Εκκλησία της Ελλάδος

"Συναπάντημα στη δύση"-Ενα βιβλίο για όλους
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2012

Αγαπητοί αδελφοί και πατέρες

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

 

Η ενοριακή μας κοινότητα γενικότερα (Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καλλιθέας) αλλά και ειδικότερα οι πατέρες του Ναού,  μοιραζόμαστε σαν μια οικογένεια την χαρά της έκδοσης μόλις πριν από λίγες μέρες του πρώτου βιβλίου του αγαπητού αδελφού και συνεφημερίου μας, του π.Βασιλείου Χριστοδούλου με τίτλο: "Συναπάντημα στη δύση" από τις εκδόσεις ΑΘΩΣ (Σταμούλη).

 

Με αφορμή στιγμιότυπα ζωής ενός ταπεινού και άσημου ιερέα σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδας μας, ο π.Βασίλειος καταθέτει με μοναδικά ποιητικό τρόπο τον στοχασμό και την έκπληξή του για το πως ο Θεός επιλέγει να διέρχεται τις ζωές μας, διακριτικά και αρχοντικά μέσα από βηματισμούς ιερατικούς.

 

Το βιβλίο δεν είναι βιογραφία αλλά κοινωνία σκέψεων, προβληματισμού και ...μιας "άλλης ματιάς" για τη σχέση μας με τον Θεό, για την διακονία μας, για τον τόπο και τρόπο της ζωής μας.

 

Με το σύντομο αυτό σημείωμα έρχομαι να σας συστήσω το βιβλίο, διότι ταπεινά φρονώ, ότι αξίζει να προωθηθεί στις νεανικές και φοιτητικές συντροφιές μας, αναμεταξύ μας, στους ενορίτες μας γενικότερα, αλλά και στα ενοριακά βιβλιοπωλεία μας, όπου αυτά λειτουργούν. Άλλωστε, χάριν της ευαισθησίας των εκδοτών το βιβλίο κρατήθηκε στην χαμηλότερη δυνατή τιμή (5,00 €) ακριβώς για να είναι προσιτό σε όλους.

 

Με πολλές ευχαριστίες για τον χρόνο σας

και Αναστάσιμες ευχές

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

 

αρχιμ.Ειρηναίος Νάκος 

δείτε περισσότερα »
Εσπερινός στον Πολιούχο της Λαρίσης Άγιο Αχίλλιο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2012

(εκ της Ι.Μ.) Με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Θεσσαλική πρωτεύουσα, η Λάρισα, τιμά και φέτος τον πολιούχο και προστάτη της, τον αρωγό και έφορό της, τον Άγιο Αχίλλιο Επίσκοπο Λαρίσης, το θαυματουργό και μυροβλύτη.

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Μαΐου, τελέστηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου και φυλάσσονται τα Ιερά και Χαριτόβρυτα Λείψανα του Αγίου, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την παρουσία χιλιάδων πιστών, του Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης καθώς και των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, καλωσόρισε στην πανηγυρίζουσα πόλη της Λαρίσης το Μακαριώτατο Πρωθιεράρχη  

δείτε περισσότερα »
Ο ΙΣΚΕ εφιστά την προσοχή...
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 15/05/2012

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος ενημερώνει ότι, ανυπόγραφα δημοσιεύματα τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου τύπου, που παρουσιάζονται ως ειδήσεις και πού αφορούν δήθεν, αποφάσεις του Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε, έχουν ύποπτη προέλευση και δόλιους σκοπούς και φυσικά  δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Οι ανακοινώσεις του  Δ.Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. δημοσιεύονται με επίσημο Δελτίο Τύπου, με ευθύνη του Γραφείου Τύπου καί του ορισθέντος εκπροσώπου του, σε όλα τα Μ.Μ.Ε, καθώς επίσης και στις Ιερές Μητροπόλεις. 

Επειδή δεν είναι δυνατόν κάθε φορά πού δημοσιεύεται ένα κείμενο καί αφορά πληροφορίες ή ειδήσεις για τον Ι.Σ.Κ.Ε. χωρίς την γνώση του αρμοδίου Γραφείου Τύπου, να προβαίνουμε σε ανακοινώσεις ή διαψεύσεις περί των δημοσιευμάτων, παρακαλούμε θερμά να λαμβάνονται υπ΄ όψιν μόνον τα επίσημα Δελτία Τύπου και οι ανακοινώσεις πού φέρουν την υπογραφή του Γραφείου Τύπου του Ιερού Συνδέσμου.

Επίσης το Δ.Σ. καλεί, για άλλη μια φορά, όλους τους Εφημερίους της Πατρίδας μας να γραφούν μέλη στον Ι.Σ.Κ.Ε  ενισχύοντας έτσι την φωνή του, ιδίως σήμερα, που τα γεγονότα τρέχουν και κινδυνεύουμε να βρεθούμε προ εκπλήξεων.

Επίσης ενημερώνουμε όλους τους Κληρικούς της Πατρίδος μας ότι δεν εξέλειπε ο κίνδυνος από τους απατεώνες που απομυζούν χρήματα για να παρέχουν δήθεν τα εφάπαξ των δικαιούχων.

                                               

Αθήνα 14-5-2012

                          

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ι.Σ.Κ.Ε

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΛΛΗΣ

 

  

δείτε περισσότερα »
Νέος Εθελοντής Κληρικός στην Μητρόπολη Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

Τη χειροτονία ενός νέου εθελοντή Διακόνου π. Σταύρου Μαλλιαρού ιδιωτικού υπαλλήλου,  ο οποίος με ζήλο και αυταπάρνηση επέλεξε να διακονήσει την τοπική μας Εκκλησία, τέλεσε την Κυριακή  13 Μαΐου, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.Κατά τη διάρκεια της Χειροτονίας, ο νέος Διάκονος ζήτησε την έμπρακτη ηθική συμπαράσταση απ’ όλους, επικαλούμενος την δύναμη του Κυρίου, προκειμένου να υπηρετήσει το Θυσιαστήριο, την Εκκλησία και το χριστεπώνυμο πλήρωμά Της.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος προς τον χειροτονούμενο,  αναφέρθηκε στα πνευματικά εφόδια τα οποία θα τον καταστήσουν άξιο διάκονο και ποιμένα υπενθυμίζοντάς του ότι ζούμε σε μια κρίσιμη εποχή στην οποία δεν υπάρχουν τα κεκτημένα, τα δεδομένα και τα αυτονόητα καθώς η Εκκλησία αναζητά πλέον νέους τρόπους προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στα παιδιά της.

Επίσης, ο κ. Ιγνάτιος μίλησε για τον νέο αυτό θεσμό των εθελοντών κληρικών στις μέρες μας, όπου ο κάθε νέος ιερέας θα διατηρεί το προσωπικό του επάγγελμα και θα επιβιώνει αποκλειστικά από αυτό όπως ακριβώς συνέβαινε πριν από αρκετά χρόνια, ευχόμενος να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του νέου Διακόνου.

Τέλος,  ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως η εκκλησία θα παραμείνει μάνα αυτού του λαού, όπως το έχει πράξει διαχρονικά, χάρη στους Ποιμένες της και τον πιστό λαό που κρατά ζωντανές τις αξίες, την ιστορία, την παράδοση, την γλώσσα και την Ορθόδοξη πίστη.  Εκ του Γραφείου Τύπου 

δείτε περισσότερα »
Η Εορτή της Σαμαρείτιδος στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Φωτεινής Υμηττού
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

(εκ του Ι.Ν.-π. Νικόδημος ) Την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 13 Μαϊου 2012, πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-Αγίας Φωτεινής.

Την παραμονή ετελέσθη Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και ανήμερα της εορτής Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής- Βύρωνος-Υμηττού κ.κ. Δανιήλ χοροστάτησε, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο λόγο. Το εσπέρας της εορτής, ετελέσθη μεθεόρτιος Εσπερινός, Ιερά Παράκλησις και Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην ενορία μας,προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Καλλινίκου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Πλήθος ενοριτών και προσκυνητών προσήλθαν  με πίστη και ευλάβεια  για να προσευχηθούν και να ζητήσουν τις πρεσβείες της Αγίας Φωτεινής.  

δείτε περισσότερα »
Η ιερή αποστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων στο Detroit
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΙΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ "ΜΠΑΛΕΤΟ"!

 

Από το ιστολόγιο του μητροπολίτη Καλαβρύτων: Υψηλά ιστάμενο εκκλησιαστικό πρόσωπο, με το οποίο μας συνδέουν άρρηκτοι πνευματικοί δεσμοί, καθώς μόλις είχαμε επιστρέψει από το Detroit των ΗΠΑ, με μια πικρόχολη διάθεση μας ερώτησε: «Πως πήγε το μπαλέτο»; Επειδή λοιπόν είναι πιθανόν καί άλλοι εκκλησιαστικοί παράγοντες να έκαμαν τον ίδιο συλλογισμό, γι αυτό προβαίνουμε στη σημερινή μας ανάρτηση. Ελπίζουμε πως και οι μη καλής πίστεως αδελφοί μας να πεισθούν, ότι η μετάβασή μας στο Detroitυπαγορεύθηκε από ιεραποστολική διάθεση. " Τοις πάσι γέγονα τα πάντα, ίνα πάντως τινάς σώσω" ( Απ. Παύλοσ Α΄Κορινθ. 9, 22).

____Εμείς, λοιπόν, από τις 22 έως τις 29 Μαρτίου 2012 είχαμε συνοδεύσει μία Ομάδα νέων και νεανίδων - Μέλη του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, επιστημόνων κατά το πλείστον- στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έπειτα από πρόσκληση των Παραγόντων της Ελληνικής Παροικίας του Detroit, για να γιορτάσουμε εκεί την επέτειο του 1821, με πρωταρχικό -γιατί δε όχι και μοναδικό- κίνητρο να πλησιάσουμε τα νέα αυτά παιδιά και να τους δώσουμε το στίγμα, ότι η Εκκλησία είναι μια ζεστή αγκαλιά για όλους μικρούς και μεγάλους!

_________Δευτερευόντως, το ταξίδι στο Detroit, προσωπικά για τον χαράσσοντα αυτές τις γραμμές, ήταν και μία πρόκληση, μια δοκιμή, ένα τέστ πνευματικής ισχύος και αντοχής, για το «άν και κατά πόσο περνάει ακόμη ή μπογιά του στη νεολαία!». Μπορεί άραγε ένας κληρικός -πού έχει περάσει πια τα εβδομήντα τρία χρόνια της ζωής του- να προσεγγίζει και να εμπνέει πειστικά τους σημερινούς νέους των είκοσι, είκοσι δύο και είκοσι πέντε ετών; Θα είχε άραγε να τους προσφέρει κάτι και μάλιστα ζώντας τόσο κοντά μαζί τους από το πρωΐ μέχρι το βράδυ»;

___________ Επιστρέφοντας, λοιπόν, από μία ιδιότυπη ιεραποστολική αποστολή, θα περίμενε να ερωτηθή από τον εκκλησιαστικό του περίγυρο για το αν και κατά πόσον ή παρουσία του εκεί ήταν αποδεκτή από αυτά τα νέα παιδιά, για την κατάσταση του ελληνικού στοιχείου στο Detroit, για το έργο της Εκκλησίας εκεί κ.ά. Αντί όλων αυτών απ’ αυτό το υψηλά ιστάμενο εκκλησιαστικό πρόσωπο δέχθηκε την πικρόχολη ερώτηση «πως πήγε το μπαλέτο στην Αμερική»; Η αναπάντεχη αυτή ερώτηση σαν δηλητηριώδες βέλος πλήγωσε την ευαίσθητη ψυχή μας!

__________Να όμως, ότι ο Πανάγαθος Θεός δεν αφήνει απαρηγόρητα τα παιδιά Του! Εκτός από την προσωπική του βαθμολόγηση, ο χαράσσων τις γραμμές αυτές είχε την ευλογία να λάβει από το Θεό και την «έξωθεν καλήν μαρτυρίαν» (Α΄Τιμοθ. 3,7), τόσον αναγκαία για τον κληρικό, μάλιστα δε για τον Επίσκοπο. Η καλή αυτή μαρτυρία είχε τέσσερες (4) πτυχές ή εκφάνσεις: 

  • α) πρώτη ήλθε η από 12ηςΑπριλίου εγκάρδια επιστολή της Αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας κυρίας Βασιλικής Ψυχράμη, η οποία είχε συνοδεύσει την αποστολή στο Detroitως εκπρόσωπος του κ. Δημάρχου,
  • β) έπειτα ήλθε η από 30ής Απριλίου επίσης πολύ συγκινητική ευχαριστήρια επιστολή της Διοικήσεως του Χορευτικού Ομίλου Αιγίου, την οποίαν υπογράφουν η Πρόεδρος του Σωματείου κυρία Ελένη Αρβανίτη-Καφεντζή, η οποία ωσαύτως είχε συνοδεύσει το Χορευτικό Όμιλο,  και του Γραμματέως κ. Σπ. Αργυροπούλου,
  • γ) ακολoύθησε η από το Detroitεπιστολή του Γραμματέως της Μητροπόλεως κ. ΑlexRadulescuκαι, τέλος,
  • δ) ως κορυφαία μαρτυρία ήλθε το δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδος «ΤΥΠΟΣ της Αιγιάλειας» της 10ηςΜαΐου με τίτλο «Ο Αμβρόσιος κοντά στη νεολαία!», όπου δημοσιεύεται σχετική έρευνα από τα νεανικά πρόσωπα, τους Χορευτές. Από το ρεπορτάζ της κυρίας Μαρίας Στιβακτοπούλου-Προδρομάκη συνάγεται το συμπέρασμα, ότι «το ταξίδι στην Αμερική ήταν μια εμπειρία για όλους».

___________Για την ιστορία και μόνο δημοσιεύουμε τα προαναφερθέντα στοιχεία, όχι βέβαια για να προβάλλουμε την αναξιότητά μας, αλλά για να διδαχθούν και άλλοι, ότι όταν οι άνθρωποι μας πληγώνουν, τότε ο Θεός μας παρηγορεί με το δικό Του τρόπο. Από τα στοιχεία αυτά αντλήσαμε νέες δυνάμεις για την περαιτέρω ιερή διακονία μας. Ο Θεός μας ελέησε! Αλλά και οι άνθρωποι με το δικό τους τρόπο μας είπαν «ΝΑΙ! η μπογιά σου, Δεσπότη μας, περνάει ακόμη και σήμερα, περνάει στην νεολαία και όχι μόνο! Ο λόγος σου και η παρουσία σου, με την Χάρη Κυρίου, μπορούν ακόμη να μας διδάσκουν και να μας εμπνέουν»!

___________'Επειτα από όλα αυτά, αγαπητοί μου φίλοι, ο Αμβρόσιος παραμένει ένας ευτελής και ανάξιος δούλος του Ιησού Χριστού και συγχρόνως ένας διάκονος του παρά Κυρίου εμπιστευθέντος εις αυτόν ποιμνίου. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί τον καλόν αγώνα της πίστεως για να βιώνουμε την εν Χριστώ ζωή. «Είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον από του νύν και έως του αιώνος» Αμήν.

 

Αίγιον, 14 Μαΐου 2012    

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
 

  

δείτε περισσότερα »
Προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιο Νεκτάριο Καμάριζας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

Τη Κυριακή 13 Μαΐου 2012 μετά τη Θεία Λειτουργία οι Κατηχητικές Συνάξεις Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας και Ι.Ν. Εισοδίων Θεοτόκου Βάρης, πραγματοποίησαν κοινή Προσκυνηματική Εκδρομή στον Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Καμάριζας.

Εκεί αφού προσκυνήσαμε μας υποδέχθηκε ο Σεβαστός Γέροντας Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Βιτάλης, ο οποίος πραγματοποίησε δέηση για όλα τα παιδιά, τους Κατηχητές και μερικούς γονείς που συνόδευσαν και στη συνέχεια μας μίλησε από καρδιάς .

Στο τέλος όλα τα παιδιά έλαβαν την ευχή του και μια εικόνα ευλογία του Αγίου Νεκταρίου.

π. Αντώνιος Χρήστου-Εφημέριος Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Βούλας 

δείτε περισσότερα »
Ενθρόνιση Ηγουμένου Ι.Μ. Εορτακουστής – Αρτοκωστάς Κυνουρίας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

Μέσα  σε πανηγυρική και ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα τελέστηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2012,  η ενθρόνιση του νέου Ηγουμένου της αδελφότητας της Ιεράς Ανδρώας Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Εορτακουστής ή Αρτοκωστάς Κυνουρίας, Αρχιμανδρίτου π. Σεραφείμ Στεργίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλέξανδρο.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ.κ. Τιμόθεος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ.κ. Πολύκαρπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρέστησαν επίσης Ηγούμενοι  Μοναστηριών και πλήθος Ἱερομονάχων, Ιερέων, Μοναχών και Μοναζουσών από όλη τη χώρα, από το Άγιο Όρος και από την Κύπρο. 

δείτε περισσότερα »
Μητροπολίτης Λαγκαδά: «η Ελλάδα θα ήταν σήμερα Ελβετία, αν…»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 14/05/2012

Με λαμπρότητα ξεκίνησαν οι εόρτιες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολις Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης προς τιμήν των Αγίων Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων  Κωνσταντίνου και Ελένης επί τῇ συπμληρώσει 1700 ετών από της οράσεως  του Τιμίου Σταυρού από τον Μεγάλο Κωνσταντίνο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, το πρωί της 13ης Μαιου ε.έ., εκόμισε τα ιερά λείψανα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Ασσήρου, και κατόπιν χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. 

δείτε περισσότερα »
«Καλή επιτυχία παιδιά!» από τον ηγούμενο της Μονής Βασσών Καρπάθου π. Καλλίνικο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 12/05/2012

(π.Καλλίνικος Μαυρολέων) Στην Ιερά Πατριαρχιακή και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Γεωργίου Βασσών, στην Κάρπαθο, τελέσθηκε το Σάββατο 12 Μαϊου 2012 Θεία Λειτουργία, στην οποία προσήλθαν και τα παιδιά, που αυτές τις μέρες θα ριχτούν στον αγώνα των εξετάσεων, οι γονείς και οι καθηγητές τους.


Τη Θεία Λετουργία τέλεσε ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. π.Καλλίνικος και ο Ιεροδιάκονος π.Αμβρόσιος Μαναρουλάς, ο οποίος μάλιστα φέτος είναι και υποψήφιος για τη Θεολογική Σχολή. Έψαλε ο Θεολόγος Καθηγητής του Γυμνασίου και Λυκείου Απερίου κ.Γεώργιος Καμπάς και ομάδα κυριών. Συμπροσευχήθηκαν μαζί μας ο π.Έπαρχος Καρπάθου και Επίτιμος Διδάσκαλος κ.Ιωάννης Καρίκης, η Διευθύντρια του Δημ.Σχολείου Απερίου κ.Ρηγοπούλα Βασιλαράκη, αρκετοί Καθηγητές των παιδιών από τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νησιού μας και οι γονείς τους.


Ο π.Καλλίνικος μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές τόσο της Αυτού Θειοτάτης  

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672