Εκκλησία της Ελλάδος

Λαμπρή πανήγυρη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μοναστηράκι, στο Πυργί Κεφαλονιάς και εγκαίνια του Ενοριακού Κέντρου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 27/09/2012

Ένα από τα μεγάλα γιορτάσια της Παναγίας στην Κεφαλονιά είναι και του μικρού ναού στο χωριό Μοναστηράκι των Πρόννων στην Κεφαλονιά, όπου χαρακτηριστική κάθε χρόνο είναι η  αθρόα συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Με εξαιρετική λαμπρότητα και με ιδιαίτερη κατάνυξη εορτάστηκε και φέτος στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Μυρτιδιώτισσας, στο Μοναστηράκι Κεφαλονιάς, η ανάμνησης των θαυμάτων της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας.Κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Κεφαλληνίας, εκπρόσωποι των Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και να συμμετάσχουν στην ιερά πανήγυρη και στις λοιπές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων, ο οποίος φανερά συγκινημένος μετά το πέρας της

δείτε περισσότερα »
Ψήφισμα για τον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου Ηλιουπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2012

H Eνορια και το Δ.Σ του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου Ηλιουπόλεως εξέδωσαν ψήφισμα για την μη  απομάκρυνση του Ι.Ν από τον Δήμο Ηλιούπολης σε αυτόν  του Δημου Καισαριανής
 

 
ΨΗΦΙΣΜΑ
Τό Διοικητικόν Συμβούλιον τοῦ Συλλόγου Ἀνεγέρσεως Ἱεροῦ Ναοῦ Ἀποστόλου Παύλου Ἡλιουπόλεως Ἀττικῆς εἰς τήν ἀπό ἡμερομηνίαν 16η Αὐγούστου 2012 ἔκτακτον συνεδρίασιν αὐτοῦ μέ θέμα «Ὑπαγωγή τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνηματικοῦ Ναοῦ Ἀποστόλου Παύλου Ἡλιουπόλεως εἰς τήν Ἱεράν Μητρόπολιν Καισαριανῆς, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ», ἐξέδωσε ψήφισμα μέ τό ὁποῖον ζητεῖ ἀπό τόν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ καί τήν Ἱεράν Σύνοδον τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος:
ΨΗΦΙΣΜΑ
1) Νά παραμείνη ὁ Ἱερός Προσκυνηματικός Ναός Ἀποστόλου Παύλου Ἡλιουπόλεως εἰς τήν Ἡλιούπολιν καί τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν, ὡς ἔχει σήμερον.
 
2) Νά συλλεγοῦν ὑπογραφές κατοίκων τῆς Ἡλιουπόλεως α) διά τήν παραμονήν τοῦ Ἱεροῦ Προσκυνηματικοῦ Ναοῦ Ἀποστόλου Παύλου Ἡλιουπόλεως εἰς τήν Ἡλιούπολιν καί τήν Ἱεράν Ἀρχιεπισκοπήν Ἀθηνῶν καί β) διά τήν ἐνοριοποίησιν αὐτοῦ, ἐφ’ ὅσον τοῦτο εἶναι ἐφικτόν.
 
Τό παρόν ψήφισμα κατεχωρήθη μέ ἀριθ. 182/2012 εἰς τό βιβλίον Πρακτικῶν τοῦ Συλλόγου Ἀνεγέρσεως Ἱεροῦ Ναοῦ Ἀποστόλου Παύλου Ἡλιουπόλεως.
 
Τό παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ ἀπεφασίσθη ὁμοφώνως ὑπό τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου ὅπως ἀποσταλῆ εἰς τήν Α.Θ. Μακαριότητα τόν Ἀρχιεπίσκοπον Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ.κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΝ καί εἰς τούς Σεβασμιωτάτους Ἱεράρχας τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος.
 
       Ὁ Πρόεδρος                 Ὁ Γραμματεύς                           Η  Αντιπρόεδρος 
Ἀνδρέας Φωτοπουλος          Πέτρος Γραφάκος                      Αικατερίνη Λώλου  

 

  Τά μέλη

Σκυτοπούλου-Καρύδα Χρυσάνθη

Μπούσμπουρα Αθανασία

Κοντός Δημήτριος

 

Φωτοπούλου Ευθυμία

Καλκατζής Στέφανος

Γιαννέλου Ιουλία    

δείτε περισσότερα »
Επιτυχής η Σύναξη Ιερέων του Λονδίνου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2012

του Πρωτοπρ. Αναστασίου Δ. Σαλαπάτα

Πραγματοποιήθηκε χθές Τρίτη 25η Σεπτεμβρίου τ.έ., στους Κοινοτικούς χώρους του Ιερού Καθεδρικού Ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου Νοτίου Λονδίνου, Σύναξη των Ιερέων που διακονούν στη μεγαλούπολη του Λονδίνου.

Tη Σύναξη διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας και προήδρευσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Γρηγόριος. Συμμετείχαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος και 30 περίπου Ιερείς.

Μετά την καθιερωμένη προσευχή, ο Σεβασμιώτατος έκανε εισήγηση στην οποία αναφέρθηκε  

δείτε περισσότερα »
Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2012

Με την ευκαιρία της μνήμης του Οσίου πατρός ημών Ρωμανού του Μελωδού θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012.

 
Το πρόγραμμα της Αγρυπνίας έχει ως εξής :
 
 
 
          20:30 Μικρό απόδειπνο.
 
          20:45 Μέγας πανηγυρικός εσπερινός κατά την μοναστηριακή τάξη.
 
          22:30 Αγιασμός και προσκύνηση ιερών λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου.
 
          23:00 Όρθρος - Θεία λειτουργία.
 
          01:30 Τέλος ιερών ακολουθιών.
       
 

                                                                            Μετʼευχών και αγάπης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
  

δείτε περισσότερα »
H εορτή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ναύπλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 26/09/2012

(φωτορεπορτάζ Ευαγ.Μπουγιώτης) Σήμερα Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου,η Εκκλησία μας εορτάζει την μετάσταση του Αγίου  Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Στο δημοτικό διαμέρισμα του  Αργολικού 5χλμ από την πόλη του Ναυπλίου  πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός  Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου .

Την παραμονή της εορτής ,ημέρα Τρίτη τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας , από τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Γεώργιο Μυτροσίλη  και με την παρουσία κι άλλων ιερέων.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας πέριξ του ναού.

  

δείτε περισσότερα »
Η Παναγία των Μυρτιδίων στην Αίγινα
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

(εκ της Ι.Μ.Ύδρας )Με ιερή κατάνυξη και με την παρουσία πολλών κληρικών και πιστών Χριστιανών εορτάσθηκε η Παναγία των Μυρτιδίων, στο ιστορικό παρεκκλήσιο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο κέντρο της πόλεως Αιγίνης, όπου και φυλάσσεται η περίπυστος παλαιά θαυματουργός ιερά εικόνα της Θεοτόκου.

Το παρεκκλήσιο αυτό αποτελεί ιερό προσκύνημα της Αρχιερατικής επιτροπείας Αιγίνης, διοικείται από επταμελή επιτροπή και τα έσοδα του διατίθενται στο κατηχητικό και νεανικό έργο της νήσου. Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ.Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του «κάλεσε τους πιστούς να τιμούν το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ερμηνεύοντας δύο  

δείτε περισσότερα »
Παρέμβαση για υποσιτιζόμενους μαθητές
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

Εκ της Ι.Μ.Χαλκίδος-Επιστολή προς τις Διευθύνσεις όλων των Σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων) της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων, την οποία κοινοποίησε και προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ευβοίας και Μαγνησίας, απέστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, θέτοντας εαυτόν και την Ιερά Μητρόπολη ευρύτερα στην διάθεση των εκπαιδευτικών Λειτουργών για την αντιμετώπιση μαθητών υποσιτιζομένων.

 
 

δείτε περισσότερα »
Ιερά Πανήγυρις στον Ι.Ν.Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Σεπολίων
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

Ιερά Πανήγυρις θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στα Νέα Σεπόλια στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου. Επίσης σύμφωνα με το πρόγραμμα στον Ιερό Ναό θα τελεστεί και Αγρυπνία την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου από τις 22.00 έως 00.30.

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα από έναν αγανακτισμένο κάτοικο της Ιερισσού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/09/2012

“Επειδή πιθανολογώ ότι οι Μητροπολίτες(όχι φυσικά όλοι) έχουν μια εσφαλμένη άποψη σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στις μέρες μας, θα πρέπει να επισημάνουμε μερικά πράγματα.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να προωθούνται άνθρωποι οι οποίοι προσφέρουν έργο σε κάθε τομέα που αφορά την Εκκλησία μας. Να αναδεικνύονται ακόμη κι αν η ταπεινότητά τους δεν το επιδιώκει. Δυστυχώς, με όσα ακούμε και βλέπουμε αυτά που προαναφέρω δεν συμβαίνουν, αντιθέτως κόβονται τα πόδια και το στόμα σε όσους προσφέρουν θεάρεστο έργο, ενεργοποιούν το λαό και κυρίως τους ΝΕΟΥΣ που σήμερα ζουν σε δύσκολες συνθήκες πειρασμών. 

Η καθημερινότητα μας διδάσκει ότι για να επιβιώσουμε πρέπει να γαλουχηθούμε με αξίες, με πίστη, με υπομονή, με αγάπη και ελπίδα που βρίσκουμε πλέον μόνο κοντά στο Χριστό. Όλα τα παραπάνω τα προσφέρουν σε όλους εμάς ελάχιστοι άνθρωποι δυστυχώς, μα το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτούς τους ανθρώπους εσείς στερείτε από εμάς. 

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια ανθρώπων έχουν  απογοητευτεί με την διαφθορά και όχι μόνο των πολιτικών. Γνωρίζοντας το παρασκήνιο που υπάρχει πριν από τις Αρχιερατικές εκλογές, μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι κάποιοι μητροπολίτες δεν διαφέρετε από τους πολιτικούς και την διεφθαρμένη προσωπικότητά τους. Γιατί απορρίπτετε ανθρώπους που έχουν κάνει έργο, αδιαφορείτε για την γνώμη του λαού; Θέλετε να επιτρέψετε αυτήν την κατάντια να συνεχίζεται; Από ποιον περιμένετε να σας σεβαστεί όταν εσείς οι ίδιοι δεν σέβεστε τον ίδιο τον Θεό; Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι θα έρθουν ποτέ κοντά στο Χριστό βλέποντας τι παίζετε παρασκηνιακά στην εξουσία της Εκκλησίας;

Το 2001 κάτι είχε πει ο νυν Αρχιεπίσκοπος...κάτι το οποίο μάλλον έσβησε από την μνήμη του όταν ανέβηκε στο θρόνο. Ευελπιστώ να το θυμηθεί πριν να είναι αργά. Εμείς θέλουμε ζωντανή Εκκλησία, καμιά σχέση με αυτήν που βλέπουμε να θέλετε να προβάλλετε”.

  

δείτε περισσότερα »
Εγκόλπιο Ημερολόγιο του 2013 της Μητροπόλεως Χαλκίδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/09/2012

Εξεδόθη ήδη και κυκλοφορεί το Εγκόλπιο Ημερολόγιο του έτους 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, από τις εκδόσεις του Επικοινωνιακού-Μορφωτικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΕΥΡΙΠΟΥ», το οποίο είναι αφιερωμένο στον σπουδαίο Ιεράρχη, μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό ΓΡΗΓΟΡΙΟ (Πλειαθό), με αφορμή την συμπλήρωση 90 ετών από την ενθρόνισή του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος  (1923-2013).
            Την επιμέλεια του Ημερολογίου είχε, κατόπιν της ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, ο Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Θεοχάρης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυξ.
            Οι σελίδες του Ημερολογίου θ’ αποτελέσουν για τους αναγνώστες ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπικότητα του Μακριστού Μητροπολίτου Γρηγορίου, ο οποίος εποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος επί ήμισυ περίπου του αιώνος (1922-1968).
            Επιπλέον, δίδονται στον αναγνώστη και οι απαραίτητες πληροφορίες για την ποιμαντική διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως, μέσα από τις ενοριακές κοινότητες, τα εκκλησιαστικά ιδρύματα κ.λπ., όπως και ο απολογισμός του φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής μας Εκκλησίας.
            Το Ημερολόγιο δύνανται να προμηθευθούν, όσοι επιθυμούν, από όλες τις Ενορίες και τις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, όπως και από το Βιβλιοπωλείο μας «ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΙΛΩΝ» (Αβάντων 32 – Χαλκίδα, τηλ. και fax22210.79217).
            Τα έσοδα από την πώληση του Ημερολογίου, θα διατεθούν για τα ποιμαντικά και φιλανθρωπικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως.
 
Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672