Ικετήριος ευχή υπέρ καταπαύσεως των σεισμών

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 01/02/2014

(Ι.Μ.Κεφαλληνίας) Κοντά στους σεισμοπαθείς του Ληξουρίου που επλήγησαν από τον μεγάλο σεισμό που συντάραξε την Κεφαλονιά, βρέθηκε εχθές το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδων, συνοδευόμενος από τους Ιεροκηρύκες της Ι. Μητροπόλεως μας αρχιμ. π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο και π. Φώτιο Γαβριελάτο, τον αρχιμ. π. Παΐσιο Παράσχη και τον πρωτοπ. π. Γεώργιο Καλαρίτη.

 

Μετέφεραν την Τιμία Κάρα του Οσίου Πατρός Παναγή του Μπασιά στον Καθεδρικό Ιερό  Ναό του Ληξουρίου «Παντοκράτορα», όπου με τον εφημέριο του Ι. Ν. πρωτοπ. π. Χαράλαμπο Μαρκέτο και τον εφημέριο του Ι. Ν. του Αγίου Σπυρίδωνος Ληξουρίου όπου φυλάσσεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Παναγή του Μπασιά, πρωτοπ. π. Νικόλαο Σωτήρα ετελέσθη η παράκληση του Αγίου Παναγή και διαβάστηκε η ικετήριος ευχή υπέρ καταπαύσεως των σεισμών.

Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε από τα μεγάφωνα του Ιερού Ναού λόγους παρηγοριάς και ενισχύσεως προς τους κατοίκους του Ληξουρίου και ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία και τη βεβαιότητα ότι οι Άγιοι του νησιού θα είναι βοηθοί και συμπαραστάτες μας. «Ως επίσκοπος και ποιμενάρχης σας προσεύχομαι στον Ύψιστον Θεόν όπως απαλύνει τις οδύνες που προκλήθηκαν από τους σεισμούς»και τόνισε πως η εκκλησία είναι παρούσα σε κάθε ανάγκη τους.

 

Εν συνεχεία μετά της Τιμίας Κάρας επισκέφτηκε με τη συνοδεία του το Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου, όπου σε δυο μεγάλες αίθουσες φιλοξενούνται οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Ληξουρίου, προς ενίσχυση, ευλογία και προσκύνηση των τροφίμων του.

Ενημερώθηκε από την Διευθύντρια για την δυσχερή κατάσταση και τις δυσκολίες λειτουργίας του και υποστήριξης των τροφίμων, ακολούθως επισκέφθηκε τους χώρους διαμονής των τροφίμων, συνομίλησε με κάθε έναν τρόφιμο και τους ευχήθηκε με δύναμη να αντιμετωπίσουν και αυτή την δοκιμασία ξεπερνώντας τους φόβους και τις αναμνήσεις τους από τον μεγάλο σεισμό του 1953 και σύντομα να επιστρέψουν στο χώρο τους χωρίς προβλήματα.

 

Κατόπιν επισκέφτηκε την χτυπημένη από τον εγκέλαδο Ιερά Μονή Κορωνάτου, μεταφέροντας την Τιμία Κάρα του Αγίου Παναγή, όπου με δάκρυα στα μάτια η Ηγουμένη και οι Μοναχές υποδέχτηκαν τον Μητροπολίτη, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις μεγάλες ζημιές στην Μονή από τους σεισμούς.

Όπως τόνισαν δε οι Μοναχές ήταν ιδιαίτερη ευλογία για την Μονή αυτή η «παρουσία του Αγίου Παναγή», που σημειωτέον για πρώτη φορά μεταφέρεται, έστω και δια λίγες ώρες, εκτός της πόλεως του Ληξουρίου, όπου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος.

 

Επιστρέφοντας στην πόλη του Ληξουρίου, συνομίλησε με κατοίκους και με πατρικό λόγο ενίσχυσε τους πληγέντες από την φοβερή δοκιμασία του εγκέλαδου.

 

 

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ