Υποδοχή με άνθη

Εκκλησία της Ελλάδος | Δημοσίευση: 16/05/2013

Φωτογραφίες: Δημήτρης Πανάγος/GOA

ΒΟΣΤΩΝΗ – Αφίχθη λίγο πριν τις 8 μ.μ. σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστώνης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, επ’ ευκαιρία της αναγορεύσεώς του εις Επίτιμο Διδάκτορα της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της τελετής αποφοιτήσεως, το Σάββατο 18 Μαΐου 2013.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν πρώτα, αμέσως μετά την αποβίβαση του από το αεροσκάφος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος. Στην συνέχεια προσήλθαν στην ειδική αίθουσα του αεροδρομίου για την επίσημη υποδοχή του.

Κατά την είσοδό του, ο Μακαριώτατος χαιρέτισε τους παρόντες με το «Χριστός Ανέστη» ενώ τρεις μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου της περιοχής του προσέφεραν ανθοδέσμες.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος παρουσίασε τον Μακαριώτατο λέγοντας ότι πρόκειται για μια πρώτη «υποδοχή σεβασμού, τιμής και αγάπης».
«Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου λέγοντας το Χριστός Ανέστη!» είπε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε: «Πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι ερχόμαστε με πάρα πολύ χαρά, με πολύ ευχαρίστηση και πιστεύουμε απόλυτα ότι θα φύγουμε με την καρδιά μας γεμάτη. Χριστός Ανέστη!»

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τη συνοδεία του Μακαριωτάτου την οποία απαρτίζουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ (Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου), ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Στέφανος Αβραμίδης, ο Ιερολογιώτατος Ιεροδιάκονος Επιφάνιος Αρβανίτης και ο κ. Δημήτριος Καρανάσος.

Μεταξύ των παρόντων στην υποδοχή ήταν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστώνη κυρία Ιφιγένεια Καναρά, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού π. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο Αντιπρόεδρος της Εφορίας της Σχολής Δρ. Θωμάς Λίλον, ο Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής π. Θωμάς Φιτζέραλντ, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Βοστώνης π. Θεόδωρος Μπάρμπας, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί της περιοχής και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής οι οποίοι έψαλλαν και την φήμη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Σήμερα, Πέμπτη 16 Μαΐου 2013, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ο Β΄ θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Τέχνης της Βοστώνης και στο χώρο της βομβιστικής επιθέσεως του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ το εσπέρας θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει ο Σεβ. Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος προς τιμήν του.