Ο μητροπολίτης Δημητριάδος για την εκδημία του Ελασσώνος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 17/05/2014

ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ  ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑΝ
ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΚΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
 
 

Βαθύτατη θλίψη και οδύνη πολύ προξένησε στην ψυχή μας το θλιβερό άκουσμα της προς Κύριον εκδημίας του Μακαριστού και πολυφίλητου  αδελφού μας, Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, με τον οποίον συμπορευθήκαμε μέσα στην Εκκλησία από τα νεανικά μας χρόνια, με αδιάκοπη αδελφική αγάπη και εμπιστοσύνη.

Η Εκκλησία της Ελλάδος στερείται ικανού, σοφού και έμπειρου Ιεράρχου με σημαντική διακονία και προσφορά σε Συνοδικές Επιτροπές και σε Συνοδικά Όργανα της, ιδιαιτέρως  δε στην ευαίσθητη και υπεύθυνη θέση του Προέδρου της ΕΚΥΟ.

Η περιοχή της Θεσσαλίας μας στερείται ενός εργατικού, δυναμικού και φιλοπρόοδου Επισκόπου, που επί είκοσι, περίπου, συναπτά έτη εποίμανε την ιστορική Μητρόπολη Ελασσώνος, ανακαινίζοντας και επανδρώνοντας τις Ιερές Μονές και αναπτύσσοντας ένα πολυποίκιλο και πολύπλευρο ιεραποστολικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Ενώνουμε όλοι μαζί, ο Επίσκοπος, ο Ιερός Κλήρος και ο ευλογημένος λαός της Τοπικής Εκκλησίας της Δημητριάδος, τις προσευχές μας προς τον Αναστάντα Κύριό μας, όπως αναπαύσει την ψυχή του Μακαριστού αδελφού και συλλειτουργού μας Βασιλείου εν σκηναίς δικαίων και εν χώρα ζώντων.  

 

Λόγω της εκδημίας του Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου, η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 19 Μαΐου Γενική Ιερατική Σύναξητης Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδοςμετατίθεται για την Πέμπτη 22 Μαΐου στις 10:00 π.μ.