Εννέα μητροπολίτες στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2013

ierovima.gr-

Ένα μεγάλο έργο πνοής εγκαινιάζει η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος την Κυριακή 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι.

Πρόκειται για το επιβλητικό Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο, που βρίσκεται στην περιοχή Άμπλιανης Λαμίας, μεταξύ των οδών Αγράφων και Μεγάλου Αλεξάνδρου, συνολικού εμβαδού 4.500 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο θεμελιώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 1997 και κατασκευάστηκε με έξοδα της Ιεράς Μητροπόλεως και με τις προσφορές των πιστών.

Στεγάζει όλες τις κεντρικές διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και τις ποιμαντικές και πολιτιστικές δραστηριότητες της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος πλαισιούμενος από οκτώ Συνοδικούς Μη­τρο­πολίτες, από τις Αρχές του τόπου και υψηλούς προσκεκλημένους εξ Αθη­νών, παρουσία του ιερού Κλήρου και του λαού της Φθιώτιδος, θα τε­λέσει μεγαλοπρεπῶς τα εγκαίνια του Κέντρου.

Το πρωί στον ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται κοντά στο Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο, θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιε­ρα­τική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Αρχιεπίσκοπος Σινᾶ, Φαράν καί Ραϊθώ κ. Δαμιανός, οι Μητροπολίτες Καρπε­νησίου κ. Νικόλαος, Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Σιδηροκάστρου κ. Μακά­ριος, Εδέσσης κ. Ιωήλ, Θηβών κ. Γεώργιος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο Επί­σκο­πος Αβύδου κ. Κύριλλος και ο οικείος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής θα εκτίθεται από την Παρα­σκευή το απόγευμα, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, τεμάχιο του ιερού Λειψάνου του αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Κρι­μαίας και θα υπάρχει ειδικό λατρευτικό πρόγραμμα.