Εκκλησία της Ελλάδος

Μητροπολίτης Δαμασκηνός:«Ημέρα μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/06/2012

Με σειρά θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο ΟΡΕΣΤΕΙΑ εορτάζει κατ’ αυτάς η πόλη της Νέας Ορεστιάδος τη συμπλήρωση 89 χρόνων από τη θεμελίωση της το έτος 1923 μετά την Συνθήκη της Λωζάνης, όπου εγκαταστάθηκαν 900 οικογένειες Αδριανουπολιτών και Καραγατσιανών προσφύγων  της καταστροφής του 1922.

Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας ο τότε Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Πολύκαρπος, ο οποίος μαζί με τους πρόκριτους της Αδριανούπολης και του Κάραγατς, λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα από τις πατρογονικές εστίες έφεραν στη φιλόξενη ελεύθερη πατρίδα τα ιερά τους κειμήλια και έστησαν τα νοικοκυριά τους με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Το πρωί της Κυριακής, 24ης Ιουνίου ε.ε. άρχισε ο εορτασμός, με Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.  

δείτε περισσότερα »
Η Κόρινθος εορτάζει τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 25/06/2012

Στις 28 και 29 Ιουνίου η Εκκλησία της Κορίνθου, εορτάζει τον Πολιούχο της, Απόστολο Παύλο. Στο επίκεντρο των πνευματικών εκδηλώσεων βρίσκεται ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, καθώς και το Βήμα του Γαλλίωνος στην Αρχαία Κόρινθο.    

 

Με τη μέριμνα και τη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας δίδεται παγκορινθιακός χαρακτήρας στην πανήγυρη, ενώ η συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και των Συνοδικών Μητροπολιτών, υπογραμμίζει τη θέση που κατέχει η Κόρινθος, ως Αποστολική Εκκλησία, στους πανελλαδικούς εορτασμούς της μνήμης του Αποστόλου Παύλου.  

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ. Λαγκαδά: Η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/06/2012

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ε.έ, εορτή του  Γενεσίου του Τιμίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Όσσης, όπου και φυλάσσονται τα σεπτά λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων Κυράννης της Οσσαίας και Ακυλίνης- Αγγελίνης της εκ Ζαγκλιβερίου καταγομένης .

Κατά την διάρκεια της  Θείας Λειτουργίας, ετέθησαν σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα Αγίων Νεομαρτύρων τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Μητρόπολη μας και εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου,  ο οποίος ενέπνευσε και εμπνέει τα τάγματα των αγίων, των οσίων, των ομολογητών, των νεομαρτύρων, των μοναχών, των πατέρων και όλων των «εις Χριστόν πιστευόντων, καθώς και στα παραδείγματα που μας δείχνουν με τον βίο τους οι Άγιοι Νεομάρτυρες οι οποίοι με την ζωή και το μαρτύριο τους έγιναν ομολογητές της Πίστεως του Αναστάντος Κυρίου. 

δείτε περισσότερα »
Η Πρέβεζα αποχαιρέτησε τον Μητροπολίτη της
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2012

(pamepreveza.gr) Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγ. Κωνσταντίνου στην Πρέβεζα, σε κλίμα οδύνης και βαθιάς συγκινησιακής φόρτισης, η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Μελέτιου.

 

Το παρόν έδωσαν μέλη της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτες, πλήθος κληρικών, εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου και βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, εκπρόσωποι δημοτικών αρχών, σύσσωμη η τοπική ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας και του στρατού, εκπρόσωποι φορέων και εκατοντάδες κόσμου.

 

Το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, την αγάπη του για τον συνάνθρωπό, την σεμνότητα και την απλότητά του εξήραν στους επικήδειους λόγους τους εκπρόσωποι της εκκλησίας και τοπικοί φορείς.

 

Η ταφή έγινε στον αύλειο χώρο του ναού που ο ίδιος έχτισε, επιθυμία του ιδίου.
 

δείτε περισσότερα »
Στο Φανάρι η Ντόρα Μπακογιάννη
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2012

Τήν μεσημβρίαν τοῦ Σαββάτου, 23ης τ.μ., ἡ Ἐξοχ. κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη, πρῴην Ὑπουργός καί Βουλευτής Ἐπικρατείας τοῦ Κόμματος Νέα Δημοκρατία, εὐρισκομένη εἰς τήν Πόλιν ἵνα ὁμιλήσῃ εἰς διοργανουμένην ἐκδήλωσιν τοῦ Global Relations Forum, ὡς καί εἰς τήν τελετή ἀποφοιτήσεως τοῦ Πανεπιστημίου Koç, ἐπεσκέψατοτήν Α. Θ.Παναγιότητα, τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαῖον, συνοδευομένη ὑπό τοῦ Ἐντιμ. κ. Νικολάου Ματθιουδάκη, Γενικοῦ Προξένου τῆς Ἑλλάδος ἐν τῇ Πόλει, τοῦ συζύγου αὐτῆς Ἐντιμ. κ. Ἰσιδώρου Κούβελου καί τοῦ Ἐντιμ. κ. Ἀναστασίου Χατζηβασιλείου, συμβούλου αὐτῆς. 

Τῇ Α.Ἐξοχότητι ἀπεδόθησαν αἱ προβλεπόμεναι τιμαί. (φωτο Νίκος Μαγγίνας) 

  

 

  

δείτε περισσότερα »
Ι.Μ.Χαλκίδος: Εκδήλωση με θέμα ««Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση»
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2012

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στις 7:00 το απόγευμα στην πάντοτε φιλόξενη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητος Ευβοίας στην Χαλκίδα, η  Ανοικτή Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Οικονομική Κρίση: αναγνωρίζοντας και προλαμβάνοντας την αυτοκαταστροφική συμπεριφορά».

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Η ΚΛΙΜΑΚΑ», η οποία έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση στον τομέα πρόληψης των αυτοκτονιών, με εισηγητές τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, τον κ. Κυριάκο Κατσαδώρο, Ψυχίατρο, Πρόεδρο του Δ.Σ. και Επιστημονικά Υπεύθυνο της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΚΛΙΜΑΚΑ – Φορέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου και Κοινωνικού Κεφαλαίου και την κ. Ελένη Μπεκιάρη, ειδικευόμενη Ψυχίατρο και συνεργάτιδα της ΚΛΙΜΑΚΑΣ.Την Εκδήλωση άνοιξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στην εισήγησή του επεσήμανε ότι η ανθρώπινη ζωή είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και ο κάθε άνθρωπος οφείλει αγάπη προς τον εαυτό του, όχι υπό την έννοια της φιλαυτίας και του εγωισμού, αλλά ως έκφραση αγάπης προς τον δωρεοδότη Θεό.

Ακόμη, επεσήμανε ότι σε ημέρες οικονομικής κρίσεως, που τα φαινόμενα αυτά αυξάνονται, καλούμαστε όλοι να δείχνουμε αλληλεγγύη σε όσους δειλιάζουν και εγκλωβίζονται, μέσω της επικοινωνίας, του διαλόγου και της παντοειδούς βοηθείας. «Μακάρι, ευχήθηκε, να μάθουμε να ξοδεύουμε λιγότερα για τους εαυτούς μας και περισσότερα για τους άλλους».  

Τόνισε ακόμη ότι η επιλογή της αυτοκτονίας ως μήνυμα προς τους άλλους, αδικεί όλους εκείνους οι οποίοι είναι φιλότιμοι και αντιλαμβάνονται τις δυσκολίες των ανθρώπων και αγωνίζονται.  

Εξήγησε, μάλιστα, σε όλους τους παρευρισκομένους ότι η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, με μεγάλη αγωνία για τις αυξήσεις των αυτοκτονιών, ιδίως την τελευταία διετία, προχωρά και στην προσπάθεια για την δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού, όπου θα μπορούν να προστρέχουν οι άνθρωποι που δυσκολεύονται και ζητούν να βρουν βοήθεια και στήριξη στην ώρα της αγωνίας, του πόνου, της απελπισίας.  Ο Σταθμός αυτός θα στελεχωθεί, συν Θεώ, με εθελοντές ειδικούς (ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς κ.ά. αρκετοί εκ των οποίων ήδη έχουν εκφράσει επιθυμία προτίθενται να βοηθήσουν) και με την απολύτως επιθυμητή συνεργασία με Φορείς της Πόλεως και του Νομού μας (Δήμους, Κέντρα Ψυχικής Υγείας κ.λπ.), αφού η κάθε εκκλησιαστική προσπάθεια στοχεύει στην ενεργοποίηση και συνεργασία όλων.

Προς τον σκοπό αυτό, όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, άρχισε η συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ», οι άνθρωποι της οποίας έχουν εξειδίκευση στο ζήτημα της αυτοκτονίας και θα λειτουργήσουν ειδικά σεμινάρια που θα απευθύνονται στους ιερείς, στους κατηχητές, αλλά και τους εθελοντές ειδικούς, ώστε να είναι όλοι κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ετοιμότεροι στη διαχείριση ενός περιστατικού αυτοκαταστροφικού ανθρώπου. Ακόμη, πρόθεση υπάρχει και για την συνεργασία με την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 1018, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι σκέπτονται με οποιονδήποτε τρόπο να βλάψουν τον εαυτό τους.

Στην συνέχεια μίλησε η κ. Ελένη Μπεκιάρη, η οποία στην σαφή και εξαιρετική ομιλία της, παρουσίασε τον ορισμό της ψυχικής υγείας, εξήγησε το πώς διαχωρίζεται η ψυχική υγεία από την ψυχική νόσο, ποιοί είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν την ψυχική υγεία και πως αυτή προστατεύεται.

Ακόμη, η κ. Μπεκιάρη παρουσίασε την Αυτοκτονία και Αυτοκαταστροφική Συμπεριφορά, μέσα από στοιχεία του Πανελληνίου Οργανισμού Υγείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ., δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην δυνατότητα πρόληψης της αυτοκτονίας, μέσα από την αναγνώριση αυτού του κινδύνου, των προειδοποιητικών σημαδιών, ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιους «μύθους» που υπάρχουν για την αυτοκτονία.

Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, στην λειτουργία της 24ωρης γραμμής παρέμβασης 1018 και σε άλλες δράσεις και υπηρεσίες που λειτουργεί η Μ.Κ.Ο. «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Μετά την ομιλία της κ. Μπεκιάρη, ο κ. Κυριάκος Κατσαδώρος, έκανε μια σύντομη σύνοψη όσων ακούστηκαν και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στην συμπολίτισσά μας κ. Χαρά Σπηλιοπούλου, Ιατροδικαστή και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία και έφερε σε επικοινωνία τον Μητροπολίτη μας με την «ΚΛΙΜΑΚΑ». Η κ. Σπηλιοπούλου αναφέρθηκε στο ζήτημα των αυτοκτονιών από την πλευρά του ιατροδικαστή, ενώ δεν παρέλειψα να συγχαρεί τον Μητροπολίτη Χαλκίδος γι’ αυτή την πρωτοβουλία και κάλεσε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συνεργαστούν με την Ιερά Μητρόπολη σ’ αυτή την προσπάθεια.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος με τους συμμετέχοντες στην Εκδήλωση, στη διάρκεια του οποίου, μεταξύ άλλων, απαντήθηκαν απορίες που γεννήθηκαν από τις εισηγήσεις, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει ουσιαστική σύγκρουση επιστήμης και πίστεως και διευκρινίστηκαν τα όρια μεταξύ πνευματικής πατρότητος και ψυχιατρικής, εξομολόγησης και ψυχολογικής υποστήριξης κ.ά.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία και την συμμετοχή τους, τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την προβολή των εκδηλώσεων της Εκκλησίας και κάλεσε όλους τους τοπικούς παράγοντες να συνεργαστούν με την Ιερά Μητρόπολη σ’ αυτή την προσπάθεια.

Στην Εκδήλωση παρευρέθησαν και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, οι εκπρόσωποι του Δήμου Χαλκιδέων κ. Αντώνιος Αφράτης – Αντιδήμαρχος, κ. Αναστασία Ψυχογιού-Μακαρώνα και Διαμαντής Καρκαντελίδης – Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο τ. Βουλευτής κ. Άγγελος Πνευματικός, Ιερείς, αρκετοί Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι και ειδικοί Ψυχικής Υγείας, ενώ υπήρξε και απευθείας αναμετάδοσή της από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

 

 

 

  

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικά Ενοριακά Φροντιστήρια από το Γραφείο Νεότητος της Ι.Α.Α
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/06/2012

Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με Ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, διοργανώνουν εδώ και αρκετά χρόνια άτυπα δωρεάν προγράμματα φροντιστηριακών και διαφόρων σχολών - ενισχυτικών μαθημάτων, προκειμένου να βοηθηθούν μαθητές των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών.

    Το πρόγραμμα έχει μέχρι στιγμής μεγάλη και θερμότατη υποστήριξη από Μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και Αποφοίτους.

    Το Ίδρυμα Νεότητος γνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες των Ελλήνων μαθητών και όχι μόνο, δημοσιεύει και  επισήμως  τις 28 Ενορίες της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών που υλοποιούν αθόρυβα και χωρίς καμία προβολή μέχρι τώρα το πρόγραμμα, έχοντας σαν πρότυπό τους τις Ενορίες Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού και Αγ. Γεωργίου Ν. Ψυχικού που έχουν ήδη διοργανώσει το πρόγραμμα σε ποιό επίσημο επίπεδο.

    Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θέλοντας να ευχαριστήσει τους Υπευθύνους Ιερείς και τους Καθηγητές των Σχολών, έχει ήδη προγραμματίσει τιμητική εκδήλωση προς τιμή τους, την Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 και ώρα 19:00 μ.μ  στην αίθουσα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Εκ του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών
 

  

δείτε περισσότερα »
Παρουσίαση βιβλίου με τρόπο που αγαπά η νεολαία
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/06/2012

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση, που θα γίνει στον προαύλιο χώρο του ναού της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως (Διγενή και Παναγούλη), την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00, για την παρουσίαση του βιβλίου «Οι Τρείς Ιεράρχες μιλούν για την Θεία Λειτουργία».

 

Μέσα από τα λόγια των Τριών Ιεραρχών το πόνημα, που είναι ένα εύχρηστο μαθησιακό παιχνίδι για παιδιά σχολικής ηλικίας, με ψηφίδες και ζωγραφιές, με παιδαγωγικό τρόπο διδάσκει στο παιδί το μέγα μυστήριο της Εκκλησίας, τη Θεία Λειτουργία.

 

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον διακεκριμένο Ιεράρχη της Ορθοδοξίας, τον σύγχρονο κατηχητή της αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, τον Μητροπολίτη Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας Στέφανο, την προσωπικότητα του οποίου θα παρουσιάσει κατά την εκδήλωση ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.  

δείτε περισσότερα »
Παρουσίαση βιβλίου από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/06/2012

Γίνεται γνωστό ότι στα πλαίσια των «ΣΤ’ Κορίνθου Παυλείων» την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012, στις 7.00 το απόγευμα στην «Κροκίδειο» Αίθουσα, παραπλεύρως της πρ. Νομαρχίας, θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση - Παρουσίαση του Τόμου, που εξέδωσε η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου με τίτλο: «ΠΑΥΛΟΥ ‘’ΣΦΡΑΓΙΣ’’ Η ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ».

Η παρουσίαση του τόμου θα γίνει, από τον συγγραφέα κ. Χρήστο Καραγιάννη, Λέκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την κ. Βελουδία Σιδέρη  - Παπαδοπούλου, Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον κ. Νικόλαο Ολυμπίου, Καθηγητή του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον κ. Ιωάννη Παναγιωτόπουλο, Λέκτορα του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακαλούνται οι Χριστιανοί της πόλεως και της Ι. Μητρόπολής μας να παραβρεθούν σ’ αυτήν την Εκδήλωση, που αποτελεί τον ελάχιστο φόρο τιμής στον Απόστολο Παύλο σαν Ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

  

δείτε περισσότερα »
Τρισάγιον στη Μονή Πετράκη υπερ κυρού Νικοπόλεως
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/06/2012

Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του χθες κοιμηθέντος Μητροπολίτου Νικοπόλεως κυρού Μελετίου (Καλαμαρά) ετέλεσεν ο Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη Άγιος Θαυμακού αμέσως μετά την Θ.Λειτουργίαν της ημέρας, συμπροσευχομένου και του Θεοφ.Σαλώνων κ.Αντωνίου.
Να σημειωθεί ότι ο εκλιπών Ιεράρχης ήτο λίαν αξιόλογος εκκλησιαστική προσωπικότης, διακριθείς και διά την υψηλού επιπέδου μόρφωσιν και επιστημοσύνην του (κατείχε τουλάχιστον 5 γλώσσες, μεταξύ των οποίων σε άριστο βαθμό την Λατινικήν) κυρίως όμως διά την ασκητικότητα και οσιακότητα του βίου του.
Διετέλεσε κατά την δεκαετίαν του '70 αδελφός της Μονής Πετράκη, εις αυτήν δε ενέγραψε και τα πρώτα πνευματικά του τέκνα, τους μετέπειτα στενούς και εκλεκτούς συνεργάτες του στην Μητρόπολη Νικοπόλεως.
Ο Θεοφ.Σαλώνων κ.Αντώνιος υπήρξε πνευματικόν ανάστημά του.  (synodikimoni.blogspot.gr)
 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672