικονομικών βοηθημάτων

 

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα διανεμηθούν χρηματικά βοηθήματα σε ενορίτες μας (οικογένειες, ανέργους και φοιτητές) που έχουν ανάγκη.

 

 

 

Σχολικά είδη σε μαθητές

 

Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο θα βοηθήσει και πάλι φέτος μαθητές οικογενειών που χρήζουν βοηθείας στην αγορά των απαραίτητων σχολικών ειδών στην έναρξη της νέας χρονιάς.

 

 

 

Στήριξη της ορθόδοξης ιεραποστολής

 

Με στόχο την ουσιαστική και έμπρακτη βοήθεια της ορθόδοξης ιεραποστολής σε όλο τον κόσμο, δημιουργούμε στην ενορία μας Ομάδα  συμπαράστασης στην ορθόδοξη ιεραποστολή και προβολής αυτής. Μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσουμε την ιδρυτική συνάντηση. Θα σάς ενημερώσουμε εγκαίρως.

 

 

 

Εκδρομή των Κατηχητικών μας

 

Ημερήσια εκδρομή των παιδιών και των νέων, που συμμετέχουν στις δραστηριότητες της ενορίας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στην αρχαία Κόρινθο και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται ακόμη ο διάπλους του ισθμού της Κορίνθου.

 

 

 

Θυμόμαστε την ιστορία – τιμάμε την Ιωνία!

 

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία του Ναού μας την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., με τη συμμετοχή πολυμελούς νεανικής χορωδίας, παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων και παραδοσιακού μουσικού σχήματος

 

  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672