«Χριστού την Θείαν Γέννησιν να πω»

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/12/2012

(π.Ιωάννης Σουρλίγγας) Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, γιόρτασαν τα προεόρτια των Χριστουγέννων  τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.

Την γιορτή  ετοίμασαν και παρουσίασαν την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, στην αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Ενορίας του Αγίου Βασιλείου, με την παρουσία των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών  καθώς και αρκετών ενοριτών.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού π Ιωάννου, ο οποίος ευχήθηκε σ' όλους ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Έτος δίδοντας μέσα από την σύντομη ομιλία του το μήνυμα των Χριστουγέννων λέγοντας χαρακτηρίστηκα, « .Ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό. Ο Χριστός προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και την ένωσε με τη Θεότητα, για να δείξει ότι ο προορισμός μας είναι να γίνουμε καθ' ομοίωσιν του Θεού .» τονίζοντας «  .Μέσα σ' έναν κόσμο εσωτερικά διχασμένο, πνευματικά αλλοτριωμένο και οικονομικά ισοπεδωμένο, γιορτάζουμε άλλη μία φορά τη σάρκωση του Λόγου, το μοναδικό και ανεπανάληπτο εκείνο γεγονός, που σημάδεψε εδώ και 2012 χρόνια την ανθρώπινη ιστορία και απετέλεσε την πλήρωση της πανανθρώπινης προσδοκίας για λυτρωμό.».

Το όλο πρόγραμμα περιλάμβανε χριστουγεννιάτικα τραγούδια  κάλαντα  ποιήματα και εκκλησιαστικούς ύμνους.

 Τι ποιο όμορφο και καταλληλότερο από τις παιδικές φωνές, για να μάς αναγγείλουν μέσα από  ποιήματα και κάλαντα την έλευση του Λυτρωτού.

Το θείο βρέφος γεννιέται κάθε χρόνο και σκορπά αγάπη, ειρήνη, ευτυχία και  ελπίδα. Μπορεί να φαίνεται πώς οι αξίες αυτές σιγά - σιγά  εκλείπουν από τον κόσμο, όμως οι  αθώες φωνές των παιδιών διαλάλησαν  την ελπίδα που  κομίζει το  θείο  βρέφος.

Η εκδήλωση, στην οποία πρωταγωνιστές ήταν τα μικρά μας παιδιά, ήταν απόλυτα πετυχημένη και, σε πολλά σημεία της,  πραγματικά ενθουσίασε τους συμμετέχοντας και όλα αυτά αποτέλεσμα του κόπου των παιδιών μας, της άριστης συνεργασίας των γονέων,  αλλά κυρίως της απρόσκοπτης εργασίας και στηρίξεως της κατηχήτριας τους κ. Γεωργίας Δροσοπούλου Γεωργαρά.

        Στο τέλος του προγράμματος η κατηχήτρια  απηύθυνε ευχές, για καλή πρόοδο, ευλογημένα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα, καθώς και ευτυχισμένο καινούργιο χρόνο.

Κλείνοντας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως προσέφερε νηστίσιμα εδέσματα και γλυκίσματα προς όλους τους συμμετέχοντας .

 

Ευλογημένα Χριστούγεννα

με το καλό ο καινούργιος χρόνος

 + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας