Εκκλησία της Ελλάδος

Εγκύκλιος του μητροπολίτη Κορίνθου για την εορτή του Αποστόλου Παύλου και τους…«απειθείς και δύστροπους ιερείς» του
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2011

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος θα προεξάρχει του Μέγα Πανηγυρικού Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στις 28 Ιουνίου. Στις εκδηλώσεις στη μνήμη του Πολιούχου Κορίνθου,Αποστόλου των Εθνών Παύλου θα συμμετέχει πλειάδα αρχιερέων. Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, έχει προσκαλέσει τους μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιο, Ναυπάκτου Ιερόθεο, Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Ιλίου Αθηναγόρα.

Την Τρίτη (28 Ιουνίου), παραμονή της εορτής του Αποστόλου Παύλου θα γίνει Λιτανεία της Ιεράς εικόνος ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν υποχρεωτικά άπαντες οι κληρικοί της Μητροπόλεως Κορίνθου «φέροντες λευκό επιτραχήλιο-φαιλόνιο».

Στο Εγκύκλιο σημείωμα του μητροπολίτη κ. Διονυσίου , που έχει διανεμηθεί, υπάρχει και  η εξής σημείωση, που προκαλεί έκπληξη αλλά και λύπη στους ιερείς της Μητροπόλεως Κορίνθου

δείτε περισσότερα »
Τρεις Μητροπολίτες στην επιτροπή για ανέγερση φυλακών
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2011

Νέες φυλακές πρόκειται να δημιουργηθούν στη Μεσσηνία ή την Αρκαδία. Κατάλληλη έκταση 80 - 100 στρεμμάτων για την ανέγερσή τους, πρόκειται να αναζητήσει επιτροπή που όρισε με απόφασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

 Στην επιτροπή συμμετέχουν μεταξύ άλλων , οι μητροπολίτες Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας.

 Η απόφαση του κ. Τατούλη ελήφθη μετά από σχετικό έγγραφο - αίτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη, για εξεύρεση και απόκτηση κατάλληλου γηπέδου για την κατασκευή γενικού καταστήματος κράτησης. Ο υπουργός υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το ειδικό χωροταξικό πλαίσιο ανάπτυξης καταστημάτων κράτησης, προβλέπεται να ανεγερθεί μελλοντικά ένα ακόμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο θα εξυπηρετεί το Εφετείο Καλαμάτας, γι’ αυτό θα πρέπει να έχει ικανοποιητική οδική σύνδεση μ’ αυτήν. Διευκρινίζει ότι «αναζητούνται κατάλληλα γήπεδα για την ανέγερση του νέου καταστήματος στους Νομούς Αρκαδίας και Μεσσηνίας, καθώς μετά την ανέγερσή του θα καταργηθεί η υφιστάμενη Δικαστική Φυλακή Τρίπολης. 

δείτε περισσότερα »
Κατεδαφίζεται Αγγλικανικός Καθεδρικός ναός
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2011

Το σύμβολο της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Νέας Ζηλανδίας που επλήγη του τελευταίους μήνες από τους σεισμούς, είναι πολύ πιθανόν να κατεδαφιστεί,  όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. Πρόκεται για τον Αγγλικανικό Καθεδρικό ναό του Κράϊστσερτς.
Η τεράστια ροζέτα του ναού που χτίστηκε πριν από 130 χρόνια ράγισε την Δευτέρα μετά τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν με επίκεντρο λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Ο αγγλικανικός καθεδρικός ναός είχε ήδη υποστεί ζημιές από δύο ισχυρές δονήσεις το 2010 και το 2011.
Ο δυτικός τοίχος του ναού κατέρρευσε τη Δευτέρα, καθιστώντας αναγκαία την κατεδάφισή του, διευκρίνισε η επίσκοπος Βικτώρια Ουίλιαμς στην εφημερίδα Christchurch Press.


 

δείτε περισσότερα »
Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Καθαρών Ιθάκης
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/06/2011

Ο ηγουμενεύων της Ιεράς Μονής Καθαρών αρχιμανδρίτης π. Σεβαστιανός Μόσχος, αύριο το βράδυ, με την ευλογία του μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στη Μονή επί τη εορτή της αποδόσεως της Πεντηκοστής.Στην Ιερά Αγρυπνία θα ψάλλουν οι μοναχές της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Παράβολας Τριχωνίδος.

Στη νοτιοανατολική κορυφή του ξακουστού ομηρικού όρους Νήριτο, το οποίο δεσπόζει σε όλη την Ιθάκη, ανάμεσα σε πεύκα και κυπαρίσσια, είναι χτισμένο εδώ και 300 χρόνια, το Μοναστήρι της Παναγίας της Καθαριώτισσας. Στέκει εκεί σιωπηλό και μεγαλόπρεπο, σε πείσμα του χρόνου και των ανέμων.Λίγα μέτρα πιο πέρα από το Μοναστήρι βρίσκεται το καμπαναριό, σχεδόν «κρεμασμένο» στην άκρη του γκρεμού.Πάμπολλα αφιερώματα βρίσκονται στην Ι. Εικόνα της Καθαριώτισσας, αλλά και μέσα στον Ι. Ναό της, δείγματα ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό Της και σημάδια θεϊκών σημείων στη ζωή των ανθρώπων.

δείτε περισσότερα »
Ημερίδα στίβου από τη Μητρόπολη Γλυφάδας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/06/2011

Ο Αθλητικός Οργανισμός«Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ» της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά, Ημερίδα Στίβου για τα παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων, στο 6ο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Γλυφάδας,  τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος,  13  Ιουνίου 2011. 

   Πάνω από 100 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, όλων των Κατηχητικών Βαθμίδων, διαγωνίσθηκαν επί ένα περίπου τρίωρο, στα παρακάτω αθλήματα :

α) 60μ. αγοριών και κοριτσιών του Δημοτικού, β) 100μ αγοριών και κοριτσιών  Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτων, γ) Μήκος Αγοριών και Κοριτσιών Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου, δ) Μπαλάκι για αγόρια και κορίτσια δημοτικού και γυμνασίου, στ.) Άλμα εις Ύψος για αγόρια κορίτσια Δημοτικού-Γυμνασίου-Λυκείου-Αποφοίτων, ζ) 500 μέτρα αγοριών Λυκείου και Αποφοίτων  και τέλος η)  Σκυταλοδρομίες για αγόρια και κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου.

   Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κριτές σε όλα τα αθλήματα, ήταν διορισμένοι, από το ΣΕΓΑΣ. Τις απονομές στους νικητές, έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλα τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, τους γονείς, την επιτροπή Νεότητος, τους Κριτές του ΣΕΓΑΣ, το Δήμο Γλυφάδας, για τη παραχώρηση του Γυμναστηρίου, τον Γ.Σ. Γλυφάδας, για την αμέριστη συμπαράσταση στη διεξαγωγή των αγώνων, ως και όλους τους θεατές που παρευρέθηκαν σε αυτούς.

Μετά τη λήξη του προγράμματος και των απονομών, προσφέρθηκε το απαραίτητο κέρασμα και με την ευχή να είμαστε όλοι παρόντες στους τελικούς των Πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, που θα διεξαχθούν στις 21/6/2011 στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά. 

δείτε περισσότερα »
Το παραδοσιακό γλέντι της Αγίας Τριάδος, στην Κύθνο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/06/2011

Εκατοντάδες επισκέπτες κατέκλυσαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος την Κύθνο για να συμμετάσχουν και παρακολουθήσουν τη λαμπρή θρησκευτική γιορτή, στη Χώρα, της Αγίας Τριάδος. Ο ομώνυμος πετρόκτιστος ναός είναι από τους πρώτους του νησιού. Εκεί βρέθηκε το «ierovima» και απαθανάτισε την εορτή. Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄, επακολούθησε λιτανεία της Εικόνας  σε όλη τη Χώρα, και εν συνεχεία, στον αύλειο χώρο του Ναού, παραδοσιακό γλέντι με όργανα και νησιώτικους χορούς. Εντύπωση μας έκανε όταν ο Δήμαρχος, Μανώλης Φίλιππας, στην προσφώνηση του προς τον κόσμο συνεχάρη τον εφημέριο της Χώρας, π. Χαρίλαο Δημητρίου, για το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρει στην ενορία αυτή.

Τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Κύθνου προσέφεραν στο Μητροπολίτη Δωρόθεο αναμνηστικό δώρο με ευχαριστίες για το έργο που προσφέρει η Μητρόπολη και ο ίδιος στη Κύθνο.

  

δείτε περισσότερα »
Η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας στην Αλόννησο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/06/2011

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος στην Αλόννησο η γενέθλιος ημέρα της Εκκλησίας μας, η Κυριακή της Πεντηκοστής, αφού συνέπεσε με την ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Β. Σποράδων, κ.κ. Χρυσοστόμου. Στον γεμάτο από πιστούς Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, όπου παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Βλάικος καθώς και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας, τελέσθηκε ο Όρθρος η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια ο Εσπερινός της Γονυκλισίας, πριν από τον οποίο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κήρυξε το θείο λόγο, μιλώντας μας για την αξία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή μας μέσα από τα μυστήρια της Εκκλησίας μας και τη χάρη που διοχετεύεται στις ψυχές μας από Αυτό. 

δείτε περισσότερα »
Η εορτή της Πεντηκοστής στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 13/06/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Τη Δευτέρα , του Αγίου Πνεύματος,πανηγύρισε  μεγαλοπρεπώς ο εν Αγία Τριάδι (Μέρμπακα) Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος 5κμ από την πόλη του Ναυπλίου. Την  παραμονή ,εψάλη ο Μέγας Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ Καλλινίκου.Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε  η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας σε όλο τον Δήμο Μηδέας  προς ευλογία του τόπου και των κατοίκων του. Κατά τον εσπερινό έψαλε  η Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ναού  υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου  κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου. Ανήμερα  της εορτής και ώρα 7:00μ.μ θα ψάλει Εσπερινός και εν συνεχεία ο Κανόνας εις την Παναγία Τριάδα. Παρόντες στον Αρχιερατικό εσπερινό έδωσαν ο υφυπουργός ενέργειας Γ. Μανιάτης ο βουλευτής της ΝΔ  Γ. Ανδριανός καθώς και οι τοπικές και στρατιωτικές αρχές του νομού.

δείτε περισσότερα »
Επίθεση Άνθιμου στους λουόμενους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/06/2011

Επίθεση από άμβωνος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε όσους προτίμησαν το τριήμερο την θάλασσα από τους ιερούς ναούς.
«Έβλεπα στην ειδήσεις χιλιάδες αυτοκίνητα να φεύγουν από την πόλη μας για την Χαλκιδική. Για να πάνε στην θάλασσα. Μα η θάλασσα είναι πρώτα; Για να τα κάνουμε θάλασσα στην ζωή μας; Πρώτα η Αγιά Σοφιά. Η Εκκλησία. Να προσευχηθούμε έστω σε ένα ξωκλήσι. Δεν πάμε όμως. Πάμε να δροσιστούμε. Θεός έγινε το μπάνιο;» είπε πριν από λίγο στο κήρυγμά του ιεράρχης για να προσθέσει. «Και οι ξένοι που τα βλέπουν αυτά αναρωτιούνται. Που είναι η κρίση ρε παιδιά; Αυτοί ξοδεύουν. Καταναλώνουν». 

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτίμησε ότι οι Έλληνες ορθόδοξοι «έχουμε αφήσει τον Θεό αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε» ενώ μίλησε και για τους χιλιάδες πτυχιούχους νέους που εγκαταλείπουν την Ελλάδα αναζητώντας δουλειά στο εξωτερικό την στιγμή που «η ελληνική πολιτεία βρίσκει θέσεις δουλειάς σε παράνομους μετανάστες». 

δείτε περισσότερα »
Απαντήσεις για τη μισθοδοσία του Κλήρου αναμένει ο ΙΣΚΕ
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 10/06/2011

Μέσα σε καλό κλίμα έγινε, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, η συνάντηση του Προεδρείου του Ι.Σ.Κ.Ε , του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κου Μιχαήλ Καρχιμάκη, καθώς και του Βουλευτού Ιωαννίνων κου Μιχαήλ Παντούλα, υπεύθυνου εισηγητού για εκκλησιαστικά θέματα στην  Βουλή.

Τα θέματα που ετέθησαν προς συζήτηση ήταν:1) Ποιες οι προθέσεις της Κυβερνήσεως για την μισθοδοσία του Ιερού Κλήρου.

2) Υπαγωγή των Εφημερίων στο Ενιαίο Μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων

3) Το μέλλον του μαθήματος των Θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως

4) Σχετικά με τον διορισμό νέων Εφημερίων και

5) Εκπροσώπηση του Ιερού Κλήρου στις συζητήσεις Εκκλησίας – Πολιτείας,  όταν συζητούνται  θέματα που αφορούν τον Εφημεριακό Κλήρο.

Έγινε  διεξοδική ανάλυση όλων των θεμάτων, επί αρκετή ώρα και οι συνομιλητές δεσμεύθηκαν, να  απαντήσουν, αφού πρώτα επικοινωνήσουν  με τα αρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών, και Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Το Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε θα συνέλθει στα μέσα του μηνός Ιουνίου, και με νέο Δελτίο Τύπου θα ενημερώσει τους Εφημερίους  για τα περαιτέρω. Εκ του ΙΣΚΕ

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672