Εκκλησία της Ελλάδος

Χριστουγεννιάτικα μηνύματα Ελπίδας από τους Εκκλησιαστικούς ηγέτες
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/12/2011

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων πως τίποτε, ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα. Το μήνυμα των Χριστουγέννων μεταφέρουν όλοι οι ηγέτες της Ορθοδοξίας στους πιστούς. Μήνυμα Ελπίδας, που σήμερα τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει:

«Τα φετινά Χριστούγεννα τα γιορτάζουμε σε μέρες δύσκολες και σκοτεινές. Μα το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας. Να μας θυμίσει ότι γεννήθηκε ο Χριστός. Ότι ο Θεός "λύτρωσιν απέστειλεν τω λαώ αυτού". Και ο λαός ο πορευόμενος εν σκότει στρέφει τα μάτια του στον φτωχότερο και ενδοξότερο θρόνο του σύμπαντος, στην ταπεινή φάτνη. Και βλέπει εκεί φως μέγα.

Δεν διαφεύγει της προσοχής μας, ότι ο σύγχρονος βίος απειλείται όλο και περισσότερο από θλίψεις και δοκιμασίες. Ο κόσμος μας ζει το τέλος μιας εποχής και βιώνει την αγωνία ενός απειλητικού και αβέβαιου αύριο.

Μέ τα μάτια στραμμένα στο φως των Χριστουγέννων, θέλω να σας διαβεβαιώσω όλους και τον καθένα προσωπικά, με όση δύναμη διαθέτω, ότι ο Θεός μας αγαπά όλους και κανείς δεν στερείται το δικαίωμα στην ελπίδα. 

δείτε περισσότερα »
Πακέτα Αγάπης από την Ι. Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/12/2011

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Αρκαλοχώρι, (πλησίον των Γραφείων της Μητροπόλεως), η καθιερωμένη, πλέον, διανομή χιλίων τετρακοσίων εξήντα (1.460) δεμάτων του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητροπόλεώς μας σε εμπερίστατους και αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.Στη συλλογή των τροφίμων συνέβαλαν η Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, ο Δήμος Πεδιάδος Μινώα, οι Κληρικοί και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια των Ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, αλλά και πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έκφρασαν έμπρακτα την αγάπη, την αλληλεγγύη και την ευσπλαχνία τους προς τον εμπερίστατο πλησίον μας, εν όψει της ευρύτερης πολυδιάστατης κρίσης και του κύματος των νεόπτωχων. 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικό παντοπωλείο από την Ι.Μ. Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 24/12/2011

Τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως  Λαγκαδά , Λητής και Ρεντίνης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ιωάννης  την  23ην  Δεκεμβρίου 2011, σε χώρο τον οποίο παρεχώρησε ο Δήμος Λαγκαδά. Στην εκδήλωση παρέστη ο  Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης,  ο βουλευτής της Ν.Δ.  κ. Θεόδωρος Καράογλου, σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πλήθος κόσμου.Tο Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μία προέκταση του φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως που μαζί με το συσσίτιο και το κατάστημα ενδύσεως και υποδήσεως , έχει ως στόχο  να βοηθήσει  τους εμπερίστατους αδελφούς μας που έχουν πραγματική ανάγκη στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Για να χαρίση αγάπη και παρηγοριά, για να διώξει τη φοβία και την αγωνία των ανθρώπων που στερούνται των απαραιτήτων αγαθών, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης,  στόχος της τοπικής Εκκλησίας όπως τόνισε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, είναι  να ενισχυθούν οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και  σύνθημά της είναι: κανένας πολίτης του Λαγκαδά και κάτοικος της Ιεράς μας Μητροπόλεως  να μην στερηθεί τα βασικά αγαθά, να μην μείνει νηστικός να μην μείνει γυμνός.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη για την  παραχώρηση του χώρου στην παραδοσιακή κεντρική αγορά του Λαγκαδά, όπου στεγάστηκε το κατάστημα, τα πολυκαταστήματα Εγνατία, την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την ευγενή παραχώρηση των προϊόντων του καταστήματος.  

δείτε περισσότερα »
ΜΠΡΑΒΟ στους μαθητές και καθηγητές του νυχτερινού Λυκείου Ναυπλίου
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2011

(φωτορεπορτάζ Ευαγ. Μπουγιώτης) Μία ξεχωριστή βραδιά, παραμονές Χριστουγέννων , από τους μαθητές και καθηγητές του νυχτερινού λυκείου Ναυπλίου ,οι οποίοι φρόντισαν η  εορτή τους ,παρόλα τα λιγοστά μέσα που είχαν, να μας θυμίσει σε όλους μας πως τα Χριστούγεννα δεν είναι μία απλή εορτή όπως σχεδόν όλοι μας νομίζουμε, αλλά είναι η εποχή που θα πρέπει ο καθένας μας να σκέφτεται αυτά  που έχει κάνει ,αυτά που θα έπρεπε να κάνει , να αναλογιστεί τις ευθύνες του , να ταπεινωθεί , να συγχωρέσει και μόνο τότε θα καταλάβει το νόημα των Χριστουγέννων. Πράγματι τα παιδιά του νυχτερινού Λυκείου Ναυπλίου με συνεργάτες τους καθηγητές τους και τον ακούραστο διευθυντή τους τον κ. Ταμπάκη Αναστάσιο μάζεψαν από το υστέρημα τους χρήματα και αγόρασαν ότι δυνατό μπορούσαν από τρόφιμα για να ενισχύσουν το συσσίτιο της ενορίας Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου ,η οποία με πολύ μόχθο αυτές τις δύσκολες ημέρες, σιτίζει καθημερινά85 συνάνθρωπούς μας. Τους μαθητές ευχαρίστησε με όλη του την καρδιά ο ιερέας της ενορίας Πατέρας Ελευθέριος Μίχος . 

δείτε περισσότερα »
Τις φυλακές της Μαγνησίας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2011

Τις φυλακές Κασσαβετείας και τις Δικαστικές φυλακές Βόλου επισκέφθηκε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, προκειμένου να βρεθεί κοντά στους κρατουμένους και το προσωπικό, να μοιράσει εόρτια δώρα και να ευχηθεί για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων. Τον κ. Ιγνάτιο συνόδευε κλιμάκιο του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα. 

Στις Φυλακές Κασσαβετείας τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε η χορωδία των εθελοντριών κυριών του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, ενώ ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την ελπίδα που χαράζει στις καρδιές η Γέννηση του Χριστού, την οποία ευχήθηκε να μην απολέσουν ποτέ οι κρατούμενοι. Συνεχάρη δε την Δ/ντρια, την Κοινωνική Λειτουργό και το προσωπικό των φυλακών για το έργο που επιτελούν και επαίνεσε τον Σύλλογο «Ο Εσταυρωμένος» για την πολύχρονη και ευλογημένη δράση του στον χώρο των φυλακών. 

δείτε περισσότερα »
Κοινωνικό παντοπωλείο από την Αρχιεπισκοπή
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2011

(Εκ της Ι.Α.Α) Τα εγκαίνια του πρώτου Κοινωνικού Παντοπωλείου της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου τέλεσε σήμερα στις 6 το απόγευμα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα, την Τρίτη και την Πέμπτη, επί οκταώρου βάσεως, δηλαδή από της 9:00 ως και τις 17:00 στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου, προκειμένου να καλύψει βασικές ανάγκες επιβίωσης 200 οικογενειών (απόρων, πολυτέκνων, μονογονεϊκών με ανήλικα παιδιά,  μοναχικών ανθρώπων κ.ά.).

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» στεγάζεται στην πλατεία Αττάλειας, στην οδό Αθανασίου Διάκου αρ. 1, στον Ταύρο, σε ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου που έχει παραχωρηθεί στην φιλανθρωπική εταιρεία «Αποστολή».

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος επισήμανε ότι σήμερα γίνεται μια ακόμη κίνηση για να καταπολεμηθεί η φτώχεια, η δυστυχία και γ ανέχεια. "Όταν υπάρχει θέληση και η Πολιτεία στέκεται συμπαραστάτης στο αγώνα μας, η Εκκλησία μπορεί να προσφέρει αποτελεσματικά" είπε. 

δείτε περισσότερα »
Ενίσχυση απόρων από τη Μητρόπολη Λαγκαδά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 23/12/2011

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου και την ενεργή συμπαράσταση του κ. Δαλακούρα η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών απέστειλε προς την Ιερά μας Μητρόπολη  περίπου 9 τόνους τροφίμων, τα οποία με εντολή του Σεπτού μας Ποιμενάρχου διενεμήθησαν αυθημερόν σε όλους τους απόρους της Μητροπόλεως, οι οποίοι εμφανώς συγκινημένοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη μας για την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή του προς το Ποίμνιο της Μητροπόλεως. 

δείτε περισσότερα »
Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Κοσμά
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2011

Τέκνα του Γεννηθέντος Σωτήρος Χριστού, αγαπητά και περιπόθητα!         

Χαρμόσυνο και αφυπνιστικό ακούσθηκε τη νύχτα της Γεννήσεως το λυτρωτικό μήνυμα από τα χείλη των αγγέλων. «Ιδού γαρ ευαγγελίζομαι υμίν χαράν μεγάλην ήτις έσται παντί τω λαώ, ότι ετέχθη υμίν σήμερον Σωτήρ…» (Λουκ. β , 10-11).

 Οι άγιοι άγγελοι ανήγγειλαν στους ποιμένες και σε όλο τον κόσμο βέβαια, ότι ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθούν οι λόγοι των προφητών του Ισραήλ, αλλά και οι χρησμοί όλων των λαών της γης, οι οποίοι περίμεναν με αγωνία τον Λυτρωτή και Σωτήρα όλου του κόσμου. Kυριαρχούσε ο πόθος για μια αλλαγή και λύτρωσι.

δείτε περισσότερα »
Μήνυμα μητροπολίτου Κερκύρας Νεκταρίου επί τω νέω έτει 2012
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2011

Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα, 

Η είσοδός μας στον νέο χρόνο μας βρίσκει προβληματισμένους για την πορεία της ζωής μας, για την κρίση την οποία διερχόμεθα, για τις συνθήκες μέσα στις οποίες καλούμαστε να εργαστούμε και να αντέξουμε στις ποικίλες δοκιμασίες του παρόντος αιώνος. Παράλληλα, καθώς αισθανόμαστε τον χρόνο να περνά, καλούμαστε να δούμε το βαθύτερο νόημα της ζωής μας, ώστε να γνωρίζουμε γιατί ζούμε και που πορευόμεθα στον κόσμο αυτό, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε αληθινό προσανατολισμό, ο οποίος θα μας βοηθήσει να ερμηνεύσουμε την ζωή μας, να γνωρίσουμε τι μας δίδει αληθινή χαρά, αλλά και πως δεν θα καταβληθούμε από τα βάρη της πορείας και της εποχής μας.

Σε ένα από τα πιο ωραία βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης, τον σοφό Εκκλησιαστή, βρίσκουμε κάποιες ωραίες σκέψεις, οι οποίες πηγάζουν από την σχέση του ιερού συγγραφέα με τον αληθινό Θεό και τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας ως όπλο πνευματικό, μεταξύ άλλων, για τη νέα χρονιά: 

δείτε περισσότερα »
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Μικρό θαύμα» το έργο που επιτελείται στο Κ.Α.Α.Π. Βούλας
Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 22/12/2011

Τη Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Στυλιανού στο ίδρυμα Κέντρο Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων, Βούλας και στη συνέχεια κοινώνησαν όλα τα παιδιά από τον Εφημέριο του Ιδρύματος π. Αντώνιο Χρήστου. 

Στις 12.30 μ.μ. ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, επισκέφθηκε το ίδρυμα Κ. Α. Α. Π., Β., όπου ανήκει στη διοικητική εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και στη πνευματική-ποιμαντική ευθύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

Τον Μακαριώτατο τον οποίο συνόδευαν ο Γενικός Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Οργανισμού της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Αρχιδιάκονός του Επιφάνιος Αρβανίτης, υποδέχθηκαν στην είσοδο του Ιδρύματος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτη Γλυφάδας Ε. Β.Β.& Β.  κ. Παύλος, ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκος Μπόλαρης,  η  Διοικήτρια του ΚΑΑΠΒ κ. Ευαγγελία  Χαλβαζά και η Πρόεδρος «Φίλοι του ΠΙΚΠΑ» κ. Φωτεινή Ψιλλάκη και κατευθύνθηκαν στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιδρύματος Άγιος Στυλιανός. 

δείτε περισσότερα »

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530 531 532 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 561 562 563 564 565 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 580 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 593 594 595 596 597 598 599 600 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 660 661 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672